Ugrás a kommentre

Star Trek


Nute Gunray

Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?  

25 felhasználó szavazott

  1. 1. Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?

    • Star Trek: The Original Series (TOS)
    • Star Trek: The Animated Series (TAS)
      0
    • Star Trek: The Next Generation (TNG)
      0
    • Star Trek: Deep Space Nine (DS9)
    • Star Trek: Voyager (VOY)
    • Star Trek: Enterprise (ENT)
    • Star Trek: Picard (PIC)
    • Star Trek: Discovery (DIS)
      0


Ajánlott hozzászólás

1 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Na ezeket nem tudtam, nagyon szépen köszönöm. Ma megnézem a heti részt.

Én most értem a végére. Hátaztak*rvahétszázát! Ez egy kész érzelmi hullámvasút volt. Sajnos a Facebooknak és a Youtube-nak hála egy-két képnek hála pár momentumot elcsíptem, de a kontextusba behelyezve őket így is ütöttek.

Spoiler

Tudtam, hogy szerepel a borg és előkerül az egyik Enterprise. Hát... nem Pah démonok voltak. Basszus, a borg eszembe sem jutott volna. És az, hogy így beolvasztották a sztoriba az elmúlt több mint húsz év legnagyobb rejtélyét (miért kellett a borgnak Locutus és miért hallja Picard még a First Contactban is őket), hát az zseniális. Baromira jól kitalálták ezt a back-door assimilationt.

 

Shaw kapitányt nagyon sajnáltam, baromira megkedveltem. A PIC új szereplői közül magasan ő volt a legjobb. Inkább Raffi halt volna meg, akit még mindig nem sikerült igazán megkedvelnem. Bár Worffal vagy épp Hetessel jó párost alkotnak, amint egyedül van, elveszik. Sidekick-nek jó csak. Shaw viszont hatalmas arc volt, kár, hogy így végezte. Reménykedtem egy USS Titan sorozatban, amiben ő és Hetes vezénylik a hajót, Jack és a La Forge nővérek meg ott vannak a többi ifjonccal. RIP Shaw! :cry:

 

És RIP a harmadik Excelsiornak is. :( 

 

Érdekesség, hogy volt egy USS Pulaski. Ezek szerint Dr. Pulaski meghalt, hogy már hajót neveznek el róla? Gondolom élő emberről nem keresztelnek el csillaghajót.

 

És akkor előkerült az Enterprise D! Igen, vártam az E-t is, de ez a hajó ennek a csapatnak az igazi hajója, ahogy az eredeti NCC-1701 Kirk igazi Enterprise-a, nem az A. Nagyon fenséges volt, ahogy szép lassan bekapcsolt, és a TNG Team elfoglalta a helyét. Hát kíváncsi vagyok, mire lesz képes az öreglány. Egyszer már szétkapták, de ő is feltámadt hamvaiból. Itt nagyon bírtam, hogy kiderült, elhozták a Veridian III-ról az elsődleges irányelv miatt. A Generations óta gondolkodtam ezen, hogy ha azt otthagyták, akkor az elég csúnya dolgokat okozhat, ha a Veridian IV lakói egyszer eljutnak a szomszéd bolygóra és meglelelik. Külön aranyos volt, hogy Majel Barrett szólaltatta meg a komputert (archív felvételt használtak).

 

Mondjuk azért kíváncsi vagyok, hogy Worf mit tett az Enterprise E-vel. A közösségi médiában futó Star Trek: Picard Logs már korábban megírta, hogy Worf lett végül az E parancsnoka, de kapitánysága rövid életű volt, mert történt valami incidens a Kriilar Prime-on, ami után lemondott. Csak nem összetörte az Enterprise E-t?

 

Amúgy tetszett, hogy Shelby parancsnok admirális megemlékezett az NX-01 Enterprise-ról is, és tényleg 250 éve indult útjára. Erre nem is gondoltam, de ügyesen kihozták. Amúgy nem hiszem el, hogy előkotorták Shelby-t, de ő is csúnya véget ért, és pont a borg által... túlélte a Wolf 369-et az Enterprise D-n, erre bumm, a harmadik támadásban életét vesztette egy másik Enterprise fedélzetén. :( 

 

 

Apró érdekesség. Ez az első alkalom, hogy egy idősíkban ennyi azonos nevű, több generációt átölelő hajó látható egy epizódban: NX-01 Enterprise, NCC-1701-A USS Enterprise, NCC-1701-D USS Enterprise, NCC-1701-F USS Enterprise, NCC-2000 USS Excelsior, NCC-42037 USS Excelsior.

 

Durva lesz a jövő hét. Bitang jó évadot fog zárni a The Mandalorian és a Picard is. De jó most egyszerre Star Wars és Star Trek rajongónak lenni. :yeah:És sosem hittem volna, hogy egyazon héten fogok mindkét franchise-hoz évadzárót látni. LOL! :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Letaglózott az epizód. Most néztem meg és nagyon brutális volt. 

