Jump to content

1x10 - Common Ground


Recommended Posts

Tök jó rész volt, úgy vettem észre látványban még tovább fejlődött a sorozat.

 

Bírtam mikor Cid megsértette Omegat, és a két jómadár rosszállóan csóválta a fejét, hogy Azért már na :D Egyértelműen törzstagnak számítanak már, Omegat meg ki ne kedvelné. :) Írtó gyorsan tanul, vagy pedig tényleg vele az erő bizonyos szinten.

 

Bonteri nem volt, de megkaptuk Singh-et, aki nem tette szóvá, hogy klónok mentek érte. Azért elég hamar változnak a dolgok, Raxus még a kiválásért küzdött nemrég, most pedig bekebelezte a Birodalom. Innentől meg már tényleg értelmét veszti a köztársasági-szeparatista különbségtétel, valaki vagy a Birodalommal van, vagy ellene.

 

Úgy tűnik továbbra sem akarják a testvéreiket gyilkolni, végig kábítóra volt állítva a fegyver.

Link to comment
Share on other sites

Megeszem a kalapom, ha Omegában csak annyi a különleges, hogy nyers klón... Túl sok mindent csinál elsőre jól.

 

És ezzel úgy tűnik, mindent láttunk az előzetesekből. Az utolsó 6 részre vakon megyünk

Link to comment
Share on other sites

Nagyon tetszett ez a rész! Volt benne megfelelő mennyiségű akció, újabb adalékot is kaptunk a birodalmi rezsimről, illetve a szeparatistákról. Ez az epizód is, mint a TCW Mina Bonteris része rámutat arra, hogy a szeparatista lét nem feltétlen volt egyenlő azzal, hogy valakik gonoszak, hataloméhesek csupán megelégelték a Köztársaság korrupcióját, rothadását és úgy látták az elszakadás az egyetlen megoldás, hogy javuljon számukra, a nép számára a helyzet.

 

Hihetetlen, hogy ilyen apróságokra figyelnek, mint hogy meganimálják a háttérben, a nézőpontunkból szinte cérnaszál vastagságúnak tűnő kábelek leválását a lépegetőről. :clap:

 

A humor is kellőképpen képviseltetve volt ebben a részben, amikor a szenátor hozzávágja a klónhoz a vázát, amit addig a droid féltve őrzött és megjegyzi, hogy annyira sose érdekelte, azon hangosan felnevettem, de a droid szolgáltatott még vidám perceket ezen kívül is, na meg az Omega-Cid alkudozáson is jót mosolyogtam.

Jó stratégiai érzéknek nem kell feltétlen az Erőből fakadnia, így én most sem ennek tudom be. Azt sem tudjuk, hogy Omega mivel kötötte le magát szabad idejében a Kaminón, így még csak az sem biztos, hogy most újdonság volt neki a stratégiai jellegű gondolkodás. Egyébként ezen jártasságát kamatoztatva én a BB helyében magammal vinném őt is a legközelebbi küldetésre Ő talán hátha felismeri, hogy ha egy toronyba megyünk kiszabadítani egy hercegnőt szenátort, akkor esetleg jó ötlet hátrahagyni valakit a hajónál, aki odareppen a tetejéhez és felszed minket seperc alatt. :P :D 

 • Like 1
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Isteni rész volt. Először is a látvány, döbbenetes. A tömegjelenetnél azt sasoltam, látok-e olyan "klónokat", mint a Rebels idején, de egyet sem szúrtam ki. Aztán, amit @Darth Cupsy is írt, hogy az alig látható kábelek leszakadnak a lépegetőről - ez megint olyan részlet, ami fel sem tűnne, ha nem lenne, de mivel ott van, csak még inkább lenyűgöz. Raxus pedig iszonyú jól nézett ki. Már a TCW-ben is remekül festett, főleg, hogy az a rész volt a sorozat fordulópontja és lett még szebb, még jobb. Csak az összehasonlítás végett:

FEuagQA.png

 

jJOZ9gk.png

 

És most visszatértünk ide, a Független Rendszerek Konföderációjának főbolygójára, a szeparatista Coruscantra, Mina és Lux Bonteri szülővilágára. Döbbenetes, hogy anno, amikor Ahsoka és Padmé itt járt, még harci droidok terelgették az embereket, most meg klónok. Ironikus, hogy ez akár jó is lehetne, ha azok a klón katonák nem a Birodalom miatt lennének itt. És ez milyen kifordult már! A Konföderáció főbolygón az egykori köztársasági klón katonák biztosítják a Birodalom hatalmát. Három világnézet mosódött össze egyetlen térben. Az már csak a hab eme bizarr tortán, hogy klón katonák segítenek kimenekíteni a Birodalom fogságából egy szeparatista vezetőt. Ha valaki akárcsak a TCW közepén azt mondja, hogy én ilyet fogok látni a Star Warsban, a seggemen csúszkálva röhögöm körbe.

