Jump to content

Star Wars: Age of Republic

Recommended Posts

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Minden képregény jöjjön, ami kánon. 

Star Wars: A Köztársaság kora: Hősök Az Age of… sorozat Köztársaság korában játszódó kötete, mely a világos oldal bajnokaival foglalkozik egy nem mindennapi gyűjteményt tár az olvasók elé. A Sk

Megjelent a Kenobi képregény is.   

Talán Revan már tudja, hogy mikor is fog majd érkezni. Lehet csak 2020 -ban. :(

Amúgy a héten elolvastam eredeti nyelven. Spoilermentesen: tetszett a történet és valamennyire a TCW Yodás történetére is reflektált. Alig várom a Maulos sztorit. Az, ha jól tudom, akkor a 2017 -es Maul mini után veszi fel a vonalat közvetlenül. :)

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Pont ezért vártam ezt, és úgy tűnik megéri? :yes: 

Bizonyám megéri, de a reflektálást ne szó szerint értsed. Mind a Yodás szál és mind ez a one-shot képregény (plusz akkor még idevenném a TLJ -t is, ugye Luke Erőről alkotott elképzelése) az Erő és a Jediség egy-egy kérdését vizsgálja. Amikor olvastam, kicsit nehéz volt megértenem, de a Yodás szál - különösen a Destiny c. rész - és a TLJ -t egybevetve körvonalazódik az az egyszavas fogalom + ugye a Kiválasztottat se véletlen, hogy Qui-Gon találta meg.

Ugye vannak az olyan képregények, amik csak akcióból állnak. Na ez a szöges ellentéte - bár az elején van egy hangyányi akció, de a történet nagyja, a sztori lényegi része inkább a párbeszédeken alapul. Megmondva őszintén, a fentieknek az ismeretében rég olvastam már ennyire összetett képregényt. :D

Naigen, az egyetlen hibája az egész Age of.. szériának, hogy 1 részes szösszenetekkel lesz tele. Ennek tudatában szerintem átkéne írni a címet simán Age of.. -nak. :)

Azt mondták, hogy 27 karakter kap szerepet, így gondolom 3 special lesz - mindhárom korszakban 1-1. A Republic részben 4-4 tag kap szerepet hős/gonosz oldalon, míg a special 3 karaktert fog bemutatni - régen 4 volt, de Jar-Jart kivették valamiért.

Ha a 8 füzetet levonjuk, akkor még 19 szám jön két korszakra lebontva. Nocsak, csak nem kap a sequel egy kisebb turbót?

Ja és elméletileg szeptemberig fog tartani az egész széria. Áprilisban már a lázadóké lesz a szerep, júliustól pedig az Ellenállás harcosai kapják a rivaldafényt egészen szeptemberig. Tehát jó 3 hónap alatt kidobják a két időszakot ellenben a PT -vel, amely 4 hónapig fog tartani. :)

Kár, hogy kivették Jar Jar-t. Jó lett volna valamennyit szerpeltetni legalább az egyik füzetben.

Tényleg jó lenne, ha Qui-gon és a többiek nem csak 1 füzetet kapnának. Remélem majd foglalkoznak velük.

A két Age of Rebpublic gyűjteményes kötet májusban jön. Figyelembe véve a Marvel fél éves kötelező csúsztatását, mely a nem angol nyelvű kiadásokra vonatkozik, esélyes lehet, hogy az Age of Republic köteteket 2019 karácsonyára megkapjuk. Mit szólnátok hozzá?

• 3 weeks later...

Na közben az Obi-wan Kenobis történettel is végeztem. Jobban tetszett, mint a Maulos. Nem volt annyira erős szerintem, mint a Qui-gon sztori, de jó kérdéseket feszegetett: pl. milyen Obi-wannak Anakin tanítása, a súly, amit Qui-Gon Obi-ra hagyott. :)

Várós a jövőhét, Jangos sztorira már régen vártam.

• 6 months later...
4 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Milyen lett ez a sorozat? Itt most nem csak a Republicra hanem a Rebellionra gondolok mert még csak szemegettem belőle.

Az Age of Republic nekem nagyon tetszett, 1-2 történet nem volt annyira erős, inkább közepes. A Rebellion -ből a Specialt még nem olvastam, vagyis annak csak az egyik részét, az a Biggs-es Porkinsos üdülés hidegen hagyott. A Resistance -ből eddig két szám jött ki, ha jól tudom. A Finn -es tetszett, bár nem volt akkora eresztés, inkább Finn különcségére ment rá az író. A Phasma -s viszont bejött, sokkal jobban élveztem, mint a Phasma -s minit, amit a TLJ felvezetésének szántak anno a film előtt - megjegyzem, feleslegesen, a mini semmit se ad hozzá, igazából még Phasma sincs kibontva rendesen. A Phasma könyv ennél százszor jobb, pedig nem is olvastam még, viszont jókat hallottam róla.

