Jump to content
Donát

Leia Organa vs. Padmé Amidala (Nyolcaddöntő)

Nyolcaddöntő #8  

31 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Ki jusson a Winter Madness top 8-ba?


 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 12/03/19 at 06:59 PM

Recommended Posts

Leia Organa

leia_2019.jpg

 

vs.

 

Padmé Amidala

padme_2019.jpg

 

Korábbi összecsapások:

-

 

Statisztikák

Leia Organa

Főtáblás pontok: 43

Mérleg: 2-1

Eddigi út: R2-D2 (23-5)

 

Padmé Amidala

Főtáblás pontok: 62

Mérleg: 3-1

Eddigi út: Chewbacca (20-29)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Induljon az utolsó nyolcaddöntő, egy ízig-vérig női párharc! Nagyon kíváncsi vagyok, ki az erősebb. Mindkét hölgy nyert már egy Aranyfénykard legjobb női karakter díjat, úgyhogy egyenlő esélyekkel indulnak. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anya-lánya verseny, de mint korábban írtam nálam Leia a nyerő. Padméval sincs semmi bajom, egy tragikus hős akit talán elvakított a szerelem és nem látta meg mi rejtőzik Anakinban.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ez nehéz kérdés. Mindkét nőt érték tragédiák rendesen, de Leiának ami kijutott azt a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom. Többek között az apja is és a fia is a tömegmészárosok táborát gazdagították. Rá ment a szavazatom.

 • Like 1
 • Tetszik 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 órával korábban, Frenkie írta:

Ez nehéz kérdés. Mindkét nőt érték tragédiák rendesen, de Leiának ami kijutott azt a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom. Többek között az apja is és a fia is a tömegmészárosok táborát gazdagították.

Igen, már ez is elég tragikus, de ehhez még vedd hozzá, hogy a fia ölte meg a saját apját. Ráadásul születésétől fogva tragédiák övezték az életét, hiszen az anyja bánatában halt meg, aztán saját szemével látta felrobbanni az otthonát a nevelőszüleivel együtt, biztosan sok felkelő barátja pusztult el a harcokban és végül még a testvérét, az egyetlen élő rokonát is elveszítette. És nem esett kétségbe csupán percekre, ha egyáltalán ez megtörtént. Igazi erős női karakter.

 • Like 1
 • Tetszik 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itt most csak tényleg az alapján szavaztam, melyiket tartom jobb bőrnek. Egyáltalán nem fog meg a karakterük.

Ahsoka és Jyn sokkal szimpatikusabbak ezeknél a hercegnőknél.

 • Zavaros 1
 • Nem értek egyet 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 perccel korábban, Pildi írta:

Igazi erős női karakter.

A legerősebb női karakter az SW univerzumban. A TLJ számomra őt is hatalmas magasságokba röpítette. Rian jól ráérzett, hogy a tragédiáit ki kell hangsúlyozni. 

Edited by Ody Mandrell

Share this post


Link to post
Share on other sites

Végül Leiára szavaztam, mert őt tartom az erősebbnek, plusz úgy érzem, ő éppen ellenkező utat járt be, mint Padmá, aki szép lassan elvesztette jelentősségét az ep3-ra, míg Leia az ep8-ban már az egyik legfontosabb karakter volt annak ellenére, hogy aktívan keveset szerepelt. Mostanra pedig ő az utolsó Skywalker.

 • Like 1
 • Tetszik 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az igazat megvallva egyikük sem a kedvencem, Leiát kedveltem mindig is az OT hősei közül a legkevésbé (Luke-al ellentétben ezen a ST sem sokat változtatott), Padme karaktere pedig a PT alatt részről részre fokozatosan halványodott és összességében a jelentőségét tekintve Leiát erősebbnek érzem, még ha nem is kedveltem úgy igazán sosem. Emlékszem amikor 10 évesen láttam A klónok támadását szerelmes voltam Padmébe, ezért itt ő kapta a szavazatomat, de elvonatkoztatva ettől nálam az egész SW legjobb női karaktere toronymagasan Ahsoka!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Padmé nekem valamiért Amidala királynőként volt az igazi, bár ezt valszeg a nosztalgia is szépíti kicsit. A tragédiája nagyon "szép" és szomorú, de van 1-2 tré pillanata is (pl mikor Anakin beszámol a Tusken gyerekek megöléséről, Padmé meg lecseszés helyett még vigasztalgatja)...  Végtelenül jó lelkű, de sajnos naiv is. Ő is erős karakter amúgy, de valahogy ő közelebb áll a klasszikusan vett nőiességhez (ezt nem pozitív vagy negatív értelemben mondom, csak úgy, mint tényt), mint a lánya. 

 

Leiát az Ep IV-V-VI-ban nagyon bírom. Tetszik az önbizalma, a vagánysága; hogy bárkinek bármikor kiadja az ukászt akár ismeretlenül is, hogy nem lehet megfélemlíteni tekintély által. Imádom az ilyen szemtelenül jópofa karaktereket :D

Szegény kissé megtört idős korára, de ebben semmi meglepő nincs. Kiválóan bírta a gyűrődést, de a legerősebb emberek is összeroppannak néha, persze aztán fel is állnak, ahogy azt ő is tette :clap: Így nem kérdés, kire rakom a voksomat.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 órával ezelőtt, Pildi írta:

Igazi erős női karakter.

És én talán ez miatt is imádom. Hannal való első találkozása zseniális, a további jelenetekben pedig még zseniálisabb, szép a szerelmük. És ahogy mondtad erős női karakter, és nem úgy mindenkit lelő, hanem sokkal inkább melegebb éghajlatra küldi el, és szerintem az utóbbi a nehezebb. És szerintem Carrie Fisher nagyon jól hozta a szerepet, meg ő a való életbe is ilyen volt, kár hogy elment.:cry: 

 • Like 2
 • Tetszik 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information