Ugrás a kommentre

2x13 - Legends of the Lasat


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

13. rész - Legends of the Lasat / A Lasatok legendái

 

epguider212.jpg

 

Írta: Matt Michnovetz

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Nixus, Lirasan

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Chava - Grey Griffin

Gron - Gary Anthony Williams

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Kallus ügynök - David Oyelowo

Kassius Konstantine admirális - Dee Bradley Baker

C1-10P

 

Történet

Ezra belsős információt kap néhány lasat menekültről, ám sem az informátor, sem maguk a lasat túlélők nem egyszerű esetek. Előbbi egy önző kalóz, utóbbi két olyan alak, akik nem csak Zeb, de az egész Lasat faj sorsát meghatározzák.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Az epizód zenéjét Philip Glass zeneszerző munkái ihlették.

- Chava említi hitét az "Ashla"ban. A kifejezés már a Star Wars korai jegyzeteiben is feltűnik, amelyben George Lucas az Erő világos és sötét oldalát Bogan és Ashla nevekkel illette. Plusz adalék, hogy Ahsoka neve eredetileg Ashla lett volna.

- Az epizód címe"Legacy of the Lasat" volt, de ezt megváltoztatták akkor, amikor a kilencedik epizódot átnevezték "Legacy"-ra.

- A Nixus Hub 281-es állomás ugyanazon a világon van, ahol a 218-as "testvére" is, amelyet a "2x05 Brothers of the Broken Horn" című epizódban láthattunk.

- A szkriptben Gron elmondja, miért vadászik a Birodalom a Lasatokra. "Mi vagyunk az élő bizonyítékok azokra a bűnökre, amiket elkövettek a Lasanon. Hogy rejtve maradjon a gonoszságuk, örökre ki akarnak irtani minket a Galaxisból."

 

Concept Art galéria

 

1.jpeg

Chava teljes karakterillusztrációja

 

2.jpeg

Gron teljes karakterillusztrációja

 

3.jpeg

A Lasat hieroglifa illusztrációja

 

4.jpeg

A fekete lyuk örvényeinek illusztrációja

 

5.jpeg

A csillagköd külseje

 

6.jpeg

Gron és Chava egy rohamosztagossal

 

7.jpeg

Chava a próféciát magyarázza

 

8.jpeg

A Ghost üldözése

 

9.jpeg

Kallus ügynök és a Ghost menekülése

 

10.jpeg

Zeb bo-fegyvere aktiválja a hiperhajtóművet

 

11.jpeg

A Ghost a hiperűrben

 

12.jpeg

A Ghost a csillagködben

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

A múltheti langyos rész után megkaptuk a Rebels, de talán az egész animációs mellékhajtás leghangulatosabb epizódját. Sőt, nálam a csillagködös szakasz a hegedűszólóval nagyjából benne van a tíz leghangulatosabb Star Wars jelenetében. Kinner ezzel a számmal odaállt és túllépett Lucason. Lehet, hogy csak ezzel, de ezzel mindenképpen. A zene iszonyú sokat adott ehhez az amúgy is baromi jól megkomponált jelenethez. Először a Firefly ugrott be róla, mert az sugárzott utoljára ennyire űrwestern hangulatot, mint ez az epizód. De ez most azt is masszívan túlszárnyalta.

Az, ahogy Zeb tulajdonképpen elfogadja a szerepét, ahogy a bo-fegyverrel kijelöli az utat, ahogy a két Jedi támogatja, ahogy a TIE vadászok egyszerűen szétszakadnak, ahogy Kallus hajója is kezd darabokra esni, na és az a háttér... Pazar! Látványos, spirituális, misztikus és masszívan űroperás. Ody tuti zabálni fogja. :D

Egyedül talán a vége kicsit csalódáskeltő. Egyrészt, egy ilyen masszív jelenet után hogy nem szállhattunk le mi is bolygóra, pofátlanság, másrészt, kicsit összecsapottnak érzem. Mintha ez már nem fért volna be az epizódba. Most először érzem azt, hogy a Rebels gárdája nem fért bele a húsz percbe. Bár a tény, hogy Kallus odakint maradt Hondóval, nekem azt jelzi, hogy a következő részben vagy részek valamelyikében talán folytatódik ez a sztoriszál.

