Ugrás a kommentre

1x14 - The First Order Occupation


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

14. rész - The First Order Occupation / Az Első Rend megszállása

 

epguidere114.jpg

 

Írta: Kevine Burke, Chris Wyatt

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Neeku Vozo - Josh Brener

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Tamara Ryvora - Suzie McGrath
Synara San - Nazneen Contractor

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Pyre parancsnok - Liam McIntyre

Egdir - Dee Bradley Baker

Garma - Greg Proops

Glem - Dee Bradley Baker

Kragan Gorr - Gary Anthony Williams

Narb -  Fred Tatasciore

Nod - Jonathan Lipow

Rolt Jason Hightower

4D-M1N - Mary Elizabeth McGlynn 

Opeepit - ???

BB-8

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

Az Első Rend egyre több katonával képviselteti magát a Colossuson. A rohamosztagosok ugyan visszaszorítják a bűnözést, emiatt a legtöbb lakos örömmel látja őket, Kaz tudja, hogy ezek a katonák nem békefenntartók, hanem megszállók. A helyzet csak rosszabbra fordul, amikor az Első Rend keresni kezdi a kalózok colossusi kémét.

 

Érdekességek

- Kaz hajlamos a hasával gondolkodni. Ez a második alkalom, hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodva hazudott; ezúttal Synarának arról, hogy az ételről kell beszélniük. Az első alkalom az volt, amikor a célzó számítógép alkotóelemét írta le ételgőzölőnek, a 1x07 Synara's Score c. részben.

- A Kolosszus azonosítókártyájának  dizájnja hasonló a Letterman Digital Arts Centerben (ahol a Lucasfilm Animationt alapították) használt azonosítókéhoz.

- Az első felvonás eredetileg azzal a jelenettel zárult volna, hogy a rohamosztagosok elmennek Yeager műhelyéhez, de később ezt előrébb helyezték, hogy a fókuszt Synara drámáján tartsák.

- A liftes jelenet egy későn bekerülő elem volt, vicces tónust csempészve Opeepit drámájába, akinek lefoglalták a padlófelmosóját.

- A jelenet, amiben Synara kilövi a mentőkabint egy vizuális tisztelgés a Star Wars: Egy új reményben látott változathoz, ami a legelső jelenetek egyike volt, amellyel előállt az Industrial Light & Magic.

- Ahogy Synara mentőkabinja eltávolodik a Kolosszustól, most először láthatjuk - jóllehet homályosan - milyen hatalmas is valójában az állomás a víz felszíne alatt.

- Aurebesh írással a következő áll a mentőkabin-nyílás ajtaján: "KABIN ELINDÍTVA, NE NYISSA KI."

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

A víz alatti világ koncepció rajza

 

2.jpg

Mentőkabin

 

3.jpg

Kalózsiklóhajó

 

4.jpg

Kaz sisakjának koncepció rajza

 

5.jpg

Tengeri lény koncepció rajz I

 

6.jpg

Tengeri lény koncepció rajz II

 

7.jpg

Első Rend rohamosztagos tiszt koncepció rajz

 

8.jpg

Alsó szint koncepció rajz I

 

9.jpg

Alsó szint koncepció rajz II

 

10.jpg

A bázis alsó szintjei

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az Első Rend kezdi kimutatni a foga fehérjét, bár még csak lopva vicsorít. De láthatóan kezdenek rátelepedni a Colossusra. Azért nem rossz stratégia ez. Szépen megjelennek az embereik a platformon, mint "biztonságiak", letartóztatnak pár emberkét, korlátozzák a forgalmat, megfigyelik a kommunikációt, és amikor elpusztítják a Köztársaságot, technikailag egyetlen lövés nélkül átvehetik a hatalmat. Az egészben a legszörnyűbb, hogy senki sem látja Kazon és Yaegeren kívül, hogy az Első Rend nem segíteni jött. Illetve még Doza gyanítja, hogy ez nem fog elsülni jól. Persze ez nem csoda, az Első Rend az üzelmeit titokban tartja, a Birodalomra meg a fiatalok már nem emlékezhetnek, hiszen annak pusztulása után születtek.