Spoiler

Az Excelsiort és Shelbyt, meg úgy az egész Csillagflottát sajnáltam. Nagyon érdekes lesz látni, hogy hogyan másznak ki ebből a gödörből. Amire kíváncsi vagyok, hogy a Jurati féle Borg tud-e erről? Mert elég fura, hogy az eredeti és a Juratis borg kollektíva egymás mellett létezik. De remélem most az eredeti befellegzi. Remélem hogy Hetes és Raffi túléli a Titanon. A D felbukkanása pedig nagyon tetszett. Igazi nosztalgiabomba. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem ugyanúgy ússza meg, mint Bashir: a kapitánya rácsap a bíró asztalára, és minden meg lesz bocsátva. 

A másik alternatíva, hogy olyan komoly büntetést rónak ki rá, mint Kirk admirálisra, akinek az ítélethozatalkor épp csak nem verte le a fülét az örömteli vigyora.

A harmadik lehetőség pedig az, hogy a következő részre mindent elfelejtenek, ami az előző részben történt, ezzel megidézve a a klasszikus Trek-sorozatok hangulatát. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy kis Star Trek: Picard sorozatkritika.

 

Plusz a PIC végével lezártam az évek óta futó szavazást, hogy újraindíthassam a PIC-kel kibővítve. Az eredmények:

kedvenc star trek.jpg

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Egy kis Star Trek: Picard sorozatkritika.

 

Plusz a PIC végével lezártam az évek óta futó szavazást, hogy újraindíthassam a PIC-kel kibővítve. Az eredmények:

kedvenc star trek.jpg

 

Tessék mondani, Discovery és Strange New Worlds nem kerül bele? :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Tessék mondani, Discovery és Strange New Worlds nem kerül bele? :D 

Ahogy befejeződnek, belekerülnek, ahogy a Lower Decks és a Prodigy is. Mivel nem lenne fair futó sorozatokat már befejezett szériákkal összemérni, ezért nincsenek benne. A PIC is ezért most került bele, ami élő példa arra, miért nem fair. A harmadik, befejező évad alaposan felértékelte az emberekben az eddig finoman szólva is negatív kritikákkal illetett sorozatot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

Azt már korábban közölték a készítők, hogy lesz crossover a Strange New World és a Lower Decks között. A legjobb tippek erre az volt, hogy elindul egy sztoriszál az előbbi sorozatban, ami majd a későbbiben fog lezárulni. Ilyen rengeteg volt a Trek történelme alatt, legutóbb a Discovery harmadik évadában, amiben egy, a TNG-ben indult történetet zártak le. Most kiderült, hogy milyen méretű lesz a crossover:


 

Spoiler

Pike és La'an mögött nem mások láthatóak az NCC-1701 USS Enterprise transzporter padján, mint Beckett Mariner és Bradward "Brad" Boimler. A karaktereket élőben ugyanazok fogják életre kelteni, akik a hangjukat adják, vagyis Tawny Newsome és Jack Quaid.

79mfNTD.png

 

A crossover a hetedik rész lesz a Strange New Worldben, aminek címe: Those Old Scientists. Ha véletlen valaki nem emlékezne, a USS Cerritos első tisztje, Jack Ransom hivatkozott a Kirk-érára imigyen, és ennek a rövidítése ugye nem más, mint TOS.

 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Spoiler

Na jó! Ezt észre sem vettem a trailerben, de most felhypeolt :D. Kiváncsi vagyok hogyan baltázták el annyira a dolgokat, hogy visszaugranak 200 évet a múltba. Amúgy @Dzséjt, szerinted lesz olyan jelenet amiben lesz élőszereplős Cerritos? 

 

 

2023. 04. 28. - 12:21, Dzséjt írta:

Prodigy

Ezt amúgy mennyire érdemes megnézni? Megmondom őszintén nekem az animációja nem tetszik annyira. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát remélem, hogy lesz. Jó lenne látni végre.

 

Szerintem, ha nem ülsz le elé nagy elvárásokkal, akkor kellemes meglepetést okozhat a Prodigy. Érezhetően a fiatalabb korosztály számára lett belőve, de nem annyira gyerekes, mint mondjuk a Resistance, ahol a főhős a saját lábában elbotlik. Az évad vége pedig kifejezetten jól sikerült.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A USS Enterprise még Kirk idejében sem volt felkészülve két olyan sorscsapásra, mint ami eléri a Strange New World s2-ben. :) 

sJnq7rU.jpg

 

A trailerben is benne vannak. Várom már ezt az epizódot.

 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Picard

 

Megnéztem a harmadik évadot, azt hiszem ez tetszett a legjobban a sorozatból és így kell befejezeni egy legendás korszakot. Kicsit aggódtam tőle, hogy mindenki visszatér erre az utolsó szezonra és egy ilyen fanservice nyugdíjasklub lesz az egész sorozatból, de ahogy megvalósították ez az évadot az baromi jó volt. Egy-két jelenet kifejezetten meghatóra sikeredett és ugyan sosem volt a kifejezett kedvencem a TNG és az is igaz, hogy már elég régen láttam őket, de a végére teljesen elérzékenyültem.