 

És ugye, a trailerben láttuk is, hogy Zeb összefut még Kallusszal, szóval nagyon esélyes, hogy lesz itt folytatás.

 

Hondo belépése meglepett, először azt hittem, hogy Zane Ezra kapcsolata, valahogy a kalózra nem számítottam. És hozta a formáját. Először segít, aztán lazán feladja a csapatot, aztán megint segít (és ezért még hálát is vár, miközben ő hozta rájuk a bajt), aztán kiderül, hogy amúgy még nyomon is követi őket, biztos, ami hótziher, segít a Birodalomnak, persze az irhája menekítése véget. Bratyizik a rohamosztagossal, jutalmat kér, nagy arc, na. De kíváncsi vagyok, hogy Hondo hogyan vágja ki magát ebből - bár az sem lepne meg, ha Kallus végül lepuffantaná. Valahogy végig az volt az érzésem, hogy az ügynök úr nehezen viseli a kalóz stílusát és viszket az ujja. Érdekes vége lenne Hondónak, az biztos.

S mindemellett az Erőhasználók egy újabb fajtáját ismertük meg.Ez nagyon tetszik a Rebelsben (és tetszett anno a TCW-ben), hogy míg Lucas igen durva határok közé szorította az Erőhasználókat (voltak Jedik és Sith-ek, azt csók), addig ez a két sorozat, illetve most már az ep7-is kitágította a kereteket. Még mindig a Jedi és a Sith a legerősebb banda, de már nem az egyetlenek.

Összességében nagyon baba rész volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a legcsodálatosabb rész volt amit valaha láttam. A zene nekem egy ici-picit SW idegen volt, de a jelenthez teljesen passzolt és rendben volt. Simán betudtam fogadni. Minden tekintetben tökéletes, csodálatos és zseniális volt a csillagködös jelenet. Egyszerűen lenyűgöző. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs egy FHD-s projektorom amivel 4 méteresen tudnám nézni egy jó hangfallal. A látvány pazar volt. Kicsit mint ha meghajlott volna a Tér-idő szövete az anomáliák vagy mik körül. Picit hasonlított mikor a Csillagok közöttben

belementek a féreglyáratba

. És mikor belementek az anomália közepére tuti gyorsabban mentek a "leggyorsabb ócskavas"-nál ami 1,5X gyorsabb a fénynél. Itt tisztára nyújtott volt minden a hipertérben, homályos. Mentek legalább 10-20X gyorsabban a fénynél. Tehát elképzelhetetlen sebességre kapcsoltak. :D már csak a svédkocka hiányzott. :D

Akcióból nem sok volt de nem is hiányzott. Itt a látvány volt a lényeg. Az is milyen jó volt mikor lőnek Kallusék és Zeb fegyvere keltett akármi hatására eltérülnek a lövedékek. Nekem ez a rész tetszik idáig a legjobban!

 

Még annyival kipótolnámkiszerkeszteném a mondanivalómat, hogy Hondo természetesen hozta a formáját. ;D Mikor kérdezi a rohamosztagostól, mi a neve, kár, hogy nem mutatták. :D

Ja meg mikor Kallus mondja (remélem jól értettem :D) hogy legközelebb elpusztítja Lázadó barátainkat, miért nem hiszem el? :) Nem a képességei miatt, hanem valami más dolgot érzek a háttérben. :D

Szerkesztve: - Rajmesz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ody nem zabálta, csak kóstolgatta. Pedig nem volt rossz. Sőt...a maga nemében egyedülálló, és megint a misztikus oldal került elő ami mindig is tetszett. De itt most valami hiányzott. Talán nem voltam ráhangolódva eléggé? :hmm:

 