 

De maga az egész raxusi helyzet szomorú, nagyon-nagyon szomorú. Ahogy a szintén Raxust szerepeltető Heroes of Both Sidesból kiderült, nem minden szeparatista hataloméhes kis köcsög. Raxus immár ennek a tételnek a szimbóluma. Sokan csak azért álltak a szeparatisták oldalára, mert már nem bírták a Köztársaságban uralkodó korrupciót. Meg lehet érteni. Csak sajnos ők, akárcsak bárki más a Sith-ek hazugságainak áldozata, Darth Sidious a tanítványán át jól megetette őket is. És most világlik ki az, hogy nem csak a Köztársaság vívott hiábavaló háborút, hanem a Konföderáció is. És ez fontos pillanat az SW-n belül, mert eddig csak azt láttuk, hogy mi lett a Köztársasággal, miután Sidious kikiáltotta magát császárnak. Azt, hogy mi történt a szeparatista világokkal, főleg csak háttérinfókból tudjuk. Ám most végre megmutatták. Megmutatták, hogy Raxus ugyanúgy járt, mint Lothal vagy Corellia, hogy a konföderációsok tragédiája ugyanolyan, mint a köztársaságiaké. És remélem, hogy ezen a vonalon maradva láthatjuk majd, ahogy az egykori köztársaságiak és szeparatisták összefognak a közös ellenség ellen. Az első követ már láttuk, amikor Echo a rész végén Avi Singh-hoz és tanácsot adott neki. A klón, akinek iszonyú sok oka van gyűlölni a szeparatistákat, és ezt az egész részben látványosan hangoztatta, a végén mégis félretette az érzelmeit.

 

(Ilyen szempontból az Andor is érdekes lesz, hiszen a háttérinfók szerint Cassian is szeparatista volt a háború idején.)

 

A másik szál a fentiek mellett akár érdektelenségbe is fulladhatott volna, de Omega és Cid beszélgetése, na meg Bolo és Ketch közjátékai simán megtámasztották ezt a szálat is, és nem veszett el a másik mellett. Omegát egyszerűen nem lehet nem szeretni, még a pénzen kívül semmivel sem foglalkozó Cid szívébe is belopta magát - persze miután kiderült, hogy a kiscsaj simán hozhat neki pénzt. :D A kocsma két állandó tartozékának finom, de humoros megnyilvánulásai pedig ott voltak a szeren. Már készek agyonverni egymást, de azért csak beiktatnak egy rosszalló pillantást Cid felé. :lol:

 

És végül, de nem utolsó sorban, iszonyú izgalmas volt az AT-TE gyorsasági verseny. Ilyen intenzív és hajmeresztő, látványos pillanatokkal teli üldözéses jelenetsort szerintem még sosem prezentált a Star Wars. :lol2:

Edited by Dzséjt
 • Like 3
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Dzséjt said:

És végül, de nem utolsó sorban, iszonyú izgalmas volt az AT-TE gyorsasági verseny. Ilyen intenzív és hajmeresztő, látványos pillanatokkal teli üldözéses jelenetsort szerintem még sosem prezentált a Star Wars. :lol2:

Tiszta halálos iramban.:D

Link to comment
Share on other sites

43 perccel korábban, Dzséjt írta:

Az első követ már láttuk, amikor Fives a rész végén Avi Singh-hoz és tanácsot adott neki.

Mármint gondolom Echora gondoltál. :) 

 

43 perccel korábban, Dzséjt írta:

Azt, hogy mi történt a szeparatista világokkal, főleg csak háttérinfókból tudjuk. Ám most végre megmutatták. Megmutatták, hogy Raxus ugyanúgy járt, mint Lothal vagy Corellia, hogy a konföderációsok tragédiája ugyanolyan, mint a köztársaságiaké.