 

Spoiler

Ugye elvileg az utolsó évada volt ez a Picard szériának, de nekem az volt végig az érzésem ezzel az "új generációval", akiket most itt bevezettek Geordi lányai, meg Picard fia, hogy én simán látom benne a folytatás lehetőséget. Aztán persze lehet, hogy jobb lenne, ha nem tovább fejnék ezt a bagázst, hanem teljesen új karaktereket, korszakokat mutatnának be, de én megkedveltem ezeket az új szereplőket és szívesen néznék velük valamit. Nem mindig örülök egy ilyen alkotásnál a nosztalgiázásnak, mert sokszor a kockázatkerülést, a biztos bejáratott útvonalon haladást és az újramelegített töltöttkáposztát érzem az ilyen írói húzásokban, de megmondom őszintén, hogy sokkal szívesebben néztem itt Worfot, Geordit, meg a többi régi arcot, mint a Discoveryből kb. bárkit, pedig régebb nagyon szerettem azt a sorozatot is és ott eljutottak odáig, hogy szinte minden újdonság. Itt egyedül Data esetében éreztem azt, hogy jó lett volna végleg elbúcsúzni tőle és békén hagyni. Értem, hogy őt is vissza akarták hozni erre a nagy fináléra, mert ő is az Enterprise tagja volt, de nem feltétlenül örültem, hogy most megint elővették. Picard fia, Jack viszont baromi jó volt. Akadt benne egy kicsi az apjából, de volt egy kis Kirk-ös beütése is és megnézném egy különálló sorozatban is. 

A széria legérzelmesebb momentuma pedig az volt számomra amikor utoljára kihúnynak a fények a régi Enterpriseon, az tényleg olyan volt, mintha mi is búcsút intenénk ennek a korszaknak.

 

Prodigy

 

Ez volt a másik ST kaland amit bepótoltam. Ezt még anno akkor kezdtem el nézni, amikor először kezdték el adni, de aztán félbemaradt és most egyben letudtam még a Picard előtt ezt is. Ahhoz képest, hogy mire számítottam egy ilyen célzottan gyerekekre belőtt szériánál, abszolút kellemes meglepetés volt. Egyszerre nagyon könnyed és infantilis is tudott lenni, ami nem tagadom néhol idegesített, de eközben meg voltak benne kifejezetten komolyan vett, drámai szálak is, amelyek jól müködtek együtt és végig sikerült megtartani ezt a kalandozós szórakoztató hangulatot. Több ilyen kreatív ötletet szívesen látnék a jövőben is, mert egy olyan koncepcióból sikerült kihozni egy teljesen jó kis sorozatot, amilyet korábban nem láttunk és elsőre nem is tűnt annyira ígéretesnek, de végül azt mondom, hogy ezt érdemes volt megcsinálni.

 

A Lower Decks crossoverre a SNW-el azért is vagyok kíváncsi, mert érdekes lesz látni, hogy funkcionálnak ezek a karakterek egy teljesen más hangvételű közegben. Azért a LD egy alapvetően habkönnyű, szarkasztikus sorozat, ahol senki sem veszi igazán komolyan magát, míg a Strange New Worlds egy teljesen más világ, ahol van ugyan humor, de nem ilyen helyzetkomikumokra, vagy vicces beszólásokra kifuttatott formában. Ettől függetlenül mindenképp ígéretes lesz a 2017-ben elindult új éra két legjobb produkcióinak a crossovere... várom!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Wilde Igazából a PIC 3. évadának vége szándékosan megágyaz a Star Trek: Legacy-nak, legalábbis most ezen a néven fut. A showrunner, Terry Matalas szándékosan hozta így össze a végét mindazzal, amit láttunk.

Spoiler

Az Enterprise-G Hetes kapitánnyal, Jack Crusherrel, Sidney La Forge-dzsal és Rafival. És persze a legvégén Q sem véletlen jelent meg.

Szeretné folytatni a sorozatot spin-off formában. Ezzel kapcsolatban fut is egy petíció, hogy valósuljon meg, ami mögé a Hetest játszó Jerry Ryan is beállt. Érdekesebb lenne, mint a 31-es szekcióról szóló film, ami szerintem hót felesleges és nagyon kevés embert érdekel, pláne így, hogy Georgiou már rég elhagyta a Discovery-t, és igazából azt az érát is, amiben ennek szerepe lehetett volna (DIS 1-2 évad). Ugyanígy szerintem a DIS jővőben játszódó Starfleet Academy-nél is érdekesebb lehet. Legalábbis számomra biztos, mert sajnos a Discovery engem is csúnyán elvesztett, a 4. évadot máig nem tudtam befejezni.

Mivel a Strange New Worlds is a rajongóknak köszönhetően született meg, nagy rá az esély, hogy most, hogy a PIC-nek vége és a DIS-ből is már csak egy szezon van hátra, a Legacy megvalósul. A DIS helyére jöhet az SA, a PIC helyére meg a LEG.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Igazából a PIC 3. évadának vége szándékosan megágyaz a Star Trek: Legacy-nak, legalábbis most ezen a néven fut. A showrunner, Terry Matalas szándékosan hozta így össze a végét mindazzal, amit láttunk.

