Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. (szerkesztve) "...ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység visszanéz beléd." Friedrich Nietzsche Szerkesztve: 2007. Február 2. - Rog Ertay Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Hm, ennyire gyenge? Nekem is újra kellene néznem, én nem emlékszen, hogy ennyire rossz lett volna... Szerintem nem azért gondolkodik azon, hogy mikor nézze meg újra, mert gyengének találja :) Én ma fogom végre megtekinteni! Donát Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Hm, ennyire gyenge? Nekem is újra kellene néznem, én nem emlékszen, hogy ennyire rossz lett volna... Fantasztikus film, tényleg olyan fordulatokkal, amit előlre lehetett tudni, de a rendező lehet épp úgy alakította a szálakat, hogy direkt tudjuk előlre ezeket a várható fordulatokat. Na így nem tudom leírni, látni kell a filmet! Nálam az alapfilmek közé került. Most ebből döntsétek el, hogy borzalmasnak találom-e a filmet. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Én is láttam... végre! Egyetértek, Coce, azzal együtt, hogy nekem voltak olyan csattanók, amelyeket nem láttam előre. Donát Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Persze, én is úg gondoltam. Csomó olyan fordulat volt, amire én sem számítottam. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Hozzászólás ideje: 2007. Február 2. Az államat egyszer-kétszer a földön kerestem, de volt néhány, amin nem lepődtem meg Van, ami egy picit kiszámítható, és van, ami nem Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. (szerkesztve) Ma megnéztem én is a Prestige-t.Régen láttam már ilyen jó filmet.Egy perc unalom nincs benne, és nagyon jó a történetvezetés a végkifejlet felé.A szinészek zseniálisak, bár szerintem Jackman jobban játszott mint Bale.A vége nekem nagyon meglepő volt.Eszembe sem jutott a megoldás.Ja és tényleg párszor meg kell nézni. 10/10. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Elolvastam a véleményeteket a spoilerekben.Megnéztem többször a végét(ahol utoljára mutatják Angiert a tartályban) és szerintem vízben van ,amit a haja állása igazol.DE.Életben van mert egy buborék felszáll a tartályban.Tehát visszatartja a lélegzetét.Ez persze igazolja azt, hogy "véletlenül" maradt életben a tartályban.Mert mindig a tartályban lévő Angier halt meg. Ez sántít nekem kicsit a filmben, hogy a klón nem tudata nem az lesz akiből klónozták.Magyarán egy klón Angier nem is ismerheti Bordent, mert "üres" agya van. Ja és lenne egy kérdésem.Borden a film elején, szándékosan ölte meg Angier feleségét?Mert az marhaság volt, hogy nem tudta, milyen csomóval kötött.Vagy azt hitte, hogy a nő így is ki tud szabadulni? Ami nagyon tetszett még, hogy végig Borden lett beállítva aljasabbnak, rosszindulatúbbnak.A végén meg kiderül, hogy Angier volt a szemétládább(hagyta felakasztatni Bordent, ártatlanul). Szerkesztve: 2008. Június 29. - Ody Mandrell Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. (szerkesztve) Prestige Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Ezen a klón dolgon még el kell gondolkodni, mert nem egyszerű. Tulajdonképpen a másolat milyen lehet? Ez a dolog lényege, és ezt nem tudjuk. Az az igazság, hogy Angiert tartom egy kicsit bűnösebbnek a köztük elfajult versenygésben, mert ő kezdte a bosszút. Lehet, hogy utólag Borden nem emlékszik, vagy azt hazudja mindenkinek, hogy nem emlékszik, melyik csomót kötötte. A naplóban is azt írta, hogy nem tudja, melyik csomó volt, de a napló meg direkt azért készült, hogy Angier elolvassa, tehát akár az is lehetett hazugság. Egyébként meg az első vizes trükk után mondta Borden felesége, hogy ki tud szabadulni a nehezebb csomóból is, csak gyakorolni kell, és amikor Borden megcsomózta, akkor a nő jelentőségteljesen ránézett, még talán rá is bólintott. Én is megnézem még egyszer a napokban, mert már meg tudom. A két színész játékához annyit tennék hozzá, hogy teljesen mások. Angier a showman, ezért Jackman játéka látványosabb, és mivel ő színpadon is otthon van, a szerep testhezálló számára. Bale is remekül játszik, de azért nekem is jobban bejön Jackman Szerkesztve: 2008. Június 29. - Ody Mandrell Válasz
