Hozzászólás ideje: Augusztus 20.Aug. 20. Pllanat...próba 2francba...megvan. Pedig csináltam már. Telón az kis fogaskerék nem volt meg. Mondtam, hogy a felhasználó a hülye mindig. Bocsánat. Szerkesztve: Augusztus 20.Aug. 20. - csoli1138
Hozzászólás ideje: Augusztus 20.Aug. 20. A lényeg, hogy sikerült. Ígéret van rá, hogy következő frissítéskor már benne lesz a direkt spoiler gomb a rendszerbe.
Hozzászólás ideje: Augusztus 20.Aug. 20. 2025. 08. 19. - 22:27, Donát írta:Nem szoktam ilyet kérdezni, de nektek nem vesz el a korábbi filmek élményéből, hogySpoilerAmit Ripley pl. kínkeservesen próbált megakadályozni, hogy eljussanak a Xenok a Földre, mert akkor az emberiségnek vége, szóval hogy ez Ripley előtt már meg is történt?Egyelőre nem, hisz Ripley szándékai maradhatnak ettől naívan hősiesek. Alien: Earth spoiler Egyelőre egy szigeten vagyunk, vagyis a komplett bolygó "megfertőzésének" esélye csekély, és tudjuk is, hogy nem fog bekövetkezni. Ami van az jelenleg a Prodigy fennhatósága alatt van, és ha szétbarmolnak mindent akár magukkal együtt például, a WYC "éhsége" megmarad a lények iránt, mi több, itt születhet meg a dögök iránti vágyuk.
Hozzászólás ideje: Augusztus 21.Aug. 21. Alien: Earth 3. rész spoiler15 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Hermit vajon kap új tüdőt, kyborg lesz szegényből? Mert az eredetiből a az ici pici cuki ebihal keltetője lett.Szerintem kap, bár az ember egy tüdővel is el tud éldegélni (a nagyapámnak még 40 éves kora óta kivették az egyiket rák miatt, és még 30 évig élt. De szerintem kap új tüdőt. S bár bizarr, hogy kivették egy ember tüdejét a cél érdekében, de még ez is emberségesebb, mint amit a Weyland-Yutani vagy az Egyesült Rendszerek Hadserege művelt, hogy embereket áldoztak fel a lények keltetésének céljából.
Hozzászólás ideje: Augusztus 21.Aug. 21. Rövid vélemény következik:Timothy Olyphant szvsz zseniális!!!
Hozzászólás ideje: Augusztus 21.Aug. 21. 4 órával ezelőtt, Darth Riddick írta:Rövid vélemény következik:Timothy Olyphant szvsz zseniális!!!Már én is dícsértem. Ő mindig jó! Cobb Vanth szerepében is nagyon bírtam, ahogy játszik, ez teljesen más, de ez is profi. Üde színfoltja a szériának, és fura kimondani, de ő már veteránnak számít ebben a gárdában.
Hozzászólás ideje: Augusztus 21.Aug. 21. Egyértelműen ő a sorozat húzóneve, nem is csoda, hogy Kirsh elég nagy szerepet kapott Wendy mellett.3222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222,Szerk.: Az a számsor a lassan 20 éves macsekom, Junior véleménye, még gyorsan hozzáfűzte, miközben én az egeret a válasz gomb felé irányoztam. Gyanúm szerint a komment a Rascallal történtekkel kapcsolatos. Nem nagyon csípte ő sem. Szerkesztve: Augusztus 21.Aug. 21. - Dzséjt
Hozzászólás ideje: Augusztus 21.Aug. 21. Akkor Ő már elég Senior, de eszerint az egérre még reagál, nincs ott gond...
Hozzászólás ideje: Augusztus 22.Aug. 22. Alien - EarthSpoiler 3. részÍgy három rész után a legmeglepőbb számomra, hogy az tetszik a legjobban benne, amitől az elején kissé tartottam, hogy mit akarnak ezekkel a gyerekekkel. Ez a történetszál eddig a legérdekesebb része a sorozatnak, hogy hogyan keresik önmagukat ebben az új helyzetben, ami papíron jól hangzik, hogy örökké fogsz élni, nem kell aggódnod az egészségedért, de közben mit veszítesz el önmagadból, mivé válsz. Az emberségnek az elvesztésének a kérdése nem csak a szintetikus testben lévő emberi tudatokban jelenik meg, hanem maga az egész világ is, ahol ezek a cégek ilyen szinten uralkodnak nagyon félelmetes. Hermit teste is gyakorlatilag olyan mintha csak egy jó lehetőség lenne a további tesztelésre, de Kavalier Wendyről is úgy beszél, mintha nem egy személy sokkal inkább egy tárgy lenne. Egyedül a doktor nő volt igazán empatikus velük és kicsit mintha egy anyafigura is lenne aki képes lenyugtatni Kavaliert. Nem lepne meg ha elvesztette volna a szüleit, ez a Pán Péter komplexus is akár onnan származhat. A xenot tényleg hamar legyőzték itt, talán ezért sem érzem a xenomorf fenyegetést a sorozat eddigi legerősebb pontjának, mert valahogy a téteket tekintve tudható, hogy igazán nagy gondot nem fognak okozni a lények itt a Földön és kicsit olyan másodlagosnak hat ez az egész fenyegetés a közben kibontakozó események mellett (Neverland - Lost boys - a WY és a Progigy közti harc). Hozzáteszem számomra maga a lény is a leghatásosabb kifejezetten az első filmben volt.
Hozzászólás ideje: Augusztus 22.Aug. 22. Egyetértek @Wildemax annyi, hogy én alapból is reméltem, hogy a szintetikusok témában lesz újdonság, és nagyon kellemes, igazán sci-fis és elgondolkodtató módon érinti a sorozat. Sokat láttam már a témában, mégis sikerült olyan aspektusokra felhívni itt a figyelmet, hogy csak emiatt is érdmes néznie mindenkinek akit érdekel a téma.
Hozzászólás ideje: Augusztus 23.Aug. 23. On 8/20/2025 at 11:46 PM , csoli1138 said:Egyelőre nem, hisz Ripley szándékai maradhatnak ettől naívan hősiesek.Alien: Earth spoilerEgyelőre egy szigeten vagyunk, vagyis a komplett bolygó "megfertőzésének" esélye csekély, és tudjuk is, hogy nem fog bekövetkezni.Ami van az jelenleg a Prodigy fennhatósága alatt van, és ha szétbarmolnak mindent akár magukkal együtt például, a WYC "éhsége" megmarad a lények iránt, mi több, itt születhet meg a dögök iránti vágyuk.Öhm, hol is van pontosan az a sziget? :D
Hozzászólás ideje: Augusztus 23.Aug. 23. 6 órával ezelőtt, Donát írta:Öhm, hol is van pontosan az a sziget? :DCuki! "Ezeket nem lehet tanítani!"
Hozzászólás ideje: Kedd 16:393 napja Még mindig nem láttam egy részt se belőle. Mennyi a teljes évad? Hat rész vagy esetleg nyolc?
Hozzászólás ideje: Kedd 18:423 napja Rosszat töltöttél le, na, megesik. A múltkor én is letöltöttem az új Hófehérkét, aztán meg is lepődtem, hogy mennyi -is jelenet van benne.
