Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Chapter 16: The Rescue

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nem valószínű. Először is, a Birodalom csak akkor tartotta a helyén a törvényes uralkodót, ha az kooperált velük (lásd: Naboo), de a Mandalore-t a klón háborúk lezárása óta nem egy mand'alor uralta. A Köztársaság Bo-Katant régensé tette, de mivel ő ellenállt a Birodalomnak, az leváltotta Gar Saxonra, akiből helytartó és így a bolygó kormányzója lett. Az ő halálát követően a fivére, Tiber lett a kormányzó. Hogy őt ki követte, azt nem tudni. Bár Tiber halála után a sötétkard Bo-Katanhoz került és felsorakoztak mögötte a házak és klánok, így ő lett a mad'alor, de a Birodalom aligha vette ezt figyelembe. Innentől homályos a dolog: a The Mandalorianben elhangzottak alapján a Rebelsben történtek után valamivel a Birodalom szétbombázta a Mandalore-t, a túlélőket pedig szétkergette a Galaxisban. A kard pedig valahogy Gideonhoz került, aki ISB ügynök volt akkortájt a Mandalore-on.

De valószínűleg nem csak azért nem lett ő Mandalore uralkodója ennek okán, mert a Birodalom tojik az ilyen hagyományokra, amennyiben az nem szolgálja az érdekeit (mondjuk az, hogy egy birodalmihoz került a kard, pont szolgálta volna őket), hanem mert Bo-Katan maga mondta a TCW-ben, hogy "egyetlen kívülálló sem uralkodhat Mandalore fölött". Ugyan Death Watch társai többsége, köztük a már említett Gar Saxon ennek ellenére térdet hajtott Darth Maul előtt, akkor ő mégis csak a szövetségesük és részint vezetőjük volt, aki nem csak visszaszerezte nekik Mandalore-t, hanem megölte Pre Vizslát egy tisztességes harc során a szemük láttára. Szóval sokkal jobb pozícióban volt, mint a megszálló és a bolygót végpusztulásba sodró Birodalmat szolgáló Gideon ügynök. Főleg akkor, ha Gideon felügyelte a bolygó bucira bombázását - ami nagyon valószínű. A Rebelsben Kallus, aki szintén ISB ügynök volt, felügyelte a lasat faj kiirtását, így feltételezhető, hogy amikor a Birodalom elrendel egy ilyen nép- vagy fajirtást, akkor a végrehajtását egy magas pozíciójú ISB ügynökre bízza. Mandalore esetében Gideonra.

• 5 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Most néztem meg harmadjára. Utoljára tavaly láttam. Hát semmit sem vesztett az erejéből. Az utolsó perceket lényegében végigkönnyeztem. Nagyon erős 2 évadot kaptunk a Mandalorianból, és ez méltóképp tette fel a koronát az egészre. Remélem színvonalban innen folytatják a 3. évadban! :clap: 

Hozzászólás ideje:
37 perccel korábban, ZoliZoltán írta:

Na ki hányszor látta 30 perctől?

A zene....ahogy megérkezik....

K...ottt joooo

C-3PO sem tudná számon tartani, olyan sokszor. :) Bár én a 26. perctől szoktam elkezdeni, mert nagyon tetszik, ahogy a Dark Trooperek visszasasszéznak a hajóra és megállíthatatlan erőként nyomulnak a híd felé.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A mai említésnek hála, meg is néztem. Fantasztikus ez a rész, és a végén tényleg olyan érzelmi töltet van amit eddig csak a mozifilmek tudtak prezentálni. Érdekesség, hogy az IMDB-n a rész átlaga 9.8, ami a legjobb SW-t jelenti, lepipálva minden korábbi részt, igen, még a TESB-et is. :) 

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A mai említésnek hála, meg is néztem. Fantasztikus ez a rész, és a végén tényleg olyan érzelmi töltet van amit eddig csak a mozifilmek tudtak prezentálni. Érdekesség, hogy az IMDB-n a rész átlaga 9.8, ami a legjobb SW-t jelenti, lepipálva minden korábbi részt, igen, még a TESB-et is. :) 

Nálam amúgy a 15. rész beelőzte ezt. Mindkettő batár erős, de a 15ösben olyan súlyú párbeszédek vannak az akció mellett, amit megpróbálhat Luke megjelenése kompenzálni, de az egy másfajta élmény. Kicsit felszínesebb, mint a 2x15, de ettől még érzelmi szinten nagyon erős persze. 

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
2021. 10. 17. - 18:41, Ody Mandrell írta:

Nem kisebbítve eme epizód érdemeit, a TCW utolsó 3 epizódjai 9.9-esek mind :D

• 1 évvel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2020. 12. 18. - 11:26, Iqvi írta:

Amúgy az, hogy Luke befogadta magához a kis Grogut, ellentmond a The Rise of Kylo Ren képregénynek, amiben Ben azt mondja, hogy ő volt az első tanítvány, a többiek utánna jöttek. Ezt valahogy ki kell magyarázniuk. 

Sikerült. :D 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.