Ugrás a kommentre

"The director and the Jedi" - így készült a TLJ


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Állítólag olyan lenyűgöző making of lett mint anno a Beginning. Az első 12 percet itt nézhetitek meg. 

 

https://www.imdb.com/videoplayer/vi3962091545

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak belenézegettem, de a látottak alapján a Baljós Árnyak nagy doksija óta ez lesz a legjobb SW werkfilm. Nincs azaz állandó önajnározás. Nagyon öszintének tűnik az egész. Szó van arról is hogy Marknak nem tetszik Luke karaktere az ep.8-ban, látjuk azt is hogy a rendezőnek a büdzsével is számolnia kell. És közben mégis nagyon szivmelengető az egész mert akik dolgoznak a filmen nagyon szimpatikusak és látszik hogy mindent beleadnak amit csak lehet, csakhogy a lehető legjobb filmet hozzák össze.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...
  • 3 héttel később...

Nem túloztak a források, tényleg nagyon jó kis making of lett! Maga az egész hangulata is egyedülálló, kicsit melankolikus de mégis végig leköt. A legjobban az tetszett ami a TLJ forgatását is kezdetektől jellemezte: nem volt semmi melldöngetés. A hetedik résznél nagyon rámentek a "minden megépítünk" dologra, aztán láthattuk, hogy nem egészen volt az úgy, vagy legalábbis abban a mértékben nem ahogy promozták. Itt semmi ilyen nem volt, csak ebből a filmből derült ki, hogy olyan monumentális volt az egész, hogy abba még belegondolni is merész. Az, ahogy pl. Skelling Michael-en forgattak....hááát Lucas azt biztos műteremben vette volna fel, CGI-vel. Olyan logisztikát vonultattak fel pár éles sziklán, hogy az döbbenet. És mindezt azért, hogy élethű legyen a film ahhoz a koncepcióhoz amit a rendező megálmodott. És ez csak egy példa, amit rá lehet húzni az egészre. Kennedy jól mondja. Csak olyan embernek érdemes adni ilyen volumenű projektet aki tisztában van az SW-vel és azzal amit képvisel. Rian nagyon ok. Stílusában eltér Lucas-tól, nála nem minden az intenzitás, sokkal inkább a jelenetek mélységét helyezi előtérbe. Nagyon sok érdekes szegmenst feltár a film, de ezek közül kétségkívül Luke, illetve Hamill szereplése az egyik legérdekesebb. Mark valóban fogalmazott meg kritikát Luke karakterével kapcsolatban, de azt is hozzá tette, hogy ez nem az ő tulajdona, így hát a lehető legjobbra törekedett. Számomra a Jedi irtás jelenet felvétele volt a legjobb, amikor a csapó után Hamill elsírta magát, nem is állt fel a pózból. Igazán megindító volt. Nagyon átélte ezt az egészet és szerencsére ez a filmből is átjön.

 

Biztos megnézem még többször is ezt a kisfilmet, de az biztos, hogy sokaknak beletörne a bicskájuk egy ekkora produkcióba. Azt pedig továbbra is jó konstatálni, hogy mekkora tisztelettel és szeretettel nyúlnak az SW-hez. Aki pedig Kathleen Kennedy-t akarja máglyán látni, vagy elzavarni az SW háza tájáról annak azt üzenem, hogy elmehet a f*****! Ebben a másfél órás werkfilmben is feltűnik kb. 2 percre. Ennyire helyezi magát előtérbe... Igazi profi, hatalmas értéke a Lucas örökségnek.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Solo film rendezőinek "visszaszívása" is Kennedy-t dicséri, bár ő is választotta őket. De simán meghúzta ezt is, és ez jó, benne van minden... elnöki döntések ezek, vagy 2-3 vezető beleszólhat ebbe esetleg? Tudja ezt valaki itt? :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azok alapján ami kiderült, nagyon kevés kérdés van, amiben egyeztetnie kell a Disney vezetőséggel. Amikor elkészül egy új forgatókönyv akkor azt Bob Iger is megszokta nézni de a kreativ munkába eddig nem szóltak bele. Valszeg a forgatókönyvet sem sztoriszemmel nézik csak biztosan tudni akarják hogy mondjuk hektoliterszám folyó vér vagy belezés nem lesz benne. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Darth Porg írta:

A Solo film rendezőinek "visszaszívása" is Kennedy-t dicséri, bár ő is választotta őket. De simán meghúzta ezt is, és ez jó, benne van minden... elnöki döntések ezek, vagy 2-3 vezető beleszólhat ebbe esetleg? Tudja ezt valaki itt? :)

Az benne a jó, hogy felvállalja a dolgokat és nem fél dönteni. Akkor sem ha a cselekedeteiből esetleg úgy tűnik, elcseszett valamit.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Légyszi-légyszi c. rovat: talán külön topicot nem ér, de arra kérnék mindenkit aki megnézi audiokommentárral a filmet, hogy legalább a számára legfontosabb/legfainabb Rian gondolatokat tegye közzé a lényegét vázolva, hátha nem csak én vagyok itt ilyen béna angoltalan... :( köszönöm előre is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 04. 27. - 21:36, Ody Mandrell írta:

 Számomra Jedi irtás jelenet felvétele volt a legjobb, amikor a csapó után Hamill elsírta magát, nem is állt fel a pózból. Nagyon megindító volt. Nagyon átélte ezt az egészet és szerencsére ez a filmből is átjön.

