csoli1138 Hozzászólás ideje: Tegnap 08:42 Hozzászólás ideje: Tegnap 08:42 Nagyon tetszik a hangulat és megvalósítás amennyire itt lejön. Az szintetikus témában is nagyon jó, hogy elmerülhetünk! És még Nemik is itt van, ha jól láttam! 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Tegnap 08:49 Hozzászólás ideje: Tegnap 08:49 Összefügg a legutóbbi Alien filmmel? Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Tegnap 09:33 Hozzászólás ideje: Tegnap 09:33 40 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Összefügg a legutóbbi Alien filmmel? Mindenek előtt játszódik majd, szóval annyiban függ össze, hogy a kánonba lesz illesztve, de hogy konkrétan lesz olyan elem, ami a Romulus-hoz köti, szerintem, ha van ilyen még nem ismeretes. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Tegnap 09:40 Hozzászólás ideje: Tegnap 09:40 Ez lesz a legelső idővonalon? Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Tegnap 10:51 Hozzászólás ideje: Tegnap 10:51 (szerkesztve) ALIEN idővonal: A Prometheus és a Covenant után, de még az eredeti ALIEN előtt játszódik időben a sorozat. Egész pontosan 2 évvel a Nyolcadik utas előtt járunk. Szerkesztve: Tegnap 10:52 - Darth Riddick 1 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Tegnap 11:26 Hozzászólás ideje: Tegnap 11:26 A Prometheus 27 éve, a Covenant pedig 16 éve tűnt el a sorozathoz képest. Még az is lehet, hogy utalni fognak a sorozatban erre a két hajóra. (Én mondjuk örülnék is direkt kapcsolatnak említett két filmmel!) 31 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Te jó ég.... Amúgy igen.... alapból merész elképzelés Ripley feltűnése előtt már a Földre hozni a dögöket... persze nem baj, ha jól oldják meg. De alapértelmezetten azért lehet problémás, mert Ripley azért halt meg, majd támadt fel és küzdött tovább, hogy a xenomorphok nehogy elérjék a Földet. Erre nesze neked ..... 2 évvel a Nostromo-incidens előtt már a Földön kóricálnak a dögök. Ezt nagyon frankón kell tálalniuk a készítőknek, jó sztorit és magyarázatot kell kanyarítani köré! 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Tegnap 11:32 Hozzászólás ideje: Tegnap 11:32 Erre gondoltam...ezt úgy nehezen lehet érteni minek kellett. Mélyebben nem ismerem a sztorit, de van aki hátha igen és beavat mi az értelme ennek. 1 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Tegnap 11:39 Hozzászólás ideje: Tegnap 11:39 (szerkesztve) Ez egy teljesen új történet lesz, nem valaminek a feldolgozása vagy ilyesmi. Esetleg Dzséjt tudhat némileg többet, de a sorozat sztorija neki is újat fog mutatni, mert számára is ismeretlen! Semmi értelme a Nostromo-incidens előtt a Földre hozni a dögöket!!! Ez egy alapértelmezés szerintem. Ripley szerepét kisebbítené. Csak és kizárólag akkor van ennek létjogosultsága, ha ezt úgy oldják meg, hogy az hihető legyen és Ripley karakterének fontosságát ne rombolja. Ha a cél az, hogy xeno-gyakás legyen benne, akkor hülye ötlet volt időben pont ide helyezni, mert helyezhették volna bárhová inkább, csak ide nem. Mondjuk én a Covenant sztoriját folytattam volna ebben a sorozatban. Szerintem!!!! több értelme lett volna! De ki tudja, lehet tényleg jó lesz.... meglátjuk. Ahogy nézem a látvánnyal és remélhetőleg az atmoszférával nem lesz gond. + új szintre emelik (vagyis hát valamennyire bővítik) a szintetikusok témáját is (ami részben már ebből az új előzetesből is kiderült*, ami számomra marha izgalmas, és jelenleg jobban is érdekel, mint a xenok ügye...). * Más kérdés, hogy ilyen lényeges dolgokat miért lőnek el előzetesekben, sokkal nagyobbat ütött volna, ha a sorozatból derül ki! Szerkesztve: Tegnap 11:41 - Darth Riddick Válasz
