Ugrás a kommentre

6x04 - Orders


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

4. rész - Orders / Parancsok

 

epguide604.jpg

 

Írta: Katie Lucas

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Coruscant, Serenno

 

Szereplők:

Fives - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Tim Curry

Shaak Ti - Tasia Valenza

Nala Se - Gwendoline Yeo

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Fox parancsnok - Dee Bradley Baker

Jay Igno - Stephen Stanton

Mas Amedda - Stephen Stanton

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Plo Koon - James Arnold Taylor

Mace Windu - Terrence Carson

Yoda - Tom Kane

Jesse - Dee Bradley Baker

Kix - Dee Bradley Baker

 

Történet

Fives -ot Palpatine kancellár elé viszik, akinek végre elmondhatja milyen felfedezéseket tett a gátló chippel kapcsolatban. Történetét kétkedéssel fogadják, ám a kancellár négyszemközt szeretne elbeszélgetni a katonával. Míg Shaak Ti és Nala Se az eredményekre várnak, Fives rátámad a kancellárra.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A Nagy Köztársasági Egészségügyi Központ ugyanaz a toronyépület, ahová a súlyos sérüléseket szenvedett Darth Vader -t is szállították a Revenge of the Sith végén. Bár hasonlít a kettő egymásra, Fives -t nem ugyanabba a szobába vitték mint Vadert, amikre az apró részletek is utalnak.

- A kórház bejáratánál látható FX-7 droid dizájnja megegyezik azzal, amit a The Empire Strikes Back -ben is láthattunk.

- A Nimbanel taxi sofőr neve tisztelgés Christopher Lloyd legendás karaktere, Jim Ignatowski a tiszteletes előtt. A karakter a Taxi című emlékezetes sitcom állandó szereplője volt.

- A 79 -ben látható kivetítőkön pod versenyt sugároznak. A versenyzők között feltűnik egy Balnab pilóta is.

- A klón bárban megismerkedhetünk a 212 -es osztag pár tagjával, akik Cody parancsnok egységébe tartoznak.

 

Concept Art galéria

 

01.jpg

Palpatine irodájának holotérképe

 

02.jpg

A Coruscanti egészségügyi létesítmény

 

03.jpg

A Coruscanti taxi

 

04.jpg

A 79 elnevezésű klón sportbár

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

A legdarkosabb TCW rész, megkockáztatom. Végig nyomasztó, és olyan vizuális megoldásokkal operál, hogy csak kapkodtam a fejem. Hogy ugyanabba az orvosi szobába vezetnek be minket, mint amiben összeszerelték Darth Vadert?! Sokkoló volt! Palpatine zseniálisan "alakított" most is, szegény Fives pedig... :( Hát igen, szomorú sors jutott szegénynek. Nem tudom, hogy mit adhatott neki Nala Se, de elég durva hatása volt hosszú időn keresztül. Az meg kimondottan fura, hogy ugyanazokkal a szavakkal "szenderült jobb létre", mint Tup.

 

A készítők kicsit messzire mentek el - csak úgy, mint a Mortis trilógia kapcsán - az átadott információk tekintetében, viszont mindezt úgy ellensúlyozzák, hogy totál őrültnek állítják be Fivesot. Ezzel együtt Anakinnek kutya kötelessége lenne beszámolni a dolgokról a Jediknek, és ha ezt megteszi, ők kevésbé lesznek elnézőek és elutasítóak, mint Skywalker. Ami tovább növelheti a már amúgy is meglévő bizalmatlanságot, lásd: a Jediket nem hívták meg pl. az őrségbe.

 