 

Tudom le vagy maradva képregényekkel, én is, csak én már elkezdtem a "ledolgozást" :D . Csak informatív jelleggel írom. Az Aphra képregény 15-ik számában láthatjuk, hogy még egy olyan keményvonalas Szeparatista világot, mint a Skakoan is teljesen leigázott a Birodalom és elnyomásban tart. :) 

 

Edited by Darth Cupsy
Link to comment
Share on other sites

6 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Mármint gondolom Echora gondoltál. :) 

Köszi, javítottam. Fivest és Echót valamiért mindig keverem, magam sem tudom, miért.

 

6 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Tudom le vagy maradva képregényekkel, én is, csak én már elkezdtem a "ledolgozást" :D . Csak informatív jelleggel írom. Az Aphra képregény 15-ik számában láthatjuk, hogy még egy olyan keményvonalas Szeparatista világot, mint a Skakoan is teljesen leigázott a Birodalom és elnyomásban tart. :) 

Ó, ezt nem tudtam, újfent kösz. Akkor úgy fogalmazok, hogy ilyet még nem mutattak se a filmek, se a sorozatok. :) 

Link to comment
Share on other sites

Hetente leesik az állam a látványtól, de amit itt kaptunk... Wow! :o Raxus már a TCW-ben is gyönyörű volt, de itt rátettek még egy lapáttal. Az epizód hangulata nagyon adta, ahogy a régi beidegződések még mindig működtek a klónokban. Mégis csak a szeparatista mozgalom szívébe kellett menniük, kiszabadítani egy "szepi" szenátort. Természetesen nézhették volna úgy is, hogy már nincs szeparatista vs. köztársaság felállás, de ehhez még nem telt el elég idő.

Avi Singh kicsit idealistának tűnt, de egyben olyan jó lelkű embernek is, aki a szívén viseli a népe sorsát. Ebben nagyon hasonlít Mina Bonterire. A birodalmiak pedig jöttek a szokásos szöveggel. Ők csak jót akarnak, felvirágzást, stb... Az aprócska gond ott van, hogy mindezt megszállással. Enyhén szólva is kilóg a lóláb. Singh elég tökös volt, hogy bevállalta a nyílt szembe szegülést a Birodalommal. Báááár ha engem is egy boros hordókkal teli pincébe(?) zárnak, lehet én is vállalom. :D 

A kimenekítés zökkenőmentes és látványos volt, tetszett.

A Cid/Omega szál azt mutatta be, hogy a lánynak létjogosultsága van a csapat mellett lennie. Nagyszerű stratéga, ennek még a későbbiekben hasznát vehetik. Cid beszólásait a klónoknak mindig nevetve fogadom, most elkezdte az összeset "becézni" :D 

 

Egy szó, mint száz, filler rész volt, de annak elsőrangú.

 • Vicces 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

2021. 07. 02. - 11:45, NorbiLordi írta:

Úgy tűnik továbbra sem akarják a testvéreiket gyilkolni, végig kábítóra volt állítva a fegyver.

Ez most nekem is feltűnt. Korábban élessel is lőttek, nem?

 

23 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Nagyon tetszett ez a rész! Volt benne megfelelő mennyiségű akció, újabb adalékot is kaptunk a birodalmi rezsimről, illetve a szeparatistákról. Ez az epizód is, mint a TCW Mina Bonteris része rámutat arra, hogy a szeparatista lét nem feltétlen volt egyenlő azzal, hogy valakik gonoszak, hataloméhesek csupán megelégelték a Köztársaság korrupcióját, rothadását és úgy látták az elszakadás az egyetlen megoldás, hogy javuljon számukra, a nép számára a helyzet.

Így van, az már anno a Bonteris részből kiderült, hogy a Szeparatisták csak a rothadó és korrupt köztársaságot akarták elhagyni. Szépséghiba, hogy ez sith vezetésével... Persze tudjuk az okokat, és Mina is inkább politikus volt, nem pedig az Erőhasználó kasztok alapos szakértője.

 

23 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Hihetetlen, hogy ilyen apróságokra figyelnek, mint hogy meganimálják a háttérben, a nézőpontunkból szinte cérnaszál vastagságúnak tűnő kábelek leválását a lépegetőről. :clap:

Még az "olaj" is folyt belőle. :D 

 

23 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Jó stratégiai érzéknek nem kell feltétlen az Erőből fakadnia, így én most sem ennek tudom be. Azt sem tudjuk, hogy Omega mivel kötötte le magát szabad idejében a Kaminón, így még csak az sem biztos, hogy most újdonság volt neki a stratégiai jellegű gondolkodás. Egyébként ezen jártasságát kamatoztatva én a BB helyében magammal vinném őt is a legközelebbi küldetésre Ő talán hátha felismeri, hogy ha egy toronyba megyünk kiszabadítani egy hercegnőt szenátort, akkor esetleg jó ötlet hátrahagyni valakit a hajónál, aki odareppen a tetejéhez és felszed minket seperc alatt. :P :D

Talán most találták meg a lány igazi helyét.