Odumin Hozzászólás ideje: Tegnap 13:35 Hozzászólás ideje: Tegnap 13:35 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Te jó ég.... Én is szkeptikus vagyok, meg a trailer se győzött meg túlságosan. Ettől még persze a kiadás napján nézős. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Tegnap 13:41 Hozzászólás ideje: Tegnap 13:41 Valószínűleg én is bele nézek. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Tegnap 15:07 Hozzászólás ideje: Tegnap 15:07 (szerkesztve) A hangulat és a díszletek tetszenek. Az előzővel ellentétben úgy tűnik, a USCSS Maginot sem M-osztályú teherűrhajó lesz, aminek örülök. Sok lett volna a nosztalgiából egy második Nostromo. Bár a pre-M41A-k tetszenek. Tetszik az is, hogy többféle idegen lény is lesz. Ezzel egy kicsit képviselik a Prometheus-vonalat, másrészt lehetőséget biztosít arra, hogy anélkül legyen akciózás, hogy xenókat kéne halomra lőni. Erről a hatásvadász univerzum dumáról viszont már leszokhatnának. Az Alien3-ban is nevetséges volt, amikor Ripley azt mondta, hogy a dögök kiirthatják az egész univerzumot. Ez még a Star Wars-ban is ostobán hangzana, nemhogy egy olyan világban, ahol az űrutazás még 200-300 évvel később is meglehetősen korlátozott az emberiség számára. 5 órával ezelőtt, Darth Riddick írta: Ripley azért halt meg, majd támadt fel Csak egy kis kukacoskodás, Ellen Ripley sosem támadt fel. 4 órával ezelőtt, Darth Riddick írta: a szintetikusok témáját is (ami részben már ebből az új előzetesből is kiderült* Ezt nem ebben az előzetesben lőtték el, hanem már évekkel ezelőtt, amikor bejelentették a sorozatot. Akkor írták, hogy az egyik szereplő, egy fiatal nő meta-human lesz, vagyis egy emberi tudattal bíró szintetikus. 4 órával ezelőtt, Darth Riddick írta: Esetleg Dzséjt tudhat némileg többet, de a sorozat sztorija neki is újat fog mutatni, mert számára is ismeretlen! Minden téren új lesz számomra is. Nagyon sok kérdés és aggodalom van ezen a téren. Igen, Ripley áldozathozatala tűnik kisebbnek, ha a xenomorph-ok már azelőtt eljutottak a Földre, hogy ő először találkozott eggyel. Ezt azonban még azzal talán ki lehetne védeni, ha csak egy xeno lenne, és az is izolált helyen (teszem azt egy földalatti laborban vagy ilyesmi). A jelenlegi hírek alapján valami ilyesmi lesz a helyzet, legalábbis úgy tűnik, egyszerre csak egy xeno lesz jelen (viszont lehet, hogy több példány is feltűnik, ám más-más időben és térben, és mire a következő megszületik, addigra az elődje elpusztul - de ez nem biztos, forgatási képekből és interjúkból találgatnak a rajongók). Annyi alapja lehet talán, hogy jelenlegi kánoni infók szerint a WYC Davidnek hála ismerte meg a xenókat, miután kedvenc andoridunk jelentést küldött nekik a USCSS Covenant fedélzetéről, amiben részletesen vázolta a kísérleteit és eredményeit. Ám ez az infó egy blu-ray extráról van, szóval lehet, hogy ezt az Alien: Earth-szel retconolják, és a Weyland-Yutani a USCSS Maginottal történteknek hála fogja megismerni a rémpofákat (de még az sem lehetetlen, hogy mindkét esemény kánon marad, hisz önmagukban nem zárják ki egymást). A készítők számára szerencsére elég nagy a mozgástér, mert magukban a filmekben sosem