Az meg a Jedik pipogyaságát mutatja, hogy ez ügyben is elindítanak egy nyomozást, aminek az EpIII-ig természetesen semmi eredménye.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jól rávilágítottál, hogy egy újabb momentummal kerültünk közelebb az EPIII -hoz. A jedik és Palpatine egyre jobban távolodnak egymástól. Nekem a chip körüli ügy volt a megdöbbentő. Gyakorlatilag azt adták be jediknek, hogy ez egy nagyon hasznos implantátum, ami az ő védelmüket is szolgálja az által, hogy visszaveszi a klónok agresszivitását. És most lehet ujjal mutogatni Fives -ra és Tup -ra, hogy lám-lám mi van ha meghibásodik. az egyik megölt egy jedit a másik pedig meg akarta ölni a szeretett kancellárt. A végére teljesen elbagatellizálták a dolgot. Mintha ez a chip természetes dolog volna, valami mellékes amiről csak azért kell szólni, mert most elromlott két egyednél. Ebben az egészben az a szörnyű, hogy hihető! Főleg amilyen műsort levágott a végén Palpatine. Nem tudom mennyire igaz ez a Ringo Vinda -ás vírus, de a lényeg, hogy teljesen kimosták az ügyet. Egyébként Palpatine a sorozat folyamán most volt a legnagyobb féreg. Nagyon utáltam. Legszívesebben atomot dobtam volna rá.

 

Írok majd bővebben is természetesen, mert van miről. Döbbenetes rész volt.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jöjjön akkor a szabatosabb véleményem. Lényegében már kedd óta emésztem ezt az epizódot, egyszerűen maga alá gyűrt az egész sztori. Főleg így a végén, ahol a dráma nagy része összesűrűsödött.

 

FIVES!!! Nem kiabálni akarok, de ezt a nevet csak így nagybetűvel lehet leírni. Sokkal többet tett ez az ember a jediket fenyegető veszély elhárításáért, mint a jedi rend együttvéve. Ráadásul több szempontból is egy emóciós csúcspont a karakter: A Domino szakasz egyetlen élő tagja, és régi jó ismerősünk, akivel szinte végig vihettük a sorozatot. Kis túlzással a szemünk láttára vált klón kadétból ARC trooper -ré. Egy elit katona, aki ebben a történetben minden ebbéli tehetségét megcsillogtatta. Szerencsétlen viszont nem vehette fel a versenyt azzal a gonoszsággal és embertelenséggel, amivel szembe került. De ezt ő nem tudhatta. Nem tudhatta, hogy a kaminoiak mocskos férgek, nem tudhatta, hogy Palpatine maga a gonosz esszenciája csak angyalbőrbe bújva, és nem tudhatta azt se, hogy annyi támogatást vagy megértést se fog kapni Skywalker tábornoktól, mint egy háborús bűnös. Tragikus, ami vele történt, nagyon tragikus… Volt már egy pár haláleset a sorozatban, főszereplők is elhullottak, de Fives haláltusája minden eddiginél szívbemarkolóbbra és megindítóbbra sikeredett. Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy egy „gyerekeknek készült animációs sorozatba” ennyi érzelmet sikerült belevinni. Ami még kiemelte a tragédiát az Rex reakciója. Még sose láttam ilyennek. Nagyon közel állhattak egymáshoz ők ketten. Emlékezhetünk a Rishi holdra, ahol először találkoztak. Nagy utat jártak be azóta igazi testvéri, bajtársi kötelékben. Meglátásom szerint ez az eset nagyban rá fogja nyomni a bélyegét Rex jövőbeni ténykedésére. Kár, hogy nem fogjuk látni amint ott hagyja a sereget… Néha éreztem rajta, hogy Skywalker -el ellentétben kicsit elgondolkozik azokon amit Fives mond. Ő is klón, szóval érezhette, hogy lehet abban valami, amiket az egyik legjobb barátjától hall. Anakin viszont csipőből elutasította a klón minden egyes szavát, és néha úgy beszélt vele, mint egy elmeháborodottal. Persze Fives néha úgy is viselkedett, hála Nala Se –nek aki biztosra ment ez ügyben. Nem tudom mit adhatott be neki, de valami brutális lehetett. Van még egy érdekes dolog itt Fives halála kapcsán. Ez pedig Fox parancsnok. Hogy rohadna meg! Palpatine pincsi kutyája… Már az orvosi állomáson is bent maradt a helyiségben, amikor a többiek kimentek. Ő is eléggé be lehet avatva egy-két dologba, hisz mindazt hallhatta amit Fives és a kancellár beszéltek. Akkor miért nem állt ki Fives mellett? Miért nem mondta Anakin –nak, hogy igazat beszél? Megmondom én. Mert ő is benne van. Nyakig! Egyértelműen azért küldte oda Palpatine, hogy a legkisebb adandó alkalmat kihasználva, ölje meg Fives –t. Erre a szívlövése az ékes bizonyíték. Nem harcképtelenné akarta tenni, hanem meg akarta ölni! Az nem menti, hogy később bűnbánóan leveszi a sisakját és szomorúan néz. Menjen a francba!

