Ody Mandrell Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Volt egy remek topic anno a régi fórumon, amely Panaka szereplését taglalta. Tegnap megnéztem az EPI-et, és megint csak szembeötlött menynire sunyít néha, és valóban az esetek 95%-ban azt javasolja, ami nem lenne helyes. Lehet, hogy valóban áruló lett volna? Mindenesetre érdemes eljátszani a gondolattal... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obi1 Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Igen, csak az a helyzet hogy ha Lucas árulónak írta volna meg Panaka-t, akkor ez kiderült volna valamikor. És nem szólt arról a Kereskedelmi Szövetségnek hogy nem a mocsárnál hanem a Theed-nél támadnak.Pedig ha áruló akkor ezt biztos megosztotta volna velük. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 2, 2006 Author Share Posted April 2, 2006 Na igen, a film végi alakítása talán tompítja ezt a képet, de addig meglehetösen gyanús. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Ha jól tudom, Panaka Palpatine-nak kell, hogy jelentsen. Szóval csak ilyen szinten "áruló" valójában csak a szenátor "embere". Ha ez így van, csupán azért nem jelent a Theed-i tervről, mert a Naboon blokkolják a távközlést, így képtelen. Nem? Donát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 2, 2006 Author Share Posted April 2, 2006 Elvileg igen. Bár nem hiszem, hogy mélyebben be lett volna avatva Palpatine terveibe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Nem is kellett, hogy feltétlenül sokat tudjon. Palpatine a Naboo szenátora volt, esetleg azzal érvelhetett Panakának, hogy úgy tudja a legjobban képviselni a bolygóját a Szenátusban, hogy mindenről tud, és teljesen képben van, hogy közben mi történik odahaza (a nem hivatalos eseményeket, momentumokat is). Palpi nagyon jól maga köré tudta (valami módon) gyűjteni a megfelelő embereket, akik tudatosan, vagy öntudatlanul az ő terveihez nyújtottak segédkezet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Bár tényleg nem rossz azaz EU-s teória, hogy Panaka áruló, nekem valahogy mégis jobban tetszik az a verzió, hogy Panaka azért beszél zöldségeket, mert ez a roppant hülyeség természetesen fakad belőle. Néha a legváratlanabb helyzetekeben is képes rossz tanácsot adni. Lásd: kiadja a parancsot, hogy "Gyerünk erre!"... és hát nem Darth Maulhoz vezeti az egész bandát? Valoszinütlen, hogy itt is előre megfontolt szándékkal mondott volna rosszat. Nekem jobban tetszik az, hogy ő egy rejtett humor-forrás Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Panaka árulóságára a magyarázat a kasszánál keresendő nem???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 2, 2006 Author Share Posted April 2, 2006 Palpi nagyon jól maga köré tudta (valami módon) gyűjteni a megfelelő embereket, akik tudatosan, vagy öntudatlanul az ő terveihez nyújtottak segédkezet. OFF Akár csak Orbán. ON 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 2, 2006 Author Share Posted April 2, 2006 Bár tényleg nem rossz azaz EU-s teória, hogy Panaka áruló, nekem valahogy mégis jobban tetszik az a verzió, hogy Panaka azért beszél zöldségeket, mert ez a roppant hülyeség természetesen fakad belőle. Néha a legváratlanabb helyzetekeben is képes rossz tanácsot adni. Lásd: kiadja a parancsot, hogy "Gyerünk erre!"... és hát nem Darth Maulhoz vezeti az egész bandát? Valoszinütlen, hogy itt is előre megfontolt szándékkal mondott volna rosszat. Nekem jobban tetszik az, hogy ő egy rejtett humor-forrás Az is egy alternatíva, hogy csupán egy balek. Mindenesetre érdemes felidézni egy TFN-es írást, amiröl anno a jó emlékü Boss Nass adott hírt. Panaka TFN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obi1 Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 ÖÖÖ: "404 Object Not Found" Az OFF-oddal mélyen egyetértek. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 2, 2006 Author Share Posted April 2, 2006 ÖÖÖ: "404 Object Not Found" Az OFF-oddal mélyen egyetértek. Valóban megszünt az oldal. Pedig 2002-ben még müködött. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted April 3, 2006 Share Posted April 3, 2006 Én úgy képzelem, hogy egyszerre balek és áruló. Az ep1 cselekménye alatt balekoskodik, és ezt látva vagy megérezve dönt úgy Palpatine, hogy tök jó besúgó válna belőle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted April 3, 2006 Share Posted April 3, 2006 OFFAkár csak Orbán. ON OFF Ez nekem eszembe sem jutott Jó volt ezt így olvasni hétfő kora reggel, meg is kérdezte munkatársam, min nevetek ennyire. ON 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted April 3, 2006 Share Posted April 3, 2006 OFF Hidd el, Ody, nemcsak ő... ON Bomarr: Lehetséges, hogy alapból ilyen hülye, de akkor felmerül a kérdés, hogy kerülhetett ilyen beosztásba? Donát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szisz Posted April 3, 2006 Share Posted April 3, 2006 Bár tényleg nem rossz azaz EU-s teória, hogy Panaka áruló, nekem valahogy mégis jobban tetszik az a verzió, hogy Panaka azért beszél zöldségeket, mert ez a roppant hülyeség természetesen fakad belőle. Néha a legváratlanabb helyzetekeben is képes rossz tanácsot adni. Lásd: kiadja a parancsot, hogy "Gyerünk erre!"... és hát nem Darth Maulhoz vezeti az egész bandát? Valoszinütlen, hogy itt is előre megfontolt szándékkal mondott volna rosszat. Nekem jobban tetszik az, hogy ő egy rejtett humor-forrás Nekem is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted April 3, 2006 Share Posted April 3, 2006 Bomarr: Lehetséges, hogy alapból ilyen hülye, de akkor felmerül a kérdés, hogy kerülhetett ilyen beosztásba? Hát attól, hogy nem egy ész-kombájn még lehet nagyon jó harcos. Talán ezzel sikerült annyira kompenzálnia, hogy ide jusson. Mindenesetre az is érdekes, hogy Padmé a legtöbbször alapból nem veszi figyelembe Panaka javaslatait... valoszinüleg hozzá vannak már edződve az udvarban Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted April 3, 2006 Share Posted April 3, 2006 Lehet, ő az udvaribolond Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted April 3, 2006 Share Posted April 3, 2006 Ez tetszik! Donát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 3, 2006 Author Share Posted April 3, 2006 Lehet, hogy a címbe nme azt kellett volna írnom, hogy áruló, hanem balek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted October 7, 2006 Share Posted October 7, 2006 Szerintem Panaka egyáltalán nem áruló, hanem pesszimista jellegéből adodóan állandóan a rossz döntéseket javasolja... Jószándékú, de eléggé balek, ahogy már mondta mindenki... Viszont az EU szerint (wookieepedia.com) később a Chommel Sector (ahol a Naboo van) Moff-ja lesz Palpatine utasítására. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted October 8, 2006 Share Posted October 8, 2006 Lehet, ő az udvaribolond Szerintem Lucas kíváncsi volt, hogy hány embernek tűnik fel valaki más is Jar Jar mellett... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Füge Posted October 28, 2006 Share Posted October 28, 2006 (edited ) Szerintem Panaka egyáltalán nem áruló, hanem pesszimista jellegéből adodóan állandóan a rossz döntéseket javasolja...Jószándékú, de eléggé balek, ahogy már mondta mindenki... Viszont az EU szerint (wookieepedia.com) később a Chommel Sector (ahol a Naboo van) Moff-ja lesz Palpatine utasítására. na igen sosem kedvelte a Jediket mert nem fogadták meg a tanácsait ("Ebben nem értek eggyet a lovaggal") nem csoda hogy a Birodalomnál foglal helyet Edited October 28, 2006 by Darth Fuge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 29, 2006 Author Share Posted October 29, 2006 Valóban. Panaka szemmel láthatóan nem kedvelte a Jediket. Ilyen szempontból nem is beszéltünk róla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Füge Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Bár igyekezett segítőkész lenni: "Járművek vannak?" "A hangárban. Arra." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Muris lett volna, ha azt mondja, nincsenek, keress magadnak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 29, 2006 Author Share Posted October 29, 2006 Muris lett volna, ha azt mondja, nincsenek, keress magadnak Qui-Gon meg visszaszólt volna: " de köcsög vagy Te Panaka" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 De aztán a hangár elé érve már hozza a formáját: szerinte túl sok robot van odabenn. Qui-Gon gyorsan el is háritja ezt a könnyelmű kijelentést Panaka csak akkor tud normálisan válaszolni, ha tény-infót kérnek tőle: igy például a kancellári posztra jelölt szenátorok nevét is elég jól fújja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 29, 2006 Author Share Posted October 29, 2006 Teljesen megfelel a birodalmi tisztek kritériumainak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Füge Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 ott legalább kiváncsiak a véleményére... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts