tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 31. Szeptember 18-ra tolták Az elveszett csillagok megjelenését. Már szeptember 4-én fog megjelenni az Elveszett csillagok. Hivatalos. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 31. Már szeptember 4-én fog megjelenni az Elveszett csillagok. Hivatalos. Igen, úgy néz most meg előbbre hozták. Válasz
Hunner Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 31. ez jo hir remelem igy is marad nem akarok soakt varni a csomagra Válasz
Attila Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 10. Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 10. Valaki elolvasta már az elveszett csillagokat? Válasz
Hunner Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 11. Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 11. hetvegen kapom meg a csomagot akkor olvasom Válasz
Attila Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 11. Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 11. Várom a véleményt és azt, hogy van-e benne reklám a Vader képregényről. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 18. Jön a következő Darth Vader sztori: a Darth Vader and the Cry of Shadows 5 részes lesz ez is. Idén év végén indul, jövő tavasszal ér véget. http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars:_Darth_Vader_and_the_Cry_of_Shadows Idén év végén elindul a Dawn of the Jedi: Force War című 5 részes sztori szál. A Végtelen Birodalom támadást indít a Tython renszer ellen. http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars:_Dawn_of_the_Jedi:_Force_War Dark Times-ból jelenleg is fut A Spark Remains sztori. http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars:_Dark_Times_28:_A_Spark_Remains,_Part_1 Brian Wood SW sorozatában pedig már a második 6 részes sztori megy. http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars_7 Válasz
Hunner Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 18. Várom a véleményt és azt, hogy van-e benne reklám a Vader képregényről. kiolvasva nagyon tetszetos es sajna semmi reklam nincs a kepregenyrol Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 21. Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 21. Mara Jade: A Császár keze Sokan a legjobb képregény kötetnek tartják, ezért elolvastam. Az elején még jól indult, de a közepe eléggé ellaposodott, a vége újból jó lett. Szerintem nem bontották ki eléggé a sztorit, többet is ki lehetett volna hozni belőle. Valahogy többet szerettem volna látni Mara érzéseiből, melyek a Császár halála után keletkeztek benne. Számomra közepes, inkább regényben kellett volna megvalósítani, úgy nagyobbat ütött volna. 5/3 Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 27. Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 27. The Old Republic: Veszélyes Béke Hááát, nem vagyok túlzottan megelégedve vele, de nem is okozott csalódást, mert tudtam, hogy nem tartozik a legjobb Star Wars képregények közé. Olvastam az első néhány oldalát, ameddig annak idején lefordították és hát... Elmegy. Az egészre ez a jellemző. Abszolút semmi kiemelkedő. A legnagyobb probléma vele az, hogy unalmas, ez több mindenből ered. Az egyik, hogy rengeteg szálon fut a cselekmény és rengeteg karaktert mozgat. Erős túlzással minden negyedik oldalon új karakterrel és történetszállal találkoztam. Tehát ez az egyik probléma, hogy sokan vannak és mivel annyi történetet akarnak belesűríteni a szűk "játékidőbe", hogy egyszerűen nem tudnak kibontakozni. Üres bábok csupán, akik megteszik, amit a történet megkíván tőlük. A másik probléma, hogy egy kissé igénytelenül vannak megrajzolva. Alapból nem néz ki jól, de jóformán minden képkockán máshogy néznek ki a szereplők. És ezáltal, hogy a karakterek nem érdekesek, a történet sem túl