 

De térjünk rá a történet második pillérére, Palpatine -ra. Még sose utáltam ennyire a vén sz*rkeverőt. Mindig is tudtuk mekkora manipulátor, de hogy mindenből úgy vágja ki magát, hogy a végén még a sz*rt is cukorkának tudja eladni az valami döbbenet. Itt is az elején, ahogy tapogatózik mit is tudhat Fives, aztán pedig amikor megbizonyosodik arról, hogy veszélyes ellöki az utolsó dominót. Remekül eljátszotta, hogy Fives az életére tört. Szerintem nem volt nehéz felhúzni a klónt, elég volt csak a fülébe suttognia egy s mást. Sok jelentősége nincs, mert úgy is őrültnek hiszik majd, Nala Se gondoskodott róla. Itt bennem az is felmerült, hogy esetleg nem –e a chip hiánya is közrejátszott abban a viselkedésben amit Fives mutatott? Az ok, hogy begyógyszerezték, de a rész végén nagyon zavart is volt már, ami lehet akár annak is az oka, hogy a chip már nem szabályozta úgy az agyműködését. Visszatérve Palpira, könnyedén megszerezte a chipeket(…), majd bemártotta Fives –t és a végén feltette a koronát az egészre. A jedik előtt olyan sztorit vázolt, miután Windu már csak azt tudta megkérdezni, hogy akkor ezzel vége? :fuckoff: A vén b*zi még azt is megengedte magának, hogy a saját győzelmét nyíltan kijelentse (persze kellő szövegkörnyezetbe ágyazva).

 

De miért is ne tehette volna? Ennyi impotens jedit még nem hordott hátán a föld. Ezeknek semmi se gyanús. Ok, hogy Windu nem egy agytröszt, de Yoda -nál talán már be kellene indulni valaminek…!!!! Az is ok, hogy remek a sztori, meg mindent megmagyarázott Palpi és a kaminoiak, de én akkor is gyanakodnék már. Hogy lehet az, hogy mindenre van magyarázat? Úgy látszik nem sokat tanultak az Ahsoka esetből. Még mindig nem elég gyanakvóak, és két pofára zabálják a kancellár hülyeségeit. Pedig az eligazításon még jól sejtik, hogy valami nem kóser ráadásul nagyon helyesen, élve szeretnék elfogni Fives –t. Anakin nagy büszkén el is vállalja a nyomozás vezetését. Erre mi történik? Besétál a kancellár biztonsági főnöke és agyonlövi a koronatanút. Azt, akit élve akartak elfogni. Hallotta valaki Anakin –t akár megszólalni is, hogy ne lőjék le Fives –ot? Ez annyiban esetleg védhető, hogy talán nem gondolta, hogy Fox egyből egy szívlövéssel kínálja meg a „testvérét”. Anakin idióta Palpatine fétise amúgy is előbukkant, szóval már akkor a hányinger kerülgetett. Érdekes, hogy mostanában mindig van egy jedi aki a címeres ökör „büszke” címére méltón pályázhat. Ezúttal ez mindenképpen Shaak Ti –t illeti. Nem elég, hogy először mégis a kancellárhoz mennek (ok, ez lehetett szigorú parancs is, és az előző rész végén már sejthető volt, hogy meggondolta magát), ráadásul a két chipet is átnyújtja neki. :facepalm::pfff: Drága Jedi mester…nem úgy volt, hogy a jedik is megvizsgálnák? Miért nem tetszett visszakérni? He? Az eligazításon még rátett egy lapáttal a szereplésére, amikor Fives lehetséges bűnösségét elég konkrétan pedzegeti. Gyorsan elillant a bizalma. Tragikus.

