Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Idén két filmnek van évfordulója, a Lucasfilm pedig ilyenkor mindig kiad írott tartalmakat az ilyen esetekben. A Sithek bosszúja eléggé levan fedve, persze oda is kiadhatnak anyagokat, de szerintem is az ST (azon belül is ugye a TFA) fogja szerintem kapni a reflektorfényt az év végefelé.

Hozzászólás ideje:

Paul Duncan a napokban a Lucasfilmnél járt. Csaknem érkezik majd a The Star Wars Archives harmadik felvonása? Ha Kennedy év végén átadja a stafétát másnak, akkor erről a korszakról írhat Duncan.

Image

Hozzászólás ideje:
23 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Ha Kennedy év végén átadja a stafétát másnak

Ezt maga Kennedy cáfolta egy hosszú Deadline-os (??) interjúban. Tervben van az utódkeresés, de nincs tervben, hogy ez idén valósul meg.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Darth Revan9 írta:

Master of Evil címmel új felnőtt regény jön Adam Christophertől.

Ez lesz a novemberi regény, ami a "Nauset Lighthouse" kódnevet viseli.

https://www.randomhousebooks.com/books/762382/

Gondolom a Celebration idején megtudjuk, hogy mi is lesz pontosan. Bár a cím alapján valami sith könyvnek tűnik.

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
28 perccel korábban, Bence1997 írta:

Ez lesz a novemberi regény, ami a "Nauset Lighthouse" kódnevet viseli.

https://www.randomhousebooks.com/books/762382/

Gondolom a Celebration idején megtudjuk, hogy mi is lesz pontosan. Bár a cím alapján valami sith könyvnek tűnik.

Erősen emlékeztet a cím A gonosz útvesztőjére - Labyrinth of Evil. Lehet, hogy a Sithek bosszújához lesz köze?

Hozzászólás ideje:

Mivel most van annak a filmnek a 20. évfordulója, így én simán elképzelhetőnek tartom. Örülnék, ha egy Palpatine regény lenne. 

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Erősen emlékeztet a cím A gonosz útvesztőjére - Labyrinth of Evil. Lehet, hogy a Sithek bosszújához lesz köze?

Nagyon is elképzelhető, hisz Adam már írt egy elég erős Sith könyvet. A kor kérdéses, de @Iqvi-nek igaza lehet. Ezt leszámítva nem lennék megsértődve ha Panshardról írna. :P 

Hozzászólás ideje:

Nagyon furcsa lenne ha most egy Old Republic korszakos stand alone regényt adnának ki. Logikusabb egy Sithek bosszújához kapcsolódó könyv. 

Hozzászólás ideje:
2025. 03. 29. - 8:42, Ody Mandrell írta:

A szukits 50%-os kedvezménnyel kiárusítja a megmaradt könyveit.

Megvettem még pár kimaradt kiadványt és közben újra megerősödött bennem, hogy mennyire ki nem állhatom a Szukits-ot. Pedig sok erényük van: köszönetet kéne érezzek amiért például a képregényeket ilyen igényesen adták ki. De ez a gyakorlat, amit a kiszállításoknál csinálnak olyasmi amit egyetlen más webáruháznál se tapasztaltam. A szállítási költségek kezelése egyszerüen nevetséges. Egy 28 ezres csomagnál is még pluszba majdnem négyezret fizetek a kiszállításért. Vicc. Pont a napokban több más boltból is vettem pár dolgot és hasonló szállítási árral sehol se találkoztam.

Hozzászólás ideje:

Én az eddigi posta/GLS - pontok helyett újabban a helyi Líra könyvesboltba rendeltem a könyveim  ( egyébként a nem szukitsos könyvek hamarabb hozzáférhetők mint a szukitsnál (sci-fi/fantasy)) . Így teljesen ingyen kihozzák a boltba + jár jó pár száz Ft online-kedvezmény is! 

Szerkesztve: - Tindalos

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Már ha úgy dönt a kiadó vezetője, hogy kiadásra érdemes. Láthatóan nem sok mindent ítél annak.

Hozzászólás ideje:

Mármint az Útmutatóra gondolsz? Nagyon meglepne, ha jönne. Emberünk (a Kolibri SW részlegének vezetője) csalódott a SW-ban a 8. rész után, és leszűrte a rajongók visszajelzését, hogy mindenki más is csalódott. Ezért nem jött már a Cobalt Squadron sem, vagy a Spark of the Resistance. És mivel a hazai közösség kifejezetten hangosan utálta az Akolitust, kizártnak gondolom, hogy jöjjön hozzá bármi tőlük. Hiszen az utolsó első fázisos Köztársaság Fénykora gyerekregény óta semmi nem jött tőlük. Se a Timelines, se Karakter enciklopédia, se további regények, semmi. Nem látom reálisnak, hogy pont egy "bukott projekthez" adnának ki bármit.

Szerkesztve: - kdani20

Hozzászólás ideje:
40 perccel korábban, kdani20 írta:

Hiszen az utolsó első fázisos Köztársaság Fénykora gyerekregény óta semmi nem jött tőlük. Se a Timelines, se Karakter enciklopédia, se további regények, semmi.