Hozzászólás ideje: Kedd 18:473 napja 4 perccel korábban, Dzséjt írta:Rosszat töltöttél le, na, megesik. A múltkor én is letöltöttem az új Hófehérkét, aztán meg is lepődtem, hogy mennyi -is jelenet van benne. Háááát.... én a "Végső megoldás: Anál!" című mesterműre gondoltam. @Bomarr kedvenc filmje! Szerkesztve: Kedd 18:483 napja - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Szerda 08:482 napja 4.rész:SpoilerNem akciódus a rész, de hát nem is elvárás ez nálam. Foglalkoznak benne a karakterekkel.Igazi "xeno-lingvisztikát" is láthatunk, vitathatatlanul ez sorozat egyik fő kérdése, hogy hogyan, miért. Továbbléptünk, mert Wendy Kavalier nyomására felfedezte, meg is tud szólalni rajta. Meglátjuk, hova vezet, ez különösképpen a záró képsorok tükrében, mert nagyon baba lett a xeno-baba, és talán először az Alien 4 óta, láthatunk, kötődést szeretetet egy anyafigura és egy Idegen közt újra.A többiek mellett sem mehetünk el, mert szegény Ravasz már Morrow durva zsarolásának ádozata és mellékesen gyikosságra kéri burkoltan. A kiszemelt áldozat, a testvér-hiány-féltékenység miatt lefogadom Hermit lesz. A többiek nyitogatják szárnyaikat, van aki új nevet akar, új identitásához, Csavari el kell ismerje nem versenyezhet Wendyvel, Nibs aki még sokat szerepel, az ő traumája, most egy fantom terhességben csúcsosodik ki. Érdekes, hogy Őt megtámadta a Csupaszem, pedig nem él a teste, és erre emlékeztetnek is. Várható valami csavar ezzel kapcssolatosan, vajon Kavalier kavart valamit? Lehet, hogy az ő teste nem teljesen szintetikus, vagy akár részben emberi vagy kyborg test és tudatot cseréltek az ő esetén, hogy megnézzék az hogy sül el?Szóval lehet, hogy kapott egy üres fejü testet ami akár tényleg lehet terhes is? A szemét is nyomkodta már, sokkal nehezebben barátkozik meg vele, mint a többiek. Ravasz barátja a gyerekek közül, a fekete srác, akinek a neve be sem ugrik, aki kilóg, egyelőre sidekick a többiek mellett. Az új Isaac sem sokkal több, de ő pont ezzel lett több ma. Szerkesztve: Szerda 19:532 napja - csoli1138
Hozzászólás ideje: Szerda 22:341 napja 13 órával ezelőtt, csoli1138 írta:4.rész:SpoilerÉrdekes, hogy Őt megtámadta a Csupaszem, pedig nem él a teste, és erre emlékeztetnek is. Várható valami csavar ezzel kapcssolatosan, vajon Kavalier kavart valamit? Lehet, hogy az ő teste nem teljesen szintetikus, vagy akár részben emberi vagy kyborg test és tudatot cseréltek az ő esetén, hogy megnézzék az hogy sül el?SpoilerSzerintem szimplán csak nem tud különbséget tenni élő és mesterséges közt, mint a xeno-k, viszont azt látja, ha fejlettebb életforma van a közelében, mint amiben épp tartózkodik, Kirsch-t is ezért sasolta amíg Kavalier nem vonta magára a figyelmét, illetve a cicát is azért hagyta ott korábban.A csaj meg csak simán megkattant. Szerintem a tudat áthelyezést sem dolgozta fel rendesen, erre pluszba jött a trauma amit a kis lénnyel való túl közeli találkozás okozott. Szerkesztve: Szerda 22:361 napja - Darth Cupsy
Hozzászólás ideje: Szerda 23:281 napja Érdekes rész volt, kevesebb xeno, több érdekes kérdés. Viszont nekem is van kettő, amikre, ha az utolsó részig nem adnak választ, akkor ez a sorozat is pontosan annyit fog érni a szememben, mint a Prometheus.Alien: Earth spoilerHa az öt megavállalat ekkora hatalommal bír, mi értelme van a sorozat alapkövét jelentő Aliennek és Aliens-nek egyáltalán? Mert azokban az a lényeg, hogy nem lehet csak úgy hazavinni egy veszélyes idegen életformát a Földre, mert akkor az ICC, meg az ECA, meg az összes többi rövidítés olyan mélyen belelép a Társaság hátsó fertájába, hogy az igazgatóság tagjai vanília ízűnek fogják érezni eme felügyelő szervezetek