 

Aztán itt vannak még a kaminoaik, pontosabban Nala Se és Tyranus kapcsolata. Már az is gyanús ahogy Palpi és a nő szinte összekacsintanak a chip átadáskor, itt magamban megint biztos voltam benne, hogy a hosszúnyakúak bizony mindent tudnak. Amit nehéz elhinni, hogy talán még Palpi -ról is. Aztán megint jött a vége, ahol Tyranus egyértelműen álcázza magát! Miért, ha a klónozók be vannak avatva? Minek ez a Tyranus -ozás meg az egész hókusz-pókusz? Ráadásul amint kilépett Nala Se le is veszi a csuklyát, szóval nem mondhatjuk, hogy csak azért volt rajta mert fázott a feje. Feléjük is megy a kavar rendesen.

 

Persze ezeken kívül is rengeteg érdekesség volt az epizódban. Pl. a klón bár a részeg katonákkal zseniális volt csak úgy, mint a taxis. :D Coruscant is gyönyörű, amint már megszokhattuk. Látványa mozifilm szintű volt. Ráadásul még egy Függetlenség Napja utalást is kiszúrtam. :D Amikor Fives menekül az orvosi állomásról, és záródik be az ajtó. Az utalás azon jelenetre, amikor a végén menekülnek az idegen űrhajóból és záródik a bejárat. :D Aztán még egyszer eszembe jutott eme film két mondata. A rész legvégén, amikor Sidious vad röhögésbe tört ki.

 

„Atomot nekik! Atomot a bestiáknak!”

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

egyetértek az eddig elhangzottakkal, jól körüljártátok az epizódot.

Fox-ról:

Szerintem nincs benne -ergo nem tud semmiről-, csak fejletlen személyiségű, afféle "Coruscanton betokosodott Dogma".

Kapott egy parancsot és úgy ahogy a kaminoiak a 2-ben mondták; feltétlen engedelmességgel végrehajtotta.

Fives chipjéről illetve annak hiányáról:

Ez elgondolkodtatott engem is. Szinte biztos vagyok benne, hogy a chip nem csupán a 66-os parancs.

Meghibásodásakor aktiválódott a 66-os- ez Tup esete.

Kivétele után még önálóbb és engedetlenebb lett: ez pedig Fives esete.

 

Immár tényleg egy viselkedéskontroll-ként tekintek rá, aminek egy része a 66-os parancs, mely igen nagy precizitást és engelemességet igényel.

Szóval a Kaminoiak tevékenységét és a 66-os parancsról eddig alkotott fogalmamat jól átkavarta ez a történet.

Szóval génmanipuláció + fejlődésgyorsítás mellé bejött még a biomechanikus agyturkálás is + az erős gyanú, hogy nem tudatlan megrendelésteljesítők, hanem a gonoszok csatlósai..szép szakma, szép faj..

 

Ügyesen lovagolta meg ez 4 rész fent említett kérdésköröket-témákat és felteszem megér még 1-2 újranézést és talán még csiszolható/csiszolandó az eddig alkotott képünk is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meghibásodásakor aktiválódott a 66-os- ez Tup esete.

Kivétele után még önálóbb és engedetlenebb lett: ez pedig Fives esete.

Ha így lenne, Nala Se nem gyógyszerezné be Fivest. Nem kell ezt túlgondolni, a gyógyszer miatt lett agresszívebb és kiszámíthatatlanabb (szerintem).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fox-ról:

Szerintem nincs benne -ergo nem tud semmiről-, csak fejletlen személyiségű, afféle "Coruscanton betokosodott Dogma".

Kapott egy parancsot és úgy ahogy a kaminoiak a 2-ben mondták; feltétlen engedelmességgel végrehajtotta.

Ez jó meglátás. Fives -ra és Rex -re nagy hatással vannak a jedik (ahogy Se is céloz erre az előző részben), viszont Fox teljesen kiesik a körükből, ő a kancellárián szolgál. Ő Palpatine "nevelése". Valószínűleg vakon követ minden parancsot amit a kancellár kiad. Ha azt mondanák neki, hogy lője fejbe magát, szerintem azonnal meghúzná a ravaszt.

 

Szóval a Kaminoiak tevékenységét és a 66-os parancsról eddig alkotott fogalmamat jól átkavarta ez a történet.

Szóval génmanipuláció + fejlődésgyorsítás mellé bejött még a biomechanikus agyturkálás is + az erős gyanú, hogy nem tudatlan megrendelésteljesítők, hanem a gonoszok csatlósai..szép szakma, szép faj..

