Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Május 27. Hozzászólás ideje: 2006. Május 27. Ide jöhet minden, ami jó sztori. Csak azért, hogy ne offoljuk már szét a film értékelős topicot. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2006. Július 15. Hozzászólás ideje: 2006. Július 15. Hát ez nem háttérben lévő, de érdekesség: Csuvit megválasztotta egy oldal a 4. legjobb segítő társnak. Érdemes megnézni szerintem. Csuvi Top 4 Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Július 23. Hozzászólás ideje: 2006. Július 23. A Cinematography mikor lesz? És ki csinálja? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Július 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Július 23. A Cinematography mikor lesz? És ki csinálja? Dzséjt írja, de még az EPIII-nak sincs vége teljesen. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 1. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 1. Amikor Vader apánk "lenyakazza" Obit akkor miért nem válik le az öreg szakállas köpenyéről a kapucni? Az Erő védi vagy nem volt lóvé a trükkre vagy miért? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 1. Szerintem nem nyakazza le, hanem alatta vágja ketté. Egyébként az utóbbi. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 2. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 2. Szerintem meg azért, mert Obi-Wan feláldozza magát, és akkor jóformán már nincs is a köpenyben. Már előbb kezd el összeomlani a köpeny, mint ahogy a levágás van. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 2. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 2. Szerintem meg azért, mert Obi-Wan feláldozza magát, és akkor jóformán már nincs is a köpenyben. Már előbb kezd el összeomlani a köpeny, mint ahogy a levágás van. Ez inkább a trükk baja, semmint az önfeléáldozás képi megjelenítése Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 2. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 2. Sebaj, mindenki annak veszi, aminek akarja Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 5. Sokan említik bakiként, hogy a halálcsillag mellet zajló ütközetnél, nem látszik a háttérben a Yavin. Nos a csata szerintem a hol túloldalán zajlik, tehát abszolút nem is látszódhatna a bolygó... Erre még nem is gondoltunk eddig. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 5. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 5. (szerkesztve) A csata alatt inkább a holdnak kéne látszani, legalábbis én nem láttam. Szerkesztve: 2006. Augusztus 5. - Rog Ertay Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 5. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 5. Erre még nem is gondoltunk eddig. Csak a magad nevében beszélj Bennem fel sem merült hibának, éppen emiatt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 5. A csata alatt inkább a holdnak kéne látszani, legalábbis én nem láttam. De nem látszódhat, hiszen a Yavin mögül bújt ki. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 5. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 5. Ajaj. Akkor elkelne egy "SW Galaxis Útikalauz Stopposoknak". Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 6. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 6. ÉN sokáig töprengtem azon, hogy a Halálcsillagról miért nem lövik szét először a Yavint, majd a mögötte levő holdat. Kár volt ennyit töprengeni rajtam, elég lett volna megkérdeznem kevéssé szakavatott, s így valamelyest objektívebb ismerősöm. Ő világított rá, hogy a Yavin GÁZbolygó, tehát a robbanása feltehetőleg elsöpörte volna a Halálcsillagot is magával... (igaz a lázadókat is, ami így, utólag visszatekintve, még mindig jobb üzlet lett volna a Birodalomnak... ) Donát. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 7. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 7. Gázbolygó, és a Halálcsillag lehet h jobban megszívta volna a robbanását, met feléjük robban... Válasz
gnagy Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. A klónoknak a páncélzatuk/öltözetük miért lett más a 4. résztől, mint a 2.-3. részben? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Szerintem (de ez erősen az én véleményem), ahogy egyre többen lettek a Rohamosztagosok, úgy csökkent egyre inkább az értékük. Plussz, most már nem is voltak harcok, így aztán semmi szükség nem volt egy olyan korszerű páncélzatra, mint amilyen a klónoknak volt a droidok ellen. Inkább kaptak egy olcsóbb páncélt, de hatásosabb fegyvert. Ezt onnan gondolom, hogy pl. a Tie fightereknél is hasonló metódus figyelhető meg. Nuku védőpajzs, viszont rendkívüli gyorsaság, és remek fegyverek. Donát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Nem voltak harcok? Dúlt a polgárháború. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Az EPIV-kor már igen, de előtte nem. Az a HCS terv lopás volt a lázadás első komolyabb akciója (legalábbis én így tudom). Addig csupán diplomáciai szerveződés volt. És akkor meg már újra felszerelni azt a sokmillió katonát fölösleges volt már. A Császár nyugodtan vélhette úgy, hogy van belőlük elég, nem kell olyan spéci páncél ahhoz, hogy ütőképesek legyenek. Donát. Válasz