 

Kaz meg akkor most rájött arra, hogy az Első Rend és a kalózok összedolgoztak. Ez azért elég fontos infó, pech, hogy nem tudja felvenni a kapcsolatot az Ellenállással. Megjegyzem, kicsit sok volt a részben a poénismétlés. Kaz fejéra vagy négy dolog ráesett, egy jelenetet szinte teljes egészében megismételtek. Azért ez nem volt túl jó. A végén már kifejezetten idegesített, hogy Kazra minden ráesik. Azért nem kéne ennyire béna figurává tenni, pláne, mert ez már nem is vicces. Se Neeku, aki bár most hasznos is volt, de újfent bizonyította, hogy nem 100-as. Jó lenne, ha ezeket a Jar Jar féle poénokat nem tolnák túl.

 

A végén egy ideig azt hittem, hogy Synaráért végül nem jönnek el a kalózok. Az szomorú befejezés lett volna. Két szék között a pad alá esni. Mondjuk azt sem hittem volna, hogy visszamegy hozzájuk. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik az ő szála. Az Első Rendnek már nyilván nem fognak dolgozni, de vajon merre mennek tovább. És mi lesz most Synarával?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mégcsak alig pár rohamosztagos van a platformon, de máris vegzálják a lakókat. Persze indokként most mindenre rá lehet sütni, hogy a kalózok kémét keresik. A módszer és a sílus egy az egyben birodalmi. A Rebels első része jutott eszembe a zegészről, amelyben Lothal lakosaival pont ugyanígy bántak a rohamosztagosok. 

Kaz bátorsága becsületreméltó, bár a bénázásai nem tűntek el teljesen. Arra is választ kaptuink, hogy Synaran kívül senki még csak nem is sejti, hogy Kaz kém lehet. Apropó Synara. Reméltem, hogy ott marad az állomáson és véget vet a játszmának azzal, hogy mindent elmond mondjuk Dozának. Ellenben így, hogy kijutott érdekesen alakulnak a dolgok. Továbbra is azt gondolom, hogy kiteríti majd a lapokat csak a hogyan és a mikor kérdéses. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 02. 03. - 11:42, Dzséjt írta:

és amikor elpusztítják a Köztársaságot, technikailag egyetlen lövés nélkül átvehetik a hatalmat.

Ezt nagyon érdekes lesz látni hogy történik majd. Kitör a káosz valószínűleg, Dozát biztos letartóztatják, Yeager sorsát illetően se vagyok magabiztos.

 

2019. 02. 03. - 11:42, Dzséjt írta:

Megjegyzem, kicsit sok volt a részben a poénismétlés. Kaz fejéra vagy négy dolog ráesett, egy jelenetet szinte teljes egészében megismételtek. Azért ez nem volt túl jó. A végén már kifejezetten idegesített, hogy Kazra minden ráesik. Azért nem kéne ennyire béna figurává tenni, pláne, mert ez már nem is vicces. Se Neeku, aki bár most hasznos is volt, de újfent bizonyította, hogy nem 100-as. Jó lenne, ha ezeket a Jar Jar féle poénokat nem tolnák túl.

Igen talán most már kicsit visszább lehetne venni ezekből mert elveszi a komoly jelenetek élét. Pl. amikor Kaz búcsúzik Synarától, erre a fejére csukja a kabin ajtót. Ilyenekre semmi szükség már. 

 

2019. 02. 03. - 11:42, Dzséjt írta:

A végén egy ideig azt hittem, hogy Synaráért végül nem jönnek el a kalózok. Az szomorú befejezés lett volna. Két szék között a pad alá esni. Mondjuk azt sem hittem volna, hogy visszamegy hozzájuk. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik az ő szála. Az Első Rendnek már nyilván nem fognak dolgozni, de vajon merre mennek tovább. És mi lesz most Synarával?

Szerintem bosszút forralnak, bár az nem lenne okos döntés. De Synara ettől még visszakerülhet a képbe. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

It was a really good episode. But the repetative jokes... well, they just pull me out. But overall it's an entertaining episode. Looking forward for the rest.