Valóban összetett a dolog, de szerintem ez a chip az alapja mindennek. A kaminoiak nálam is nagyon mélyre süllyedtek. Sidious mellé.

 

Ha így lenne, Nala Se nem gyógyszerezné be Fivest. Nem kell ezt túlgondolni, a gyógyszer miatt lett agresszívebb és kiszámíthatatlanabb (szerintem).

Nem biztos, hogy ilyen egyszerű. Talán a kontroll hiánya is rányomhatta a bélyegét Fives hangulatváltozásaira. Attól tartok ezt már sose tudjuk meg.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tegnap este volt szerencsém átbeszélni Odyval a részt, így csak helyeselni tudok, valóban tökéletesen lett ez a szál is elvarrva. Persze mindig lesznek nyitott kérdések, amikre sem a film, sem a TCW sem az EU nem ad megnyugtató választ, de én azt mondom, maradjon a történetben némi misztikum, nem kell feltétlenül mindent megmagyarázni. Én a kaminói felső vezetést egyértelműen beavatottnak látom, ennek a mélysége pedig valójában részletkérdés. Igaz, Tyrannus csak csuklyában beszél velük, de ennek én nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget, inkább jelképes formaságként értelmezem. Nala Se és Palpatine cinkos összekacsintása és a jelenet dramaturgiája sok dolgot sejtetni vél, de persze az már a fantáziánkra van bízva, magunkban miként fonjuk tovább a szálakat. A rész látványa sokat ad a komor hangulathoz, itt már szó nincs az EPI kissé mesés látványvilágáról, az egsz világ menthetetlenül militarista köntösbe burkolózott. Kronológiailag még van némi köze a Köztársasághoz, de ez már sokkalta a Birodalmi éra és már nem is pusztán a kezdete. Gyakorlatilag árad a katonai diktatúra, az kontrol intézményesített világa. Mindenhol rohamosztagosok és birodalmi tisztek...akarom mondani, klónok és köztársasági tisztek. Vagy a kettő között már nincs is különbség? Valójában a határ itt mosódik el és erre a tiszti bár a legjobb példa, vagy a mindent látó szem formájában kísértő kutaszok, akik minden élethelyzetet igyekeznek megfigyelni és minden államellenes cselekményt jelenteni. Szóval ez már nem demokrácia és a lehető legtávolabb van attól, amit az EPI-ben Star Wars címén megismertünk. Örültem volna, ha a sorozat megél egy teljes 6. évadot, mert pont ezeknél a részeknél érezni, hogy mennyi kiaknázatlan és felfedezetlen része van még a Köztársaság bukását bemutató időszaknak.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tegnap este volt szerencsém átbeszélni Odyval a részt, így csak helyeselni tudok, valóban tökéletesen lett ez a szál is elvarrva. Persze mindig lesznek nyitott kérdések, amikre sem a film, sem a TCW sem az EU nem ad megnyugtató választ, de én azt mondom, maradjon a történetben némi misztikum, nem kell feltétlenül mindent megmagyarázni. Én a kaminói felső vezetést egyértelműen beavatottnak látom, ennek a mélysége pedig valójában részletkérdés. Igaz, Tyrannus csak csuklyában beszél velük, de ennek én nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget, inkább jelképes formaságként értelmezem. Nala Se és Palpatine cinkos összekacsintása és a jelenet dramaturgiája sok dolgot sejtetni vél, de persze az már a fantáziánkra van bízva, magunkban miként fonjuk tovább a szálakat.

Valóban az a lényeg, hogy benne vannak nyakig. Nala Se szerepe ebben a történetben elég markáns. Biztos emlékeztek, amikor felbukkant még az első évad elején az egyik klón kórházállomáson. Milyen jóra való teremtésnek tűnt. Mostanra kiderült, mekkora erkölcsi deficittel kénytelen együtt élni. De ez elmondható Kamino felső vezetéséről is. Kíváncsi lennék vajon a nép többi tagja is ilyen etikát vall?

 

vagy a mindent látó szem formájában kísértő kutaszok, akik minden élethelyzetet igyekeznek megfigyelni és minden államellenes cselekményt jelenteni. Szóval ez már nem demokrácia és a lehető legtávolabb van attól, amit az EPI-ben Star Wars címén megismertünk.