 

Ezt nem tudtam, de érdekes lenne így, alá is írtam ezt a petíciót, amit linkeltél... jó lenne, ha összejönne. Azt a 31-es szekciós filmet már el is felejtettem, pedig mintha rémlene valami, hogy terveztek valamit Michelle Yeoh részvételével is, de ez a Legacy jó lenne, ha tényleg megvalósulna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

A napokban újranéztem a Strange New Worlds első évadát. Még mindig ezt tartom a legszórakoztatóbb sorozatnak az új érából. Még azok az epizódok is tetszettek, amelyek általában nem szoktak annyira bejönni, például volt itt az rész, amikor mindannyian annak mesekönyvnek a karaktereit játszották el, ami erősen emlékezetett arra, mikor a régebbi sorozatokban abból próbáltak egy történetet fabrikálni, hogy hőseink bezáródnak a holoszobába és ott kell valamit eljátszaniuk egy epizódon át. Viszont itt még ezt is ki tudták hozni egy érzelmes, mély karakterívre és lezárni egy szálat úgy, hogy nem húzták az orvosnak a személyes kálváriáját a lányával több évadon át, hanem ennek keretében tettek pontot a végére. A gornok is más megvilágitásba helyeződtek, gyakorlatilag a nevetséges kategóriából sikerült fellépniük egy second-hand xenomorph státuszba, ami az utolsó előtti epizódban kifejezetten hangulatos volt. Összességében pedig sokkal érzelmesebbnek éreztem ezeket a karaktereket, jobban tudtam kötődni hozzájuk, mint a többi sorozatnál. A klasszikus karakterek is kaptak egy olyan élt, ami miatt újrszerűnek hatnak, Spocknál baromi jó volt ez a háromszög T'Pring és Chapel nővér részvételével és ahogy küzd az emberi oldalával, de Pike saját sorsával való szembenézése is erősre sikeredett. A kedvenc részem továbbra is testcserés epizód volt és tetszett, hogy amellett, hogy nagyon komoly témákat is beleszőttek ebbe az első évadba (pl. a gyerek feláldozása azon a bolygón), mellette voltak ilyen könnyedebb hangvételű, hangosan röhögős megoldások is, mint mikor Spock T'Pringként leütötte azt a vulcánit. Várom a holnapot, ha fele ilyen jó lesz az új évad én már boldog leszek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én fél órája fejeztem be a második újranézést. Az első alkalommal lényegében két éjszaka alatt ledaráltam, most azért jobban széthúztam pár hétre, hogy kitartson a második évadig. Másodikra én személy szerint még jobban szórakoztam rajta, mint elsőre. Több idő maradt megcsodálni dolgokat, jobban rá tudtam koncentrálni dolgokra, így még jobban átjött az egész sorozat. Nagyon tetszik, hogy olyan könnyed és pozitív, mint a TOS, sőt tényleg elő is rángat olyan dolgokat, amik a TOS-ban voltak (a @Wilde által említett kosztümös marháskodás például totál TOS toposz :) ).

 

Ugyanakkor pillanatok alatt képesek akár teljes műfajt váltani. Erre remek példa a szintén említett második gornos rész, ami fesztelen bulizással és egy könnyed kaland ígéretével indul, aztán nagyon gyorsan átmegy egy tisztességes sci-fi horrorba, amiben az alkotók mélyen fejet hajtottak az Alien3 előtt. Most, másodjára tűnt csak fel igazán, hogy mennyi utalás van ebben az epizódban arra a filmre. Az újszülött gornok szinte egy az egyben úgy néznek ki, mint a kutyából kikelt mellkasrobbantó. Az egész szekvencia, amint a gornokat be akarják csalni a folyosókon futkározva a hangárba ugyanaz, mint az Alien3-ban, amikor a rabok a folyosókon szaladgálva próbálják az olvasztókamrába csalni a xenót. Hemmer halála meg egyértelműen Ripley halálát idézi. Már kikelni készül belőle a lény, amikor háttal, szétvetett karokkal leveti magát a mélybe. Csak itt a hideg dominált, nem a forróság, mint a Fury-n.

 

Nagyon szeretem a karaktereket is, különösen tetszik, hogy hogy átformálták Chapelt. Noha ez em volt nehéz, hiszen a nővér egész TOS-beli karakterét össze lehetne foglalni egyetlen mondatban, itt meg az egyik legjobb figura, persze csak Ortegas és Pike után.  Egyedül M'Benga az, aki szerintem nem tudott rendesen kibontakozni. Az évad elején túlságosan lekötötte a lánya, de miután ezzel a készítők láthatóan nem tudtak mit kezdeni, gyorsan elvarrták, viszont innentől kezdve M'Bengának nincs szerepe. Igaz, mindössze két rész van ezután, de azokban a jelenléte nagyon mellékes.