 

19 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Megmutatták, hogy Raxus ugyanúgy járt, mint Lothal vagy Corellia, hogy a konföderációsok tragédiája ugyanolyan, mint a köztársaságiaké.

Különbség abban volt, hogy míg a háborúban a Köztársaság oldalán álló világokon egyelőre ünneplik a Birodalmi bevonulást, itt látványosan tüntettek ellene, mert nyilván a helyiek szemében ez még a Köztársaságot jelenti, aki az ellenségük volt.

Plusz majd mondhatják később, hogy az ő harcuk volt az igaz, mert a Köztársaság igenis romlott volt, és lám mi lett belőle.

 

19 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

A kocsma két állandó tartozékának finom, de humoros megnyilvánulásai pedig ott voltak a szeren. Már készek agyonverni egymást,

De nem a gyerek előtt! Kimentek az utcára elintézni a dolgot. :lol:

Link to comment
Share on other sites

7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Plusz majd mondhatják később, hogy az ő harcuk volt az igaz, mert a Köztársaság igenis romlott volt, és lám mi lett belőle.

Ebben speciel igazuk is lenne, csak amit (talán) ők nem látnak be, hogy az ő oldaluk sem volt jobb. Ez talán sosem következett be, legalábbis az elkövetkezendő 20 évben nem nagyon. Később, amikor már rálelhettek Palpatine titkaira az endori csata után, talán jöhetett a megvilágosodás, hogy Dooku és Palpatine valójában összedolgozott, de addigra meg már senkit sem érdekelt. Fontosabb volt, hogy a polgárháborúban ki hol állt, mint az, hogy a klón háborúkban ki melyik pártot választotta. Mondjuk egy Rex és Cassian Andor közti találkozót megnéznék. :)

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Akkor csak jól láttam. Nekem feltűnő volt, hogy itt meg átváltottak full kábítóra. Valami készül...

Lehetséges, hogy korábban csak a hirtelen kitört tűzharcok hevében nem váltottak, most viszont bőven volt idejük átgondolni a stratégiát, és emiatt döntöttek így. Vagy esetleg még az állhat a háttérben, hogy már tudják, hogy a chip kiműthető, így a testvéreik menthetőek, és emiatt nem akarnak felslegesen áldozatokat. Ha rajtuk ütnek, akkor nem szórakoznak kábítással, de ha van az összecsapás előtt idejük átbeszélni a stratégiát, akkor megdumálhatják, hogy kábítást használnak.

Link to comment
Share on other sites

30 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ebben speciel igazuk is lenne, csak amit (talán) ők nem látnak be, hogy az ő oldaluk sem volt jobb. Ez talán sosem következett be, legalábbis az elkövetkezendő 20 évben nem nagyon. Később, amikor már rálelhettek Palpatine titkaira az endori csata után, talán jöhetett a megvilágosodás, hogy Dooku és Palpatine valójában összedolgozott, de addigra meg már senkit sem érdekelt. Fontosabb volt, hogy a polgárháborúban ki hol állt, mint az, hogy a klón háborúkban ki melyik pártot választotta. Mondjuk egy Rex és Cassian Andor közti találkozót megnéznék.

A saját szemszögükre gondoltam. Az nagyon igaz, hogy Dooku kavarása miatt az egy kissé fals kép amiben a tiszta lelkű szeparatisták híhettek még akár a háború után is. A harcokat sajnos nem Mina Bonteri hanem egy sith lovag vívta, így azok olyanok is voltak. :( 

Link to comment
Share on other sites

Meg Grievous, aki nem sokban maradt el Dookutól... :( Azért egyszer jó lenne tudni, hogy például Mina Bonteri vagy az olyan emberek, mint a most megismert Avi Singh mennyit tudhattak meg idővel az olyan húzásokról, mint a coruscanti robbantás, a Naboo ellen elkövetett vegyitámadás vagy a maridui fegyverkísérletek. Nyilván a háborúban ezek nem voltak az eszmét követő, jobb szándékú szenátorok orrára kötve, de idővel mindez kitudódhatott.

Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű rész volt! Raxus gyönyörű, az animáció elképesztően szép, de a legjobban a rész politikai vetülete tetszett, amit már Ti is kiemeltetek: a helyzet visszásságát remekül mutatja Raxus példája, amely a háború alatt ellenség volt (Echo nehezen is tud ezen túllépni), most pedig szövetségessé vált a Birodalom elleni harcban. Azt is jó volt látni, hogy a Bonteri családon túl más elöljáró is épp olyan elvhű tud lenni, hogy kiáll a meggyőződése mellett még a megszállás ellenére is. Azon mosolyogtam, hogy a BB tagjai továbbra sem zsoldosként gondolkodnak ("aki fizet, annak dolgozunk, teljesen mindegy, kicsoda, és bármit megteszünk, hogy sikeres legyen az akció" - ez lenne a zsoldos hozzáállás), mert eleinte nem tetszik a küldetés, hogy egy szeparatista szenátort kell kimenekíteni, és hogy csak kábítanak, nem ölnek, a saját régi bajtársaikat legalábbis nem. Nagyon szimpatikus csapat. :) 

 

Teljesen megértem, miért nem vitték magukkal Omegát, de ezek után nem kérdés, hogy bármikor megállja a helyét, észben legalábbis biztosan. Ugyan a biztonságára továbbra is vigyázniuk kell, de az akció megtervezésében és a váratlan helyzetek kezelésében jó hasznát vehetik. Én is amellett voltam az elején, hogy Erőérzékeny, de most már nem hiszem, inkább arra teszem a voksom, hogy nagyon okos. Szerintem Jango-n is simán túltesz. :D 

Link to comment
Share on other sites

11 perccel korábban, Pildi írta:

és hogy csak kábítanak, nem ölnek, a saját régi bajtársaikat legalábbis nem.

Ez továbbra is kakukktojás nekem. Eddig lelőtték a klónokat, most nem tudom miért váltottak hirtelen kábítóra.

Link to comment
Share on other sites

Biztos ahhoz van köze, hogy tudnak az inhibitor chip létezéséről, illetve az is biztossá vált számukra, hogy ha kiszedik akkor visszanyerik a régi önmagukat. Valószínűleg ebben bíznak, hogy vissza tudják őket hozni, így már inkább kábítják őket. 

Link to comment
Share on other sites

Szerintem annak idején a Heroes on Both Sides volt a TCW egyik legfontosabb és -ambiciózusabb epizódja, amely végérvényesen eliminálta azt a kialakult sematikus képet, hogy a köztársaságiak jók és a szeparatisták gonoszak, kivétel nélkül. Jelen Bad Batch epizód erre reflektál. Visszatértünk a Raxusra, a szakadárok egykori főbolygójára és szebben néz ki, mint valaha. Az animáció csodálatos, ezt nem győzöm hangsúlyozni. A Kamino mellett azt szeretem nagyon ebben a sorozatban, hogy aprólékos munkával, egy-egy jelenet erejéig bemutatja, miképp nyújtja ki csápjait a Birodalom a Galaxis különböző szegleteiben, szűkítve a polgárok szabadságjogát minden szférában. Természetes, hogy az elsőként megszállt bolygók az egykori szeparatista világok. Erre a sorsra jut a Raxus is, és bár a Birodalom próbálja ezt törvényes együttműködésnek beállítani, azért a helyiek számára egész világos a helyzet.

 

Nagyon tetszett Echo megfogalmazott dilemmája, ami végigkíséri őt az epizódon: tulajdonképpen, ők, mint klónok, most egy szakadár szenátoron segítenek. Ennek a helyzetnek abszurditását Dzséjt már kiválóan érzékeltette, de valóban, a Galaxisban pár hét, pár hónap alatt a feje tetejére állt minden. Aztán Echo is láthatja, hogy Avi Singh alapvetően egy jóravaló ember, aki a saját népének boldogulását tekinti a legfőbb prioritásnak. Már a TCW is bemutatta hogy a Konföderáció tele volt naiv idealistával, akik valóban a Köztársaság korrupciójától és bürokratikus gépezetétől akartak megszabadulni, hittek Dooku jelszavainak. Az más kérdés, hogy saját szerveződésüket, a Konföderációt illetően teljesen vakok voltak, vagy legalábbis agyuk hátsó fertályára száműzték a dilemmáikat és kétségeiket. Legalábbis, elég lett volna megnézni, hogy Nute Gunray, San Hill, Wat Tambor stb. ültek a kormányként funkcionáló Szeparatista Tanács székeiben, akik még szavakban sem képviselhették a Köztársaság megtisztulását, bár a szabad kereskedelmi jogokra (értsd gigavállataik korlát és gátlás nélküli terjeszkedése) hivatkozva akár még ilyen pofátlanságokra is vetemedhettek. Grievous háborús rémtetteit már nem is említve, bár ahogy Dzséjt is írja, ezek nem biztos, hogy annyira szem előtt voltak az átlag szakadár politikus számára.