Age of Republic lista:

1. Qui-Gon Jinn

2. Obi-wan Kenobi

3. Jango Fett

4. Count Dooku

5. Darth Maul

6. Anakin Skywalker

7. Special különszámok

8. Grievous

9. Padmé

Age of Rebellion lista:

1. Luke Skywalker

2. Darth Vader

3. Han Solo/Princess Leia

4. Boba Fett

5. Tarkin

6. Special különszámok (A Yodás miatt, nélküle nem is tudom mi a másik két történet :|)

7. Lando Carlissian

8. Jabba

Meglátjuk a Resistance mit mutat fel. :)

• 3 months later...

Elolvastam a két Köztársaság kora kötetet. Jobban bejöttek mint gondoltam. Remélem a Szukits hamar befejezi a sorozatot, hogy el lehessen olvasni magyarul is.

Edited by Iqvi

8 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Az utóbbi időben volt azért panasz, hogy miért kell kiadni az Age of köteteket. Bizonyos vélemények szerint nem jók annyira, vagy éppen nagyon gyengék. Pl A Felkelés Kora kötetek. Mi a véleményetek?

Nem tudom mi lehet pontosan az oka. Lehet hogy egy egyrészes történet nem veheti fel egyeseknél a versenyt egy többrészes sztorival, vagy lehet hogy valakik egyszerre több mindent követnek a Szukitson kívül, és soknak illetve gyorsnak találják a tempót, Pontosan nem tudom, a Felkelés korát nem is nagyon olvastam,de én csak örülök ha mindet kihozza a szukits.

• Like 2
  • Tetszik 1

2019. 11. 24. - 18:06, Iqvi írta:

Nem tudom mi lehet pontosan az oka. Lehet hogy egy egyrészes történet nem veheti fel egyeseknél a versenyt egy többrészes sztorival, vagy lehet hogy valakik egyszerre több mindent követnek a Szukitson kívül, és soknak illetve gyorsnak találják a tempót, Pontosan nem tudom, a Felkelés korát nem is nagyon olvastam,de én csak örülök ha mindet kihozza a szukits.

Én azon az állásponton voltam, hogy minőségtől függetlenül mindet ki kell hozni, hisz ez a sorozat jól felöleli mindhárom trilógiát, és nagyszerű lenne a IX. epizódhoz is, mely a Skywalker saga zárása.

Edited by Darth Revan9

@Darth Revan9 Lehet, hogy szőrszálhasogatásnak tűnik, de a "Rebels" szóra miért a "Felkelők/Felkelés" fordítás került használatra a "Lázadók" helyett? Szerintem gyakrabban használt és elfogadottabb az utóbbi. Főleg, hogy a képregényekben mindkét forma megtalálható: a "Felkelők" Szövetségének tagjaira sokszor "lázadókként" hivatkoznak.

2019. 11. 24. - 17:55, Darth Revan9 írta:

Az utóbbi időben volt azért panasz, hogy miért kell kiadni az Age of köteteket. Bizonyos vélemények szerint nem jók annyira, vagy éppen nagyon gyengék. Pl A Felkelés Kora kötetek. Mi a véleményetek?

Nos, én elolvastam mindet. :)

A véleményem szerint az Age of Republic remek lett, a Qui-Gonos személyes kedvencem, de az Obi-wan/Jango/Grievous hármas is nagyon tetszett. A Special meg érdekes volt.

Az Age of Rebellion szerintem nem sikerült olyan jól, mint szerették volna. A Luke/Vader kettősön kívül a többi igazából csak van.

Az Age of Resistance meg... a gonoszok oldal tetszett, a hősök oldala már kevésbé.

Összességében ahogy haladt előre az Age of... széria, úgy vált az egész kicsit unalomba. De igazából megéri kiadni őket, márha nagyon szeretné a Szukits. :)

20 perccel korábban, Darth Sky írta:

@Darth Revan9 Lehet, hogy szőrszálhasogatásnak tűnik, de a "Rebels" szóra miért a "Felkelők/Felkelés" fordítás került használatra a "Lázadók" helyett? Szerintem gyakrabban használt és elfogadottabb az utóbbi. Főleg, hogy a képregényekben mindkét forma megtalálható: a "Felkelők" Szövetségének tagjaira sokszor "lázadókként" hivatkoznak.

Mert a lázadók önmagukra Felkelőkként hivatkoznak. A szerkesztő ezt tartotta a legfontosabb érvnek.

• 3 weeks later...

Közben elolvastam A Köztársaság kora: Hősök című kötetet. Kellemes meglepetés volt, nekem kimondottan tetszettek ezek a kis szösszenetek. Egyik esetben sem igazán a történeten van a hangsúly, sokkal inkább a karakterekről kaphatunk kisebb csemegéket. Főleg a sztorik végén lévő kisebb elemzések tetszettek. A karakterek életútján végigtekintve nem csak a filmek, de a sorozatok és könyvek is szóba kerültek, egységesebbé téve a Kánont. Remélem, a többi "Age of..." kötet is ehhez hasonló lesz.