érdekfeszítő így nehezen érdekli az olvasót, hogy mi történik velük. A történetet inkább a korábbi magyar TOR kiadványokból megismert karakterek viszik el a hátukon. Darth Baras, Darth Angral és Satele Shan. Talán még Orgus Dint emelném ki, aki szintén szimpatikus volt, akárcsak Zym. Viszont hogy ha tudni akarjuk, mi is az a Coruscanti Egyezmény, akkor biztos ne ezt a képregényt olvassuk el, hanem már inkább az Árulás című regényt. Annyira hektikus és annyira lóg a levegőben az egész. A rajzolásnál pont a kulcsfontosságú képkockák vannak kihagyva, ezért néha csak kapkodtam a fejemet, hogy mi történik. Nem tudom, hogy ez a magyar kiadás hibája-e, de többször volt olyan, hogy egy mondat három ponttal ért véget és a következő képkockában már nem a félbehagyott mondatot folytatták, hanem... Az így kimaradt, nem fejezték be. Pedig továbbra is ugyanaz a karaktert beszélt. Tehát, a képregény maga egy kissé igénytelen, de a magyar kiadás rendkívül igényes, jól esik kézbe venni. (Bár volt, hogy egyszer Dantuin, máskor pedig Dantuine néven szerepelt a bolygón, de ez tényleg jelentéktelen apróság.) Önmagában nem nagyon állja meg a helyét, de mint kiegészítő a TOR előzetesekhez, az Áruláshoz, szerintem ideális és gyűjtőknek mindenképp értékes darab. A történettel kapcsolatban csak egy dolgot nem értettem. A fejvadász mi a francnak ölte meg Zym mestert? Mármint, ő maga is mondta, hogy nem akar megküzdeni vele, csak át akar adni egy üzenetet. Oké, a Jedi őrizetbe akarta venni, de akkor is. Megölte Zym mestert és utána elment, mint aki teljesítette a feladatot. Ráadásul az a fejvadász is annyira, de annyira feleslegesnek tűnt. Mondjuk, amilyen gyengén volt megírva, kb. mindenki. De hogy ne csak negatív kritikát írjak a történetről, azt be kell vallanom, hogy a Dar'nala-s fordulat kifejezetten meglepett. Egyáltalán nem volt kiszámítható és egy összességében nagyon jó csavar volt. Emiatt, és csakis emiatt enyhült meg rajta a szívem. Lehet, hogy a történet többi része nem volt olyan jól kitalálva, de ez igen. (Egyébként bosszantott, hogy Dar'nala montrálja kb. csak egyetlen képkockán volt kék csíkos, az összes többin fekete.) Viszont ezzel a fordulattal is volt egy problémám, méghozzá az, hogy... ...Tavus kb. csak úgy simán átáll Dar'nalához, hogy megszegje a parancsot. Itt ütközött ki igazán, hogy mennyire nincsenek kidolgozva a karakterek és minden csak úgy megtörténik. Nem derült ki számomra igazán, hogy Tavus miért akart átállni, pedig korábban úgy tűnt, erre nem lenne képes. A "szerelmi szála" meg kimerül annyiban, hogy egyszer azt mondja, együtt érez Satele-vel. Röviden összefoglalva, egy gyengén megírt és illusztrált történet egy annál igényesebb kiadványban. Nem mondom, hogy mindenképp érdemes rááldozni 3600 forintot, de igazából nem veszítünk semmit vele, ha nem olvassuk el. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Október 14. Hozzászólás ideje: 2013. Október 14. Jó, hogy ilyan gyakran jönnek a Kóbor Lovag képregények. De ezt az újabb 5 részes sztoriszélat csak a regény megjelenése után fogom elolvasni. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Október 18. Hozzászólás ideje: 2013. Október 18. (szerkesztve) The Old Republic: Az elveszett csillagok Nagyon tetszett mind a történet, mind a grafika. A sztori nagyon lendületes nem olyan túlzsúfolt, mint az előző, nagyszerűen ki tud bontakozni a kötet lapjain. A rajzok nagyon szépek, sokáig lehet gyönyörködni bennük. Theront hamar meg lehet kedvelni. A kötet elolvasása meghozza a kedvet az Annilihation című regényhez is. 5/5 Szerkesztve: 2013. Október 18. - Darth Revan9 Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2013. Október 25. Hozzászólás ideje: 2013. Október 25. (szerkesztve) Én is elolvastam