 

Angol nyelvű elemzést olvashattunk fentebb. Hamarosan érkezik a bő magyar is. :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jöhet-magyarul. :P

 

Jut eszembe először kapott nagyobb szerepet Opeepit. Elvették szegénytől a takarítógépét. Teljesen depresszióba esett. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ebben a részből végre kiderült mekkora építménnyel is van dolgunk (hála az érdekességeknek). A felső rész csak a jármű csúcsa, a test egészen mélyen van a vízben. Érdemes megnézni a legutolsó koncepció rajzot. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 02. 05. - 22:21, Ody Mandrell írta:

Jöhet-magyarul. :P

Itt is van. :P

 

A részt mindenképpen azon részek közé sorolnám, amit élveztem, azonban az előző részt nem tudta felülmúlni. Ez az ismétlődő/számomra oda nem illő poénok sokaságán múlott. Nem baj, ha egy rész feelgood vagy éppen nem veszi magát komolyan, de itt nekem ez az aspektusa a történetnek abszolúte nem tetszett. Szerencsére ennyi negatívum volt a részben... ja és valamennyire Neeku viselkedése is zavart. Hasznosnak bizonyult a kis társaság számára, de a maga "egyszerű" felfogásával megint átesett a karaktere a ló túloldalára. A vele és BB-8 -tel elismételt jelenet is betett nekem, de összességében ennyi bajom volt a résszel.

 

Mert ez a rész újabb szeletekkel került közelebb oda, ahol maga az Első Rendi offenzíva tetszeleg. Mert bizony ők egy akkora offenzívát fognak indítani a Galaxis ellen, hogy azt a Köztársaság csak a hamvaiból fogja lesni. :( És ehhez nem kell mást tenniük, minthogy tkp. várnak a Starkiller elsütésére, amiről a Galaxis népei napokkal/hetekkel a nagy esemény előtt semmit se tudnak/érzékelnek. Node ami méginkább érdekes, az maga a Colossus lakosságának a viszonyulása az Első Rendhez. Tkp. nem is bánják, hogy a rohamosztagosok ott lófrálnak az állomáson. Persze a biztonság érzete érződik a lakóknál, ezért se zavartatja őket a sok katona jelenléte. Kaz persze azonnal átlát a szitán. Tam már más tészta, de valszeg az elkövetkezendő részek megváltoztatják majd a szerelő lány véleményét. :)

 

Opeepitet sajnáltam. Szegénynek elvették a játékszerét. Hogy kifakadt már a liftben. Kaz és Synara meg hogyan vigasztalták őt. :(

 

Synara története egy érdekes fordulatot vett azzal, hogy megszökött Kaz segítségével. Érdekes a kalózok sztorija is. Milyen lépést követnek el most, hogy Synara is köztük van? Csaknem megjelennek majd később, amikor az ER kimutatja a foga fehérjét. Bejönne ez a dolog. Meglátjuk.

 

A Colossus meglepett! :o Nagyon durva, hogy ilyen mélyen van az állomás feneke. Mondjuk az előzetesben

Spoiler

mintha süllyedt volna az állomás

innen nézve én akár egy tengeralattjáró állomást is elképzelek. De vajon milyen titkokat rejthet még a Colossus? És amire még kíváncsi vagyok, hogy a Doza családnak milyen kapcsolata van magával az állomással? Ők építették - vagy éppen az őseik - esetleg megvették? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Bence1997 

Spoiler

Jól emlékszel, el fogják süllyeszteni az állomást.

Ami a lakosság hozzáállását illeti: szerintem egy idő után náluk is elindul a kételkedés, és amint beindul a háború onnantól már nem is lesz kétséges számukra hogy miért is vannak ott a rohamosztagosok. A helyi ellenállás megalakulása meg már a trailerből is kivehető volt.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 02. 07. - 19:35, Ody Mandrell írta:

Ebben a részből végre kiderült mekkora építménnyel is van dolgunk (hála az érdekességeknek). A felső rész csak a jármű csúcsa, a test egészen mélyen van a vízben. Érdemes megnézni a legutolsó koncepció rajzot. 

Lesznek itt még meglepetések. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egész jó kis rész volt. Az ER hamar belecsapott a lecsóba, rögtön elkezdték cseszegetni a lakókat. Nekem is az ugrott be, amit Ody írt, a Rebels hasonló jelentei. Ez pedig nagyon jó, mert most az ER-et is megismerhetjük picit jobban ezen oldalukról is.

Én annyira nem vagyok meggyőződve arról, hogy jól adják el magukat a helyieknek. Az, hogy szívesen fogadják őket, az egy dolog, egyébként jogos is, hiszen sok szívás volt a kalózok miatt. Inkább lófráljon pár katona a környéken, minthogy minden percben attól kelljen félni, hogy jönnek a kalózok, mindent feldúlnak és fosztogatnak. Ugyanakkor akiknek közvetlenül meggyűlik velük a baja, pl. a rodiai vagy a "kecskefejű" cimbora, de mondhatnám Opeepit is, na ők nyilván kevésbé lesznek lelkesek. És egyre gyakoribbak lehetnek ezek az összetűzések, akkor pedig hamar megutálják őket.

