Hozzászólás ideje: Január 12.Jan. 12. Köszönöm. Alapvetően nem szeretem ezt a megszakításos módszert, úgyhogy majd szerintem Az Erő egyensúlyát olvasom el először, utána a Jedha ostromát, végül a Harc az Erőért címmel végzek.
Hozzászólás ideje: Február 2.Feb. 2. Charles Soule az alábbit írta a High Republic kapcsán. Hát nem úgy néz ki, hogy idén megkapnánk a Broken Blade minit.
Hozzászólás ideje: Február 2.Feb. 2. @Wilde: a HR képregénynél írtál egy érdekeset, amire reagálnék.A 2. fázis nem az első fázis történetét fogja folytatni. A következő fázis 150 évvel fog visszamenni az időben, hogy bizonyos felvetett kérdésekre választ adjon és előkészítse a terepet majd a 3. fázisnak. Picit megidézve a Skywalker Saga kiadását (OT-PT-ST). Ezt az infót amúgy pont akkor árulták el, amikor az első fázis utolsó kötetei voltak még hátra.
Hozzászólás ideje: Február 2.Feb. 2. 10 perccel korábban, Bence1997 írta:@Wilde: a HR képregénynél írtál egy érdekeset, amire reagálnék.A 2. fázis nem az első fázis történetét fogja folytatni. A következő fázis 150 évvel fog visszamenni az időben, hogy bizonyos felvetett kérdésekre választ adjon és előkészítse a terepet majd a 3. fázisnak. Picit megidézve a Skywalker Saga kiadását (OT-PT-ST). Ezt az infót amúgy pont akkor árulták el, amikor az első fázis utolsó kötetei voltak még hátra.Köszi, ez tényleg érdekesen hangzik, bár az első fázisból még hátra van nekem most a Midnight Horizon meg az Eye of the Storm. Amikor tavaly belevágtam ebbe az egészbe nézegettem több listát is, hogy hogyan érdemes olvasni a könyveket, de aztán arra jutottam, hogy úgy kezdek neki, ahogy megjelentek nem kronológia szerint, de remélem így is élvezetes lesz.
Hozzászólás ideje: Február 20.Feb. 20. A maxim közzétette az idei megjelenéseket.Charles Soule, Marco Stiello, Jethro Morales: A penge (A Köztársaság Fénykora – A Jedik-küldetése 3.)Claudia Gray: A fény felé (A Köztársaság Fénykora – A Jedik próbája-sorozat, A Viharral szemben-trilógia 3.)Charles Soule: A Jedik próbája (A Köztársaság Fénykora – A Jedik próbája-sorozat, A sötétség szeme-trilógia 3.)Cavan Scott: Vihartörő (A Köztársaság Fénykora – A Jedik próbája-sorozat)Van még lényeges kiadvány ami kimaradt a harmadik hullámból?
Hozzászólás ideje: Február 20.Feb. 20. A Marvel képregények: Shadows of Starlight, Children of the Storm, The Hunted és a Fear of the Jedi. Szerkesztve: Február 20.Feb. 20. - Iqvi
Hozzászólás ideje: Február 21.Feb. 21. https://starwars.fandom.com/wiki/Star_Wars:_The_High_Republic_%E2%80%93_Shadows_of_Starlight_(trade_paperback) https://starwars.fandom.com/wiki/Star_Wars:_The_High_Republic_Phase_III_Vol._1_%E2%80%93_Children_of_the_Storm https://starwars.fandom.com/wiki/Star_Wars:_The_High_Republic_Phase_III_Vol._2_%E2%80%93_The_Hunted https://starwars.fandom.com/wiki/Star_Wars:_The_High_Republic_%E2%80%93_Fear_of_the_Jedi_(trade_paperback) Ezek kronológiai sorrendben hogy néznek ki?
Hozzászólás ideje: Április 1.Ápr. 1. A hónap végén folytatódik a 3. fázis, előjegyezhető A fény felé!https://olvas.hu/termekek/a-feny-fele
Hozzászólás ideje: Április 1.Ápr. 1. 23 perccel korábban, Bence1997 írta:Azt tudni, hogy a Maxim esetleg tervezi a hangoskönyveket is kiadni? (Na nem mintha olyan sok elmaradásunk lenne ezügyben)Az éves felhozatalban mintha lett volna hangoskönyv.
Hozzászólás ideje: Április 1.Ápr. 1. 22 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Az éves felhozatalban mintha lett volna hangoskönyv.Ránéztem a listára és nem láttam. De talán utólag még hozzáteszik.
Hozzászólás ideje: Április 2.Ápr. 2. Egyébként én csak egyet olvastam ebben a stílusban de nekem nem jött be.