Jó, hogy felvetetted ezt. Persze a városlakók között egyelőre nincs jele a diktatúrának. Ezek a kis kém droidok amilyen ártalmatlannak tűnnek, olyan veszélyesek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valóban az a lényeg, hogy benne vannak nyakig. Nala Se szerepe ebben a történetben elég markáns. Biztos emlékeztek, amikor felbukkant még az első évad elején az egyik klón kórházállomáson. Milyen jóra való teremtésnek tűnt. Mostanra kiderült, mekkora erkölcsi deficittel kénytelen együtt élni. De ez elmondható Kamino felső vezetéséről is. Kíváncsi lennék vajon a nép többi tagja is ilyen etikát vall?

 

 

Jó, hogy felvetetted ezt. Persze a városlakók között egyelőre nincs jele a diktatúrának. Ezek a kis kém droidok amilyen ártalmatlannak tűnnek, olyan veszélyesek.

És milyen jó kis kikacsintás volt ez az EpV-re! Húúú, tele volt a rész jobbnál jobb pillanatokkal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó, hogy felvetetted ezt. Persze a városlakók között egyelőre nincs jele a diktatúrának. Ezek a kis kém droidok amilyen ártalmatlannak tűnnek, olyan veszélyesek.

 

A városlakók életében közvetlenül sosem jelentkezik a diktatúra, csak ilyen apró nüanszok formájában. A folyamatos propagandával és agymosással, vagy azzal, hogy a rendszer folyamatosan megfigyel, minden gyanús lépést feljegyez és kiértékel és amennyiben azt államellenesnek ítéli, úgy gyorsan és hatékonyan lép fel ellene, tehát az éjszaka folyamán egyszer csak jön az ÁVH fekete kocsija és szerencsésebb esetben másnap már egy Szibériába tartó vonaton ül a delikvens, rosszabb esetben pedig gödör. Itt már járőröznek a "birodalmi" kutászok és figyelik a szeparatista tevékenységet, ami valójában a civil lakosság teljes kontrolját jelenti. Itt már szó nincs a privát szféra tiszteletéről meg demokráciáról, az intézményi struktúra névleges, mindent Palpatine irányít.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is beugrott az EPIV. :)

 

Egyébként még mindig döbbenetes, hogy Fives mennyire közel jutott a lényeghez. Egy "sima klón". Mekkora nyereség lett volna ha sikerül bevinni a templomba...ugye Anakin? :roll:

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is beugrott az EPIV. :)

 

Egyébként még mindig döbbenetes, hogy Fives mennyire közel jutott a lényeghez. Egy "sima klón". Mekkora nyereség lett volna ha sikerül bevinni a templomba...ugye Anakin? :roll:

Ilyen sosem történhet meg, mert Anakin szerelmes Palpatineba és a szerelem ugye vakká tesz. :hehe: Egyébiránt nekem tetszik, hogy Anakinból bólogató szamarat csináltak (vagy hitetlen Tamást?), mert ezzel is kihangsúlyozták, hogy mennyire a főkancellár (de utálom ezt a szót) befolyása alatt van. Ha Amidala mondaná neki; Te Anakin, Palpatine a sith és este meg akart erőszakolni! Nos Anakin még neki sem hinne, mert apapótléknak tekinti az öreget akinek a szava szent. Amióta elhagyta a Tatooinet, nem tudott megbírkózni az anyja hiányával és ezt az érzelmi űrt Palpatine kihasználta, ezért a kettejük kapcsolata meglehetősen szoros. Oly nagyon szoros, hogy az EPIII-ban Lucas még némi szeretetet (de legalábbis atyai aggódást) is sejtetni engedett a nézőknek Palpatine részéről. Egyszóval Anakin banális hitetlenkedése és Fives hülyének nézése is ez a kapcsolatot erősíti. Úgyhogy a rész már csak ezért is 10/10.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szegény Fives. Vége a Domio osztagnak. Azért ez erőteljesen jelzés értékű. Pár résszel a sorozat kezdése után ismerhettük meg őket és pár résszel a sorozat vége előtt az utolsótól is elbúcsúzhattunk. Általuk ismerhettük meg a klónokat, életük tragédiáját. Halálra nevelve mindegyikük. :(

