NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Július 17. Hozzászólás ideje: 2022. Július 17. 12 perccel korábban, kdani20 írta: Ahogy nem emlegetem a Sötét tanítványban lévő hibát sem, amikor véletlenül úgy kezdődött az egyik fejezet, hogy "Anakin és Skywalker a hajó ablaka előtt állt" Miért, Anakin nem Skywalker? Na ugye! 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Július 17. Hozzászólás ideje: 2022. Július 17. 3 perccel korábban, kdani20 írta: És ez érv? Egy átlag olvasónál talán, de egy fordítónál, aki maga is elmondta, hogy ismernie kell a világot, amit fordít? Szerintem nem. Ezt mondd el, és írd le a kiadónak is. Ha sokszor, sokféle vásárló olvasótól kapnak ilyen visszajelzést, akkor talán lecsökken az ilyen hibák száma. Erre nem tudok mit mondani már. Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Július 17. Hozzászólás ideje: 2022. Július 17. 46 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Ezt mondd el, és írd le a kiadónak is. Ha sokszor, sokféle vásárló olvasótól kapnak ilyen visszajelzést, akkor talán lecsökken az ilyen hibák száma. Erre nem tudok mit mondani már. Leírhatom, de pont a Viharfellegek és Csillaghullás duója a bizonyíték, hogy nem sokat ér. De majd jelzem. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 17. Hozzászólás ideje: 2022. Július 17. (szerkesztve) 13 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Ezt mondd el, és írd le a kiadónak is. Ha sokszor, sokféle vásárló olvasótól kapnak ilyen visszajelzést, akkor talán lecsökken az ilyen hibák száma. Erre nem tudok mit mondani már. Esetleg nem tudnád tolmácsolni? Szerkesztve: 2022. Július 18. - Ody Mandrell 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Július 18. Hozzászólás ideje: 2022. Július 18. 18 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Esetleg nem tudnád tolmácsolni? Majd fogom én is mondani, aztán meglátjuk milyen hatása lesz. 2 Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Július 19. Hozzászólás ideje: 2022. Július 19. Hát, srácok. Véghajrában vagyok. Nagyjából 80 oldal maradt vissza. Csak ma olvastam vagy 120-at egyben. Nagyon, nagyon bejön ez a pszicho-thrilleres beütés Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 19. Hozzászólás ideje: 2022. Július 19. Én még csak az elején járok, de érdekes itt is. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2022. Július 20. Hozzászólás ideje: 2022. Július 20. Lassúak vagytok 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 21. Hozzászólás ideje: 2022. Július 21. (szerkesztve) Nagy feszültség van a sztoriban, alig lehet letenni. Ez megint egy kiváló regény. Szerkesztve: Január 13. - Ody Mandrell 1 1 Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Július 22. Hozzászólás ideje: 2022. Július 22. Én már végeztem vele, brutálisan jó volt. Más, mint a korábbi regények, de én nem bántam. Nagyon tetszett ez a pszicho-thrilleres hangulat. 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 24. Hozzászólás ideje: 2022. Július 24. Nagyszerű volt! Igazán drámaira sikerült a Csillagfény pusztulása, melynek során sok érzékeny veszteség is érte a jediket és a Köztársaságot. Viszont úgy érzem Marchion Ro hibát követett el azzal, hogy felfedte magát. Eddig épp a titokzatosság volt a legnagyobb fegyvere a Nihilnek de ez már oda. Tulajdonképpen nyíltan hadat üzentek a Köztársaságnak. Mert az biztos, hogy a Csillagfény elpusztítását se a Jedik, se pedig Soh nem fogja annyiban hagyni. Sőt, kettőzött erővel szállnak majd szembe Ro hordái ellen. 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. @Iqvi @Bence1997 milyen próféciáról beszéltetek? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Nem arról a próféciáról van szó, ami a Mester és tanítványban is benne volt? Vagyis a Kiválasztottról szóló próféciáról? Csak nem előkerült itt is? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. A regényben semmiféle próféciáról nincs szó. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. 6 hours ago, Ody Mandrell said: A regényben semmiféle próféciáról nincs szó. De, erről diskuráltunk. @Bence1997 szerint a Kiválasztott próféciája és a regény története közt lehet kapcsolat. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hol írnak erről a regényben? Pedig elolvastam, de nekem nem rémlik ilyen. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. (szerkesztve) 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Hol írnak erről a regényben? Pedig elolvastam, de nekem nem rémlik ilyen. Ebben a regényben sehol. A Mester és tanítvány regényben szerepel a következő prófécia: A Jedi Rend csak sok jedi áldozatával tudja megtisztítani a névteleneknek tett bűnöket. A múlt veszélye nem múlt el, hanem egy tojásban alszik. Amikor a tojás megtör, az egész Galaxist veszélyeztetni fogja. Amikor megbetegszik az Erő, múltnak és jövőnek szét kell válnia és újra kell egyesülnie. Egy Kiválasztott fog érkezni... Na már most erre azonnal rá lehetne mondani a sitheket, viszont... Ugye a névtelenek angolul nameless, az angol próféciát is láttam wookiepedián. És ebben a könyvben Stellan és Elzar beszélgetnek, elhangzik a nameless szó, bár magyarul nem tudom mi lett - 32. fejezetben van leírva - és egyből ez a prófécia jutott eszembe. Ugyancsak egybeesik az is, hogy az író ugyanaz, aki a Mester és tanítványt is írta. Bár a Kiválasztott érkezését nem venném bele a képletbe, de a prófécia eléggé azt súgja nekem, hogy mire számíthatunk a 3. fázisban. De majd az Éjféli Horizont után érdemesebb erről bővebben beszélni, akkor megosztom a teóriámat. Szerkesztve: 2022. Július 25. - Bence1997 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Köszi, ez nagyon érdekes így. De ez a legjobb: 9 órával ezelőtt, Bence1997 írta: A Jedi Rend csak sok jedi áldozatával tudja megtisztítani a névteleneknek tett bűnöket. Kik ők és milyen bűnöket tettek a Jedik? Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Én teljesen biztos vagyok benne, hogy a Mester és Tanítványában a Namelessről van szó. Az akkoriban megjelent kánon tartalmakba tudatosan rakták bele a High Republic utalásokat. A Kylo képregényben az Amaxine állomás, a Dooku: Az Elveszett Jedi-ben Trennis megemlítése, stb. A második fázisban remélhetőleg hamarosan kiderül, hogy mik voltak azok a bűnök. 2 Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Imádom, hogy ahogy a Jedik, úgy a való világban élő olvasók is megannyi módon tudják értelmezni a próféciát. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Nekem még mindig furcsa lenne ha a Névtelenekhez lenne köze a próféciának, én a rabszolgás értelmezést jobban preferálom. De az tény, hogy az első fázis elindította azt a folyamatot ami majd a prequelekig visz minket. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Továbbra is az a kérdésem: kik ezek a névtelenek? Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. 27 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Továbbra is az a kérdésem: kik ezek a névtelenek? Spoiler Egy macskaszörny, ami képes a tekintetével kővé dermeszteni a jediket. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Ja, hogy azok? Mennyire gáz már, hogy a Jediknek esélyük sincs felfedni ezt a szörnyet mert nem élik túl a velük való találkozást. Viszont eddig még semmi nem látott napvilágot róluk. Azt tudni, hogy Ro egy ősi bolygón a jégből olvasztotta ki őket. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. 1 hour ago , Ody Mandrell said: Ja, hogy azok? Mennyire gáz már, hogy a Jediknek esélyük sincs felfedni ezt a szörnyet mert nem élik túl a velük való találkozást. Viszont eddig még semmi nem látott napvilágot róluk. Azt tudni, hogy Ro egy ősi bolygón a jégből olvasztotta ki őket. Majd olvasd el az Eye of the Stormot is Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Főképp a magyar kiadásokkal vagyok képben. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. 26 minutes ago, Ody Mandrell said: Főképp a magyar kiadásokkal vagyok képben. Nem baj az, mert ez benne lesz Cavan Scott sorozatának záró kötetében, tehát jön magyarul. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Hozzászólás ideje: 2022. Július 26. Igen, én is ezt néztem miután Bomarr ajánlotta. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 14. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 14. Elkezdtem olvasni, és még csak az elején vagyok, de már nagyon tetszik. Pláne a hangulat, és a Bell-Burryaga duó az ami tetszik. 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 14. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 14. 2022. 07. 26. - 21:37, Iqvi írta: Nem baj az, mert ez benne lesz Cavan Scott sorozatának záró kötetében, tehát jön magyarul. Ki tudja, talán már a karácsonyfa alá betehetjük. 1 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.