yodamester Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Még az előző fórumban, az EP2 idején nyitottam egy topicot, melynek lényege az volt, hogy felsorakoztassuk a hat rész alatt fellelhető, kisebb képes/szöveges párhuzamokat. Ezek inkább apróságok, de engem mindig is érdekelt, hogy hány ilyen dolgot csempészett bele Lucas a filmjeibe - szerintem sokkal többet, mint amiről tudunk. Remélem másokat is érdekel a téma Kezdetnek itt van az EP3-ból Grievous menekülése az Invisible Hand-ról. Amikor hátrafelé kinéz a mentőkapszulából, az teljesen olyan, mint amikor az EP4-ben C3PO néz hátrafelé miközben zuhannak a Tatooine felé... Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. yodamester: Ez baromi jó! Az ep.1-es Jedi templom bemutatás nagyon hasonlit az ep.6-os Halálcsillag-on lévő Uralkodói torony bemutatásához. Ráadásul a két torony képileg egyébként is nagyon hasonlatos (ugyanakkor az egyik sötét, a másik fehér alapú). Találtam képet is (sajnos a második kép elég gyenge minőségű, de azért a lényeg látszik): Válasz
yodamester Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Ez állati Bomarr Észre sem vettem eddig ezt... (Egy kérdés: hogyan lehet képeket betenni?) Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Az ep.1-es Jedi templom bemutatás nagyon hasonlit az ep.6-os Halálcsillag-on lévő Uralkodói torony bemutatásához. Ráadásul a két torony képileg egyébként is nagyon hasonlatos (ugyanakkor az egyik sötét, a másik fehér alapú). Ezt a kép párhuzamot fel is használtam a TPM chapterezés közben, a Jedi tanácsos résznél. Ott van jobb kép is a Sith "fellegvárról" Egyébként ezek a képek nagyon jól kiemelik a két oldal közötti különbséget. Elég, ha csak a tónusokat figyeljük. A Jedi templomos képen ugye, a lovagok voltak a Köztársaság "urai". A jelenet világos, barátságos színek jellemzik. Az EPVI-os halálcsillagnál pedig a Sithek a galaxis urai, ennek megfelelően sötét, színtelen tájkép, mely fölé jelképesen magasodik a Sith torony... Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Imádom a párhuzamokat. Ezek miatt imádtam a Prequileket. Nem muszáj hogy nagy összefüggések legyenek, én az apró mozdulatokra és beszólásokra gondolok. Mikor Palpi lehajol az öszeégett Vaderhez, az teljesen olyan mint mikor Ben lehajol az ájult Lukehoz. Vagy hogy Obi aról beszél Anakinnak hogy minden tudását átadta neki, és előtte Palpi is arról beszél hogy Mestere átadta neki az össze tudását. Vagy hogy úgyanúgy köröznek Palpi irodájában Anakinnal, mint a Mustafaron Obi és Vader. De hát ez egy filmen belül van, úgyhogy nem igazán lehet összefüggésnek nevezni. De hát a kedvencem a "Hello there!" Szerintem fel sem lehetne az összes párhuzamot sorolni. Vki megpróbálhatná... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Hozzászólás ideje: 2005. Június 21. Egy kérdés: hogyan lehet képeket betenni?) Hajrá Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. nem igazán párhuzam, inkább ötletes összekötés, hogy az utoló mondat a ROTS-ben Threepio szájából hangzik el, addig a legelső is a ANH-ban. Amúgy Anakin a második részben kezd el a Sötét Oldalra térni (buckalakók, szenvedélyek etc) míg Vaderként szerintem már a TESB-ben, a Luke-kal való találkozás után elkezdhet mocorogni benne valami (pl. emlékek) Vagyis Ep1-Anakin a jó - Ep2-Anakin "sötétedik Ep3-Az átállás Ep4 - Vader a gonosz Ep5-Vaderben elindul valami Ep6-Anakin visszatér. Lehet, hogy kicsit erőltetett, de én így szűrtem le Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. (szerkesztve) Talán az egyik leggyakrabban emlegetett: Szerkesztve: 2006. Szeptember 7. - Ody Mandrell Válasz
yodamester Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. (szerkesztve) Megpróbálkozom képekkel illusztrálni a már említett párhuzamot: Szerkesztve: 2006. Szeptember 7. - Ody Mandrell Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Nagyon jó ez a párhuzam... eszembe nem jutott volna az ep.3 nézése közben Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Ez nagyon klassz!!! Vagyis a topic. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Nagyon jók ezek a párhuzamok! Grievous podjának ablaka, nagyban emlékeztet egy TIE fighterből elénktáruló látványra Talán hamarosan nekem is lesz a tarsolyomban pár érdekesség Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. A Jedi-templomban a vetítő terem teljesen ugyanolyan, mint A Jedi Visszatér-ben a Lázadók vetítőterme. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. (szerkesztve) Egy kis érdekesség: az ep1 utolsó mondata Boss Nasstól (azaz egy gungától) "Pice!". Az ep6 utolsó mondata (DVD) "Victory!" színtén egy gunga szájából. Egy másik, bár ez se igazán párhuzam, de minden részen átível, hogy az összes földi csata fényes nappal játszódik. És végül a kedvenc párhuzamon a két kedvenc űrcsatámból : Szerkesztve: 2006. Június 24. - Dzséjt Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Látom valaki volt olyan ugyes és kicserélte a képemet egy olyanra, amin sokkal jobban látszik a hasonlóság. Köszi. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Látom valaki volt olyan ugyes és kicserélte a képemet egy olyanra, amin sokkal jobban látszik a hasonlóság. Köszi. Azért cseréltem ki, mert nagyon széthúzta a topicot Próbáltunk pont olyan képet betenni. Remélem nem probléma Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Remélem nem probléma Mondom, hogy nagyon jó, ezen még jobban is látszik a lényeg. Lustavoltam átméretezni a képet, láttam én, hogy nagyobb. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Pár érdekes képi utalás. Palpatine és Vader Szülő és gyermeke: Apa és fia: Apa és fia II: Obi-Wan Kenobi: Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 25. Hozzászólás ideje: 2005. Június 25. Obi-Wan tökéletes lett az nem vitás! Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 25. Hozzászólás ideje: 2005. Június 25. Palpatine és Vader Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 25. Hozzászólás ideje: 2005. Június 25. Ez is egy kedvenc képem. A Skywalker család Válasz
yodamester Hozzászólás ideje: 2005. Június 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Június 26. Ody, lokatelli: jók ezek a párhuzamok Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Június 30. Hozzászólás ideje: 2005. Június 30. Anakin és Luke, "hasonló" életútja. EP 1.Anakin már jó pilóta és szerelő, bár még fogalma sincs miért.Családban él az édesannyjával.A film végére elszakad családjától. Ep 4. Luke szintén jó pilóta.(buckapatkányokra való lövöldözés).Ő is jó szerelő, és családban él.A film végére szintén elszakad családjától. EP 2.Anakin már érzi az erőt, de még nem ura.Tele van energiával, még sokat kell tanulnia.A film végén magabiztosan megy egy fénykardpárbajba, és kéz nélkül jön vissza. EP 5.Mint az EP 2-es Anakin.Tudja használni az erőt de szintén nem ura még.Lsd Vader ellen a harc. EP 3.Anakin itt már kiváló Jedi.Tökéletesen uralja az Erőt.Bármire tudja használni.A filmben súlyos döntést kell hoznia.Elbukik. Ep 6 Luke szintén kiváló Jedi lett.Neki is súlyos döntést kell hoznia(Feladja magát, hogy megküzdjön és esetleg megölje az apját, ha nem sikerül visszatérnie a jó oldalra).Ö nem bukik el. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 30. Hozzászólás ideje: 2005. Június 30. Szép párhuzamok! És nyilván nem véletlen. Luke és Anakin életútját sztem nagyban befolyásolta az őket körülvevő közeg. Ha a két karaktert kicseréljük , és mondjuk Luke elméjét fertőzi tíz évig az Uralkodó, szerintem ugyanúgy járt volna, mint a faterja. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 30. Hozzászólás ideje: 2005. Június 30. Az nekem még nagyon bejön, hogy Luke és Anakin gyengepontja is a szerettei voltak. A Jedik tanítása a ragaszkodás. Nem szabad ragaszkodni. Még sem szabad tőle elzárkózni, Luke azért nem bukott el, mert nem esett egyik végletbe sem. Ezért ő a Jedik új atyja, mert megreformálja a szokásokat kicsit enyhít a gyeplőn. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 30. Hozzászólás ideje: 2005. Június 30. Ezért ő a Jedik új atyja, mert megreformálja a szokásokat kicsit enyhít a gyeplőn. Szerintem is erről van szó. A Jedi rend abban a formában, ahogy a Köztársaság alatt működött, már nem volt életképes. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Július 1. Hozzászólás ideje: 2005. Július 1. Finom dolgok ezek. Képet nem tudok betenni most. Háttal áll Anakin a Naboon a teraszon. Luke ugyanúgy, háttal és terpeszben áll a Tatooinon, látva Beruék összeégett testét. Anakin indulás előtt (a Tatooinra), Luke is indulás előtt. Halál előtt, halál után. És még bontogathatnám tovább... Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Július 2. Hozzászólás ideje: 2005. Július 2. Ezért ő a Jedik új atyja, mert megreformálja a szokásokat kicsit enyhít a gyeplőn. Szerintem is erről van szó. A Jedi rend abban a formában, ahogy a Köztársaság alatt működött, már nem volt életképes. Luke bebizonyította, hogy úgy is lehet valaki jó Jedi, ha nem engedi elfolytani az érzelmeit, ha szeret valakiket.Ha a Köztársaság idején a Jedik engedik az érzelmeket, akkor nem buknak el. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.