Ennek kicsit ellentmond a kezemben tartott Star Wars: A lázadás hajnala képes útmutató, amit a Kolibri tavaly ősszel adott ki kis hazánkban, vagyis hónapokkal a Kiút a katazstrófából után jelent meg. És az enciklopédiát még követte három Star Wars manga is (Egy új remény 1-2, Lázadók).

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, kdani20 írta:

Mármint az Útmutatóra gondolsz?

Igen arra. Az egy nagy volumenű kiadvány lesz, hátha... De ha nem kell nekik a pénzem, majd kell a külföldieknek. :) Egyébként az Art of könyv is kell majd.

2 órával ezelőtt, kdani20 írta:

Emberünk (a Kolibri SW részlegének vezetője) csalódott a SW-ban a 8. rész után, és leszűrte a rajongók visszajelzését, hogy mindenki más is csalódott

Huhhh... Remélem nem így működik a kolibri SW szekciója! Borzasztó amatőr lenne, ha a főnök ízlése lenne a mérce, mit adjanak ki. Már csak azért is, mert simán lehet egy balf*sz, aki tévedésben van.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Ennek kicsit ellentmond a kezemben tartott Star Wars: A lázadás hajnala képes útmutató, amit a Kolibri tavaly ősszel adott ki kis hazánkban, vagyis hónapokkal a Kiút a katazstrófából után jelent meg. És az enciklopédiát még követte három Star Wars manga is (Egy új remény 1-2, Lázadók).

Jogos, az útmutatóra nem emlékeztem, mikor jelent meg pontosan, előtte vagy utána. A mangákról meg totál megfeledkeztem, mert nem igazán kedvelem ezt a formátumot. De igazad van, azokat is kiadták.

7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Remélem nem így működik a kolibri SW szekciója!

Még talán a levelezésem is megvan emberünkkel. Információszerzés okán írtam neki még a 9. rész megjelenése előtt, és néhány elmaradt cím után érdeklődtem. És bizony de, így működik. De elég csak visszanézni a Ziro/Rebo "mi várható idén" cikkeit. Meg lehet nézni, miket ígért, és aztán mi valósult meg belőle. Mindezt azért, mert emberünk kiábrándult a franchise-ból a rajongókkal együtt. Ezt tényként kezelte a levélben, majd az ünnepek alatt megnézem az archív leveleimet, talán még megvan valahol.

Szerkesztve: - kdani20

Hozzászólás ideje:

Akkor itt életbe is lépett az írásom utolsó mondata: ez egy balf*sz. Ráadásul egy nagyképű balf*sz, ami sokkal rosszabb mintha csak sima lenne. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
2025. 04. 15. - 21:34, Ody Mandrell írta:

Huhhh... Remélem nem így működik a kolibri SW szekciója! Borzasztó amatőr lenne, ha a főnök ízlése lenne a mérce, mit adjanak ki. Már csak azért is, mert simán lehet egy balf*sz, aki tévedésben van.

Sajnos ezt én is meg tudom erősíteni, ugyanezeket hallottam. Amit még kiegészítenék. A Disney minden partnerét át szokta ellenőrizni, megvizsgálni. A Kolibrit valamikor a 10-es évek végén, 20-as évek elején vizsgálták meg. Ott találtak valamit, ami miatt nagyobb összeget kiszabtak rájuk büntetésként. Azóta egyre kevesebb Star Warst adnak ki. Tudomásom szerint a Köztársaság Fénykora junior regényeket is csak azért adták ki, hogy kiadhassák A Mandalori junior regényváltozatait. Egyébként nem mentek volna bele.

Illetve több olyan kiadvány is volt, amit a Disney szeretett volna, ha megjelentet, de ők végül elálltak tőle, és hosszas magyarázattal megfűzve indokolták, rábírták a Disney-t, hogy ezt fogadja el.

És ugyebár a Kolibri a Libri csoportba tartozik. Ezért nem akarom, hogy a Libri kezelje a felnőttregényeket.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

De attól, hogy a Kolibri rosszul kezeli a Star Wars kiadást, még nem lehet, hogy a Libri a felnőtt regények kiadásánál korrekt legyen? Vagy az nem elképzelhető, hogy a Libri pont azért nem fogja megkapni a fenőtt regények kiadási jogait a Disney-től mert az alá tartozó Kolibrivel elégedetlen a vállalat? Már persze ha a Libri egyszer ki szeretné adni a felnőtt Star Wars regényeket. 

Hozzászólás ideje:

Mivel egy kiadói csoportban van a Kolibri és a Libri, ezért nem tudom elképzelni. Információm szerint nagyon hasonló üzleti modellben gondolkodnak. Olyat is hallottam korábban, hogy csak névleg külön kiadók, szerkezetileg egyben vannak.

Hozzászólás ideje:
53 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Sajnos ezt én is meg tudom erősíteni, ugyanezeket hallottam.

Ekkora balf*szok csak ebben az országban lehetnek vezető pozícióban. Nos hát akkor nincs más hátra:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A libri szörnyű kiadó, minden szerző menekül tőlük. Ráadásul már a Fidesz is beette magát oda.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.