sz*ros bakancsait. Ezért kellett egy alvó ügynökkel eltéríteni teherűrhajót a mit sem tudó legénységével együtt. És ezért kussolt Burke is mélyen arról, hogy odaküldte a telepesek a roncs hajóhoz figyelmeztetés nélkül.Ha ennyire megtehetnek bármit, ha ez az öt vállalat az egész emberiség ura és parancsolója, akkor mi szükség volt a Weyland-Yutaninak erre a bonyolult tervre? Miért nem ültettek fel egy halom tudóst és céges zsoldost egy USCSS Maginot méretű hajóra, küldték nyíl egyenesen az LV-426-ra, pakolták fel az egész roncsot a hajóra és tértek haza vele a Földre? Ha ők a mindenhatóak, senki sem szólhat rájuk. Semmi szükség a titkolózásra sem. Ugyanúgy tehetnének, mint Kavalier, azt csinálnak, amit akarnak.A másik kérdés: már nincsenek kormányok? Mert nekem így első nézésre úgy jött le, hogy 2120-ban már nincsenek kormányok, imigyen országok, csak az öt vállalat, akik felosztották maguk között a Tejútrendszer ismert szeletkéjét, benne a Földdel. Na már most ez vagy totál megváltozik az elkövetkezendő 59 évben, vagy ez is szembeköpi a sorozat alapjáúl szóló két film egyikét, egész pontosan az Aliens-t. Amiben a karakterek túlnyomó része az Egyesült Államok Gyarmatügyi Tengerészgyalogságának katonája. Groman hadnagy jobb karjelvényén tökéletesen látható a USCM felirat, a balon pedig az Egyesült Államok zászlaja.És ez így működött eleddig. Léteznek kormányok, és bár sok tisztségviselő a nagy társaságok zsebében vannak, távolról sem mindenhatóak. Az Alien: Earth egyelőre úgy tűnik, a könyvek leggázabb és legirreálisabb toposzát vették elő: ezek nem vállalatok, hanem mindenható istenségek, feneketlen kasszával, kozmikus hatalommal. NEM! Az Alien és az Aliens pont nem erre épült. Ez f*szság!Ha erre a két kérdésre nem adnak érdemi és az univerzum alapköveként szolgáló Aliennel teljes, százszázalékos harmóniában álló választ, akkor ez a sorozat legalábbis az én szememben megy a ki a kukába, mert abszolút értelmetlenné teszi az Alient és részben az Alienst is. Hiszen, ha a Társaság hatalma korlátlan, nincs szükség titkolózásra, Nostromóra, Ash-re, és ha nem létezik az Egyesült Államok, akkor nem létezhet az Egyesült Államok Gyarmatügyi Tengerészgyalogsága sem. Már pedig nekem úgy rémlik, hogy ezek nem csak margóra írt jegyzetként vannak jelen az első két filmben.Ha ezen a két "menjetekak*rvaanyátokba" szakaszon túl nézünk, van itt pár fincsi dolog, és már csak emiatt is felb*ssza az idegeimet a fenti két dolog (de azért próbálok szuszázni, észben tartani, hogy még vannak hátra részek). Itt van Nibs, aki... Nos, megőrült. És imádtam azt a jelenetet, amiben egyetlen ugrással ott termett Silviánál és kész volt megölni. Az első rész nézésekor pont ez jutott eszmbe. Ezek gyerekek emberfeletti képességekkkel bíró testben Nem sok dolog van, ami megállíthatja őket, ha úgy döntenek, kárt tesznek bennünk. És mivel érzelmileg még távolról sem kifejlett embereket használtak, könnyen megeshet, hogy ágyba parancsolod őket, ők meg durcából minden erőfeszítés nélkül letépik a fejedet. Pont ezért én a büdös életbe nem mernék egyedül maradni ezekkel a hibridekkel. Még David jelenlétében is nagyobb biztonságoban érezném magam, mint az Elveszett Fiúk bármelyike közelében. Ebbe beletartozik Wendy is, mert hiába felnőttesebb, mint Slightly vagy Smee, neki is vannak olyan momentumai, amitől elfog a para. Mondjuk például az, hogy úgy tűnik, ő lett a királynő. Az a gyanúm, hogy Wendy és David hamar egymásra találnának:Poén, de szerintem a hat hibrid közül jelenleg a két tudóspalánta, Curly és Tootles Isaac a legmegbízhatóbb. És ez is egy érdekes aspektus. Ők tudatosan fejlesztik magukat, és láthatóan sokkal komolyabban, felnőttesebben viselkednek, mint a másik négy hibrid. Wendy van csak versenybe velük, de ő inkább ösztönösen fejlődik, úgyszólván nem book smart, hanem street smart. De még ő is le van maradva a másik kettőtől. Ez azon is látszódik, hogy Curly-nek az előző, Isaac-nek pedig ebben az epizódban kezdett megmutatkozni az énképe. Slightly és Smee, akik úgy tűnik, se tudatosan, se ösztön szinten nem foglalkoznak a fejlődéssel, nem okulnak semmiből és senkitől, megrekedtek a gyermeki szinten. Ami sajnos Slightly esetében kezd veszélyessé válni, hiszen gyerekként könnyedén manipuláltható. És szegény most beleesett két veszélyes elem, Morrow és Kirsh hálójába. De erről a kettőről majd később.Most még szeretnék megejteni egy másik nagyon érdekes kérdést. Ha a Prodiigy Társaságé a technológia, amivel lehetővé válik az elme áthelyezése, és ők építik a szintetikus testet is, amibe átkerül az elme, akkor, ha ez a termékcsalád sikeressé válik, onnantól minden ügyfelük egyben a tulajdonuk is? Meg azért az is felvet néhány etikai kérdést, hogy ezzel az üzlettel a Prodigy bárki után kémkedhet, hiszen láthattuk, immár több ízben is: mindent látnak és hallamak, amit a hibridek megtapasztalnak. Vajon erről a funkcióról mennyit tud például Silvia és a férje vagy maguk a hibridek?És elhangzott a legnagyobb kérdés is: ezek MI-k, amik embernek hiszik magukat vagy tényleg a gyerekek? Mert igen, az előbbi esetben megöltek hat gyereket. És meg fognak ölni mindenki mást is, aki aláveti magát az eljárásnak. Ráadásul, ha ez így van, ha ezek csak baromi fejlett MI-k, akkor valójában nem teszik az embereket halhatatlanná. Épp ellenkezőleg, elkezdik kiirtani az emberiséget, hogy átadják a helyüket a robotoknak.De, ha még arról is van szó, hogy nem átmásolták, hanem áthelyezték a tudatot, akkor is, ez vajon tényleg bármilyen formában szolgálja az embert, mint fajt? Hiszen a hibridek nem tudnak szaporodni. Nem születnek új emberek. Új elmék. Nem fejlődik a faj. Ezekbe a kérdésekbe jobban belemehetnének, mert bár érdekes látni Wendy-ék mindennapjait és azt, hogyan bírkóznak meg az új létezési formájukkal, azért nem lenne rossz Silvia, Kirsh és Kavalier között több beszélgetést látni erről a témáról.Például imádtam az első rész végén Kirsh monológját arról, hogy prédák vagyunk és csak meggyőztük magunkat arról, hogy már nem vagyunk azok, de az állatvilágban mindig van egy kisebb vagy nagyobb teremtmény, ami kapásból bepuszilna minket, ha tehetné. Ez a szöveg egyből eszembe jutott most, ahogy Kavalier magára vonta a Trypanohyncha Ocellus figyelmét. Ez a jelenet szinte manifesztálódása volt Kirsh szavainak. Itt van Kavalier, aki hatalmas elméjének segítségével elképesztő gépeket teremtett, és azt hiszi, már nem préda, hanem ő az úr a kis birodalmában. De az a szemgolyónyi lény egy pillanat alatt kinyírná, ha az üveg eltűnne közte és Kavalier között. Na, ilyen monológok és ilyen beszélgetések kellenének még. Amik felvetnek kérdéseket, amikre a sorozat később reflektálva válaszokat kereshet. Kirsh monológja a szemtelen báránykával (báránybőrbe bújt farkas metafora újratöltve) és a egoista Kavalierrel egybekötve hatalmas.És ha már Kirsh, akkor térjünk is rá. Szerintem sokat egyetértenének azzal, ha azt mondom, magasan Timothy Olyphant karaktere a legjobb az Alien: Earth-ben. A fickó iszonyú jól játszik, ő kapta eddig a legjobb szövegeket, és most már neki is van egy talányos sztoriszála. Pontosan tudja, hogy Slightly mire készül, mégsem értesítette erről urát és parancsolóját, Kavaliert. Legalábbis egyelőre úgy tűnik, mert még kiderülhet a következő részek valamelyikéből, hogy végig informálta off-screen a főnökét. Viszont egyelőre úgy tűnik, hogy átment Davidbe vagy Ash-be, és az emberek kárára él a hobbijának. Viszont valami hatalmas a fickó. Amikor Kavalier rászól, hogy nem kéne-e valamit kísérletezgetnie, szinte látszik rajta, hogy legszívesebben átnyúlna a hülyegyerek fején. Az a vigyor, ami kiül a fejére, majd, ahogy elfordul, és ott az arcán az "elmész te a p*csába" grimasz, hát az fantasztikus. Úgy néz ki, az Alien-franchise-ban a szintetikusoké a leghálásabb szerep. Ash, Bishop, Call, David, Walter, Andy és most Kirsh, mind emlékezetes, remek karakterek.A karakterben az is érdekes, hogy mintha emberségesebben bánna a hibridekkel, mint az emberek. Kavalier és Atom Eins egyértelműen csak tárgyként, termékekként tekint rájuk. Morrow kihasználható eszközként. Silvia és Hermit szerintem egyelőre nem tudja teljesen biztosan hová tenni őket, bár egyértelműen Hermit jobban elfogadja őket emberként, mint gépekként. Silvia férje meg egyértelműen szintetikusként kezeli őket. Kirsh az, aki igyekszik valamennyire gondoskodni is róluk, például támogatta Wendy-t abban, hogy megkeresse a testvérét, vagy most engedélyezte Tootlesnek, hogy felvegye az Isaac nevet. Ami talán abból jön, hogy ő érzelmek nélküli szintetikusként elfogadja a hibrideket annak, amik, míg az emberek az érzelmeikkel küszködve próbálják meg elfogadni a rideg valóságot, ami túl hosszú folyamat (ahogy azt Rook is magyarázta Andy-nek a Romulusban). Hiszen, jelenleg még azt sem sikerült eldönteniük, hogy ezek emberek vagy szintetikusok? Pedig lényeges kérdés, hiszen ez alapján dől el, hogyan kezeljék őket. Sőt erre a kérdésre még azelőtt meg kellett volna találni a választ, hogy hat éretlen gyereket emberekre veszélyes testbe tettek. Vagy legalább legyengített testeket kellett volna gyártani nekik. De hát egy olyan arrogáns kölyöktől, mint Kavalier hogyan is várhatnánk ezt el?Aztán itt van az epizód két szörnyetege, Boy Kavalier és Kumi(kulus) Morrow. Előbbi egyre unszimpatikusabb, szerintem már simán egy lapon lehetne említeni Carter J. Burke-kel vagy Dr. Mason Wrennel. Totálisan éretlen, teljesen felelőtlen, de legalább azt még el lehet mondani, hogy rettenetesen arrogáns. Azt sem tudja, mikkel áll szemben, de biztos benne, hogy mindet kordában tudja tartani. Nem hallgat a nála lehet, hogy nem okosabbakra, de szakterületükön legalább elismert és tapasztalt egyénekre, mert azt hiszi, hogy mindenhez ért. Nemrég a valóságban is szerepelt egy ilyen pofa a hírekben, az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush, akiből végül kábé egy evőkanálnyi miazma,, ha maradt. Kár, hogy miatta négy másik ember is meghalt. Kavalier szerintem ugyanezt az utat fogja bejárni, a kérdés az, hogy a szeme helyére ül be egy önjáró golyó, esetleg lyukat üt egy nyelv-száj azon a brilliáns kobakján vagy (és remélem ez lesz), kipattan a mellkasából a tökéletes organizmus.Morrow meg... Hát ez az ürge lassan egy új fogalom. Oké, Burke sem volt egy ártatlan bárányka, Mégis csak lemészároltatott 60-70 családot a haszon reményében, és személyesen eresztett rá egy arctámadót egy 10 éves kislányra annak reményében, hogy a lény belepetézik és a gyerek testében viheti haza a xenomorph-ot. Természetesen annak tudatában, hogy az majd fájdalmak közepette fog kitörni az apró kis testből. Szóval Burke nem egy cukorfalat. De Morrow is kezd felzárkózni hozzá. Most például simán zsarol egy gyereket (hiába van felnőtt testben, Slightly akkor is gyerek) a családja életével. És azt a nem kis szívességet kéri tőle, hogy intézze el, hogy egy arctámadó felcsináljon valakit. Ez az ürge végignézte, amint néhány ilyen bestia lemészárolta a legénységét, akikkel 65 évig szolgált együtt ugyanazon a hajón. És most arra kényszerít egy gyereket, hogy ugyanerre a sorsra kárhoztasson egy másik embert. Ja, és annak tudatában akarja kihozni a lényeket egy izolált szigetről, hogy tudja, milyen veszélyesek és lényegében semmi sem tudja korlátozni őket tartósan. Jó, már abból tudtuk, hogy egy szemétláda, hogy hagyta meghalni Zaverit, de akkor is, az ürge egyre durvább. Az őt alakító színész, Babou Ceesay azt mondta a sorozathoz tartozó podcastban, hogy szerinte ő nem rossz ember, csak el akarja végezni a munkáját, mert azon kívül neki semmilye sem maradt (ráadásul elavult jószág, hiszen a kiborgsága semmi a hibridekhez képest). De én ezzel nem értek egyet. Szerintem igenis rossz ember.Aztán mi van még... Ja, az aktuális cukiságok. A Trypanohyncha Ocellus jelenete marha para volt, főleg mert végig az lebegett a szemem ellőtt, hogy az a dög ezt művelte szegény Rascallal is. Szegény cica, neki nem volt Ripley-je, aki idegen szörnyekkel és hamarosan felrobbanó űrhajókkal mit sem törődve visszament volna érte. Meg milyen WTF momentum volt már, amikor a beeee csak úgy két lábra pattant? Brrr... Várom már a pillanatot, amikor valaki rálép erre a csoszogó szemgolyóra.És itt a xenomorph újabb egyede. Na, innentől meg is kaptuk a választ arra a kérdésre, amit Arthur tett fel: mi lesz, ha kiborul a bili? Nos, megdöglötök, mind egy szálig. Látott már ezen a szigeten bárki bármit, amibe egy kifejlett xenomorph biztonságosan elcsomagolható? Mert szerintem ezek az üvegkalitkák le sem fogják lassítani, és ha csak nincs olyan tároló, mint a Fury-n volt, akkor aligha lesz lehetőség kordában tartani. De az az atomhulladék tároló meg nem kifejezetten alkalmas kutatási célokra, mert ugye egy ajtaja van, amin, ha te bemész, akkor rajtad keresztül azon az ajtón át jön ki a xeno. Talán az egyetlen esélyük, hogy Wendy tényleg királynőként fog funkcionálni, bár ezzel maguk az emberek nem lesznek sokkal nagyobb biztonságban. De talán pár órát nyernek. Egy biztos, bazi nagy mészárlásnak nézünk elébe.Bár elég sok a fegyveres és a szintetikus létforma ezen a szigeten, szóval egy xeno talán még nem fogja tudni kiirtani az összeset, de hééé! Még nem láttunk normális mellkasrobbantást. Azt azért kár lenne kihagyni. Vagyis, megszülethetnek még a testvérkék, sőt a mama is a világra jöhet, ha Wendy nem válik be.Érdekes elem a xenomorph-ok kommunikációja, de nem szabad elfelejteni, hogy ez távolról sem új elem. Már az Aliens-ben láthattuk, ahogy a királynő visszaparancsolta a katonáit, miután Ripley a tojások fellé fordította a lángszórót. Az Alien Resurrectionben pedig Ripley 8 Wendy-hez hasonlóan hallotta a lényeket, még a tőle akár több száz méterre és több szinttel lejjebb lévő királynőt is. Az érdekes itt az, hogy most van valaki, aki képes utánozni őket. Bár Kavalier és Wendy szavaival ellentétben szerintem ebben nincs se mágia, se kiválasztottság. Egyszerűen Wendy füle olyan frekvenciatartományra volt állítva valamiért, hogy meghallotta a lényeket, majd a torkában lévő hangszóróval sikerült szintetizálnia a hangot. Az ember csak azért nem képes erre, mert nem ilyen a hangszála és a füle. Meg hát előny, ha az ember szintetikus testben van, amivel egy xeno legfeljebb babázhat, így könnyebb átverni. Ha egy ember ki is tudná adni a hangot, az a kis cucki mellkasrobbantó akkor is egy laza-f*sza mozdulattal harapná át a torkát.No ennyi. Kíváncsian várom a folytatást. Az első bekezdésekben ecseteltek miatt sajnos a szememben az Alien: Earth jelenleg nem áll stabil lábakon, mint a franchise szerves része. De ez még javítható lehet a második félidőben. Nem is kell igazán sokat tenni érte, hogy ezt helyrerántsák, csak elmagyarázni - akár a hibrideken keresztül -, hogy hogyan is épül fel az emberi civilizáció jelenlegi hiearchiája.Alien Earth 4. rész spoilerAz ICC vagy az ECA eddig is csak említés szintjén vagy képviselők képében voltak jelen, szóval továbbra is lehetőség van ezen a szinten tartani őket, csak annyit mondjanak, hogy ők megb*szhatják az olyan cégeket, mint a WYC vagy a Prodigy. Sőt igazából az ICC az egyetlen, amit be kéne hozni, azt meg akár úgy is el lehetne intézni, hogy a szervezet egy képviselője felhívja Kavaliert, mert Yutani megsúgta nekik, hogy veszélyes idegen életformákat tartanak a főhadiszállásukon. (Az ECA a kolóniákkal foglalkozik, így azzal nem kell foglalkozni egy Földön játszódó sztoriban.) Illetve fikszálhatnák, hogy megavállalatok ide vagy oda, azért még léteznek országok és kormányok.A többi meg igazából nagyon tetszett. Több érdekes kérdést is felvetett ez az epizód is, ráadásul ezúttal olyanokat, amik már az első résznél megfogalmazódhattak a nézőben, de így a sorozat is rájuk kanyarodott. Amit remélek, hogy jobban is foglalkoznak ezekkel, nem úgy, mint a Prometheus, hogy feldobja a lasztit, aztán máig várjuk, hogy végre le legyen csapva. Itt viszont reménykeltő az, hogy arra a bizonyos monológjára nagyon szépen reflektáltak. Megkockáztatom, hogy az a két jelenetsor egymás mellett az Alien-univerzum esszenciája és egyik legbrilliánsabb eleme. Gyönyörű volt!Szóval így a sorozat felénél jelenleg eléggé felemás érzésem van az Alien: Earth-szel. Van, amit egyszerűen imádok, de néha bejönnek olyan dolgok, amik meg vagy ordas nagy pofont jelentenek az egész franchise-nak, vagy egyszerűen csak fájdalmasan gagyik.
Hozzászólás ideje: Tegnap 10:221 napja Nem nagyon finomkodnak ebben a sorozatban. Ez tetszik! A közel 1 órás játékidő pedig úgy elröpül, hogy kettőt pislogok, és végefőcím. Nem tudom, hova lyukad majd ki a történet, mert most a felénél még mindig olyan, mintha éppen csak a felvezetésnél tartanánk. Ez némi aggodalomra (vagy több évadra) ad okot. Majd kiderül, összességében egyelőre pozitív csalódás, így a kisebb hibáktól is eltekintek.
Hozzászólás ideje: Tegnap 11:151 napja 11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:mennyit tud például Silvia és a férjeAmúgy az meg van, hogy a Sylvia a vezeték nevük? Slightly olyan ismerős, de csak tegnap jutottam el odáig, hogy megnézzem imdb-n, hogy miben láthattam korábban és akkor láttam ezt is, hogy a nő teljes neve Dame Sylvia a férje pedig Arthur Sylvia.
Hozzászólás ideje: Tegnap 18:221 napja Fura név, az fix, de ez a sorozat teli van fura nevekkel (Boy, Sylvia, Hermit, Aton).Érdekesség, hogy volt ebben az epizódban egy szakasz, ami sehogy sem érződött jónak, mármint azon túl, amit fentebb írtam. De azokkal kapcsolatban tudtam, hogy mi a gond.Alien: Earth 4. rész spoilerAmikor Kavalier azt mondja Wendy-nek, hogy Asimov szerint a kellően fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától. Ma utána google-ztam, mert nem hagyott nyugodni, miért zavar ez a mondat, és gyorsan kiderült. Nem Asimov mondta, hanem Arthur C. Clarke (anno még a Thorban halllottam ezt az idézetet először, és ott említi Jane, hogy Clarke-tól van). A "gyerek zseni" ezt benézte. Ha csak nem az epizód írói tévedtek, akkor itt ugyanazt láthatjuk, ami a Covenantban David esetében is megjelent, amikor Byront összekeverte Shelley-vel."Ha egyetlen hang hamis, David, az végül tönkreteszi az egész szimfóniát" - by Walter.Mondjuk ugyanez igaz akkor is, ha a készítők tévedtek, csak akkor nem a sorozat világán belül megy tönkre minden, hanem maga az Alien: Earth lesz a szimfónia, ami végül kinyiffan.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.