Egyébként Kaz se azért olyan ellenséges, mert átlátna a szitán, vagy olyan hú de okos lenne, hanem mert ő ismeri az ER-et és eleve utálja őket. Nyilván a háttérinfók ismeretében nem fog lelkesedni azért, hogy az ER ott lófrál.

 

Synara esetében én is azt hittem, hogy nem fognak elmenni érte. Kíváncsi vagyok mi lesz vele, egyáltalán mikor látjuk újra, mit terveznek a kalózok. Kaz szereplése viszont nekem egyáltalán nem tetszett. Ő egy kém, akinek az ER dolgaival kéne foglalkoznia, kerülni a feltűnést, szép csendben csinálni, amit Yeager kér. Elvégre mégiscsak ő vállal vele hatalmas kockázatot, ő ad neki munkát és szállást stb.. Ehhez képest Kaz nyíltan szembemegy Yeager utasításával, hogy egy kalózt menekítsen.

Mert akárhogy is nézzük, Synara egy kalóz, aki a Kolosszusról is többször segítette a társait, mindvégig kereste a szökés lehetőségét, majd végül hozzájuk tért vissza. Láttuk, hogy nem is olyan rossz ember, meg "javulóban" van, de ettől még egy kalóz, aki azért sok galibát okozott, egyértelműen pedig nem állt a Kolosszus vagy Kaz mellé. A srácnak bejön a csaj, ezért mindent megtesz, hogy segítsen neki. Ritka elcseszett hozzáállás.

Ezzel egyrészt kockára teszi az egész küldetését. Felhívja magára a figyelmet, az ER már önmagában azért előállíthatná, hogy egy kalózkém szökését segítette, bűnrészes. Másrészt ezzel elárulta Yeageréket is. Ugyanis itt nemcsak arról beszélünk, hogy segít Synara-nak, hanem ezzel őt egyértelműen a többiek elé is helyezte. Az egy dolog, hogy a most is kretén (most arra értem, amikor mindenről beszámolt az ER-nek) Neeku is otthagyhatta volna a fogát, de vajon mit fognak szólni hozzá a többiek, hogy Kaz a kalózok kémét segítette? Vagy, hogy a nyakukra viszi a balhét a kis akciójával? Yeager helyében ezután dobnám ki a francba a srácot, aztán mehet amerre lát.

Meg aztán az Ellenállásnál is vakarhatják a fejüket, hogy egy ilyen fazonra bíztak egy fontos missziót. Még azt is nehéz lenne mondani, hogy Kaz azért cselekedett így, mert helyén van a szíve. Synaraval rohadtul nem voltak barátok vagy ilyesmi, alakulhatott volna akár köztük valami, de a lány eddig lényegében csak kihasználta és átverte. És érte kocáztatta a többi társának a boldogulását, akiknek sokkal közelebb kéne állniuk hozzá, sokkal  többet tettek érte. Ez erkölcsileg sincs rendben. Egy jó csajért nem áruljuk el a küldetésünket és a barátainkat, mert ez nem frankó.

 

Érdeklődve várom hová halad tovább a dolog. Az ER és a kalózok kapcsolatáról is többen tudnak már, Doza pedig kétkedve figyeli az ER ténykedését. Kaznak ráadásul nem is lesz sok lehetősége, be kell vallania az igazat a társai előtt, mert valamivel ki kell magyaráznia a gerinctelen húzását. Kérdés mi lesz ezzel a belső feszkóval, hiszen Tam pl. majdhogynem örül is az ER-nek, nem biztos, hogy mosolyogva elhisznek majd mindent és megbocsájtanak Kaznak. Közben az Ellenállásnak már nem tudnak üzenni, gondolom majd Poe valahogy felveszi velük a kapcsolatot, ahogy megtudja, hogy az ER az állomáson tanyázik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem túl szigorú vagy Kazzel. Jószívű az tény, és nem csak azért segítette Synarat mert tetszik neki. Amit a fejére olvastál az akkor lenne jogos ha lebukik, de ilyen nem történt. Szóval még magyarázkodnia sincs miért.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Amit a fejére olvastál az akkor lenne jogos ha lebukik, de ilyen nem történt. Szóval

még magyarázkodnia sincs miért.