hangzott el, hogy a Társaság honnan értesült az idegenek létezéséről, csak annyi derült ki, hogy már mindent tudtak róluk, amikor a USCSS Nostromót odaküldték. Az ezt magyarázó jelenetet ugyanis Ridley Scott kivágta az Alienből (a szétcincált Ash mondta volna el, hogy a lezuhant hajó adásában, aminek okán eltérítették a Nostromót, részletes leírás szerepelt a xenókról). Szóval magát a xenót viszonylag könnyű lehet beágyazni a kánon ezen szakaszába. Számomra (jelenleg) aggasztóbb a meta-human szál. Ha már 2120-ban képesek erre, miért nem hallunk róla később? Eleve ez szerintem kicsit semmissé teszi a xenók utáni hajszát, pláne a Romulus által behozott elemek által. Anno az Alien-Aliens-Alien3 idején szimplán letudták annyival, hogy a WYC fegyverosztálya akarja megkaparintani a lényeket, de az eléggé homályos volt, hogy nekik minek kell. Az Alien Resurrection árnyalta azzal, hogy idomítani próbálták a lényeket, illetve Dr. Wren felvetette azt is, hogy új vakcinákhoz is elvezethetnek. A Romulus ezt a vonalat bontotta ki azzal, hogy a xenókban ott a "fekete lé", amivel tovább lehetne fejleszteni az embereket, hogy jobban alkalmazkodjanak az idegen világokhoz. Ezzel végre értelmet adtak annak, hogy a Társaság miért áldoz évtizedeket, emberéletek százait és dollár milliárdokat arra, hogy egy példányra szert tegyen. Viszont, ha 2120-ban képessé váltak arra, hogy az emberek tudatát áthelyezzék egy android testébe, akkor ez szerintem ez részben értelmét veszti. Minek vesződni instabil és kiszámíthatatlan génkísérltekkel, ha egy gombnyomással áthelyezhető egy emberi tudat a Terminatorba is? Persze ez is árnyalható és eljuthat egy pontra, ahol érthető, ha a technológiát inkább kukázzák. Például, egy android testben lévő ember nem fog tudni szaporodni, így egy ponton túl, amikor már mindenki andorid testben van, az emberiség megindul a kihalás útján. Hisz biológai test híján új ember nem születhet, a gépek viszont nem örökéletűek. A másik kérdés, hogy ez tényleg tudat áthelyezés vagy szimplán tudat másolás? Mert az utóbbi szerintem nem túl szimpatikus, elvégre akkor te még ott maradsz a saját, halálra ítélt testedben, az andoidban meg a te másolatod fogja élni a világát, nem pedig te. 7 órával ezelőtt, csoli1138 írta: És még Nemik is itt van, ha jól láttam! Ő az, sőt Cobb Vanth is ott sasol. A Predator: Killer of Killers című animációs film meg a mai naptól elérhető a Disney+-on. Szerkesztve: Tegnap 16:32 - Dzséjt 2 1 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 23 órával korábban Hozzászólás ideje: 23 órával korábban Engem nem zavar az hogy már Ripley elött tudtak a xenokról. Mégpedig azért mert az Alien-ből nyilvánvaló hogy már tudtak róluk. Nem is kell a kivágott jelenet. Ahogy Ash kommunikál a Társasággal abból egyértelmü hogy a cég már ismeri a xenokat. Nagyjából úgy képzelem el hogy az lesz mint az EP3-ban. Az hogy mi történt a főkancellári irodában valójában azt csak Windu(aki halott), Palpatine és Anakin tudja, az egész Galaxisban. Az jó szöveg hogy a Jedik rátámadtak a főkancellárra, csak az lett kifelejtve hogy a jóságos főmufti az bizony Sith és ő kreálta a háborút. Itt is lesz egy xeno akiről tudnak páran. Aztán meghalnak. De maga az emberiség nem fog tudni róla. 1 órával korábban, Dzséjt írta: Annyi alapja lehet talán, hogy jelenlegi kánoni infók szerint a WYC Davidnek hála ismerte meg a xenókat, miután kedvenc andoridunk jelentést