Mindenesetre érdekes volt látni, hogy kerülnek képbe a Lasatok és ezáltal miként áll össze a kép, a történelmük. Chava úgy nézett ki mint az öreg Dakka. Kb. úgy is viselkedett. :D Sőt az egész kántálás meg verselés kicsit az Éjnővérekre emlékeztetett. Az egész epizód onnantól kezdve, hogy elkezdték felfedezni Lirasan -t, inkább emlékeztetett a Mortis részekre. A csúcspont az egyértelműen Zeb mutatványa volt a Ghost -al. A slusszpoén is ütős volt, hogy a Lasat -ok nem is haltak ki, hanem épp ellenkezőleg, arról a bolygóról származnak. :o Jó helyen volt a bolygójuk mert arra ugyan senki nem talál az biztos. Már persze a Lasatokon kívül. A felszín nekem is hiányzott, de hátha látjuk még később.

 

Hondo feltűnésekor hangosan felnevettem. :lol: Mekkora spíler ez a manus...hihetetlen! Ahogy a pénzzel a hóna alatt rohangál a bázison az kész. :lol: A dumáját pedig nem lehet megunni. A legnagyobb poén az volt amikor megkérdezte a rohamosztagostól a nevét. :lol2: Kallus végre előkerült bár sok sót most sem evett meg. Szegény Konstatine -t lefokozták fregatt kapitánynak? Mit keresett azon a hajón?

 

Még annyit, hogy az a jelenség amibe belefutottak az igen csak emlékeztetett az Interstellar féreglyukas jelenetére. ;)

 

Érdekes és jó rész volt, de még ez se igazán tudott visszadobni a Rebels kerékvágásába. Egyelőre úgy érzem, hogy az első évad jóval erősebb mint a második.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem eddig talán ez volt a kedvenc részem az egész sorozatból.

 

Még annó a Vérnővérek-ről, Sabine eredetsztori epizódjáról mondtam, hogy túl tömény történet expozíció volt, Sabine-ról és Ketsu-ról mint személyiségekről nem igazán tudtunk meg semmit. Na erre a panaszomra ez az epizód volt a tökéletes válasz. Az expozíció minimális volt, nem arra mentek rá, hogy mi történt, sokkal inkább abba merültek bele, hogy Zeb-re milyen hatással voltak az események.

Azt is nagyon jól megoldották, ahogy Zeb eljut önvádtól és tagadástól addig hogy visszanyeri az önbizalmát és hitét.

Egyetlen apró panaszom van ezzel kapcsolatban, de az nem magára az epizódra vonatkozik, hanem a sorozat egészére: nagyon régen nem láttuk nyomát Zeb-en annak, hogy mennyire mélyen érintette a népe pusztulása, többnyire elég vidám alak szokott lenni. Nem azt mondom, hogy állandóan depisnek kellett volna lennie, de legalább még egy olyan félepizód erejéig belemehettek volna, mint a Droids in Distress-ben volt. Az összképet tekintve, így egy kicsit vesztett az erejéből az egész karakter-arc. De mondom, ez viszonylag kis hiba és nem is az epizód tehet róla.

 

Chava és Gnorr és jó karakterek, viszonylag kis szerepük ellenére is sok személyiséget tudtak kihozni belőlük.

 

Ha a fősztori nem is lett volna ilyen jó, Hondo mint mindig, akkor is elvitte volna a hátán az epizódot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Először a Firefly ugrott be róla, mert az sugárzott utoljára ennyire űrwestern hangulatot, mint ez az epizód.

Akkor tudom már miért voltak ennyire fura érzéseim. :lol:

 

Az, ahogy Zeb tulajdonképpen elfogadja a szerepét, ahogy a bo-fegyverrel kijelöli az utat, ahogy a két Jedi támogatja, ahogy a TIE vadászok egyszerűen szétszakadnak, ahogy Kallus hajója is kezd darabokra esni, na és az a háttér... Pazar! Látványos, spirituális, misztikus és masszívan űroperás.

Ez az első eset, hogy egy fekete lyuk bekerül az SW -be. Ugyanis ez az egész anomália egy ilyen objektumnál volt. :) Mondom, a koncepció kicsit hajazott az Interstellarra.