 

Illetve, amit még kifogásolok, hogy csak 10 rész van. Ebből simán el tudnék még nézegetni még egyszer ennyit. Per évad, nem két évad. De legalább holnap jön a kövi rész. Kíváncsi vagyok, hová vezet ezúttal az Enterprise útja. Bár a legjobban a hatodik epizódot várom, mert bármennyire is szeretem a Strange New Worlds-öt, a jelenleg futó szériák közül nekem a Lower Decks a szívem csücske.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Strange New World 2x01 The Broken Circle

Jó nyitás volt, nagyon élveztem. Hozta az előző évad könnyedségét, és megnyitott pár ígéretes szálat is, miközben tovább szövi a karakterek egyéni történeteit.

 

Spoiler

Tetszik, hogy nem ott kapták fel a fonalat, ahol az előző évadban leejtették, így Una helyzetének megoldása későbbre marad, ami fenn tarthatja az érdeklődést. Ezzel együtt lazán kivonták a USS Enterprise főtiszti karának két legmagasabb rangú tisztjék az egyenletből. Mondhatnánk, apu és anyu elment otthonról, és őrizetlenül maradtak a gyerekek. Meg is lett a baj. Vajon hányszor eshetett már meg, hogy az Enterprise nyugodtan el lehetett az űrdokkban? Vagy jön valami galaktikus konfliktus, aminek hála idő előtt kell kiállni vele a garázsból (mert ugye valahogy mindig a félig működő vagy kadétokkal teli Enterprise épp az egyetlen elérhető hajó a közelben) vagy ellopják (mindig lenyűgöz, hogy milyen könnyű megfújni a Csillagflotta zászlóshajóját). Most az utóbbi történt, Spock az egyetlen logikus döntést hozza meg, meglovasítja az Enterprise-t, hogy segítsen a hónapok óta elkószált La'annak. Aki klingonokkal kekeckedik.

A DIS 2. évada óta ez az első eset, hogy újra klingonok szerepelnek élőszereplős Trekben. Oké, tudom, ott volt Worf a PIC 3. évadában, de ő most nem jön ide. Mert most "nem Worf" klingonokról van szó, azokról, akik a DIS 1. évadában úgy néztek ki, mintha egy remán és egy klingon összebútorozott volna, és leraktak volna egy fészekaljnyi noszferatu hibridet. Aztán a DIS 2. évadában elkezdtek visszaformálódni, és az átalakulás teljesen végleges, most már újra úgy néznek ki, mint a TNG/ENT érában... A baj csak az, hogy a TOS érában még k*rvára nem így kéne kinézniük, hiszen az ENT-beli vírusvisszafejlesztés elvileg még nem lett véglegesítve, ezért is simafejűek a TOS-ban. Persze lehet rá magyarázatot találni (eme cikkben már meg is próbáltam anno), de azért ennél jobban ezt a dolgot már nem lehetne megkavarni.

Érdekes volt a kamu Föderációs hajó is. Bár Mitchell Crossfield osztályúként azonosította, csupán a tányéregység hasonlított a USS Discovery és a USS Glenn-re. A hajtóműgondolák a Constitution osztályról voltak, az impulzus hajtómű az NX-osztályról, míg a hajó egész elrendezése leginkább a Miranda és Akira osztályt idézték. Szóval nem tudom, hogyan sikerült Mitchell-nek ezt Crossfieldként azonosítani. Ja, az is volt benne. Bár lehet, hogy ilyen az eredeti formája, és a Discovery és a Glenn a spórahajtómű miatt erősen át lett alakítva, de ez egyelőre még nem tisztázott. Mivel klingonok és emberek építették beszerzett anyagokból, valószínűbb, hogy hibrid hajó.

Az új főgépész, Pelia érdekes karakternek tűnik. Faja új, de láthatóan teljesen emberi, olyannyira, hogy sok-sok-nagyosok évig éldegéltek titokban az emberek között. Mondjuk vicces, hogy a SNW átvette a TOS ama jó szokását, hogy az idegen fajok is totál emberek ("ahová ember még nem merészkedett" - aztán mégis mindig van ott néhány ember). :lol: Bár azért szerencsére nem viszik túlzásba, és sok valódi idegennek tűnő idegen is feltűnik a porondon. De Pelia érdekes színt vihet ebbe az amúgy is színes (egyenruhás) társulatba öreg ifjú stílusával. Carol Kane (Addams Family 2) szerintem jó választás, komikus vénával bír, bele fog illeni ebbe a csapatba.

Az epizód nagy erőssége volt Spock érzelmi hullámvasútja, amit főleg Chapel nővér váltott ki. Kíváncsi vagyok, hová fog ez kifutni. A TOS-ban ugyan nem volt köztük semmi komolyabb, de mint írtam fentebb, a TOS-ban Chapel papírvékonyságú karakter volt, ráadásul az egész sorozat híján volt a karakterfejlődésnek, az alapoknak és a céliránynak. Értem ezalatt, hogy például T'Pringről egy szó nincs addig, amíg egy részben fel nem tűnik, aztán soha többé nem esik róla újra szó. Hát ebbe a kapcsolatba még egy édeshármas is beleférhet. Ráadásul, ha a TOS-beli T'Pringet vesszük végállomásnak, akkor inkább Spock kössön ki Chapel mellett, mert T'Pring aljas és szemét, és hajlandó lett volna megöletni Spockot csak azért, hogy szakítsanak (igen, kicsit fura ez a SNW-ben megismert T'Pringet figyelve, pláne, hogy ebben a sorozatban prezentáltak egy sokkal könnyebb szakítást).