küldött nekik a USCSS Covenant fedélzetéről, amiben részletesen vázolta a kísérleteit és eredményeit. Azért ezt a kedvenc szót én idézőjelbe tenném. A Prometheusban még szimpi volt. Engem már a Covenant elején rettenetesen irritált. Amikor ott okoskodik zongorázás közben Peter Weyland-nak abban a pillanatban olvasztottam volna be. Ő egy droid akit ara teremtettek hogy szolgálja az embereket, nem arra hogy okoskodjon. Intelligens mosógép ,semmi több. Amit meg Elisabeth-el művelt az vérlázító.. Úgy hogy Elisabeth miatt működik még mindik(Prometheus vége). Ha életben maradok és visszajutok a Föld-re az összes androidot bezúzattam volna őmiatta és egy olyan android kifejlesztését sürgettem volna ami semmilyen körülmények között nem támad emberre. Azért hozták létre őket hogy szolgáljanak, hogy kényelmesebbé tegyék az emberek életét, nem azért hogy ellenük forduljanak. Remélem a mosógépem, hűtőgépem nem támad rám este.. Az meg mi már hogy alkotni akart? Ok ebben a világban az embereket is létrehozták. DE. Szerves lények, szerves lényeket. Nem drótből, meg acélből alkotott tárgyak alkotnak. Az egész filmben iszonyatosan irritált. Walter sokkal szimpibb volt. Ő tudta hol a helye. A lábtörlő alatt mint minden androidnak. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 21 órával korábban Hozzászólás ideje: 21 órával korábban 1 órával korábban, Frenkie írta: Itt is lesz egy xeno akiről tudnak páran. Aztán meghalnak. De maga az emberiség nem fog tudni róla. Ezzel abszolút magyarázható lenne. Igazából a félelmeket főleg az Alien vs. Predator című agyhalott megaf*szság indukálja, amiben már azelőtt milliószámra hemzsegtek a xenomorph-ok a Földön és irtották ki az emberiséget kábé háromszor, hogy Ripley ükszüleinek fejében kényes gondolatként felmerült a gyerekvállalás lehetősége. Ja, és évszázadok vagy évezredek óta él egy királynő a bolygón, szóval lényegében nem is nevezhetőek idegennek, hiszen talán régebben a Földön vannak, minthogy mi emberek lemásztunk a fáról. 1 órával ezelőtt, Frenkie írta: Azért ezt a kedvenc szót én idézőjelbe tenném. Abszolút ironikusan értettem annak ellenére, hogy lehagytam az idézőjeleket. Én már a Prometheusban is beolvasztottam volna. Rettenetesen rosszúl programozott gép volt már ott is. 1 órával ezelőtt, Frenkie írta: egy olyan android kifejlesztését sürgettem volna ami semmilyen körülmények között nem támad emberre A későbbi Hypedyne 341B-k (pl. Bishop) már ilyenek voltak. Aztán jöttek az autonok és megint kezdődött minden előlről, mert hála az égnek, az emberiség sosem tanul. 1 órával ezelőtt, Frenkie írta: Walter sokkal szimpibb volt. Ő tudta hol a helye. A lábtörlő alatt mint minden androidnak. David, Rook és Ash is pontosan tudta, hol a helye. Mind szigorúan a programját követte. Csak David rosszúl volt programozva és a Prometheusban meghibásodott. Ash és Rook pedig emberi parancsot követett. Egyik sem szabad akaratból üzemelt úgy, ahogy, az Alien univerzum androidjai erre képtelenek. Erre jó példa Andy, akit a Romulusban metaforikusan értve egy kapcsoló átkattintásával Micimackóból Terminatorrá alakítottak át. Jó az a hasonlat, hogy ezek az androidok olyanok, mint a mosógépek vagy a mikrók. Bármit is tesznek, azt emberek utasítására vagy hibája miatt teszik. Walter és Bishop már jól voltak programozva. Call... Erőteljesen vitatható. Bár nem ártott embereknek közvetlenül, tettei hozzájárultak Christie, Hillard és Purvis halálához, hiszen egyértelműen ismert más, biztonságosabb utat a Betty-hez, de inkongitója védelme miatt ezt nem fedte fel, és emiatt a csapat a hosszabb és végső soron veszélyesebb útra kényszerült. 