Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A The Clone Wars animációs sorozat

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Tudtommal nincs rá konkrét magyarázat... Lucas szerint a rossz fiúknak vörös, a jó fiúknak kék vagy zöld pengéjük van (bár akadnak kivételek, pl.: Grievous, Vizsla), ennyi az egész. Samuel felvetette, hogy nem lehetne-e az övé rendhagyóan lila, amire az öreg rábólintott. Az EU-ban nem ilyen egyedi a lila penge, még citrom- vagy narancssárga is létezik. Az más kérdés, hogy ezeket Lucas nem erősítette meg.

Szerintem Ahsoka shotojával is hasonló a helyzet. Rendhagyóan sárgás árnyalatú (inkább sárgászöld), amire megint rengeteg magyarázat lehet, de nem tartom valószínűnek, hogy a TCW-ben foglalkozni fognak vele. Ilyen és kész. :)

Nekem gyanúsak..lehet, hogy Lucast meg sem kérdezték. Csak csináltak egy ilyen "hirtelen zöldet"(sárgásat) és gondolták, hogy akinek feltűnik az vigyorogjon a bajsza alatt.

De ahogy írtad is: "Ilyen és kész. :)"

Hozzászólás ideje:

Akkor most a kristály színe befolyásolja a penge színét? :hmm: És akkor az úgymond "rosszaknak" kötelező vörös kristályt beszerezni? Vagy, ha nem befolyásolja a kristály, akkor a rosszfiúk kezébe csak úgy magától vörösre vált, az amúgy más színű kristály :lol: ?

Mert itt, ahogy már más is írta korábban, az ifjaknál szinte mindenkinek kék kristálya volt, ha jól emlékszem, viszont a képeken amit láthattunk róluk a kardjukkal a kezükbe, ott már volt akinél zöld fénykard volt...

Hozzászólás ideje:

Szerintem olyasmiről van szó, hogy a kristályoknak önmagában nincs színe, de a leendő gazdájával és annak Erő energiáival érintkezve elszíneződik egy bizonyos színűre. (A TCW-s logika szerint haladok, mielőtt még valaki idekeveri az EU-t, ott értelemszerűen egy kicsit másképp van.) Viszont mindenképp kell, hogy legyenek különböző típusú kristályok, különben Ahsokának a rövid fénykardja is zöld lenne és nem sárgászöld. Az EU-ban ugye úgy van, hogy vannak különböző típusú kristályok és azok beszerelésével változnak a fénykard tulajdonságai és a színe. Rengeteg árnyalat létezik. A TCW ebből annyit újított meg, hogy a kristály színe függ a hordozójától, legalábbis így az előzetes információk alapján úgy tűnik, bár erről biztosan lesz még szó. Kicsit kusza így, de van egy sokkal személyre szabottabb jellege így, építi a Jedi és a fénykard közötti "kapcsolatot." Atyám, de hülyén hangzik, de nyilván értitek, mit akarok ezzel.

Windu kardja pedig in-universe módon azért lila, mert az ő kristálya nem az Ilumról származik, hanem a Hurikane-ról. EU ugyan, de ennél jobb magyarázatot nem tudok adni. :)

Hozzászólás ideje:

Viszont mindenképp kell, hogy legyenek különböző típusú kristályok, különben Ahsokának a rövid fénykardja is zöld lenne és nem sárgászöld. Az EU-ban ugye úgy van, hogy vannak különböző típusú kristályok és azok beszerelésével változnak a fénykard tulajdonságai és a színe.

Nem feltétlen. Lehet, hogy egy kristály akkor hangolódik rá a Jedi-re, amikor beépíti a fénykardba. Na már most, az eddigiek alapján Ahsoka is ifjonc volt mikor az első fénykardját csinálta, azaz Anakin semmiféle hatással nem lehetett még rá. A második kardját viszont már Anakin padawanjaként készítette, tehát lehet, hogy a színeltérés azt a változást tükrözi ami Anakin hatására Ahsoka jellemében végbement.

Windu kardja pedig in-universe módon azért lila, mert az ő kristálya nem az Ilumról származik, hanem a Hurikane-ról. EU ugyan, de ennél jobb magyarázatot nem tudok adni. :)

Vagy szimplán Windu annyira badass, hogy lilára verte a kristályát :lol:

Hozzászólás ideje:

Nem feltétlen. Lehet, hogy egy kristály akkor hangolódik rá a Jedi-re, amikor beépíti a fénykardba. Na már most, az eddigiek alapján Ahsoka is ifjonc volt mikor az első fénykardját csinálta, azaz Anakin semmiféle hatással nem lehetett még rá. A második kardját viszont már Anakin padawanjaként készítette, tehát lehet, hogy a színeltérés azt a változást tükrözi ami Anakin hatására Ahsoka jellemében végbement.

Akár ez is lehetséges, bár így elsőre elég furcsán hangzik. Lehet, hogy túl földhözragadt vagyok hozzá, még akkor is, ha tudom, hogy a Star Wars alapvetően egy mese. :)

Vagy szimplán Windu annyira badass, hogy lilára verte a kristályát :lol:

Olyan gyors egymásutánban kapta a pofonokat mint a droidok a Dantooine-on. :D Nem akart olyan színűvé válni, mint amilyenné akarta. :D

Szerkesztve: - KisKósa

Hozzászólás ideje:

Srácok, van ám egy ilyen topikunk. :)

Jól van na, de javarészt Ahsoka kardja a téma és a következő rész témája meg nagyrészt szintén maga a fénykard.

Szerintem belefért ennyi ezúttal. ;)

Hozzászólás ideje:

Senki se latta az uj Maul elozetest?

SW.com-on meg akartam nézni, de azt írta ki, hogy nincs engedélyezve Magyarországon... máshol rákerestem, de nem találtam :(

Hozzászólás ideje:

Kíváncsi vagyok hogy ez az új fénykard szakértő droid mennyire lesz benne az akcióban?

Elég keménykötésűnek tűnik, megnézném. Akár a fénykarddal is apríthatná az ellent.

Hozzászólás ideje:

Kíváncsi vagyok hogy ez az új fénykard szakértő droid mennyire lesz benne az akcióban?

Elég keménykötésűnek tűnik, megnézném. Akár a fénykarddal is apríthatná az ellent.

Esetleg valami titkos beépített fegyverrel :D

Hozzászólás ideje:

Én sem láttam sajnos, pedig meg akartam nézni, de az SW.com nem engedi.

Szerk.: Visszatérve erre a David Tennant által "játszott" droidra... Fura, hogy az idei évadban egyre több az olyan droid, aminek konkrétan neve van, nem sorszáma. Először Kalani, most pedig ő...

Szerkesztve: - KisKósa

Hozzászólás ideje:

Youtube-on fent van a Maul-os videó, úgy, hogy valaki telefonnal kamerázta a monitorját. Nem túl jó, de nézhető.

Hozzászólás ideje:

Youtube-on fent van a Maul-os videó, úgy, hogy valaki telefonnal kamerázta a monitorját. Nem túl jó, de nézhető.

Esetleg be tudnád linkelni nekünk? :)

Hozzászólás ideje:

Serintem ez az a video, ami a multkor itt is volt csak szaggatott verzioban. :)

Most, hogy megnéztem a Brodie-nak köszönhetően.. ez már tényleg volt egyszer itt :)

Hozzászólás ideje:

Örülök, hogy Sugi visszatér meg minden, de nekem egy kicsit piszkálja a szemem, hogy a galaxis talán legnagyobb bűnözői, olyan fejvadászokra bízzák az életüket, akiket egy "peremvidéki paraszt-falu" is meg tudnak fizetni.

Hozzászólás ideje:

Vegyes csapat volt. Csak Sugi és Embo volt abból a csapatból, míg a többiek Boba Fett -től érkeztek. Érdekes, hogy ő miért nincs itt? Egy fejvadász meg azokért harcol akik megfizetik. :) A Silam meg nagy üzlet volt, volt lóvéjuk rendesen a telepeseknek.

Hozzászólás ideje:

Örülök, hogy Sugi visszatér meg minden, de nekem egy kicsit piszkálja a szemem, hogy a galaxis talán legnagyobb bűnözői, olyan fejvadászokra bízzák az életüket, akiket egy "peremvidéki paraszt-falu" is meg tudnak fizetni.

Az nem piszkálná a szemed, ha a galaxis legnagyobb bűnözői olyasvalakire bíznák a védelmüket, aki gondolkodás nélkül hátba lőné őket, ha valaki többet ígérne nekik, mint amennyit azoktól kap, akiket "védelmez"? ;) Arról nem beszélve, hogy Dooku szerint Embo a jelenlegi második legjobb fejvadász az egész Galaxisban.

Szerkesztve: - Werebazs

Hozzászólás ideje:

Az nem piszkálná a szemed, ha a galaxis legnagyobb bűnözői olyasvalakire bíznák a védelmüket, aki gondolkodás nélkül hátba lőné őket, ha valaki többet ígérne nekik, mint amennyit azoktól kap, akiket "védelmez"? ;)

Ezt úgy mondod mintha a Galaxisban ők lennének az egyetlen becsületes fejvadászok ;)

Arról nem beszélve, hogy Dooku szerint Embo a jelenlegi második legjobb fejvadász az egész Galaxisban.

Már ott sem tetszett. Lehet hogy sokat hozott a feluciaiaknak a termés, nade annyit hogy a Galaxis legjobb fejvadászait szerezzék be? Ez nekem egy kicsit meredek.

Hozzászólás ideje:

Nem lehet minden részben más fejvadász.

Ez meg a másik: ide testőrök kellettek volna, a Feluciára meg zsoldosok. Lehet hogy elsőre úgy tűnik ezek a szakmák lefedik egymást, azonban ez korántsem igaz. Csakhát a SW-ban a "fejvadász mítosz" már eléggé meg van alapozva, ellenben a fent említett két foglalkozáskörrel

Bár itt még Cad Bane elfért volna, főleg mert ő dolgozott a Huttok -nak korábban.

Ha meg már fejvadászokat pakoltak, én Bobát szívesebben látnám, ahogy éppen építgeti a kapcsolatait.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.