Nekem úgy rémlik, hogy Neeku rájött, hogy Synara a kalózkém. Meg az ER is nyilván tudja, hogy Kaz segítette a szökésben.

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Szerintem túl szigorú vagy Kazzel. Jószívű az tény, és nem csak azért segítette Synarat mert tetszik neki.

Yeager direkt megkérte, hogy ne folyjon bele az ügybe, ha esetleg nem érte volna fel saját maga ésszel, hogy ez mekkora kockázatot jelent. Már eleve onnan indult anno a sztori, hogy Yeager nem akar bajt, nem akar beleállni ebbe az egészbe. Ha Kaz meg tudja húzni magát, és a lehetőségekhez képest szépen csendben tenni a dolgát, akkor segít neki. Segített is neki, a fiú pedig ilyen akciókkal hálálja ezt meg. Tekinthetjük jószívűségnek, hogy segített Synara-nak, bár ha nem azért, mert tetszik neki, akkor nem igazán tudom mi oka van rá, csak éppen tudta, hogy ezzel a társainak árt.

 

Most arról nem is beszélve, hogy egy kémnél mennyire tekinthető profi hozzáállásnak, hogy sutba dobja a küldetését, hogy egy kétes erkölcsű ismerősnek segítsen. Az a baj, hogy itt nem délutáni teázgatásról vagy bábszínházas matinéról van szó, kémnek lenni nem egyszerű feladat. Bizony tudni kell áldozatokat hozni, valamint hatalmas felelősséggel jár. Ha úgy adódik, még a legközelebbi barátod se feltétlenül mentheted meg.

Arról már nem is beszélve, hogy nem teheted kockára minden társadat és a küldetésedet azért, hogy olyasvalakit ments, aki egyrészt egy bűnöző, másrészt pedig átvert és csak hazudozott. Nem sok olyat tett eddig Synara, ami alapján kijárna neki ez a bánásmód. Azt pedig szerintem kár tagadni, hogy Kazt vele kapcsolatban elsősorban nem az esze vezeti, de még csak nem is feltétlenül a szíve. Inkább valami, ami lejjebb keresendő. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kezd kicsit boszantó lenni ez a "jajj csak a kis csapatunkat veszélybe ne sodorjuk" marhaság. Yeager struccpolitikája is inkább röhejes már. Az ER kezdi elfoglalni a platformot, nehogy már behúzzák fülüket farkukat? pont neki kellene kitalálni valamit aki a háborúban is harcolt. Legalább már most, amikor a napnál is világosabb, hogy k*rva nagy gáz van. Vajon azzal mit ér el, hogy nyugiban szerelget tovább? Kaz legalább csinál valamit, aminek értelme van míg a barátai semmit. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem azért Yeager álláspontja érthető. Aki egy háborút már végigélt, az nem feltétlen vágyik vissza egy újba. Azért nem mindenki Leia és Ackbar, hogy a konfliktusokban lelik meg az életük értelmét. :) Ráadásul Yeager végigharcolt a polgárháborút, erre, amikor élvezhetné az áldozata gyümölcsét, elveszti az egész családját. Az pedig, hogy a Köztársaságtól jó messze, egy peremvidéki eldugott állomáson él, azt is jelzi, hogy a kormány sem a szívügye. Szerintem Yeager alapvetően csalódott már a Köztársaságban is, ilyen oldalról nézve pedig a háborús tettei lényegében semmit sem érnek. Elvesztette a családját, azt is megtanulta, hogy hiába az áldozat, a dolgok nem feltétlen lesznek sokkal jobbak, szóval igazából elmondható, hogy neki már nincs miért harcolni. Az meg érthető, hogy azt a keveset, ami még van neki, azt félti és nem akarja elveszteni, mint annyi minden mást. Viszont szerintem fog cselekedni, ha az Első Rend ezt a keveset fogja fenyegetni közvetlen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 perccel korábban, Dzséjt írta:

Aki egy háborút már végigélt, az nem feltétlen vágyik vissza egy újba.

Sajnos ez egyre inkább nem vágy kérdése. Ettől független én is úgy vélem, hogy amint kövtelenebb fenyegetés lesz, lépni fog.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Plusz tegyük hozzá, hogy azzal, hogy befogadta Kazt, azért már tett is valamit az Első Rend ellen.