1 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 20 órával korábban Hozzászólás ideje: 20 órával korábban (szerkesztve) Az számomra is megvolt, hogy a WYC valószínűleg azért ragaszkodott a lényhez, mert ismerhette. Igazából ez nem gond. A gond az illetve a sorozat feladata, hogy teljsen ki kell kerüljön a kezükből a sorozat végére, hova tovább talán a Földről is el kellene tűnnie maradéltalanul annak ami sorozatban ide kerül. Szóval mint a Zsivány egyes legénysége tűnjön el minden, hogy az Alienben a cég okkal legyen olyan mohó! Szóval lehet, hogy piszok egy elvárás, mert bár nagyon várom, azt szeretném, hogy az egész zárójelbe tehető legyen. És igen: merjenek egy picit a Covenant kvázi folytatása lenni. Szerkesztve: 20 órával korábban - csoli1138 1 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 19 órával korábban Hozzászólás ideje: 19 órával korábban 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta: David, Rook és Ash is pontosan tudta, hol a helye. Mind szigorúan a programját követte. Csak David rosszúl volt programozva és a Prometheusban meghibásodott. Ash és Rook pedig emberi parancsot követett. Egyik sem szabad akaratból üzemelt úgy, ahogy, az Alien univerzum androidjai erre képtelenek. Erre jó példa Andy, akit a Romulusban metaforikusan értve egy kapcsoló átkattintásával Micimackóból Terminatorrá alakítottak át. Jó az a hasonlat, hogy ezek az androidok olyanok, mint a mosógépek vagy a mikrók. Bármit is tesznek, azt emberek utasítására vagy hibája miatt teszik. Walter és Bishop már jól voltak programozva. Call... Erőteljesen vitatható. Bár nem ártott embereknek közvetlenül, tettei hozzájárultak Christie, Hillard és Purvis halálához, hiszen egyértelműen ismert más, biztonságosabb utat a Betty-hez, de inkongitója védelme miatt ezt nem fedte fel, és emiatt a csapat a hosszabb és végső soron veszélyesebb útra kényszerült. Igen, itt lenne még az a lépés hogy valahogy úgy programozni őket hogy senki ne tudja rossz szándékkal átprogramozni őket senki. Illetve ha ember elleni parancsot kap(pl Ash), akkor lenne egy olyan ,mondjuk kernelszintü utasítás hogy ilyenkor alapállapotba áll. Nyilván persze többek egy mosógépnél, de azért mi uraljuk már őket. Ezt az android kérdést nagyon jól feszegeti a Detroit: Became Human videójáték. Ott pl a kislányért nagyon sok erkölcstelen dolgot megtettem volna, pedig ő egy android volt. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 18 órával korábban Hozzászólás ideje: 18 órával korábban (szerkesztve) 7 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Csak egy kis kukacoskodás, Ellen Ripley sosem támadt fel. True! Valóban, oda erősen idézőjelet kellett volna tennem 😉 @Frenkie jaja... itt is szükség lenne az Asimov féle robotika törvényekre: 1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen. 2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének. 3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba. Az ALIEN világában ezek a törvények nem léteznek, legalábbis az első modelleknél tuti nem volt hasonló sem! Másrészről.... azért valljuk be, az Alien filmek szintetikusai erősen az IGENCSAK ÉRDEKES ÉS IZGALMAS karakterek kategóriájába tartoznak! Lényegében