 

Hondo belépése meglepett, először azt hittem, hogy Zane Ezra kapcsolata, valahogy a kalózra nem számítottam. És hozta a formáját. Először segít, aztán lazán feladja a csapatot, aztán megint segít (és ezért még hálát is vár, miközben ő hozta rájuk a bajt), aztán kiderül, hogy amúgy még nyomon is követi őket, biztos, ami hótziher, segít a Birodalomnak, persze az irhája menekítése véget. Bratyizik a rohamosztagossal, jutalmat kér, nagy arc, na. De kíváncsi vagyok, hogy Hondo hogyan vágja ki magát ebből - bár az sem lepne meg, ha Kallus végül lepuffantaná. Valahogy végig az volt az érzésem, hogy az ügynök úr nehezen viseli a kalóz stílusát és viszket az ujja. Érdekes vége lenne Hondónak, az biztos.

Van egy olyan kivágott jelenet amiben bilincsbe verve beszél hologramon Kallussal. Szóval gyakorlatilag kényszerűségből paktál le velük. Az benne a zseniális, hogy még ilyen helyzetekre is van ütőkártyája (nyomkövető). :D Bár a további sorsa szerintem is kétséges. Mondjuk azt kétlem, hogy off screen halna meg.

 

S mindemellett az Erőhasználók egy újabb fajtáját ismertük meg.Ez nagyon tetszik a Rebelsben (és tetszett anno a TCW-ben), hogy míg Lucas igen durva határok közé szorította az Erőhasználókat (voltak Jedik és Sith-ek, azt csók), addig ez a két sorozat, illetve most már az ep7-is kitágította a kereteket. Még mindig a Jedi és a Sith a legerősebb banda, de már nem az egyetlenek.

Eddig ők a leggyengébbek. Bár valóban Erő...akarom mondani Ahslaérzékenynek tűnik Chava, ez inkább hat babonás maszlagnak mint komoly hit gyakorlatnak. Persze az epizód vége őt igazolja, na de akkor is. :D Több infóra lenne szükség ebben a témában. Én nem húznám rájuk egyből az Erőérzékeny faj titulust.

 

Azt is nagyon jól megoldották, ahogy Zeb eljut önvádtól és tagadástól addig hogy visszanyeri az önbizalmát és hitét.

Egyetlen apró panaszom van ezzel kapcsolatban, de az nem magára az epizódra vonatkozik, hanem a sorozat egészére: nagyon régen nem láttuk nyomát Zeb-en annak, hogy mennyire mélyen érintette a népe pusztulása, többnyire elég vidám alak szokott lenni. Nem azt mondom, hogy állandóan depisnek kellett volna lennie, de legalább még egy olyan félepizód erejéig belemehettek volna, mint a Droids in Distress-ben volt. Az összképet tekintve, így egy kicsit vesztett az erejéből az egész karakter-arc.

No igen... Zeb -re annyi idő jutott amennyi. Fogalmam se volt mit kezdenek a Lasat szállal de erre álmomban se számítottam. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez az első eset, hogy egy fekete lyuk bekerül az SW -be. Ugyanis ez az egész anomália egy ilyen objektumnál volt. :) Mondom, a koncepció kicsit hajazott az Interstellarra.

 

A látvány pazar volt. Kicsit mint ha meghajlott volna a Tér-idő szövete az anomáliák vagy mik körül. Picit hasonlított mikor a Csillagok közöttben

belementek a féreglyáratba

.

Beidéztem magam, csak hogy látsd, mennyire egyet értünk. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis rész volt, bár én annyira nem estem tőle hasra. A hangulat rendkívül ütős volt, egyértelműen ez vitte el a részt egy különlegesebb irányba, bár nem illeszkedett különösebben a SW eddigi hangulati elemeihez. A zene nagyon jól passzolt a történésekhez, ill. ez is ráerősített valamilyen szinten a furcsa és újszerű hangulatra, hiszen SW-idegen téma csendült fel, de tényleg jól ült.