gnagy Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Köszi a választ! Asszem meg kéne néznem újból a triológiát, mert elég rég láttam... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Szerintem (de ez erősen az én véleményem), ahogy egyre többen lettek a Rohamosztagosok, úgy csökkent egyre inkább az értékük. Plussz, most már nem is voltak harcok, így aztán semmi szükség nem volt egy olyan korszerű páncélzatra, mint amilyen a klónoknak volt a droidok ellen. Inkább kaptak egy olcsóbb páncélt, de hatásosabb fegyvert. Ezt onnan gondolom, hogy pl. a Tie fightereknél is hasonló metódus figyelhető meg. Nuku védőpajzs, viszont rendkívüli gyorsaság, és remek fegyverek. Hát izé, na, az ep2-es páncélok korszerűtlenebbek, mint az ep4-esek. Több elemből áll, a belső komrendszernek még külön antennája van (az a kis tarély a fejükön), sokkal-sokkal kényelmetlenebb (ülni benne elméletileg kínszenvedés volt). Az ep4-5-6-os páncélok ellenben kényelmesek voltak, kevesebb elemből álltak, a sisakba spéci cucokat szereltek, nem volt már külön antenna, stb. Az ep3-as páncél meg ezek átmenete. Szóval nem a felszerelésük romlott, hanem a kiképzésük. Az, hogy a TIE vadászoknak remekek lennének a fegyvereik nem vitatott, de az X-szárnyú az élő példa, hogy bezony az is elavult. Az X-szárnyú már képes utolérni egy TIE/In-t, rendlekezik létfenntartással, pajzzsal és hiperhajtóművel is és négy lézerágyúja van + két torpedóvető. Szóval a TIE minden, csak nem remek fegyverzetű. Fejlődés persze volt, mikor a Birodalom rájött, hogy 1 X-szárnyúra 6 TIE/In jut (tehát mire egy X-et kilőnek, addig az elpusztít 4 TIE-t) megépítették a TIE Interceptort, mely fordulékonyabb, gyorsabb és valóban erősebb fegyverzetű volt (ugyan azt használta, mint az In, de már négyet szereltek rá), sőt, az Endor után Thrawn már némelyiket hiperhajtóművel is ellátta. Csak hát erre a Lázadók válasza az A-Szárnyú volt, mely gyorsabb még az Interceptornál is, ugyan olyan fordulékony, és emellett rendelkezik hiperhajtóművel és létfenntartással. Persze neki csak két lézerágyú jutott, de azon kívül még mindig ott a két torpedókilövő is. És az X-Szárnyú is szembe tud szállni az Interceptorokkal, bár az arány ott már 1 X-Szárnyú 2 Interceptorral szemben. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Az a HCS terv lopás volt a lázadás első komolyabb akciója (legalábbis én így tudom). Nem az első komolyabb, hanem az első sikeres akció! Ez nagy különbség. Előtte lehetett akármennyi és akármilyen komoly nem tudjuk, de mind kudarcot vallott a HCS terv ellopásáig. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. (szerkesztve) Még szabotázs akció is volt az épülő Halálcsillag ellen, csak az sem jött össze. Szerkesztve: 2006. Augusztus 10. - Dzséjt Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. az Endor után Thrawn már némelyiket hiperhajtóművel is ellátta. Ep4 idején azaz 1977-ben azaz Yavin "után" nullában Vader már olyan TIE-vadásszal közlekedett amin volt hiperhajtómű... TIE-Advanced néven, asszem. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 10. Nem mondod??? Komolyan??? TIE X1 Advenced a neve, és az X1-ből leszűrhető, hogy az a hajó prototípus volt. De egyébként az a hajó rendelkezett emellett létfenntartással és pajzzsal is, sőt, amíg el nem készültek a TIE Bomberek az egyetlen olyan TIE vadászgép volt, ami képes volt leszállni. Viszont összesen egy, azaz 1 darab készült belőle, mivela Birodalom túl drágának ítélte. Éppen ezért nem alkalmazták csak a hajlított napelemtáblát a Bombereken, illetve később az Interceptorokon, más semmit. Thrawnt viszont már nem érdekelte a pénzt, ezért sorozatgyártásba helyezett TIE Interceptorok lettek hiperhajtóművel felszerelve, és ez az, ami érdekessé teszi a sztorit és megkülönbözteti az X1-estől. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 11. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 11. Thrawnt viszont már nem érdekelte a pénz huhúúúú, na őt kellett volna Grivi mellé adni a szepi kasszára.... Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Vader apánk szuszogását miből generálták Burtték? Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Vader apánk szuszogását miből generálták Burtték? Egy búvárpalack használat közbeni sziszegését vették fel valami belülre elhelyezett mikrofonnal, ha jól tudom. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.