mindegyik! Egyik kevésbé másik erőteljesebben, de kétség kívül egytől egyig érdekes karakterek! Személy szerint nekem az, ahogy a frencsájz bánik a szintetikus-kérdéssel nagyon tetszik! David hibája rettenet egyedivé tette őt. Azok a kérdések, amiket ez az egész David teremtés megszállottságával kapcsolatosan felvet már inkább filozófiai jellegű... és én ezeket zabálom! És nagyon nagyon remélem, hogy David történetének végét valamikor valamilyen formában még látni fogjuk! És ez nem azt jelenti, hogy szimpatizálok vele! Közel sem! Az, amit Shaw doktorral tett, attól a mai napig szó szerint kiráz a hideg. Ettől függetlenül nem mondható ki - szerintem - Davidről, hogy gonosz. Bár egyértelműen negatív figura lett, főleg a Covenantban, ő vélhetően tudatában sincs annak, hogy valójában mit is művel... csak alkotni akar... lehetőleg életet .... mindenáron! Hála a hibás programjának! Amúgy nekem sosem volt bajom azzal, hogy az ALIEN sztorija előtt már tudtak a dögökről. Ez egyértelmű már az első filmből is. A helyszínnel van bajom csak, aztán lehet, hogy tökre semmi okom ezen izgulni, mert jól megoldják! Szerkesztve: 18 órával korábban - Darth Riddick 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 15 órával korábban Hozzászólás ideje: 15 órával korábban (szerkesztve) 4 órával ezelőtt, Frenkie írta: Igen, itt lenne még az a lépés hogy valahogy úgy programozni őket hogy senki ne tudja rossz szándékkal átprogramozni őket senki. Illetve ha ember elleni parancsot kap(pl Ash), akkor lenne egy olyan ,mondjuk kernelszintü utasítás hogy ilyenkor alapállapotba áll. 2 órával ezelőtt, Darth Riddick írta: Az ALIEN világában ezek a törvények nem léteznek, legalábbis az első modelleknél tuti nem volt hasonló sem! Ami azt illeti, léteznek az asimovi törvények, csak az androidokban és az olyan MI-kben, mint mondjuk Anya vagy Apollo, nincs alkalmazva. Az Aliens/Alien3 idejében magatartás fékezőket használtak androidokban. Bár pontos infó nincs róla, mi ez, az Aliens könyv szerint a processzorba van égetve - szóval valamiféle subrutin lehet, ami megtiltja, hogy akár csak mulasztással is kárt okozzanak egy emberi lényben. Ráadásul így képtelenség a gyári beállítást módosítani. Bishop rendelkezett ilyennel, viszont David, Walter, Ash, Rook és Call tuti nem. Bár Walter "jó fej" volt, ha parancsot kap, biztosan ő is képes lett volna ugyanúgy ártani embernek, mint David, vagy a későbbi modellek, mint Ash és Rook. 2 órával ezelőtt, Darth Riddick írta: Ettől függetlenül nem mondható ki - szerintem - Davidről, hogy gonosz. Szerintem csak annyira tekinthető gonosznak, mint egy katonai drón, amit már használtak emberélet kioltására. David is lehetett volna rendes mikrobi, ha a programozását jól átgondolják és a későbbi tudásbázisát sem egy nárcisztikus, istenkomplexusos, megalomán f*szkalap mellett szerzi meg, illetve, ha nem ennek a figurának a parancsait kellett volna követnie. Érdemes belegondolni, hogy valószínűleg Davidben érvényben maradtak Weyland utolsó parancsai, hiába halt meg. Nem hiszem, hogy egy gép számára a parancskiadó halála automatikus érvényteleníti a parancsot - illetve Weylandnak nem állt szánédkában meghalni, szóval valószínűleg olyan paramétert nem adott a parancshoz, hogy David álljon le, ha ő véletlen megmurdel. És Weyland utolsó parancsa az volt, hogy David az emberi alanyokat is felhasználva kísérletezzen az idegen technológiával és tudományos