Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. 2020. 04. 01. - 19:01, Whill írta: Revan-nak igazat adok annyiban, hogy az Imperial Cadet és a Target Vader vezeti fel Valance karakterét, aki a következő években fontos karakter lesz, és már az Empire Ascendant-ban is szerepel. Tényleg az lenne a legjobb, ha ezek még kijönnének azelőtt, hogy átlépünk a Birodalom Visszavág utáni időszakba. Teljes nézet Én is szeretném ha a két képregény kijönne magyarul, akár még idén. Speciel a Target Vadert nagyon meg tudtam kedvelni, pedig amikor bejelentették nem tudott érdekelni. Az Imperial Cadet-et még nem tudtam elolvasni, de ha Revan tud valami támpontot adni a magyar kiadás idelyéről akkor lehet megvárom ha hamar jön. 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. 2020. 04. 01. - 18:34, Iqvi írta: A vol13 érthetőségéhez elég lenne konkrétan csak maga a fősorozat. Az aphra sorozat, a két mini tulajdonképpen csaj az Empire Ascendanthoz kéne. De ahoz meg nagyon, mert az átvezet nemhogy az ep5-be hanem az új képregényes érába is elég sokmindennel. Teljes nézet És az Empire Ascendant ott van a SW Vol 13-ban. Pont ezért kéne ismerni a fentebbieket. 1 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. 2020. 04. 02. - 7:13, Iqvi írta: Én is szeretném ha a két képregény kijönne magyarul, akár még idén. Speciel a Target Vadert nagyon meg tudtam kedvelni, pedig amikor bejelentették nem tudott érdekelni. Az Imperial Cadet-et még nem tudtam elolvasni, de ha Revan tud valami támpontot adni a magyar kiadás idelyéről akkor lehet megvárom ha hamar jön. Teljes nézet Én nem szoktam előre olvasni (a Rise of Kylo Ren kivétel volt), csak belenézegetek általában. A Target Vader rajza és hangulata nagyon tetszik, kifejezetten a régi Dark Horse-os képregényekre emlékeztet. Remélem a történet is van ilyen jó. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. 2020. 04. 02. - 9:44, Whill írta: Én nem szoktam előre olvasni (a Rise of Kylo Ren kivétel volt), csak belenézegetek általában. A Target Vader rajza és hangulata nagyon tetszik, kifejezetten a régi Dark Horse-os képregényekre emlékeztet. Remélem a történet is van ilyen jó. Teljes nézet A története nem olyan világmegváltó mint a Kylo Ren, de nagyon eladja a hangulata, a rajz és az idő is megszépíti. 1 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. 2020. 04. 02. - 9:57, Iqvi írta: A története nem olyan világmegváltó mint a Kylo Ren, de nagyon eladja a hangulata, a rajz és az idő is megszépíti. Teljes nézet Kis érdekesség, hogy a másik képregény, aminek a rajzai már az első képkockától kezdve teljesen beszippantottak, az a Doktor Aphra és az Óriási Profit elején található annual különszám volt. Most kíváncsiságból ránéztem, és ezt is és a Target Vader-t is Marc Laming rajzolta. Úgy néz ki, megvan az új kedvenc képregényrajzolóm. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Nekem Marco Checetto munkássága az amit szeretek. Kár hogy két minisorozaton kívül többet nem rajzolt. Akit még kiemelnék az Angel Unzueta, az ő rajzai is bejövősek. 1 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. 2020. 04. 02. - 11:51, Iqvi írta: Nekem Marco Checetto munkássága az amit szeretek. Kár hogy két minisorozaton kívül többet nem rajzolt. Akit még kiemelnék az Angel Unzueta, az ő rajzai is bejövősek. Teljes nézet Chechetto szerintem is az egyik legjobb. Illetve szerintem Larroca is nagyon jó amikor éppen nem arcokat rajzol. Ő rajzolta a legszebb űrcsatákat a kánonban (pld. Hope Dies), és a Vader sorozatban is nagyon jó, mert ott nem nagyon van emberi arc. Viszont azok a photoshoppolt arcok, főleg a Jedha Hamvaiban és a Lázadás Mon Calán-ban borzalmasak és teljesen hazavágják a hangulatot. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Ezzel egyetértek, Larroca arcban a legrosszabb, de ha nem azt kell rajzolni felér az említett kettőhöz. Viszont akinek még nagyon tetszenek a rajzai az Luke Ross. Nagyon jó munkái vannak. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. 2020. 04. 02. - 12:21, Iqvi írta: Larroca arcban a legrosszabb, de ha nem azt kell rajzolni felér az említett kettőhöz. Teljes nézet Pedig Larroca arcban nagyon jóóóó... hihetetlen részletességgel másolja le a szereplők arcait. Szinte 100% a hasonlóság. Kell ennél több? Úgy néz ki az Aphra helyzete, hogy 1 hetet csúszik csak... persze még változhatnak a dolgok, de mos április 8 -ra van kiírva. 1 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. 2020. 04. 02. - 12:25, Bence1997 írta: Úgy néz ki az Aphra helyzete, hogy 1 hetet csúszik csak... persze még változhatnak a dolgok, de mos április 8 -ra van kiírva. Teljes nézet Remélem valamilyen formában megjelenik. A már elindult sorozatokkal szerinted mi lesz? Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. 2020. 04. 02. - 12:39, Iqvi írta: A már elindult sorozatokkal szerinted mi lesz? Teljes nézet Korábban olyanokat lehetett hallani, hogy az egész áprilisi menetrend csúszni fog. Nos, igazából a jövőhét lesz a kérdés, hogy jelenik -e meg valami majd. A DC például digitálisan kiadott párat, de a Marvel nem ezt az utat választotta. Meglátjuk. Reméljük megoldódik, de ugye hétfőn fog lejárni Amerikában a kijárási tilalom... amit meg is hosszabbíthatnak és az ottani helyzetet látva szerintem megfogják. Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Azért a 2000-es években még nem gondoltuk volna, hogy ez lesz... Magyarországon jelenleg több Marvel képregény jelenik meg, mint az USA-ban 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. Hozzászólás ideje: 2020. Április 2. 2020. 04. 02. - 12:47, Whill írta: Azért a 2000-es években még nem gondoltuk volna, hogy ez lesz... Magyarországon jelenleg több Marvel képregény jelenik meg, mint az USA-ban Teljes nézet 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Az Age of Reisitance - General Hux képregényben szerepel egy karakter, akit így hívnak: Sylsma. De a wookie szerint az ő neve Bylsma. Én akárhogy nézem a képregényt, a Slysma név jól van írva. Szerintem most a wookie írta hibásan. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. 2020. 04. 03. - 11:34, Darth Revan9 írta: Az Age of Reisitance - General Hux képregényben szerepel egy karakter, akit így hívnak: Sylsma. De a wookie szerint az ő neve Bylsma. Én akárhogy nézem a képregényt, a Slysma név jól van írva. Szerintem most a wookie írta hibásan. Teljes nézet Szerintem is a wookie írhatta el. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. 2020. 04. 03. - 11:36, Iqvi írta: Szerintem is a wookie írhatta el. Teljes nézet De aztán jobban megnéztem és később a képregényben már Bylsma van. Később már egyértelműen B-nek látszik. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Az ébredő Erő magyar szinkronjában Han ezeket a szavakat mondja szó szerint a fiának: „Snoke csak kihasznál az erőd miatt” „Ha megkapja, amit akar, eltipor.” Remélem jól van leírva. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. 2020. 04. 03. - 13:05, Darth Revan9 írta: Az ébredő Erő magyar szinkronjában Han ezeket a szavakat mondja szó szerint a fiának: „Snoke csak kihasznál az erőd miatt” „Ha megkapja, amit akar, eltipor.” Remélem jól van leírva. Teljes nézet Jól van idézve. De ez melyik képregényben fog szerepelni? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. 2020. 04. 03. - 13:45, Iqvi írta: Jól van idézve. De ez melyik képregényben fog szerepelni? Teljes nézet Nyilván olyanban, ami kötődik a folytatás trilógiához. A zillo beast A klónok háborúja sorozat szinkronjában hogy volt fordítva? Jó a zillo vad? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. 2020. 04. 03. - 14:28, Darth Revan9 írta: Nyilván olyanban, ami kötődik a folytatás trilógiához. Teljes nézet Don't you say. 2020. 04. 03. - 14:29, Darth Revan9 írta: A zillo beast A klónok háborúja sorozat szinkronjában hogy volt fordítva? Jó a zillo vad? Teljes nézet Azt hiszem zillo sárkánynak lett fordítva, de a zillo fenevad se rossz fordítás. Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Én a zillo sárkányra szavazok. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. A New Republic Defense Force az eddigi könyvekben Elveszett csillagok, Utóhatás könyvek...stb. Új Köztársaság Védelmi Erőinek volt fordítva, ugye? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. @Darth Revan9 a kiadónak nem tudnád javasolni a terminológia egységesítést? Amúgy tudtommal úgy lett fordítva ahogy te is írtad, de biztos ami biztos idézzük meg a mindentudó @Dzséjtet. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Április 3. Pont az zajlik, ahogy haladnak előre a munkák. De a saját fordításaikat veszik alapnak elsősorban. Nem számít, hogy a Kolibris kiadványban hogyan volt fordítva, ha már egyszer az egyik saját regényükben lefordították. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Április 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Április 4. A Hősök és Gonosztevőkben lévő karakterleírásokat olvasva jutott eszembe. Mi a hivatalos magyar címe A New Hope-nak? 1. Egy új remény 2. Új remény Én láttam már olyan tokot is, melyen csak az Új remény felirat szerepelt. Illetve a TV-ben volt olyan vetítés, melynél a felúszó szöveg magyar volt, ahogy az előzményeknél és a címet Új reményként írták ki (az egy szó nélkül). Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. Április 4. Hozzászólás ideje: 2020. Április 4. 2020. 04. 04. - 9:12, Darth Revan9 írta: A Hősök és Gonosztevőkben lévő karakterleírásokat olvasva jutott eszembe. Mi a hivatalos magyar címe A New Hope-nak? 1. Egy új remény 2. Új remény Én láttam már olyan tokot is, melyen csak az Új remény felirat szerepelt. Illetve a TV-ben volt olyan vetítés, melynél a felúszó szöveg magyar volt, ahogy az előzményeknél és a címet Új reményként írták ki (az egy szó nélkül). Teljes nézet Az IMDB szerint "Egy új remény", és a hivatalos magyar DVD kiadásokon is így szerepel. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Április 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Április 4. Olvastátok az Age of Resistance - Rose Tico képregényt angolul? Most olvastam át. A sárga dobozokban lévő szövegek kinek a gondolatai? Nekem elsőre egyértelműnek tűnt, hogy Rose gondolatairól van szó, de az utolsó oldalon lévő két sárga dobozos szöveg ezt kétségbe vonta, hisz ott azt írta, hogy I honestly believe Rose is destined for something great. Ez azért lenne fontos, mert a sárga dobozos szövegekben kétszer is előfordul a sister kifejezés és a magyar nyelvben nem mindegy, hogy nővérem, vagy húgom szerepel. Ha a sárga dobozos szövegek Rose gondolatai, akkor a nővérem lenne a helyes, hisz Paige-re gondol. De az utolsó sárga dobozos mondat azt erősíti fel bennem, hogy a sárga dobozos szövegek mindvégig Paige gondolatai voltak, tehát akkor végig Rose-ra gondolt, aki a húga és a hőse is. Jól megvezeti az embert ez a dolog. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2020. Április 7. Hozzászólás ideje: 2020. Április 7. Holnap se fog Marvel képregény megjelenni. Dolgoznak egy alternatív megoldáson... holnap ugye a Bounty Hunters 3. száma jelent volna meg. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Április 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Április 8. Ha gyűjteményes kiadásokban kijönnek, akkor nem lesz gond nálunk. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Április 8. Hozzászólás ideje: 2020. Április 8. Mondjuk(és ennek amúgy nem örülnék) ha külföldön megakadna a kiadás, akkor nálunk annyival jobb a helyzet, ha ezt lehez jónak értepmezni, hogy így az elmaradt kötetek is kijöhetnének. Hiszen magyarul még nem jelent meg se a Phasma, a két Lando mini se, se a Leia és Chewbacca. Bár ezek nem a legfontosabb, és talán nem is a legjobb kötetek de ezzel is életben maradhatna a kiadó. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.