yodamester Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. (szerkesztve) Prestige Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Szerintem Borden azért nem emlékszik, mert sosem tudta melyik csomó volt... Ne felejtsük el, hogy két Borden van, tehát ha egyikük megkötötte valahogy a csomót, a másik valszeg nem tudja, hogy milyen csomó volt az... Legalábbis szerintem, de csak egyszer láttam eddig Szerkesztve: 2008. Június 29. - Ody Mandrell Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. (szerkesztve) Yodamester: Tegnap, miután megnéztem a filmet, 10 percre rá hirtelen feleszméltem az ágyban és ezt mondtam: Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Nem tudta! Hát persze, hogy nem tudta, hiszen nem ő kötötte, hanem a testvére! Szóval én erre gondolok. Donát Szerkesztve: 2008. Június 29. - Ody Mandrell Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. (szerkesztve) Prestige Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Ha jól emlékszem volt egy olyan jelenet a filmben, hogy Jackman kipróbálja a masinát, és duplikálódik, és aztán fegyverrel lelövi a helyén maradt klónját. Én ebből arra következtettem, hogy ő maga elteleportálódik, és a helyére kerül a klón, így tehát sosem magát, hanem a klónját ölte meg. Donát Szerkesztve: 2008. Június 29. - Ody Mandrell Válasz
yodamester Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Yodamester: Tegnap, miután megnéztem a filmet, 10 percre rá hirtelen feleszméltem az ágyban és ezt mondtam: Úgy-úgy. Erről beszéltem én is Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Én is a napokban megyek megnézni a filmet, ha már ilyen elismerően említitek. A trailer alapján tetszetős a film, ahogy láttam Alfred/Bale/ rájött a soros kapcsolás alapelvére(lámpa-bedugós jelenet). Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. (szerkesztve) Yodamester, Donát, ez nekem eszembe sem jutott Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Mármint, hogy az egyik Borden nem emlékezhet a másik tettére, de tényleg, biztos, hogy így volt. Hihetetlen, hogy mik megesnek a sztoriban, és csak agyalással lehet rájönni sok mindenre. De jól felépített az egész film. Ma meginvitálom kis családom egy nézésre Szerkesztve: 2008. Június 29. - Ody Mandrell Válasz
yodamester Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Ma meginvitálom kis családom egy nézésre Én is ma nézem újra Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Én meg a közeljövőben. Nem sokára Donát Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. (szerkesztve) Mi anyuval most végeztünk Prestige Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Skaccok, izgalmas úgy megnézni, hogy már tudom a fordulatokat, ajánlom mindenkinek Angier a végén szerintem halott, vízben lebeg, és az az gy kósza buborék nem belőle jön. Na és amire én anno nem figyeltem, egyszerűen az első nézéskor néhány mondat/jelenet felett elsiklott a figyelmem, ami nem is csoda. Tesla gépe ott áll a terem végében, és kétoldalt végig ott van egy rakat üvegkalicka, mindegyikben egy-egy Angier halottal. Szépen kétoldalt, akkor a leglátványosabb, mikor látjuk Bordent onnan kifelé jönni. Még látszanak is a homályos üveg mögött a fekete sziluettek. Borden jól meg is nézi, holott előtte mondta Angiernek, aki a sorra mutat, és az áldozatról beszél, hogy nem érdekli. De csak megnézi. Amire utólag nem gondoltam, hogy a vak pasik minden előadás után elvisznek egy-egy letakart kalickát a raktárba, Bordenék ezt jól megfigyelték, csak nem értették, hogy miért. Tesla gépéből minden egyes alkalommal lezuhan egy kalickába egy Angier, és ott megfullad minden mutatványkor. Utána letakarják, és a hullákat átviszik a raktárba. Ezért kellenek a vakok. Úgy tűnik, hogy minden mutatványnál tökéletesen másolódik az ürge. Az egy kivétel volt, mikor először lelőtte a másolatot. De ha a trükk így megy, akkor az első esetnél az igazinak kellett meghalnia, és a másolat került elő a prestige-ben. Aztán a másolat (ami tökéletes dublázódása az eredetinek, vagyis ő maga az) száll be a gépbe, ő fullad meg, aztán így tovább: másolat másolatának a másolata........ stb. Most éppen így tudom elképzelni, de majd megcáfoltok Hmm... tuti, hogy valahol kihagyok valamit, de majd megnézem a végét még egyszer. Ja, és az a Borden, akié a gyerek és életben maradt, abba akarta hagyni a trükk kifürkészését, mondja is a tesónak (vagyis csak a kamerának), hogy kész, hagyják abba, de a tesó az (aki a vérbeli bűvész, ő az, aki összevesz kegyetlenül az asszonnyal, mielőtt a nő meghal, és az igazi férj meg végighallgatja, csak annyit tud tenni, hogy elviszi a lányát, hogy ne hallja a veszekedést, és a végén mikor búcsúznak a börtönben, elnézést kér), aki mégis elmegy, mert olyan, mint Angier, megszállott, és Olivia jól megmondja neki, hogy megérdemlik egymást. Én is ma nézem újra Szerkesztve: 2008. Június 29. - Ody Mandrell Válasz