Érdekes volt Chapel és M'Benga közös háborús múltja is. Láthatóan egyikük sem viselte jól, de azt már a DS9-bűl is tudtuk, hogy a klingonokkal harcolni nagyon mocskos dolog. Ez a zöld szteroid viszont azért olyan nyuszi a kalapból cuccnak tűnt. Ha ez olyan hatásos, hogy instant szuperembert kever bárkiből, miért nem használták korábban és később? Fizikai erőben az ember eléggé hátul kullog, a klingonok, a vulcaniak, a romulanok, a remánok, a jem'hadar... Szóval elég sok faj sokkal erősebb náluk. Így az ellenük vívott háborúkban csak nem ártott volna a Hulk-lé. Szóval remélem, hogy kiderül, hogy van valamilyen mellékhatása. Simán jó B sztori lenne egy epizódban.

És akkor két ígéret maradt a végére. Pike elment egy nőért, aki a frász tudja, hogy ki. De, ahogy beharangozták, hát nem lepne meg, ha kiderülne, valami ismert figura. Vagy Una anyja. Esetleg valami csillagközi sztárügyvéd? A másik pedig a gornok. Hogy én mennyire örülök, hogy ők lettek ennek a szériának a mumusai. Az előző évadban szépen elkezdték újra felépíteni őket (van honnan felhozni a fajt), és ezt most viszik tovább. La'an oda lesz a boldogságtól. :) 

 

No, várom a kövi részt.

 

Néhány érdekesség:

Spoiler

- A gorn először a TOS-ban jelent meg, ahol Kirk egy ilyennel küzdött meg a Cestus III-on (a híres jelenet - azért az SNW-ben hangyányit, de épp csak egy lehelletnyit félelmetesebbek :D ). Az epizód végén a térképen ott a Cestis-rendszer jobb oldalt, bal oldalt részlegesen kivehető a Deep Space Two neve, illetve középen a Galdonterre-rendszer látható, ahol Jadzia Dax és három klingon haverjának ősellensége, az Albínó bújkált a DS9-ben.

- Az, hogy Spock együtt iszik a klingonokkal és sikerül megegyezésre jutnia velük alapja annak, hogy harminc évvel később ő vezeti a béketárgyalásokat a Föderáció és a Klingon Birodalom között.

- Ironikus, hogy Spock az egész karrierjét kockáztatva ellopja az Enterprise-t, hogy megmentse La'an Noonien-Singh-et. Annak a Khan Noonien-Singh-nek a leszármazottját, aki közvetett módon felelős Spock haláláért, és akinek feltámasztása érdekében Kirk a karrierjét kockáztatva ellopja az Enterprise-t.

- Az 1-es Csillagbázison ott áll a USS Farragut, ugyanaz a hajó, amit az előző évad végén az alternatív jövőben Kirk irányított - és amin ekkortájt hadnagyként szolgál, ahogy az kiderült az előző részből. Ez a hajó már a TOS-ból is ismert, mint Kirk első mélyűri állomáshelye, és ami három évvel eme epizód előtt, 2257-ben majdnem a teljes legénységét elvesztette egy dikironium felhőlény miatt. Kirk, aki akkor tüzér volt, magát hibáztatta a tragédia miatt, mert késlekedett a lövéssel. Az első tiszt ezzel nem értett egyet (Garrovick kapitány az áldozatok között volt).

- Az első évad első részében szereplő USS Archer is ott parkol az 1-es Csillagbázison. A hajó Jonathan Archerről, az NX-01 Enterprise kapitánya és a Föderáció későbbi elnöke után kapta a nevét.

- Kronológiailag ez az első eset, hogy Spock hivatalosan is az Enterprise parancsnoka lett. Kirk kapitány alatt ő az első tiszt. A 2280-as években pedig már ő lesz a hajó kapitánya, miután az Enterprise-t kiképző hajóvá minősítik vissza.

- Jenna Mitchell hadnagy egyenruháján még mindig parancsokhelyettes rangjelzések vannak. Ez a hiba konstans jelen volt az első évadban. Apropó, bár korábban több részben is szerepelt, ez az első eset, hogy komolyabb szerepe volt és bevonták a főszereplők bulijába.