 

Jó ötlet volt az Erőt összekötni a lasat-ok spirituális vezetője (vagy vmi olyasmi) által közvetített jóslattal. Egyben arra is remek példa, hogy ezek a jövendölések milyen törékeny és össze-vissza értelmezhető motívumok, ami reflektál a jedik Próféciájára is. "Új otthon" ide vagy oda, Zeb-ék végül is pont a legősibb bolygójukra leltek, ahonnan származnak. Ez egy jó csavar volt a végére, a lasat-ok sorsával kapcsolatos drámát is árnyalták, enyhítették kicsit. Az nekem is hiányzott, hogy akár csak pár másodperc erejéig, de láthassuk az anyabolygót és pár "eredeti" lasat-ot.

Mondjuk én se kerítenék egyelőre akkora feneket az öreglány babonáinak, lehetett egyszerűen csak egy vallási entitás, aki közvetíti a témát. Amikor anno a lasat-ok egy része elhagyta a rendszerüket, akkor közülük párnak tudnia kellett mi a szitu és ez amolyan legendaként vagy hitvallásként öröklődhetett tovább. Az arra érdemesebbek (mint Chava) pedig többet tudhattak az egészről, persze ezt ilyen misztikus köntösben tálalták, ahogy ez (a saját történelmünkből kiindulva) lenni szokott. Én simán el tudom képzelni, hogy Zeb fegyverében ténylegesen el voltak tárolva az infók, egy ősi eszköz (amiből amúgy több is volt, van, Zeb elég jelentős személy volt ahhoz, hogy neki is legyen), ami még az elvándorlás idején lett feltöltve az adatokkal.

 

Összességében tetszett, ahogyan Zeb karakterét mélyítették és a lasat-okról is kellően sok infót kaptunk meg. Hondo ügyködése meg zseniális volt, megint hozta a formáját. Hihetetlen mennyire találékony és alkalmazkodó (köpönyegforgató) tud lenni, mindenben megtalálja az üzleti lehetőséget. Ezra-t azért jobban kedveli, látszik, hogy az átlagnál jobban megfogta a srác. Kíváncsian várom mi lesz a sorsa, hogyan keveredik ki a birodalmi csávából, ha sikerül neki egyáltalán.

Az meg érdekes lehet, hogy Kallus-ék ugyan nem jutottak át, de a Birodalom felfedezhette, hogy van ott egy ismeretlen régiókba vezető út, amivel érdemes lehet foglalkozni. Lehet, hogy ekkortájt kezdtek el érdemben foglalkozni a feltérképezetlen területekkel is?

 

Van pár dolog, ami miatt viszont mégis elégedetlenkednék kicsit. Nekem az az elem már túlzó volt, ahogyan Zeb fegyvere irányítja és védi a hajót, ezt megoldhatták volna jobban/másképp is. A másik, hogy Kallus megint megtudta merre tartanak a lázadók és utánuk ment egy ilyen hajóval, aztán kiküldött rájuk zavarni két darab TIE-t. Értem én, hogy itt annyit akartak megmutatni a készítők, hogy szétesik az a két vadászgép, de in-universe kezd már kicsit érthetetlenné válni, hogy miért spórol mindig ennyire a Birodalom és miért nem vetnek be komolyabb erőket Kanan-ék megfékezésére. Örültem is az elején, hogy nem csak pár rohamosztagos tűnt fel, hanem volt belőlük rendesen, aztán az űrjelenetekre már megint elapadt a dolog.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Olvastam. Biztos nem véletlen az utalás ha már kettőnknek ugyanaz jutott az eszünkbe. Gyanítom nem is mi vagyunk az egyetlenek. :)

Ja. :D amúgy én szerintem nem volt ott feketelyuk. Nem kötelező feketelyuknak lennie ott, hogy ekkora gravitációs mezőt vagy akármit csináljon.

 

Jó kis rész volt, bár én annyira nem estem tőle hasra. A hangulat rendkívül ütős volt, egyértelműen ez vitte el a részt egy különlegesebb irányba, bár nem illeszkedett különösebben a SW eddigi hangulati elemeihez. A zene nagyon jól passzolt a történésekhez, ill. ez is ráerősített valamilyen szinten a furcsa és újszerű hangulatra, hiszen SW-idegen téma csendült fel, de tényleg jól ült.