Az Elveszett Csillagokat. A Halálcsillagot akartam eredetileg megvenni a könyvesboltban, de azt nem találtam a polcokon, így hát inkább leemeltem a The Old Republic harmadik kötetét. A Veszélyes Béke után bevallom egy kicsit előítéletesen lapoztam fel ezt a képregénykötetet és ez eleinte rányomta a bélyegét az élményre. Eleinte nem igazán értettem, hogy Az Elveszett Csillagok tulajdonképpen miről akar szólni, az egész valahogy lógott a levegőben, de végül szépen elindul a történet és lesz egy nagyon szép íve, van eleje, közepe, vége és emellett a karaktereknek is hagy némi időt kibontakozni. A rajzolás mindenképpen fejlődött az előző kötet óta, így képes voltam felismerni ugyanazt a karaktert két különböző képkockán és ez olyasmi, ami a Veszélyes Béke esetén nem volt olyan egyszerű dolog. Persze ez részben annak is köszönhető, hogy a történet kevés szereplőt mozgat, ellenben az előző kötettel, messze nem olyan kaotikus, hanem könnyedén áttekinthető. (Bár még mindig voltak ilyen idegesítően félbehagyott mondatok, amiket úgy utálok, de szerencsére nem sok.) A karakterek szerintem jól meg lettek írva, volt idejük kiteljesedni és az egymás közötti kapcsolatuk is jól volt ábrázolva. Számomra Darth Mekhis volt a legérdekesebb, de az én esetemben ez nem meglepő, ugyanis nagyon érdekelnek a Sith karakterek, bár túl sok játékideje nem nagyon volt. Annál a résznél, amikor... ...a birodalmi kapitány lazán körbevezet egy köztársasági kémet a szigorúan titkos szuperfegyver gyárában, ott eléggé nagyokat néztem. Oké, hogy meg akarták győzni, hogy szolgálja a Sitheket, de ez elég óvatlan dolog volt a kapitány részéről. A történet egyes elemei rendben voltak, de számomra az összkép még mindig olyan... Snassz. Nem tudom jobban megfogalmazni, de számomra ezek a TOR képregények valahogy nem az igaziak. A Végzetes Szövetség és az Árulás maradéktalanul elnyerték a tetszésemet, de ezek valahogy meg sem közelítik azt a színvonalat, amit ez a két regény képvisel. Természetesen mondhatnánk, hogy ez csak egy képregény, nem is kell olyan jónak lennie, de ez nem feltétlenül igaz, hiszen a Knights Of The Old Republic képregénysorozatot bármikor odatenném bármelyik regény mellé színvonal tekintetében. Érdemes Az Elveszett Csillagokra úgy tekinteni, mint egy lábjegyzet, mint egy prológus az Annihilationhöz. Hiszen meghozta a kedvem ahhoz, hogy a jövőben olvassak majd Theron Shan további kalandjairól. Majd a Halálcsillaggal együtt megrendelem A Birodalom Vérét is, de inkább csak a teljesség kedvéért, mert én olyan rajongó vagyok, aki gyűjti ezeket a kiadványokat. De sok reményt nem fűzök hozzá. Szerkesztve: 2013. Október 25. - KisKósa Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Október 25. Hozzászólás ideje: 2013. Október 25. Én is elolvastam Az Elveszett Csillagokat. A Halálcsillagot akartam eredetileg megvenni a könyvesboltban, de azt nem találtam a polcokon, így hát inkább leemeltem a The Old Republic harmadik kötetét. A Veszélyes Béke után bevallom egy kicsit előítéletesen lapoztam fel ezt a képregénykötetet és ez eleinte rányomta a bélyegét az élményre. Eleinte nem igazán értettem, hogy Az Elveszett Csillagok tulajdonképpen miről akar szólni, az egész valahogy lógott a levegőben, de végül szépen elindul a történet és lesz egy nagyon szép íve, van eleje, közepe, vége és emellett a karaktereknek is hagy némi időt kibontakozni. A rajzolás mindenképpen fejlődött az előző kötet óta, így képes voltam felismerni ugyanazt a karaktert két különböző képkockán és ez olyasmi, ami a Veszélyes Béke esetén nem volt olyan egyszerű dolog. Persze ez részben annak is köszönhető, hogy a történet kevés szereplőt mozgat, ellenben az előző kötettel, messze nem olyan kaotikus, hanem könnyedén áttekinthető. (Bár