 

Szóval a helyzet korántsem fekete-fehér, sőt inkább nagyon is bonyolult, és erre hőseink, így Echo is rájönnek az epizód végére. A szeparatisták háború előtti sorsáról eddig egy-egy elejtett megjegyzést hallottunk: azt tudjuk, hogy a Kereskedelmi Szövetséget és hasonszőrű társait államosították és bekebelezték, valamint hogy a későbbi Lázadás egyik alapját a volt szakadárok szolgáltattak (Cassian illetve Tarkin-regény). A Raxus mellett nyilván sorra elfoglalták a különböző CIS bolygókat (Skakóról biztosan tudjuk) is. Megtudjuk, hogy fű alatt a Birodalom egymás után tartóztatja le az ellenzéki szenátorokat. Singh is rájön, hogy sokkal hasznosabban tehet népe ügyéért, ha most elhagyja a bolygót. Személyi droidja, GS-8 nagyon vicces volt végig az akció során, a vázás jeleneten én is mosolyogtam. Annyira kíváncsi vagyok, hogy ezek a Bragg-féle birodalmi tisztek mikor is hagyták hátra maradék kétségeiket is a demokrácia érvényesítését illetően. Hiszen csak néhány hónapja van Birodalom és ezek az emberek pillanatok alatt, minden hezitálás nélkül a zsarnok szolgálatába lépnek. Persze a Klónháború 3 éve fanatizálhatott sokakat, s egy katona számára mindig a feljebbvaló parancsa a megkérdőjelezhetetlen origo, de mégis Bragg és társai, a legkorábbi birodalmi tisztek még a Köztársaság válságos időszakát megelőző egy-két évtizedben nőttek fel és ennek ellenére pillanatok alatt a Birodalom zsarnokságának megtestesítői lesznek. 

 

A Raxus-szál mellett ott volt Omega is. Kicsit tartottam attól, hogy a kiscsaj bevágja a durcát és valahogy felszökik Hunterék hajójára, de szerencsére ez nem történt meg. Örülök, hogy az Ord Mantellen maradt, mert így kicsit bővebben is megismerhettük Cid gondolkodásmódját, aki eddig jobbára csak küldetésadó volt. A kemény stílus álcája mögött a trandoshai valójában egy nagyon is érzelmes figura. A dejarik pénzszerzésük nagy ötlet volt. Az, hogy Omega ilyen profi a játékban, szerintem is bizonyíték arra, hogy ő korántsem az a lecsupaszított "nyers" klón, mint azt Nala Se előadta. Nagyon bírom a törzsvendég duót, Bolo és Ketch párosát. Igazi naplopó sutyerákok, de amikor Cid megsérti Omegát és ahogy fejcsóválva a trandoshaira néznek, az haláli volt. :D 

 • Like 5
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

33 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Persze a Klónháború 3 éve fanatizálhatott sokakat, s egy katona számára mindig a feljebbvaló parancsa a megkérdőjelezhetetlen origo, de mégis Bragg és társai, a legkorábbi birodalmi tisztek még a Köztársaság válságos időszakát megelőző egy-két évtizedben nőttek fel és ennek ellenére pillanatok alatt a Birodalom zsarnokságának megtestesítői lesznek. 

Ezeknek az embereknek nem biztos, hogy jó életük volt a Köztársaságban. Crosshair osztagát pl. ilyen zsoldosok alkotják. 

Link to comment
Share on other sites

Igen, de azok peremvidéki farmerek, melósok. Nem hiszem, hogy Bragg a semmiből jött és századosként egyik napról a másikra bízták rá egy igen kényes bolygó elfoglalását, tehát ő már a Birodalom előtt is ott volt a tiszti hierarchiában. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information