Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
A forgalmazón múlik minden. Ő pedig mérlegelt, ugyanis a Batman Beginset elenyésző tömeg látta itthon anno, így nem mertek kockáztatni,félve a bukástól...

Egy Cameron filmnél azért el fognak gondolkodni. Terminator 2 és a Titanic hatalmas kasszasiker volt itthon(Titanicot több mint egy millióan látták moziba Mo-on). Nagy a neve és a múltja. Az Avatarnál én azért reménykedem, itthon is nyomatják IMAX-ban.

Ha nem vált az itthoni mozi, belehet záratni. Előbb utóbb ráun a nép a 30 perces dokumentumfilmekre, ők is be fogják látni..

Igen, valahol ebben igazad van. A Sötét lovag se lett annyira sikeres itthon ( mozilátogatásról beszélek), hogy berakják IMAX terembe is. De ettől függetlenül elég sok helyen kérvényezték a hazai IMAXos verzió bemutatását, mert odakint félelmetes sikere lett. De valahol szerintem "mi" is hibásak vagyunk, hogy a mai napig ezeket a negyven perces dokumentumfilmeket esszük. :S

Meg kell mondjam eszembe nem jutott, hogy a tizenöt éves természetfilmekre üljek be, párommal is csak egyszer jártunk ott, igaz a U2 koncerten. :) Arra nem sajnáltam a kissé borsós árat. 3D-s filmeknek meg per pillanat a Westend Real-D termét használjuk. :D De a próféta szóljon belőled és mind a tulaj, mind a forgalmazó lásson potenciált az Avatar IMAXos bemutatásában. :D A Salvationt is bemutathatnák ugyanott még ha az "csak" 2D-s is. :)

Hozzászólás ideje:
Nagy film szvsz. :)

Ez az egyik legjobb:

"-Gondolj a gyerekeimre!

- Neked nincsenek is gyerekeid.

- De még lehetnek."

Van egy másik ami magyarban sajnos nem jön át:

"- You were actually at Hamunaptra?

- Yeah, I was there.

- You swear?

- Every damn day. "

(a swear az jelenti az esküdést, és a káromkodást is)

Hozzászólás ideje:
Magyarban kreáltak alá egy hatalmas poént. Alább írtam is. :) Jó szinkronja van a filmnek.

Ja, vagy úgy. :)

Szerintem is jó, legalább is az első szinkron. Ami a dvd-n van az valamivel rosszabb.

Hozzászólás ideje:
Nem is tudtam hogy újraszinkrózták. A barmok. :)

Sajnos. Igaz, a szöveg 98%-ban ugyanaz, és a hangok közül is csak Jonathan és Ardet hangja változott. Az utóbbi nem nagy dolog, hiszen amúgy sem beszél sokat, na de az előbbi... pláne, hogy még a 3. résznél is az eredeti magyar hangját használták. Persze megszokható, csak na... ha megtartották volna az eredeti hangot, akkor nem fújnék.

Hozzászólás ideje:
- You swear?

- Every damn day. "

(a swear az jelenti az esküdést, és a káromkodást is)

Ezt tényleg így kérdezte segédige nélkül? :) Egyébként remek poén ez is, ugyanúgy a szavak több jelentésén alapszik, mint a szinkron :)

Hozzászólás ideje:
Ezt tényleg így kérdezte segédige nélkül? :) Egyébként remek poén ez is, ugyanúgy a szavak több jelentésén alapszik, mint a szinkron :)

A segédigét elharapta. Ilyenek ezek az amerikaiak. :D

Nekem a top10 kedvenceim közt van simán a film. Klasszikus az egész.

Hozzászólás ideje:

Vagy a Black Hawk Down-ban:

-'Questions"

Ami helyesen ugye így van: "Are there any questions?".

De a legdurvább az volt, hogy egy amcsi egy ilyen kérdést tett fel a húgomnak: "What do she do?".Ez nagyon durva hiba, simán kivágnak egy alapfokú vizsgáról ezért.

Hozzászólás ideje:

OFF

Nem csak az amerikaiak szeretnek lazítani a szabályokon. Pl. a francia nyelv az angolnál sokkal jobban kötött szabályokra épül, és mégis a beszélt nyelv ott is lazán kezeli a kérdő mondat szabály szerinti fordított szórendjét, adott esetben a segédigéket, ráadásul a szép kacifántos kérdőszavakat is erősen leegyszerűsíti.

A "Questions?" egyébként franciául is épp így nézne ki, csak más kiejtéssel mondanák. A magyarról meg már ne is beszéljünk, ahol szintén működik a "Kérdések?" :)

De "What do she do?" formáció valóban fület sértő, ilyet én még a beszélt nyelvben sohasem hallottam. Szerintem ilyet egy amerikai még extrém körülmények esetén is ritkán mond.

ON

Hozzászólás ideje:

Wall-E:

Nemrég volt szerencsém eme gyöngyszemhez.Rég láttam már ilyen kedves, aranyos, szerethető karakterekkel teletűzdelt filmet.Nagyon jól szórakoztam rajta, néha még meg is hatódtam( pl amikor szólongatják egymást: "Eeeeva", "Waaallleeee").Örülök, hogy a sok véres film mellet készítenek ilyeneket is.Bátran ajánlható bármely korosztálynak.

Hozzászólás ideje:

Az első fele nekem is tetszett a Wall-E-nak, aztán a második fele csak tipikus amerikai 3D-s giccs (a rosszabbik fajtából). Azt hittem az elején hogy most valamiben eltér az átlagtól ez a rajzfilm, erre csalódnom kellett. Nem tudom hogy miért kell minden rajzfilmet telepakolni ilyen erős mondanivalóval, nem emiatt fogják a gyerekek a környezetet óvni meg hasonlók.

A 3D-s filmek közül én valamiért csak és kizárólag a Toy Story-t szeretem, az összes többi Shrek meg Ice age a könyökömön jön ki. Amióta ilyen sikere lett a Shreknek csak úgy ontja magából Hollywood a 3D-s filmeket, pedig nem sokban különböznek egymástól. De valóban a Wall-e tényleg jobb az átlagnál (legalább is az első fele).

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.