 

Igen, ezt az egész anomáliás dolgot nehéz megszokni. Bár én nagyon hamar megszoktak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A hangulat rendkívül ütős volt, egyértelműen ez vitte el a részt egy különlegesebb irányba, bár nem illeszkedett különösebben a SW eddigi hangulati elemeihez. A zene nagyon jól passzolt a történésekhez, ill. ez is ráerősített valamilyen szinten a furcsa és újszerű hangulatra, hiszen SW-idegen téma csendült fel, de tényleg jól ült.

 

Nekem is ilyen érzéseim voltak, de ettől független vagy éppen ezért, jó kis bővítése volt ez az univerzumnak. :)

 

Mondjuk én se kerítenék egyelőre akkora feneket az öreglány babonáinak, lehetett egyszerűen csak egy vallási entitás, aki közvetíti a témát. Amikor anno a lasat-ok egy része elhagyta a rendszerüket, akkor közülük párnak tudnia kellett mi a szitu és ez amolyan legendaként vagy hitvallásként öröklődhetett tovább. Az arra érdemesebbek (mint Chava) pedig többet tudhattak az egészről, persze ezt ilyen misztikus köntösben tálalták, ahogy ez (a saját történelmünkből kiindulva) lenni szokott. Én simán el tudom képzelni, hogy Zeb fegyverében ténylegesen el voltak tárolva az infók, egy ősi eszköz (amiből amúgy több is volt, van, Zeb elég jelentős személy volt ahhoz, hogy neki is legyen), ami még az elvándorlás idején lett feltöltve az adatokkal.

 

Ez egy nagyon jó teória, jobban belegondolva nekem is ez tetszene a legjobban.

 

Összességében tetszett, ahogyan Zeb karakterét mélyítették és a lasat-okról is kellően sok infót kaptunk meg. Hondo ügyködése meg zseniális volt, megint hozta a formáját. Hihetetlen mennyire találékony és alkalmazkodó (köpönyegforgató) tud lenni, mindenben megtalálja az üzleti lehetőséget. Ezra-t azért jobban kedveli, látszik, hogy az átlagnál jobban megfogta a srác. Kíváncsian várom mi lesz a sorsa, hogyan keveredik ki a birodalmi csávából, ha sikerül neki egyáltalán.

Az meg érdekes lehet, hogy Kallus-ék ugyan nem jutottak át, de a Birodalom felfedezhette, hogy van ott egy ismeretlen régiókba vezető út, amivel érdemes lehet foglalkozni. Lehet, hogy ekkortájt kezdtek el érdemben foglalkozni a feltérképezetlen területekkel is?

 

Remélem Hondo -t nem nyírják ki. Haláli a pali. Nagyon elkapták ezt a fickót és a hangja is zseniális. Azok a hangsúlyok... :D Ezt az ismeretlen régiós dolgot pedig feszegethetnék még tovább, jó adalék lenne az EPVII -hez is. Meglátjuk mi lesz belőle.

 

 

Ja. :D amúgy én szerintem nem volt ott feketelyuk. Nem kötelező feketelyuknak lennie ott, hogy ekkora gravitációs mezőt vagy akármit csináljon.

 

Az epizód leírásban írják, hogy volt. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezt az ismeretlen régiós dolgot pedig feszegethetnék még tovább, jó adalék lenne az EPVII -hez is. Meglátjuk mi lesz belőle.

