Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 25. Hozzászólás ideje: 2005. Október 25. Én mindig azt hangoztattam, hogy a díjak nem sokat érnek, és itt főleg az Oscarra gondolok. Az aranymálnát nem számítom ide, mert az a szememben pár feltünési viszketegségben szenvedő idióta agyszüleménye. Az ok, amiért ennek ellenére mégis létrehoztam ezt a topicot, prózai. Bárhogy nem szeressem, azért érdemes beszélni róla. Próbáljunk meg minden jelölést, és díjat felsorolni, amiket majd remélhetően nyerni fog a ROTS. Úgy is a szavazások szezonja jön. Egyenlőre egy "Teen Choice Award" nevű cuccról tudok, ahol öt kategóriában jelölték. Az akció/kaland díjat meg is nyerte. 1 már van. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Október 25. Hozzászólás ideje: 2005. Október 25. Legjobb férfi főszereplő: Jelölhetik. Legjobb férfi mellékszereplő: Jelölhetik. Legjobb ruha design: Jelölhetik. Legjobb rendező: Jelölhetik Legjobb vágás:Bár szerintem a filmnek nincs valami jó vágása, de azért jelölhetik. Legjobb make-up: Jelölhetik. Legjobb filmzene: Jelölhetik. Legjobb forgatókönyv: Jelölhetik. Legjobb hang-vágás: Jelölhetik Legjobb vizuális-effectek: Jelölhetik. Legjobb film:Naná! Ezekben van esélye, a többiben nem nagyon. És naná hogy mindet megnyeri Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 25. Ez most az OSCAR? Nem sok ez egy kicsit? Szerintem csak egy jelölést fog kapni, mégpedig az FX kategóriában. Viszont azt se nyeri meg. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Október 25. Hozzászólás ideje: 2005. Október 25. Ez most az OSCAR? Nem sok ez egy kicsit? Szerintem csak egy jelölést fog kapni, mégpedig az FX kategóriában. Viszont azt se nyeri meg. Csak azt vázoltam fel hogy melyik kategóriába illik bele a film, és melyikre van esély. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Október 25. Hozzászólás ideje: 2005. Október 25. Természetesen a legjobb film, és rendezés diját érdemelné. Mióta egy krimi(bárányok hallgatnak) nyerte az Oscart azóta nevetségesnek tartom. Vagy amikor a "Ryan közlegény megmentése" helyett a "Szerelmes Shakespeare" nyert akkor is dobtam majdnem egy hátast. Ez is a pénzről szól mint minden.Igazságosság nincs benne. Innentől kezdve abszólut nem érdekel. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Mióta egy krimi(bárányok hallgatnak) nyerte az Oscart azóta nevetségesnek tartom. Egyrészt a Bárányok hallgatnak nem krimi, hanem thriller, másrészt szerintem az a film megérdemelte az Oscart, Antoni Hopkins fergetegeset alakít benne. Az SW-ben én annak örülnék, ha Ian McDiarmidot jelölnék a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. Hatalmasat alakított és ezt a filmakadémia is elismerhetné... szép vágyálom mondjuk Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Férfi mellékszereplő szinten van esélye a jelölésre. Effektusok terén 100%. Most nem lesz GYU, hogy elvigye a díjat Ha egy-két jelenete erősebb volna, talán még a férfi főszereplő is bejönne. JW már kapott életében 42 vagy 43 jelölést, majd minden évben jelölik valamiért, most is bejöhet akár. Lehetne még egy-két "technikai" díjat írni, de már az előző filmek sem tobzódtak benne. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Az Oscarra én nagy ivben teszek, de ha tippelni kell, akkor szerintem is egy darab jelölést fog kapni az FX-re, de 100%, hogy nem kapja meg. Viszont a többi -és szakmai körökben jóval nivosabb- dijkiosztón nagyon komoly esélye van. Ahol a legjobb esélye van az a 'Saturn dijátadó', ahol a sci-fi, fantasy és horror filmeket dijazzák... az ep.2-nél itt jelölték Lucast a legjobb rendezőnek, a filmet a legjobb sci-finek, John Williamst a legjobb zenére... sajnos akkor csak két jelölést tudott dijra váltani: a trükköket, és a legjobb kosztümnek járó dijat... remélem ezuttal tarolni fog Emellett még nagy esélyes a VES Award, ahol külön dijazzák a trükköket, számtalan kategóriában. Sajnos a múltkor csak a matte-festésért kapott elismerést a többire csak jelölést... na majd most Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Szerintem Oscaron még FX jelölést sem kap. De kinek hiányzik. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Nem igazán vagyok otthon Oscar témában, és a rövidítésekben sem. Mi az az Fx? Biztos a fejemhez kapok majd, ez így nekem kínai. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Nem igazán vagyok otthon Oscar témában, és a rövidítésekben sem. Mi az az Fx? Biztos a fejemhez kapok majd, ez így nekem kínai. Egyszerübben az FX: speciális effektek. Más: Jó előjel, hogy a Hollywood Film Festival diját szinte biztosan megnyeri az ep.3 (az év filmje ugyebár). Nagyon valoszinünek tünik, hogy a közönség-dijakat mind befogja gyűjteni az új SW Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Nagyon valoszinünek tünik, hogy a közönség-dijakat mind befogja gyűjteni az új SW Ez a lényeg. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Viszont a többi -és szakmai körökben jóval nivosabb- dijkiosztón nagyon komoly esélye van. Ahol a legjobb esélye van az a 'Saturn dijátadó', ahol a sci-fi, fantasy és horror filmeket dijazzák... Aggódok, mert erősek az ellenfelek. Főleg a Serenity. :D Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Szerintem Oscaron még FX jelölést sem kap. De kinek hiányzik. Ezt a jelölést azért csak megkapja, ha mást nem is. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Mióta egy krimi(bárányok hallgatnak) nyerte az Oscart azóta nevetségesnek tartom. Egyrészt a Bárányok hallgatnak nem krimi, hanem thriller, másrészt szerintem az a film megérdemelte az Oscart, Antoni Hopkins fergetegeset alakít benne. Az SW-ben én annak örülnék, ha Ian McDiarmidot jelölnék a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. Hatalmasat alakított és ezt a filmakadémia is elismerhetné... szép vágyálom mondjuk Off: Ilyen filmet mint a "Bárányok hallgatnak", már egy csomót láttam.Van egy sorozatgyilkos és meg kell találni idő elött.Ilyen storyval 20 milllió film van.Hopkins tényleg jól játszott benne sőt az Oscart is megérdemelte.De a film nem.Iyen alapon akkor a Rambo-nak is adhatnának. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. OFF A Bárányok hallgatnak az egyik legcsodálatosabb, legizgamasabb, legvérfagyasztóbb, leghangulatosabb stb. thriller, amit valaha láttam. Tizszer ennyi dij is mehetett volna neki. Ha a story-t lecsupasztijuk persze egyszerűnek tünik, de ilyen alapon az SW is egyszerű, hisz van egy fiatalember, aki egy öreg tanitó segitségével felveszi a harcot a gonosz ellen és végül győz... csináltak már egy-két ilyet (csak nem ilyen jól ) És azt se felejtsük el, hogy a sok sorozat-gyilkolos film, szinte mind a Bárányok hallgatnakot majmolja... ez volt az alap! Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. OFF A Bárányok hallgatnak az egyik legcsodálatosabb, legizgamasabb, legvérfagyasztóbb, leghangulatosabb stb. thriller, amit valaha láttam. Tizszer ennyi dij is mehetett volna neki. Ha a story-t lecsupasztijuk persze egyszerűnek tünik, de ilyen alapon az SW is egyszerű, hisz van egy fiatalember, aki egy öreg tanitó segitségével felveszi a harcot a gonosz ellen és végül győz... csináltak már egy-két ilyet (csak nem ilyen jól ) És azt se felejtsük el, hogy a sok sorozat-gyilkolos film, szinte mind a Bárányok hallgatnakot majmolja... ez volt az alap! OFF:Hát én elötte is láttam ilyesmi story-val filmet.Az átlagnál tényleg jobb film, de nincs benne semmi egetrengető.Na jó talán Hopkins szökése.De ettől még nem érdemel Oscart.Nekem ezerszer jobban tetszik a "Játszma".Abban rengeteg eredeti, és jó ötlet volt.Legalábbis szerintem..De nem baj.Nem vagyunk egyformák. On. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. No igen, épp ezért nincs értelme egyetlen dijazásnak se. Mert a vélemények nagyon különbözöek és még az Oscar dij se több annál, minthogy pár ezer ember véleményének átlagát kimutatja... és joggal tesszük fel a kérdést, hogy miért kéne minket pont az ő véleményük érdekeljen (föleg ugy, hogy köztudott, hogy a jelöltek különféle "ajándékokkal" lepik meg az akadémia tagokat, s cserébe elvárják, hogy rájuk szavazzanak ). A Játszma szerintem is jó film, bár nekem a Bárányok hallgatnak sokkal jobban bejött... izlések és pofonok Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 26. Az egész egy nagy BUNDA! Lucas nem vesz ajándékokat senkinek. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Elvileg ez tilos lenne. Ha mégis megtörténik vissza kellene küldeni, de itt hangsúlyoznám, hogy kellene! A gyakorlat biztos mást mutat. Sőt, olvastam olyan esetről is (nem tudom, hogy valóban megtörténik-e), hogy a szavazó x titkárnője/hozzátartozója tölti ki a lapot az alapján, máshol ki lett a befutó! Ha igaz, nagyon durva! Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Nekem Priest mondta még az sw.hu oscaros topikjában, hogy a Producerek tudják kik az akadémiai tagok(még Priest sem tudott neveket mondani a köztudottakon kívül), és azoknak küldenek ajándékokat, meghívásokat... De szerintem a titkos svájci bankszámlák is működnek rendesen, hisz ha egy film kap 4-5 Oscar díjat és még megy a moziba, nagyon megemelkedik a nézőszám, mert egy ilyen díjazott filmet látnikell, vagy mégegyszer látni kell. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Érdekes, mert olvastam egy cikket arról, hogy kik lesznek a színészek közül az új tagok idén. Vajon honnan vehették? Vagy hülyeség volt, amit írtak. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Híresebb tagok ismertek, pl Spielberg, de úgy tudom 6000 tag van akinek szavazati joga van.Azok teljes inkognitóban vannak a közemberek előtt. De akik a szakmában vannak tudják kik azok. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Én is úgy tudom, kb.6000 a létszám. Köznépet egyébként is a hírességek érdeklik, a többség neve egyébként sem mond nekik semmit. Az átlag ember, aki nem foglalkozik a filmekkel, csak nézi a lökött tévéműsorokat, úgysem tud akár 10 rendezőt felsoroni. Más szakmabeliekről nem is beszélve. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 4. Megvan egy újabb díj. A hollywood film festival legjobb filmért járó díját söpörte be. http://www.hollywoodawards.com/winners/win...inners2005.html Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Megvan egy újabb díj. A hollywood film festival legjobb filmért járó díját söpörte be. http://www.hollywoodawards.com/winners/win...inners2005.html Hát én minden díjnak nagyon örülök. :57: Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Hozzászólás ideje: 2005. November 5. A Hócipőben olvastam pár hónapja egy kritikát, abban a díjak tekintetében így írt "nagy einstand lesz", ha jól emlékszem. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Legjobb film?Gratula :57: :59: :csubi: Az Oscar jelölések mikor derülnek ki?Januárban? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Az OSCAR esélyeket ebből nem mérd le Obi. Ez ugyanis "csak" közönségszavazás volt. Erre szavaztam, vagy hatszor a yahoo oldalán. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. November 17. Hozzászólás ideje: 2005. November 17. Helósztok! Engem is érdekel, hogy az általam oly szeretett film milyen díjat fog besöpörni, de mióta fórumozom, azóta megtanultam, hogy az OSCAR-ra figyelmet sem érdemes fordítani. ÉS ezt nem csak SW frontról hallottam, hanem olyanról is, ahol a film kedvező elbírálás alá esett (ezalatt értem az EPI-II felháborító oscarhiányát). De ettől eltekintve mindenre kíváncsi vagyok! Donát. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.