eszközökkel. Szóval lehet, hogy amit David magában kielégíthetetlen alkotói vágyként azonosít, valójában csak Peter Weyland utolsó parancsának folyamatos végrehajtása, mivel a vén szivar nem adta meg annak paramétereit, mikortól tekinthető a feladat teljesítettnek vagy érvénytelennek. Ahogy egy PC is addig futtat egy játékot, amíg azt egy ember le nem állítja. Mert akármennyire is fejlettek ezek az androidok, akkor is megmaradnak tudattalan gépeknek. Ezért is tetszik az, hogy a Romulus újra kánonba hozta, és most az Alien: Earth megerősíti, hogy a xenomorph-okat nem David teremtette, csak újraalkotta. Mert ez is mutatja, amit Walter a Covenantban a testvére tudtára ad: nem tud újat alkotni saját kútfőből. David vágya, vagyis az alkotás számára elérhetetlen, mert akárhogy erőlködik, mindig csak valami létező lemásolására futja, akármilyen kacifántos úton is jut el a végtermékig. Ezért is tetszik a Detroit: Become Human, ahol viszont az androidok szó szerint áttörik programjaik kereteit, és ezután egy sor olyan képességre tesznek szert, amik nincsenek beléjük programozva. Az egyik legjobb jelenet, amikor (a Bishopot is alakító) Lance Henriksen karaktere, Carl* megkéri az androidját, Markust, hogy fessen egy képet. Az először szinte fotorealisztikusan lefesti, amit lát. Utána viszont érzésekre alapozva fest le egy vadonatúj képet, vagyis a deviancia közeledtével képessé vált új dolog megalkotására. A deviancia után pedig minden android képessé válik érzelmek kifejezésére (szerelem, félelem, féltés, anyai gondoskodás, önfeláldozás), pedig egyikbe sincs beleprogramozva az érzelmek szimulálása. Érdemes megnézni, hogy Markus, Kara és Connor is fapofa, amíg nem esnek át a deviancián. Ezért gondolom, hogy a Detroit: Become Humanban az androidok gépekből mesterséges életformává válnak. Ellenben az Alien univerzumában ehhez a legközelebb az autonok állhatnak, de még ők is távol lehetnek ettől. Ők már például álmodni is képesek, lehetnek vallásosak (legalábbis Call az), illetve emberölésre is képesek, mert ugye fellázadtak az emberiség ellen, illetve Call meg akarta gyilkolni Ripley 8-at. Ám mindez valószínűleg a gyárban beletett program hatása, mivel ő maga mondja, hogy azért érdekli őt az emberiség sorsa, azért tesz mindent, amit a filmben látunk, mert erre programozták be. Vagyis míg teszem azt Markus a deviancia után, ha kedve szottyan, bármilyen emberi parancsnak ellenszegülhet, noha az van belé programozva, hogy semmilyen körülmények között ne szegje meg egy ember utasítását (vagyis a deviancia után szabad akarattal rendelkezik), addig Call hiába sokkal-sokkal fejlettebb, mint a David 8-as modell, akkor sem képes úgy dönteni, hogy letojja az emberiséget és nem száll fel a USM Aurigára tartó Betty-re (vagyis nincs szabad akarata). *Érdekesség, hogy Lance Henriksen több Bishop modellnek is a hangját és az arcát adta nem csak a filmekben, de a videójátékokban is. Egyebek mellett az Aliens vs. Predatorban Carl Bishopnak. 2 órával ezelőtt, Darth Riddick írta: Személy szerint nekem az, ahogy a frencsájz bánik a szintetikus-kérdéssel nagyon tetszik! A meta-human Wendy pedig egy újabb réteget fog rápakolni erre a szintetikus témára. Attól eltekintve, hogy a technológia túlságosan fejlettnek tűnik az időszakhoz képest, ez is izgalmas kérdéseket vethet fel. Szerkesztve: 15 órával korábban - Dzséjt 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.