A Vadűr és az Ismeretlen Régió nem ugyanaz a terület, egymáshoz képest a Galaxis átellenes oldalán vannak. A Vadűrben már jártunk néhányszor, ott van a Teth és a Mortis is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek epizód volt! Mégpedig két teljesen eltérő tényezőnek köszönhetően: Hondo óriási volt, mint mindig (én is imádom ezt a palit, öreg korára és magányos kóklerként még jobb, mint valaha, az orgánumát pedig semmilyen szinkron nem tudja visszaadni, az biztos :D), és ez a spirituális vonal is kedvemre való. Zeb múltjáról eddig szinte semmit nem tudtunk meg, és arról a kevésről is kiderült most, hogy nem igaz, a lasat-ok nem haltak ki, de ez persze jó hír. :) A zenére pedig én sem tudok mást mondani, mint hogy lenyűgöző volt - bátor választás egy Rebels epizódhoz, de nagyon jól eltalálták. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Vadűr és az Ismeretlen Régió nem ugyanaz a terület, egymáshoz képest a Galaxis átellenes oldalán vannak. A Vadűrben már jártunk néhányszor, ott van a Teth és a Mortis is.

Akkor béna a Birodalom. :P A Vadűrben kellett volna keresgélni, ott vannak ezek a gyöngyszemek. :P

 

Remek epizód volt! Mégpedig két teljesen eltérő tényezőnek köszönhetően: Hondo óriási volt, mint mindig (én is imádom ezt a palit, öreg korára és magányos kóklerként még jobb, mint valaha, az orgánumát pedig semmilyen szinkron nem tudja visszaadni, az biztos :D), és ez a spirituális vonal is kedvemre való. Zeb múltjáról eddig szinte semmit nem tudtunk meg, és arról a kevésről is kiderült most, hogy nem igaz, a lasat-ok nem haltak ki, de ez persze jó hír. :) A zenére pedig én sem tudok mást mondani, mint hogy lenyűgöző volt - bátor választás egy Rebels epizódhoz, de nagyon jól eltalálták. :)

Valóban egy elég egyedi mix lett ez a rész, nagyon sok hangulati elem keveredik benne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Vadűr és az Ismeretlen Régió nem ugyanaz a terület, egymáshoz képest a Galaxis átellenes oldalán vannak. A Vadűrben már jártunk néhányszor, ott van a Teth és a Mortis is.

Akkor béna a Birodalom. :P A Vadűrben kellett volna keresgélni, ott vannak ezek a gyöngyszemek. :P

Azért találtak érdekes dolgokat az Ismeretlen Régióban is. :P Inkább azért érdekes ez a motívum, mert lehet itt eszmélt rá a Birodalom arra, hogy érdemes lehet a feltérképezetlen terülteken is bóklászni. Aztán simán lehet, hogy van már korábbi kánonbeli alkotás, ahol a Vadűrhöz és az Ismeretlen Régióhoz hasonló felfedezetlen zónákat kutatnak, nem tudom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért találtak érdekes dolgokat az Ismeretlen Régióban is. :P Inkább azért érdekes ez a motívum, mert lehet itt eszmélt rá a Birodalom arra, hogy érdemes lehet a feltérképezetlen terülteken is bóklászni. Aztán simán lehet, hogy van már korábbi kánonbeli alkotás, ahol a Vadűrhöz és az Ismeretlen Régióhoz hasonló felfedezetlen zónákat kutatnak, nem tudom.

Az Utóhatásban elvileg már vannak utalások arra, hogy elindulnak az Ismeretlen Régióba, bár én kicsit megakadtam azzal a könyvvel, szóval nem tudom még. A Vadűr és az Ismeretlen Régiók között annyi amúgy a különbség, hogy a Vadűr tele van ilyen anomáliákkal (fekete lyukak, csillagködök, még nem jelölt csillagok, a Mortis, ami már önmagában anomália :) ), ami megnehezíti a feltérképezését. Az Ismeretlen Régió meg simán azért nem lett még felfedezve, mert oda úgy szólván még nem jutottak el. Utóbbi amúgy jóval nagyobb, nagyjából a Galaxis negyede a nyugati oldalon, míg a Vadűr az egyik kar a déli oldalon (legalábbis a Legendsben, nem tudom, megtartották-e a kánonra is, de szerintem igen, legalábbis eddig számottevő változás nem történt).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem hiszem, hogy belementek volna egy fekete lyukba, sokkal inkább annak anomáliájába. Ez egy messzi-messzi galaxis, szóval ezt is lazán kell kezelni. Ráadásul ki se lett mondva ez az elnevezés.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Régi űroperás elem, hogy átrepülnek a fekete lyukon a hajók. Szerintem akár lehet is ennek tekintetében erről beszélni, pláne, hogy technikailag a hiperűrt használták. Megeshet, hogy Zeb bo-fegyverében volt olyan hiperűr-útvonal koordináta, ami nem csak biztonságosan keresztülhalad a fekete lyukon, de annak hatásait még ki is használja, így sokkal gyorsabban tudnak benne haladni a hajók. Az egész nagyon űroperás, így nekem amúgy baromira bejön.