De az biztos, hogy ez lassan már nem vágy kérdése, vagyis azon a szinten, ahol Yeagerék állnak, nem az. Akarva akaratlanul bele fognak keveredni, mert láthatóan az Első Rend nagyon pályázik a Colossusra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem kár számonkérni Kaztól, hogy nem úgy viselkedik, mint egy profi kém, mert tény, hogy nem egy profi kém. :) Emlékszetek, az elején csodálkoztunk is, miért pont őt küldi küldetésre Poe, és azóta zömében arról győzött meg mindenkit, mennyire nem való kémnek. :D Szerintem itt az a döntő, hogy Poe bízik benne, helyén van a szíve, bátor (sokszor az ostobaságig menően), hűséges és lehet rá számítani a bajban. Ezek megbecsülendő tulajdonságok, pláne amikor közeleg az idő, amikor mindenkinek majd valamelyik oldalra kell állnia egyértelműen, és az tuti, hogy Kaz nem áll az Első Rend mellé. Addig meg az a feladata, hogy nyitva tartja a szemét, és informálja Poe-t. Ezt teljesen jól csinálta eddig. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 02. 09. - 18:53, Ody Mandrell írta:

Kezd kicsit boszantó lenni ez a "jajj csak a kis csapatunkat veszélybe ne sodorjuk" marhaság. Yeager struccpolitikája is inkább röhejes már. Az ER kezdi elfoglalni a platformot, nehogy már behúzzák fülüket farkukat

Így működik egy felelős vezető, aki törődik az embereivel. Ő egy szerelőcsapatot vezet, akik nem katonák, a csapat boldogulásáért kell dolgoznia neki is. Ez pedig nem azon alapszik, hogy szervezkedjen meg katonásdit játsszon. Igenis meg kell húzni magukat és tenni a dolgukat, addig mindenképp, amíg az ER ottléte nem fenyegeti a mindennapjaikat. Arról nem is beszélve, hogy Yeager egy kémet rejteget, vajon mennyire lenne okos dolog felhívni magukra a figyelmet?

2019. 02. 09. - 18:53, Ody Mandrell írta:

Legalább már most, amikor a napnál is világosabb, hogy k*rva nagy gáz van.

Már miért lenne akkora gáz? Egyelőre a lakosság egy része kifejezetten örül az ER-nek, az öreg Doza is csak gyanakszik, hogy valami nem stimmel. Ebből még sok minden kisülhetne, egyelőre ott helyben messze nem tűnhet úgy, hogy akkora a gáz, mint amekkora valójában, de ezt csak mi tudjuk igazán.  Nagy gáz majd akkor lesz, ha olyasmit látunk, mint az Ep.1-ben a Naboo-n. Addig viszont öngyilkosság lenne Yeageréktől az akciózás. Főképp úgy, hogy még a "nép jó részét is aligha tudnák megnyerni maguknak.

2019. 02. 09. - 18:53, Ody Mandrell írta:

Vajon azzal mit ér el, hogy nyugiban szerelget tovább?

Például azt, hogy van megélhetésük? Vagy nem kockáztatja egyik szerelője életét sem? Vagy, hogy így Kaznak megvan a fedezet és alibi, nyugodtan kémkedhet? Ha a kijárási tilalom megszegéséért vagy egy hiányzó igazolványért előállítanak vkit, akkor vajon mi történne, ha Yeager lebukna, hogy az ER ellen szervezkedik vagy akciózik? Arról meg már ne is beszéljünk, hogy egy kémet rejteget, aki segített egy kalózkémnek megszökni. Annak, aki amúgy aktívan részt vett Doza lányának elrablásában is.

2019. 02. 09. - 18:53, Ody Mandrell írta:

Kaz legalább csinál valamit, aminek értelme van míg a barátai semmit.

Igen, leginkább hülyeségeket. Annak, amit ebben a részben tett, konkrétan annyi köze van a "barátaihoz", hogy veszélybe sodorta őket.

16 órával ezelőtt, Pildi írta:

Szerintem kár számonkérni Kaztól, hogy nem úgy viselkedik, mint egy profi kém, mert tény, hogy nem egy profi kém.

Jó, csak azért ilyen alapvető dolgokat lassan már megtanulhatna. Egy egyéni érzésünkért (meg hogy bevágódjunk egy csajnál) nem kockáztatjuk a küldetést és a bajtársainkat, az álcánk lelepleződését, illetve az ezt biztosító segítőszándékú és támogató barátunkat sem.