még mindig voltak ilyen idegesítően félbehagyott mondatok, amiket úgy utálok, de szerencsére nem sok.) A karakterek szerintem jól meg lettek írva, volt idejük kiteljesedni és az egymás közötti kapcsolatuk is jól volt ábrázolva. Számomra Darth Mekhis volt a legérdekesebb, de az én esetemben ez nem meglepő, ugyanis nagyon érdekelnek a Sith karakterek, bár túl sok játékideje nem nagyon volt. Annál a résznél, amikor... ...a birodalmi kapitány lazán körbevezet egy köztársasági kémet a szigorúan titkos szuperfegyver gyárában, ott eléggé nagyokat néztem. Oké, hogy meg akarták győzni, hogy szolgálja a Sitheket, de ez elég óvatlan dolog volt a kapitány részéről. A történet egyes elemei rendben voltak, de számomra az összkép még mindig olyan... Snassz. Nem tudom jobban megfogalmazni, de számomra ezek a TOR képregények valahogy nem az igaziak. A Végzetes Szövetség és az Árulás maradéktalanul elnyerték a tetszésemet, de ezek valahogy meg sem közelítik azt a színvonalat, amit ez a két regény képvisel. Természetesen mondhatnánk, hogy ez csak egy képregény, nem is kell olyan jónak lennie, de ez nem feltétlenül igaz, hiszen a Knights Of The Old Republic képregénysorozatot bármikor odatenném bármelyik regény mellé színvonal tekintetében. Érdemes Az Elveszett Csillagokra úgy tekinteni, mint egy lábjegyzet, mint egy prológus az Annihilationhöz. Hiszen meghozta a kedvem ahhoz, hogy a jövőben olvassak majd Theron Shan további kalandjairól. Majd a Halálcsillaggal együtt megrendelem A Birodalom Vérét is, de inkább csak a teljesség kedvéért, mert én olyan rajongó vagyok, aki gyűjti ezeket a kiadványokat. De sok reményt nem fűzök hozzá. Szerintem nem annyira fura az, hogy Therint körbevezették. Biztos úgy gondolták, hogy ez már úgyse fog megszökni, a markunkbna van, büszkélkedjünk el, hogy mink van, meg aztán hátha felismervén a reménytelen helyzetét átpártol hozzánk. Megfigyeltem, hogy azok a kiadványok, melyek kikerülnek kereskedelmi forgalomba, elég hamar elfogynak a boltok polcairól. Szerintem csak egy minimális mennyiséget adnak nekik, a többit megtartják maguknak. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. Október 30. Hozzászólás ideje: 2013. Október 30. A SW Media-nak köszönhetően megnyertem a Színvallást. A felszabadult pénzt így a Veszélyes békére költöttem, kíváncsi vagyok nagyon rá, bár elég sok negatív kritikát olvastam róla. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Október 30. Hozzászólás ideje: 2013. Október 30. A Biraodalom vére és Az elveszett ccsillagok jobbak lettek. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. Október 30. Hozzászólás ideje: 2013. Október 30. Igen, az előbbit olvastam és nagyon tetszett (lehet majd írok róla egy kritikát itt), de mindenképp szeretném megtartani a megjelenési sorrendet. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2014. Január 1. Hozzászólás ideje: 2014. Január 1. Bár ez az új Han Solo-s minisorozat nem hozott lázba, de jól jel, hogy a Dark Horse 2014-ben is indít címeket. Itt egy érdekes interjú a Dawn of the Jedi sorozatról. http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=49904 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. A jövőben a Marvel adja ki az SW képregényeket. http://www.theforce.net/story/front/Marvel_Acquires_License_To_Publish_Star_Wars_Comics_And_Graphic_Novels_156071.asp Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Csak az volt a kérdéses, hogy mikor jelentik be, és hogy a Dark Horse még meddig tarthatja meg a jogait Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Sajnálom, hiszen a Dark Horse igényes műveket adott ki. Persze a döntés várható volt. Nyilván a Marvel folytatja a kialakult trendet, csak nem tudom elfelejteni a kezdeti Marvel SW-regényeket Jaxxon nyúllal és társaival. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Finoman szólva is rossz hír. Véget ér sok jó Dark Horse sorozat. A Marvel szerintem nem fogja folytatni egyiket sem, biztos, hogy új sorozatokat kezdenek. A Marvel eléggé a nagyon hosszú ongoing sorozatok híve. És sajnos a régi SW képregényeik miatt nagyon szkeptikus vagyok a minőségben. Válasz