Az is tetszetős, hogy ezek a bo-fegyverek ilyen multifunkcionális cuccok. Kíváncsi lennék, milyen technológiái voltak a lasatoknak. Technikailag elég fejlett faj lehetett... Azaz, fejlett faj.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valóban nagy ötlet ez a Bo cucc. :) Mindenki tátott szájjal nézi ahogy szétnyitja Zeb.

 

OFF

Dzséjt! A Protectorhoz is írnál sztorit? Köszi.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mondjuk ez igaz. Meg ha még is feketelyukba mentek volna bele, akkor Filoninak csak kett volna annyi esze, hogy egy feketelyukban haladva nincs fény és mi azt láttuk, majdnem megvakultak. :D Jó, mondjuk SW-ben ne keressük a logikát. :)

Meg nem tudom, hogy pontosan milyen "fejlett" technológiailag egy Bo-fegyver hogy simán megvéd egy hajót a feketelyuktól annak anomáliájától (megjegyzem, Kallusnak is van egy Bo-fegyvere tehát ő is levédhette volna a hajóját) ami fizikailag lehetetlen mert atomjaira kellene szakadniuk de mint mondottam SW-ben logikát keresni tilos :D SW meg a fizika réges rég szakítottak. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valóban nagy ötlet ez a Bo cucc. :) Mindenki tátott szájjal nézi ahogy szétnyitja Zeb.

 

OFF

Dzséjt! A Protectorhoz is írnál sztorit? Köszi.

Uh, persze, mindjárt. Azt jól elfelejtettem.

 

Mondjuk ez igaz. Meg ha még is feketelyukba mentek volna bele, akkor Filoninak csak kett volna annyi esze, hogy egy feketelyukban haladva nincs fény és mi azt láttuk, majdnem megvakultak. :D Jó, mondjuk SW-ben ne keressük a logikát. :)

Meg nem tudom, hogy pontosan milyen "fejlett" technológiailag egy Bo-fegyver hogy simán megvéd egy hajót a feketelyuktól annak anomáliájától (megjegyzem, Kallusnak is van egy Bo-fegyvere tehát ő is levédhette volna a hajóját) ami fizikailag lehetetlen mert atomjaira kellene szakadniuk de mint mondottam SW-ben logikát keresni tilos :D SW meg a fizika réges rég szakítottak. :D

Nem logikát, hanem realitást nem illik keresgélni. Logika az van benne.

Kallus aligha tudja, hogyan lehet még használni a bo-fegyvert.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Részemről elmaradnak a szuperlatívuszok. Jó volt, jó volt, de én mégsem ezzel a szóval jellemezném.

Számomra inkább a legérdekesebb epizódok egyike, vagy ha úgy tetszik a sagan belül a legkülönlegesebb pillanatok közé emelődnek az itt láttottak.

Szóval ennyi. Nagyon nem ragadott magával az esemény és a lasatok története sem érdekel annyira, de az nyilvánvaló, hogy valami extrát láttunk!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Részemről elmaradnak a szuperlatívuszok.

[...]

Számomra inkább a legérdekesebb epizódok egyike, vagy ha úgy tetszik a sagan belül a legkülönlegesebb pillanatok közé emelődnek az itt láttottak.

És mivel jellemzed, ha nem maradnak el a szuperlatívuszok. :lol:

 

Jó volt, jó volt, de én mégsem ezzel a szóval jellemezném.

Mégis ezzel a szóval jellemezted, kétszer is. :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.