Az megrendítő erejű... Először egy pillanatra vártam,hogy Rian fűz hozzá valami vagy esetleg Mark,de rájöttem nincs rá szükség. Egyszerre tudod,hogy mit élhet át Mark/Luke,ugyanakkor fogalmunk se lehet róla mi járhatott a fejében,ami ezt a hatást váltotta ki.

Sajnos a filmet szarozókhoz már nem jut el ez a film,jelenet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Lizardking írta:

ugyanakkor fogalmunk se lehet róla mi járhatott a fejében,ami ezt a hatást váltotta ki.

Pont ez az. Lehet, hogy a karaktere tragédiáját érezte át annyira mélyen, hogy nem bírta azonnal elengedni. Tök jó, ahogy a stábtagok is észreveszik, hogy valami nincs rendben és mindenki őt nézi.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak most volt lehetőségem megnézni az extra lemezt, és visszafelé haladva ezt hagytam utoljára. Nagyon-nagyon jó kis dokufilm. Rian Johnson eddig is nagyon szimpatikus volt, ezután még inkább, és ahogy végigvezette ezt a produkciót, hát nem csodálom, hogy a Lucasfilm eztán egy komplett trilógiát adott neki. Amit maximálisam megérdemel, és aminek szerintem borzasztóan örülhetett. A filmnek számos remek pillanata van, a fent említett Hamilles momentum, de úgy vettem észre, Ridley is benne ragadt egy kicsit a szerepében, amikor a tróntermi jelenet végét vették fel. Amikor Johnson kimondta, hogy ennyi és odament Ridley-hez, a nőn látszott, hogy érzelmileg nagyon megviselte a jelenet.

Nagyon tetszetős, ahogy bemutatják, hogyan nő fel Johnson a feladathoz, hogyan kerül ez a kisfilmes egy ekkora megaprodukció élére, és próbál megküzdeni vele, legyen szó a költségvetésről vagy akár magáról a forgatásról egy szigeten a világ végén. És a végén érezni, hogy baromira elszomorítja, hogy a forgatásnak vége, annak ellenére, hogy azért láthatóan elfárasztotta - de nem lennék meglepve, ha azért bevállalna még egy SW rendezést.

A lelkesedése, a türelme és az embersége nagyon megragadó. És szerintem nagyon jót tett a filmnek, hogy ez a szerény és alázatos kis emberke a kamerák mögött már vasszigorral fogja a gyeplőt és viszit át az elképzeléseit a kamera egyik oldaláról a másikra (Fisher reakciója volt erre haláli: Johnson egy s*ggfej - és aztán kifejti, hogy olyan kis gyámoltalannak tűnik, de nem az, mert szigorú és konkrét elképzelései vannak alkotóként).

Tetszett a két reakciója (magas nevetés és mély hümmögés), vagy amikor a meglepetés szülinapi bulin ment az ugróvárba ugrálni. Ez a vidámság is visszaköszön a film képkockáiról, főleg sajátságos humorában. De nagyon megható volt az is, amikor odament Hamill-hez és megsúgta neki a film címét, amit akkor még csak páran tudtak. Apropó, az is tetszetős volt, hogy itt sem cicomázták a dolgot, Hamill simán megmondta, hogy nem tetszik neki, amit Johnson Luke-kal művelt és még a film végén is mondja Johnson, hogy szerinte Hamill ezzel sosem békélt meg, csak elfogadta, hogy ez így van. Annyira gáz, hogy ezt az emberileg őszinte és szakmailag korrekt hozzáállását Hamillnek a sok kretén fikázó önigazolásra használja fel.

Szóval nagyon jó kis dokufilm lett, érdemes megnézni mindenkinek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Annyira gáz, hogy ezt az emberileg őszinte és szakmailag korrekt hozzáállását Hamillnek a sok kretén fikázó önigazolásra használja fel.

Igazából Hamill ugyanazt gondolta kezdetben, mint a fikázók (így nem gáz, hanem természetes, hogy önigazolásra használják fel), csak ő hajlandó volt leásni és elfogadni a megváltozott karakterét. Igaz, neki muszáj is volt, ha hiteles alakítást akart nyújtani. A fikázóknak könnyebb fröcsögni. Na ez a gáz inkább.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.