Palpatine meg mekkora sz*rházi, te szent atya. Itt élőben műsorozott, és milyen jól csinálta. A végén már azt hittem, hogy még a Jedik fognak elnézést kérni. Eszem megáll a csávótól. Persze remekül asszisztáltak alá. Nala Se megmérgezte, nyilván ki akarta harcolni az őrület tüneteit, hogy aztán lekapcsolhassák szegény Fives-t. De nagyon amatőr megközelítést választott, "szerencsére" ott volt Palpatine, aki viszont ebből hatalmas előnyt kovácsolt. Magára haragította, méghozzá az igazság beismerésével. Tudta, hogy úgy se hinne neki senki, még hogy a kancellár tervezte így, aki csak a megrendelésük után tíz évvel értesült a létezésükről? Badarság. Ráadásul a méreg már kótyagossá, agresszívvá is tette, tökéletesen produkálva Tup tüneteit, ezzel még inkább aláásva a szavait. A végén meg már csak Anakin kellett, aki jó pitbullként harapott, amikor a gazdit bántották.

És a Jedik csak egy karnyújtásnyira voltak a megmeneküléstől. De hát rossz emberek voltak a megfelelő helyen. Shaak Ti Kaminon, Anakin Coruscanton, Nala Se végig a klónok közelében, és végül a nagy játékos: Palpatine, egy percre összezárva Fivesszal. A kör bezárult, lehet szólni a Galaxis sírkőkészítőinek, rohadt sok sírkőre lesz szükség a közeljövőben.

Ami az epizódot illeti, ez itt egy ilyen ep3 orgia volt. Az orvosi központ, Darth Vader szülőszobája, a sugárpajzs, mind nagyon szép utalás. De volt itt kikacsintás az ep2-re (a bár - végre megtudtuk, mit csinálnak a klónok eltávon -> buliznak! :D), az ep4-re (a kis nagytesó droidok járőrözése). De remek volt az életszerű dolgokat is látni, mint a taxi, vagy a már említett bár, de az utcán járó tömeg se volt semmi, nem semmi, miket létre tudnak már hozni a TCW készítői. És a Rebels innét indít!

Egy szó mint száz: fenomenális!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha végére érek az évadnak a legjobb sztorikat újra fogom nézni. Kiváncsi leszek akkor hová sorolom majd ezt az arc-ot, mert most úgy érzem simán top3-as. A remek dráma mellett rengeteg kreativitást is volt itt: a taxit üvegekkel megdobáló klónokat "imádtam" :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az nem Vader szülőszobája volt, csak hasonló hozzá. :) Javaslom olvasd el mit írtam első felindulásomban. :|

 

Hogyhogy nem az volt? Szerintem ott készült Vader. Még Fivest is ugyanúgy és ugyanott hozták a hordágyon mint a sebesült Vadert.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hogyhogy nem az volt? Szerintem ott készült Vader. Még Fivest is ugyanúgy és ugyanott hozták a hordágyon mint a sebesült Vadert.

Pedig az egy másik szoba volt, leírták az érdekességek között.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az nem Vader szülőszobája volt, csak hasonló hozzá. :) Javaslom olvasd el mit írtam első felindulásomban. :|

Nyilván nem ugyanaz a szoba, de a dizájnja nem véletlen ugyanaz, és nem véletlen van ugyanabban az épületben, pláne nem véletlen használtak majdnem ugyanolyan beállításokat, ugyanúgy droidokkal. A cél, hogy az ep3 jusson eszedbe, ezért is írtam, hogy utalás. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nyilván nem ugyanaz a szoba,

 

Miért nyilván? Miből lehet látni hogy nem az? Ok értem a guide-ban írták hogy nem az, de ha csak a részt nézzük akkor miért is nyilvánvaló hogy nem az? Különben én sajnálom hogy nem az a szoba. Jobb lett volna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én bennem azért nem merült fel, hogy ez ugyanaz a szoba, mert egyrészt, Vadernek és Fivesnak más-más baja volt, másrészt, egy ekkora épületben nehogy már csak egyetlen műtő legyen. Meg - ezt már csak utólag néztem meg - ennek a helynek két kijárata van, ahol Vader született, annak csak egy.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.