16 órával ezelőtt, Pildi írta:

Emlékszetek, az elején csodálkoztunk is, miért pont őt küldi küldetésre Poe, és azóta zömében arról győzött meg mindenkit, mennyire nem való kémnek.

Igen, ami elég nagy probléma...

16 órával ezelőtt, Pildi írta:

Szerintem itt az a döntő, hogy Poe bízik benne, helyén van a szíve, bátor (sokszor az ostobaságig menően), hűséges és lehet rá számítani a bajban.

Na ja, ha Synara szemszögéből nézzük, akkor így is lehet értelmezni. Ha meg Yeagerék oldaláról, akkor csúnyán hátba szúrta őket. Yeager okkal kérte, hogy ne folyjon bele, mindenkire csak bajt hozhat vele, saját magára meg leginkább. De ő csak azért is elment parádézni. És itt már nem arról van szó, hogy ellógja a szerelést meg a melót, mert az egy dolog. Itt mindent feltett egy lapra egy kalóz megmentéséért. Szóval a hűségről és arról, hogy lehet rá számítani a bajban, lehet Yeager, Neeku vagy Tam mást mondana, ha mondjuk emiatt bajba kerülnének. És ez nagyon nem Kazon múlik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 02. 11. - 11:47, Ody Mandrell írta:

Nézd meg a következő részt és megtudod. :)

Megnéztem, a véleményem nem változott. Attól, hogy az ER olyat tervez, ami miatt kívülről szemlélve okosan és könnyen meg tudjuk állapítani, hogy nagy gáz, attól még ezt nem kell a karaktereknek is érezni, ha amúgy nincsenek erre olyan egyértelmű jelek. Persze, Yeager is sejti, hogy ez valami komolyabb probléma előszele lehet, de ettől még nem kell felhívni magukra a figyelmet és a vesztükbe rohanniuk.

Spoiler

Ugye rögtön a következő rész azzal kezdődik, hogy az ER tudja, hogy valaki segítette a kalózkémet a szökésben, és ennek a valakinek a kiléte elég fontos nekik.

Amúgy azt meg továbbra sem értem, hogy ha Yeageréknek fel is tűnne, hogy nagy gáz van, és lépni kéne, akkor is miért egy kalózt kéne segíteni, aki amúgy elárulta őket. Synara szöktetésében ugyanis mesze nem az volt a szempont, hogy az ER-nek keresztbe tegyenek, védjék magukat, a bajtársaikat vagy a Kolosszust. A fő cél az volt, hogy magát Synara-t kisegítse, de ennek vajmi kevés közvetlen köze van az ER-hez és annak terveihez.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, pb69 írta:

Amúgy azt meg továbbra sem értem, hogy ha Yeageréknek fel is tűnne, hogy nagy gáz van, és lépni kéne, akkor is miért egy kalózt kéne segíteni, aki amúgy elárulta őket. Synara szöktetésében ugyanis mesze nem az volt a szempont, hogy az ER-nek keresztbe tegyenek, védjék magukat, a bajtársaikat vagy a Kolosszust. A fő cél az volt, hogy magát Synara-t kisegítse, de ennek vajmi kevés közvetlen köze van az ER-hez és annak terveihez.

Senki nem mondta, hogy segíteniük kellene Synarának. Én azt írtam, hogy tegyenek valamit, vagy csak legyen egy tervük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Senki nem mondta, hogy segíteniük kellene Synarának. Én azt írtam, hogy tegyenek valamit, vagy csak legyen egy tervük.

Lehet akkor félreértettem valamit, illetve összekötöttem olyan dolgokat is, amiket nem feltétlenül gondoltál egybe. Ugye írtam korábban, hogy Kaz kockára tette Yeagert és a csapatot, valamint, hogy egyértelműen kérte a fiút, hogy maradjon ki az ügyből. Azt hittem, hogy részben ennek kapcsán írtad ezt:

2019. 02. 09. - 18:53, Ody Mandrell írta:

Kezd kicsit boszantó lenni ez a "jajj csak a kis csapatunkat veszélybe ne sodorjuk" marhaság. Yeager struccpolitikája is inkább röhejes már.

Azért nem értettem, hogy miben segítene a helyzeten, ha belefolynának és támogatnák Kazt Synara segítésében. Szerintem ebben tökéletesen igaza volt Yeagernek, hogy nem szabad beavatkozniuk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.