- Spock és Uhura később is részt vesznek az Enterprise ellopásában. Spock Pike admirális miatt lopja el azután, hogy Pike lesérül a robbanásban, Uhura pedig Kirkéknek segít meglovasítani a hajót, amikor azok vissza akarnak menni a Genesis bolygóra, hogy feltámaszthassák Spockot. Most már legalább tudjuk, honnan van a rutinjuk. :) 

 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Strange New Worlds S02E01

 

Spoiler

Tetszett a kezdés nekem is, bár azt egy kicsit sajnáltam, hogy Pike-ot így egy az egyben kivették a képből és alig szerepelt ebben az epizódban. Una személyes dilemmáját nem vártam, hogy rögtön megoldják, de arra nem számítottam, hogy Pike egyszer csak eltűnik és aztán már nem is látjuk. Az egész epizód sok szempontból inkább az utolsó előtti rész továbbszövésének tűnt, azokat a húrokat amelyeket ott megpendítettek itt vitték tovább. Gondolok itt elsősorban a Gorn problémára, ami nem csak az eheti kaland alapját adta a La'an és a kislány kapcsán, hanem egy átfogóbb, távlati fenyegetséként is megjelent. A másik személyes szinten pedig igazából ott kezdődött Spocknál ez az érzelmi hullámvasút, hogy hagyta kitörni magából a feszültséget és ezt próbálta most kezelni, valamint ez nyilvánult meg a Chapel nővérrel kapcsolatos érzelmeinek a feltörésében is a rész végén. Érdekes lesz, hogy hová tudják kifuttatni ezt a szerelmi háromszöget, mert úgy érzem most nagyon Spock emberi oldalán van a hangsúly. Az érzelmekkel, az agresszióval, a tehetetlenséggel, az elcsábulásával és amit gyengeségként, különcségként értékelt az valójában erényként esik a latba. T'Pring a letisztult vulcáni, szemben az érzelmes, impulzív és néha kissé szétszórt Chapel nővérrel szemben úgy érzem hátrányból indul ebben az összevetésben és Spocknak egy olyan karakterívet tudnék elképzelni, ahol Chapel nővér mellett köt ki.

 

Dzséjt is említette korábban M'Benga esetében, hogy az első évadban úgy tűnt ellőtték vele kapcsolatban a puskaport, de ez a háborús múlt, amit itt pedzegettek még érdekes lehet és adhat némi izgalmat a karakterének erre a szezonra. Uhura egyre jobban kinövi magát és azáltal, hogy Pike és Una nem volt itt a hajón, így több tere volt mindenkinek, köztük neki is. Mindig érdekes ilyenkor megnézni, hogyan változik meg egy csoport dinamikája és már az első évad vége felé is azt éreztem, hogy Uhura szépen lassan a helyére kerül, de ezt is még hatványozottabban éreztem a kiállása, magabiztossága miatt. La'an egyelőre nem sokat változott, vagy legalábbis nem látványosan, de azért jó volt látni ezt a kissé felengedettebb oldalát is és szerintem az ő karakterében van még potenciál. 
Kíváncsi vagyok Unát meddig húzzák majd el és ez a gorn fenyegetés lesz az évad fő konfliktusforrása a nagyobb egészet nézve, illetve azok után, hogy az első évad fináléjában Pike úgy tűnt, hogy elfogadta a helyzetét, mit fognak még csavarni az ő sorsán...

 

Ami nem annyira tetszett eddig, azok az új szereplők voltak. Hemmert bírtam és az önfeláldozása csak még inkább emlékezetessé tette a karakterét, ezt az új főgépészt egyelőre nehezen sikerül megkedvelni. Már eleve kicsit elcsépeltnek érzem ezt a régi motívumot, hogy van egy ember, akinek még csak egy ragya sincs a homlokán (ami szintén egy szokványos ST megoldás) és akkor előadják, hogy egy ősi idegen lény, aki nagyon sokáig és és természetesen nem egyszerűen az akinek látszik. Ennél azért lehetnének kreatívabbak, az mondjuk javítana rajta valamit, ha ezt az előrehaladott kort felhasználnák valahogyan, esetleg összekötnék a régebbi dolgokkal ENT-al, vagy valahogy szerepet kapna ez a jellemzője. A másik ez a nő olyan furán beszél, artikulál, hogy konkrétan Détári Lajos jut eszembe róla, akinek minden második mondata után attól tartani, hogy hirtelen elmegy a hangja. Az is fura volt, hogy most akkor Kyle-t, a transzportert kezelő csávót egyszerűen lecserélték erre a Jay-re, vagy ő még vissza fog térni? 

Ezek mellett a közelharci jelenetek voltak még kissé suták, a koreográfiát tekintve a TOS-t idéző csapásokkal, ütésváltásokkal, az egész olyan dinamikátlannak hatott és miután bevették azt az erősítő szert azért többet is kihozhattak volna ezekből az összecsapásokból, bár a ST sohasem erről volt híres, de annyi mindenben fejlődött már a sorozat a dizájntól kezdve a karakterábrázoláson át, a látványvilágig hogy erre is fektethettek volna nagyobb hangsúlyt.

 

Ettől még baromi jó újra nézni és hétről hétre várni ezt a sorozatot, nekem ez most még szebbé teszi a nyarat.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Wilde írta:

Az is fura volt, hogy most akkor Kyle-t, a transzportert kezelő csávót egyszerűen lecserélték erre a Jay-re, vagy ő még vissza fog térni? 