Hozzászólás ideje: Május 1.Máj. 1. Nem tudom mi történt, de az új HR regény a Fény felé csupán 4799 forintba kerül! Csak az arányok kedvéért, a 2022-es első HR regényt 4941 forintért adta a Szukits. Soha nem volt ilyen olcsó új HR regény náluk! Szerkesztve: Május 1.Máj. 1. - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Május 3.Máj. 3. Ez a borítóra nyomtatott alapár, vagy a kedvezményes ár?Szerk: Ja, a kedvezményes ár. Nos, 20% kedvezménnyel nem csoda. Az alapár viszont 5999, vagyis 6000. Egyébként 6500-zal számoltam volna.Érdekes, hogy a Maxim úgy értelmezi az árkötöttségi törvényt, hogy egy ideig még 20% kedvezménnyel lehet adni a könyvet 10 helyett. Kár, hogy nem minden kiadó értelmezi így. Sokan nem merik még az előrendelési szakaszban és az azt követő pár napban sem 10%-nál magasabban adni. Szerkesztve: Május 3.Máj. 3. - Darth Revan9
Hozzászólás ideje: Május 3.Máj. 3. Nekem az számít mit fizetek érte. Örülök, hogy négy évvel ezelőtti áron vehetem meg ezt a könyvet.
Hozzászólás ideje: 19 órával korábban19 órája Beléptem én is a High Republic korába. Sokáig visszatartott hogy nincs mozgóképes anyag róla csak könyvek meg képregények. Persze a The Acolyte már abban az időben játszódik, de inkább a korszak végén. Illetve a Jedi: Survivor videójátékban találkoztam a korszakból lévő Jedivel és droiddal.Így hogy most egy hosszú betegállomány miatt itthon vagyok, gondoltam elkezdem. Megnéztem az idővonalat és emiatt a Jedik Fénye regénnyle kezdtem amit ma ki is olvastam. Nem kell mondanom már ez a regény levett a lábamról és instant imádat van a High Republic iránt.A kérdésem az hogyha csak a felnött regényeket olvasom lemaradok valamiről? Mert holnap a Viharfellegekkel fogom folytani merthogy az idővonalon az a következő felnöttregény.
Hozzászólás ideje: 11 órával korábban11 órája Erre @Bence1997 tud majd kielégítő választ adni. Én azt mondanám, hogy olvass el mindent ami megjelent a szukitsnál és a maximnál. A Jedik Fénye után a Fenyegető Sötétség jön, én azt nem hagynám ki a helyedben. Párhuzamosan játszódik a Jedik Fényével de egy másik rendszerben.
Hozzászólás ideje: 11 órával korábban11 órája Örülök Frenkie, hogy elkezdted! A felnőtt regények adják a fő történetet, ugyanakkor a YA (fiatal felnőtt) regények is baromi fontosak a nagy egész szempontjából (mint ahogy Ody említi, a Szukits és a Maxim főleg a felnőtt és YA regényeket adta ki).A 2. fázisban például a YA sokkal fontosabb, mint a felnőtt (ezzel nem azt akarom mondani, hogy utóbbi nem szükségszerű, de a lore szempontjából előbbiek ebben a fázisban majd kulcsfontosságúak lesznek, de ez majd akkor derül ki a számodra, ha a lendületed kitart idáig )Illetve további pont a fiatalabb könyvek felé, hogy ahogy a végéhez érünk a történetnek, lesznek karakterek, akik feltűnnek majd a felnőtt regényekben és akiknek története sokkal jobban érthető, ha a YA ismerete is bekerül az emlékezetbe. A többi (gyerekkönyvek, képregények, manga) kihagyhatóak, de ha az ember kedvet kap és még többet szeretne megtudni az éráról, akkor utólag pótolhatóak. Szerkesztve: 11 órával korábban11 órája - Bence1997
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Szerintem a legfontosabbak: felnőtt regények, YA regények és a Marvel felnőtt képregények. A többi kihagyható. Én a Fenyegető sötétséggel folytatnám, ha van rá lehetőség.
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája 16 órával ezelőtt, Frenkie írta:A kérdésem az hogyha csak a felnött regényeket olvasom lemaradok valamiről?Én tavaly kezdtem bele a High Republicba, aztán az első fázis befejezése után egy kis szünetet tartok most, de majd tervezem folytatni. Én is azt javasolnám, amit Revan: felnőtt regény, young adult regény, felnőtt képregény, így is úgy éreztem, hogy van ami kimarad, mert voltak olyan karakterek, akik egy ifjusági novellában voltak benne először amit én nem olvastam, de ettől függetlenül szépen összáll a sztori. Egyébként én ennek a listának a mentén haladtam a HR-al: https://www.reddit.com/r/Highrepublic/wiki/media/readingorder/mainstory/?solution=bdf7b2fddbd38109bdf7b2fddbd38109&js_challenge=1&token=bbbe4bf1c9a2b5160829c4be34da58610a25822149ac56169183e4e9562f94a1&jsc_orig_r=
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.