Jump to content

Panaka kapitány - áruló?

Recommended Posts

Volt egy remek topic anno a régi fórumon, amely Panaka szereplését taglalta. Tegnap megnéztem az EPI-et, és megint csak szembeötlött menynire sunyít néha, és valóban az esetek 95%-ban azt javasolja, ami nem lenne helyes. Lehet, hogy valóban áruló lett volna? Mindenesetre érdemes eljátszani a gondolattal...

Igen, csak az a helyzet hogy ha Lucas árulónak írta volna meg Panaka-t, akkor ez kiderült volna valamikor.

És nem szólt arról a Kereskedelmi Szövetségnek hogy nem a mocsárnál hanem a Theed-nél támadnak.Pedig ha áruló akkor ezt biztos megosztotta volna velük.

Ha jól tudom, Panaka Palpatine-nak kell, hogy jelentsen. Szóval csak ilyen szinten "áruló" valójában csak a szenátor "embere". Ha ez így van, csupán azért nem jelent a Theed-i tervről, mert a Naboon blokkolják a távközlést, így képtelen. Nem?

Donát.

Nem is kellett, hogy feltétlenül sokat tudjon. Palpatine a Naboo szenátora volt, esetleg azzal érvelhetett Panakának, hogy úgy tudja a legjobban képviselni a bolygóját a Szenátusban, hogy mindenről tud, és teljesen képben van, hogy közben mi történik odahaza (a nem hivatalos eseményeket, momentumokat is). Palpi nagyon jól maga köré tudta (valami módon) gyűjteni a megfelelő embereket, akik tudatosan, vagy öntudatlanul az ő terveihez nyújtottak segédkezet.

Bár tényleg nem rossz azaz EU-s teória, hogy Panaka áruló, nekem valahogy mégis jobban tetszik az a verzió, hogy Panaka azért beszél zöldségeket, mert ez a roppant hülyeség természetesen fakad belőle.

Néha a legváratlanabb helyzetekeben is képes rossz tanácsot adni. Lásd: kiadja a parancsot, hogy "Gyerünk erre!"... és hát nem Darth Maulhoz vezeti az egész bandát? ;) Valoszinütlen, hogy itt is előre megfontolt szándékkal mondott volna rosszat. Nekem jobban tetszik az, hogy ő egy rejtett humor-forrás :D

Bár tényleg nem rossz azaz EU-s teória, hogy Panaka áruló, nekem valahogy mégis jobban tetszik az a verzió, hogy Panaka azért beszél zöldségeket, mert ez a roppant hülyeség természetesen fakad belőle.

Néha a legváratlanabb helyzetekeben is képes rossz tanácsot adni. Lásd: kiadja a parancsot, hogy "Gyerünk erre!"... és hát nem Darth Maulhoz vezeti az egész bandát? ;) Valoszinütlen, hogy itt is előre megfontolt szándékkal mondott volna rosszat. Nekem jobban tetszik az, hogy ő egy rejtett humor-forrás :D

Az is egy alternatíva, hogy csupán egy balek. :D Mindenesetre érdemes felidézni egy TFN-es írást, amiröl anno a jó emlékü Boss Nass adott hírt.

Panaka TFN

Nekem is.

Bomarr: Lehetséges, hogy alapból ilyen hülye, de akkor felmerül a kérdés, hogy kerülhetett ilyen beosztásba? ;)

Hát attól, hogy nem egy ész-kombájn még lehet nagyon jó harcos. Talán ezzel sikerült annyira kompenzálnia, hogy ide jusson. Mindenesetre az is érdekes, hogy Padmé a legtöbbször alapból nem veszi figyelembe Panaka javaslatait... valoszinüleg hozzá vannak már edződve az udvarban :D

• 6 months later...

Szerintem Panaka egyáltalán nem áruló, hanem pesszimista jellegéből adodóan állandóan a rossz döntéseket javasolja...

Jószándékú, de eléggé balek, ahogy már mondta mindenki...

Viszont az EU szerint (wookieepedia.com) később a Chommel Sector (ahol a Naboo van) Moff-ja lesz Palpatine utasítására.

• 3 weeks later...
Szerintem Panaka egyáltalán nem áruló, hanem pesszimista jellegéből adodóan állandóan a rossz döntéseket javasolja...

Jószándékú, de eléggé balek, ahogy már mondta mindenki...

Viszont az EU szerint (wookieepedia.com) később a Chommel Sector (ahol a Naboo van) Moff-ja lesz Palpatine utasítására.

na igen sosem kedvelte a Jediket mert nem fogadták meg a tanácsait

("Ebben nem értek eggyet a lovaggal")

nem csoda hogy a Birodalomnál foglal helyet

Edited by Darth Fuge

De aztán a hangár elé érve már hozza a formáját: szerinte túl sok robot van odabenn. Qui-Gon gyorsan el is háritja ezt a könnyelmű kijelentést :lol:

Panaka csak akkor tud normálisan válaszolni, ha tény-infót kérnek tőle: igy például a kancellári posztra jelölt szenátorok nevét is elég jól fújja.