Kyle még Kirk alatt is az Enterprise-on van (bár ő is végigmegy mindenféle színű pólón :) ), szóval esélyes, hogy nem lépett le. De mint minden hajón, itt is több ember tölt be egy posztot (csak kommunikációs poszton ott van Uhura mellett a SNW-ben Nicola, Christina, Shankar és Zuniga). Elvégre néha szegény Kyle-nak is el kell mennie enni, inni, bal kettesbe, aludni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

A legjobban várt Strange New Worlds epizódról majdnem lemaradtam, mert nem tudtam, hogy ezen a héten két részt adnak. És hát most szombaton került ki a Those Old Scientists. Tömören: a legjobb crossover Trek-epizód a DS9: Trials and Tribble-ations óta, és a legjobb crossover epizód sci-fi sorozatban a Stargate SG-1: The Pegasus Project óta.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha minden jól megy, akkor mire jön ez az évad már lesz Skyshowtime-om, és meg tudom nézni legálisan, és nem kell vesződnöm a kalózkodással. A Strange New Worlds-öt is emiatt nem nézem, csak az első két részt láttam az évadból, de mindenképpen tervezem folytatni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sajnos a Lower Decks esetében a SkyShotime-mal nem jutsz előrébb, mivel hazánkban a Prime Videón van fent, mint a Picard. Az új sorozatok közül csak a Strange New Worlds és egy rész kivételével (10. epizód) a Prodigy van fent a SkyShowtime-on, a régiek közül is csak a The Next Generation. Plusz végre elérhető rajta mind a 13 mozifilm. Hazánkban pillanatnyilag ez az elosztás:

 

ENT, DS9, VOY, TOS, TAS: Netflix

SNW, PRO, 1-13 mozifilm: SkyShowtime

PIC, LD: Prime Video

DIS: sehol

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Először nem tudtam hova tenni, hogy két részt is adnak kvázi egymás után a múlt héten, de kellemes meglepetés volt, hogy a crossover epizódra így nem kell annyit várni. Nekem is tetszett a rész, jó volt látni azokat a karaktereket élőszereplős formában, akiket anno három éve elkezdtem nézni egy érdekes kísérletben (ST rajzfilm + vígjáték), úgy emlékszem még itt ajánlást is írtam a Lower Deckshez.

Spoiler

Az egy kis hiányérzetet hagyott maga után, hogy Tendi és Rutherford nagyon keveset szerepelt és őket nem is valósították meg live-action formában, valamint a LD szabadabb stílusát, neccessebb poénjait, helyzetkomikumait sem tudták hozni ebben a részben, bár ezzel kapcsolatban azt akár pozitívumként is megemlíthetem, hogy végeredményben ez egy SNW epizód és megmaradt annál a stílusnál, amit ennél a sorozatnál megszokhattunk egy kis fűszerezéssel megspékelve. Boimlerék nagyon jók voltak, tetszett ahogy kezelték ezt a jövőből jöttünk témát és összességében egy kifejezetten szórakoztató részt kaptunk. A vége meg, ahogy meg voltak rajzolva a SNW szereplői is nagyon ötletesre sikerült lezárásnak.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

On 7/25/2023 at 9:42 PM , Dzséjt said:

Sajnos a Lower Decks esetében a SkyShotime-mal nem jutsz előrébb, mivel hazánkban a Prime Videón van fent, mint a Picard. Az új sorozatok közül csak a Strange New Worlds és egy rész kivételével (10. epizód) a Prodigy van fent a SkyShowtime-on, a régiek közül is csak a The Next Generation. Plusz végre elérhető rajta mind a 13 mozifilm. Hazánkban pillanatnyilag ez az elosztás:

 

ENT, DS9, VOY, TOS, TAS: Netflix

SNW, PRO, 1-13 mozifilm: SkyShowtime

PIC, LD: Prime Video

DIS: sehol

Hát, így ez nagyon gáz, most azért, hogy megnézzem az új Trek sorozatokat nem akarok három helyre is előfizetni. Sokkal értelmesebb lenne, ha minden a Prime Videon vagy a Skyshowtimeon lenne egy helyen. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez sajnos így van, és sokan panaszkodnak emiatt a SkyShotime-ra. Az a baj, hogy a Paramount anno a terjesztési jogokat szétszórta, így bár az USA-ban és az UK-ban már minden Trek ott van náluk, Európa nagy részében ugyanúgy szét van szórva, mint nálunk. Bár több mint valószínű, hogy a nem túl távoli jövőben a PIC és az LD eltűnik a Prime Videóról, mert a PIC 3. évada már néhány országban egyszerre debütált a Prime-on és a Sky-on, vagyis az Amazon elvesztette az exkluzív terjesztést Európában is. Úgyhogy, ha lejár a szerződés, valószínűleg mindkét sorozat átkerül a Sky-ra.

Ami már csak azért is jó lenne, mert a Prime-on pillanatnyilag az LD harmadik évadán, illetve a PIC 2. évadának utolsó részétől a befejezésig egyáltalán nincs még magyar felirat sem, így hiába van ott fent, nagyon sokak számára élvezhetetlen. A Sky-on valószínűleg szinkron is lenne rajta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.