yodamester Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. (szerkesztve) Én most végeztem. A Prestige még második nézésre is működik Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Megfigyeltem a film legvégén a tartályban lévő Angiert. Nekem eléggé halottnak tűnik... Szerkesztve: 2008. Június 29. - Ody Mandrell Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. (szerkesztve) Én most végeztem. A Prestige még második nézésre is működik Jó Neked. Én még az elsőig se jutok el. Nem azért mert nem tartom jónak, meg Hugót és Krisztiánt is csipázom de a filmes érdeklődési köröm elég minimálisra csökkent. Inkább nézek meg százszor olyat amit egy csomószor láttam mint egyszer olyat amit még egyszer se. Talán elvesztette nálam a mozi a varázsát. Szerkesztve: 2007. Február 4. - Rog Ertay Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. (szerkesztve) Akkor Prestige. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Az nekem sem jutott eszembe, hogy mivel ikrek, ,az egyik tényleg nem tudhatja milyet kötött a másik, bár nem világos, miért nem kérdezte meg a nő temetése után a testvérét, hogy hogyan kötötte, ha esetleg Angier megint megkérdezné, tudjon rá válaszolni. MissKarrde: Na ez nekem is bevillant.Mármint az, hogy aki belép a gépbe annak tudnia kell, hogy meg fog halni.Elmondom, hogy képzelem.Mivel Angier tudja, hogy a gép klónozza őt ,ezért önként vállalja a halált.Hisz tudja, hogy újjászületik, nem hal meg.A filmben utalnak is erre amikor a végén Bordennek mondja, hogy ő is nagy kockázatot vállalt.Ezenkívűl a tartályt is oda kell valakinek rakni.A tartályokról meg tudnia kell Angiernek, mert a végén köztük sétál.Már annyira őrült volt, hogy még a fulladásos halált is vállalta minden estén.A kockázat persze az volt, hogy a gép felmondja a szolgálatot a mutatvány alatt. A végén azért gyanakszom, hogy élettben maradt, mert akkor miért mutatták a tartályt?Miért nem maradt a kamera a folyosón?Szerintem, ezzel a rendezőnek célja volt. Szerkesztve: 2008. Június 29. - Ody Mandrell Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. GR a Vegasi Tüszó kiállításon: Már csak egy hét az amcsi bemutatóig! Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Nem mondom, csinos motor. Remélem lesz normális mozikamerás verzió. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Nálunk mikor lesz? Enyhén szólva nevetségesnek tartom, hogy a Szolnok Pláza Multiplex kb egy hónapja ugyanazokat a filmeket játsza, leszámítva az Éjszaka a múzeumban-t... Donát Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. leszámítva az Éjszaka a múzeumban-t... Donát Azt most szerezte meg az öcsém valahonnan. Szinkronos, jó minőségű a kép, csak a hangja olyan mintha konzervdobozból szólna. Amúgy nem izgat különösebben mert se Stillert se a filmjeit nem bírom. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Nálunk mikor lesz? Márc 1. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 9. Hozzászólás ideje: 2007. Február 9. Enyhén szólva nevetségesnek tartom, hogy a Szolnok Pláza Multiplex kb egy hónapja ugyanazokat a filmeket játsza Donát A Prestit hol sikerült megnézni? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 9. Hozzászólás ideje: 2007. Február 9. Haverom szedte le nekem torrentről. Donát Válasz
yodamester Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Oceans 13 trailer: http://www.apple.com/trailers/wb/oceans13/hd/ Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Ez már nem régi? Vagy most csak akkor a HD az újdonság? Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Ez már unalmas(ocean's). Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.