Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. December 8. Hozzászólás ideje: 2018. December 8. (szerkesztve) Megjelent amcsiban az Age of Republic sorozat első kötete, ami Qui-Gon Jinnel foglalkozik. Talán magyarul is olvashatjuk valamikor ugye Sky? Szerkesztve: 2018. December 9. - Ody Mandrell 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. December 8. Hozzászólás ideje: 2018. December 8. Talán Revan már tudja, hogy mikor is fog majd érkezni. Lehet csak 2020 -ban. Amúgy a héten elolvastam eredeti nyelven. Spoilermentesen: tetszett a történet és valamennyire a TCW Yodás történetére is reflektált. Alig várom a Maulos sztorit. Az, ha jól tudom, akkor a 2017 -es Maul mini után veszi fel a vonalat közvetlenül. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. December 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. December 8. 1 órával korábban, Bence1997 írta: és valamennyire a TCW Yodás történetére is reflektált Pont ezért vártam ezt, és úgy tűnik megéri? Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. December 8. Hozzászólás ideje: 2018. December 8. 3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Pont ezért vártam ezt, és úgy tűnik megéri? Bizonyám megéri, de a reflektálást ne szó szerint értsed. Mind a Yodás szál és mind ez a one-shot képregény (plusz akkor még idevenném a TLJ -t is, ugye Luke Erőről alkotott elképzelése) az Erő és a Jediség egy-egy kérdését vizsgálja. Amikor olvastam, kicsit nehéz volt megértenem, de a Yodás szál - különösen a Destiny c. rész - és a TLJ -t egybevetve körvonalazódik az az egyszavas fogalom + ugye a Kiválasztottat se véletlen, hogy Qui-Gon találta meg. Ugye vannak az olyan képregények, amik csak akcióból állnak. Na ez a szöges ellentéte - bár az elején van egy hangyányi akció, de a történet nagyja, a sztori lényegi része inkább a párbeszédeken alapul. Megmondva őszintén, a fentieknek az ismeretében rég olvastam már ennyire összetett képregényt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. December 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. December 8. Kristálytisztán képbe vagyok ezekkel a szálakkal, szóval jöhet! Most még inkább kedvet csináltál hozzá! Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2018. December 8. Hozzászólás ideje: 2018. December 8. A Qui-gon Jinn egy füzetes lesz csak. Éppúgy, ahogy az Age of... széria összes hőse csak 1-1 füzetet kap. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. December 8. Hozzászólás ideje: 2018. December 8. Naigen, az egyetlen hibája az egész Age of.. szériának, hogy 1 részes szösszenetekkel lesz tele. Ennek tudatában szerintem átkéne írni a címet simán Age of.. -nak. Azt mondták, hogy 27 karakter kap szerepet, így gondolom 3 special lesz - mindhárom korszakban 1-1. A Republic részben 4-4 tag kap szerepet hős/gonosz oldalon, míg a special 3 karaktert fog bemutatni - régen 4 volt, de Jar-Jart kivették valamiért. Ha a 8 füzetet levonjuk, akkor még 19 szám jön két korszakra lebontva. Nocsak, csak nem kap a sequel egy kisebb turbót? Ja és elméletileg szeptemberig fog tartani az egész széria. Áprilisban már a lázadóké lesz a szerep, júliustól pedig az Ellenállás harcosai kapják a rivaldafényt egészen szeptemberig. Tehát jó 3 hónap alatt kidobják a két időszakot ellenben a PT -vel, amely 4 hónapig fog tartani. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. December 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. December 9. Át is írtam. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2018. December 9. Hozzászólás ideje: 2018. December 9. Kár, hogy kivették Jar Jar-t. Jó lett volna valamennyit szerpeltetni legalább az egyik füzetben. Tényleg jó lenne, ha Qui-gon és a többiek nem csak 1 füzetet kapnának. Remélem majd foglalkoznak velük. A két Age of Rebpublic gyűjteményes kötet májusban jön. Figyelembe véve a Marvel fél éves kötelező csúsztatását, mely a nem angol nyelvű kiadásokra vonatkozik, esélyes lehet, hogy az Age of Republic köteteket 2019 karácsonyára megkapjuk. Mit szólnátok hozzá? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. December 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. December 9. Jó lenne bár jövő karácsony iszonyú zsúfolt lesz. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. December 9. Hozzászólás ideje: 2018. December 9. 48 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Mit szólnátok hozzá? Jöhet! Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. December 9. Hozzászólás ideje: 2018. December 9. Ez jó hír, remélem sikerül. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. December 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. December 13. Kijött a Darth Maul szám is. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Január 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Január 4. Megjelent a Kenobi képregény is. 3 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2019. Január 4. Hozzászólás ideje: 2019. Január 4. Szépen haladnak. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2019. Január 5. Hozzászólás ideje: 2019. Január 5. Na közben az Obi-wan Kenobis történettel is végeztem. Jobban tetszett, mint a Maulos. Nem volt annyira erős szerintem, mint a Qui-gon sztori, de jó kérdéseket feszegetett: pl. milyen Obi-wannak Anakin tanítása, a súly, amit Qui-Gon Obi-ra hagyott. Várós a jövőhét, Jangos sztorira már régen vártam. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Január 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Január 10. Jango is megkapta a maga sztoriját. 3 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2019. Január 10. Hozzászólás ideje: 2019. Január 10. Elolvastam. Igazán tetszetős sztorija volt. Remekek voltak a flashback jelenetek is - igen, voltak. Jango karakterét később remélem jól kiaknázzák - ha már a Mandalorian idén startol. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2019. Július 17. Hozzászólás ideje: 2019. Július 17. Októberben már jönnek a Köztársaság kora sorozatból a Hősök és a Gonosztevők! 4 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2019. Július 23. Hozzászólás ideje: 2019. Július 23. Milyen lett ez a sorozat? Itt most nem csak a Republicra hanem a Rebellionra gondolok mert még csak szemegettem belőle. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2019. Július 23. Hozzászólás ideje: 2019. Július 23. 4 órával ezelőtt, Iqvi írta: Milyen lett ez a sorozat? Itt most nem csak a Republicra hanem a Rebellionra gondolok mert még csak szemegettem belőle. Az Age of Republic nekem nagyon tetszett, 1-2 történet nem volt annyira erős, inkább közepes. A Rebellion -ből a Specialt még nem olvastam, vagyis annak csak az egyik részét, az a Biggs-es Porkinsos üdülés hidegen hagyott. A Resistance -ből eddig két szám jött ki, ha jól tudom. A Finn -es tetszett, bár nem volt akkora eresztés, inkább Finn különcségére ment rá az író. A Phasma -s viszont bejött, sokkal jobban élveztem, mint a Phasma -s minit, amit a TLJ felvezetésének szántak anno a film előtt - megjegyzem, feleslegesen, a mini semmit se ad hozzá, igazából még Phasma sincs kibontva rendesen. A Phasma könyv ennél százszor jobb, pedig nem is olvastam még, viszont jókat hallottam róla. Age of Republic lista: 1. Qui-Gon Jinn 2. Obi-wan Kenobi 3. Jango Fett 4. Count Dooku 5. Darth Maul 6. Anakin Skywalker 7. Special különszámok 8. Grievous 9. Padmé Age of Rebellion lista: 1. Luke Skywalker 2. Darth Vader 3. Han Solo/Princess Leia 4. Boba Fett 5. Tarkin 6. Special különszámok (A Yodás miatt, nélküle nem is tudom mi a másik két történet ) 7. Lando Carlissian 8. Jabba Meglátjuk a Resistance mit mutat fel. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2019. Július 24. Hozzászólás ideje: 2019. Július 24. 18 órával ezelőtt, Bence1997 írta: 6. Special különszámok (A Yodás miatt, nélküle nem is tudom mi a másik két történet ) Az egyik IG-88 története, a másik Biggs és Porkins közös kalandja. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2019. November 24. Hozzászólás ideje: 2019. November 24. (szerkesztve) Elolvastam a két Köztársaság kora kötetet. Jobban bejöttek mint gondoltam. Remélem a Szukits hamar befejezi a sorozatot, hogy el lehessen olvasni magyarul is. Szerkesztve: 2019. November 24. - Iqvi Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2019. November 24. Hozzászólás ideje: 2019. November 24. Az utóbbi időben volt azért panasz, hogy miért kell kiadni az Age of köteteket. Bizonyos vélemények szerint nem jók annyira, vagy éppen nagyon gyengék. Pl A Felkelés Kora kötetek. Mi a véleményetek? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2019. November 24. Hozzászólás ideje: 2019. November 24. 8 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Az utóbbi időben volt azért panasz, hogy miért kell kiadni az Age of köteteket. Bizonyos vélemények szerint nem jók annyira, vagy éppen nagyon gyengék. Pl A Felkelés Kora kötetek. Mi a véleményetek? Nem tudom mi lehet pontosan az oka. Lehet hogy egy egyrészes történet nem veheti fel egyeseknél a versenyt egy többrészes sztorival, vagy lehet hogy valakik egyszerre több mindent követnek a Szukitson kívül, és soknak illetve gyorsnak találják a tempót, Pontosan nem tudom, a Felkelés korát nem is nagyon olvastam,de én csak örülök ha mindet kihozza a szukits. 2 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2019. November 25. Hozzászólás ideje: 2019. November 25. (szerkesztve) 2019. 11. 24. - 18:06, Iqvi írta: Nem tudom mi lehet pontosan az oka. Lehet hogy egy egyrészes történet nem veheti fel egyeseknél a versenyt egy többrészes sztorival, vagy lehet hogy valakik egyszerre több mindent követnek a Szukitson kívül, és soknak illetve gyorsnak találják a tempót, Pontosan nem tudom, a Felkelés korát nem is nagyon olvastam,de én csak örülök ha mindet kihozza a szukits. Én azon az állásponton voltam, hogy minőségtől függetlenül mindet ki kell hozni, hisz ez a sorozat jól felöleli mindhárom trilógiát, és nagyszerű lenne a IX. epizódhoz is, mely a Skywalker saga zárása. Szerkesztve: 2019. November 25. - Darth Revan9 2 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2019. November 25. Hozzászólás ideje: 2019. November 25. @Darth Revan9 Lehet, hogy szőrszálhasogatásnak tűnik, de a "Rebels" szóra miért a "Felkelők/Felkelés" fordítás került használatra a "Lázadók" helyett? Szerintem gyakrabban használt és elfogadottabb az utóbbi. Főleg, hogy a képregényekben mindkét forma megtalálható: a "Felkelők" Szövetségének tagjaira sokszor "lázadókként" hivatkoznak. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2019. November 25. Hozzászólás ideje: 2019. November 25. 2019. 11. 24. - 17:55, Darth Revan9 írta: Az utóbbi időben volt azért panasz, hogy miért kell kiadni az Age of köteteket. Bizonyos vélemények szerint nem jók annyira, vagy éppen nagyon gyengék. Pl A Felkelés Kora kötetek. Mi a véleményetek? Nos, én elolvastam mindet. A véleményem szerint az Age of Republic remek lett, a Qui-Gonos személyes kedvencem, de az Obi-wan/Jango/Grievous hármas is nagyon tetszett. A Special meg érdekes volt. Az Age of Rebellion szerintem nem sikerült olyan jól, mint szerették volna. A Luke/Vader kettősön kívül a többi igazából csak van. Az Age of Resistance meg... a gonoszok oldal tetszett, a hősök oldala már kevésbé. Összességében ahogy haladt előre az Age of... széria, úgy vált az egész kicsit unalomba. De igazából megéri kiadni őket, márha nagyon szeretné a Szukits. 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2019. November 25. Hozzászólás ideje: 2019. November 25. 20 perccel korábban, Darth Sky írta: @Darth Revan9 Lehet, hogy szőrszálhasogatásnak tűnik, de a "Rebels" szóra miért a "Felkelők/Felkelés" fordítás került használatra a "Lázadók" helyett? Szerintem gyakrabban használt és elfogadottabb az utóbbi. Főleg, hogy a képregényekben mindkét forma megtalálható: a "Felkelők" Szövetségének tagjaira sokszor "lázadókként" hivatkoznak. Mert a lázadók önmagukra Felkelőkként hivatkoznak. A szerkesztő ezt tartotta a legfontosabb érvnek. 1 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2019. December 14. Hozzászólás ideje: 2019. December 14. Közben elolvastam A Köztársaság kora: Hősök című kötetet. Kellemes meglepetés volt, nekem kimondottan tetszettek ezek a kis szösszenetek. Egyik esetben sem igazán a történeten van a hangsúly, sokkal inkább a karakterekről kaphatunk kisebb csemegéket. Főleg a sztorik végén lévő kisebb elemzések tetszettek. A karakterek életútján végigtekintve nem csak a filmek, de a sorozatok és könyvek is szóba kerültek, egységesebbé téve a Kánont. Remélem, a többi "Age of..." kötet is ehhez hasonló lesz. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.