Hunner Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. ez remelem nem hat ki a Szukits ra es nem jarunk ugy mint a warhammerel Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Hát ki tudja... Új szerződéskötés kell majd, stb. Tényleg, a Vader mikor jön ki? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Legutóbb ősszel azt hallottam, hogy az eddigi képregényköteteket jóval kevesebben vették meg, mint a regényeket. A jövőben inkább a regények kiadására szeretnének koncentrálni. Nem mondták ki konkrétan, de szerintem ők még a Marvelhez való átkerülés előtt azt fontolgatták, hogy leállnak a képregénykötetekkel. Minden bizonnyal nem termelt annyit, mint amennyit vártak tőle. És most még itt van ez a jogi csavar is, úgyhogy nagyon meglepődnék, ha lenne folytatás. De szerintem ez még lenyelhető, ha cserébe a regények kiadása folyamatos marad a távoli jövőben is. Talán most Amerikában a közeljövőben végre befejeződik az EU termékek licenszének jogi átrendezése. Úgy hallottam, hogy e miatt csúszik ennyire a szerződés az újabb könyvekre. Ha Amerikában végre rendezik a könyvekkel a licenszjogokat, akkor végre megköthetik a szerződést. Reméljük a legjobbakat. Jelenleg a Disney/Lucasfilm nem zárkózik el attól, hogy a Szukits Kiadó folytassa a SW könyvek magyar kiadását. Remélem ez nem is változik meg. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Ha továbbra is lesznek regények, akkor a képregényeket én beáldozhatónak tartom. Szerencsére a rajongói fordítások így is nagyon minőségiek. Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Én a képregényeket így is olvasom, csak a Darth Vader sorozatot olyan minőséginek találtam, hogy szívesen láttam volna a polcomon Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Hozzászólás ideje: 2014. Január 5. Én egyértelműen amellett vagyok, hogy inkább a regényekre fordítsák a figyelmet. A Szukits-féle képregények a korábban leírt okok miatt nem játszanak nálam, ahogy szerintem többeknél is ez lehet a helyzet. Ha hasonló formában jelennének meg a jövőben képregények, mint anno a Semic-nél (apropó jó, hogy előfizettem 1 évre, amiből végül megkaptam egy számot, majd lehúzták a rolót...), arra talán beruháznék. Bár gyűjtő vagyok, nagyban függ a minőségtől is, mire áldozok, mire nem. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2014. Január 6. Hozzászólás ideje: 2014. Január 6. Ha lesz is egyáltalán magyarul, nyomtatásban még képregény, akkor legjobb esetben is a Darth Vader and the Lost Command lesz az utolsó. Ezek után hosszú szünet következik. A távoli jövőben már csak az új Marvel-féle képregények jelenhetnének meg. ha egyáltalán megjelennek... Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2014. Január 6. Hozzászólás ideje: 2014. Január 6. Arra én is kiváncsi leszek, hogy mit fog produkálni a marvel, mert a Dark Horse nyomába se ér, ha a régi marvel képregényekre gondolok. Elég félre értelmezték az egész Jedi-Sith dolgot, túlságosan levitték a marvel szuperhősök szintjére Luke Skywalkert. Talán, hogy sok dologgal tisztában vannak már azóta - ami nem biztos -, talán a történetek sem lesznek olyan silányak, mint a régiek. Még annak ellenére is, hogy azokat lehet kanonizált történeteknek tekinteni. De ha ők fogják megjelentetni a filmes képregényt is az lesz az igazi erőpróba. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.