Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Március 3. Hozzászólás ideje: 2023. Március 3. Arról tud valaki valamilyen infót, hogy annak idején mért nem valósult meg a Dark Empire III eredetileg tervezett 6 füzetes megvalósítása, és miért kellett összecsapni a befejezést a 2 füzetes Empire's Endben? Válasz
HeirToGrievous Hozzászólás ideje: 2023. Március 6. Hozzászólás ideje: 2023. Március 6. (szerkesztve) Csak ennyit hallottam róla: Tom Veitch és a Lucasfilm (George Lucas??) összebalhézott, mert elkaszálták az eredetileg jóváhagyott, Sötét Birodalom I és II között játszódó regényét, meg elvileg valami jogdíjjal kapcsolatos hercehurca is volt a dologban. Ha valóban magával Lucasszal balhézott össze, akkor az megmagyarázná, hogy évekkel később Lucas miért nyilatkozott olyanokat, hogy Palpatine a VI. Részben halt meg, holott korábban igen nagyratartotta a sorozatot, de olyannyira, hogy az egyik Lucasfilm karácsonyi bulin mindenkit megajándékozott a Sötét Birodalom gyűjteményes közetének 1-1 példányával. Szerkesztve: 2023. Március 6. - HeirToGrievous 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Március 6. Hozzászólás ideje: 2023. Március 6. Ez felettébb érdekes. Annak idején hallottam, hogy Lucasnak nagyon tetszettek a Sötét Birodalom különleges, művészi színezése. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Április 5. Hozzászólás ideje: 2023. Április 5. Sziasztok! Valahonnan el lehet érni az első Legacy sorozat 11. számát angolul? Csak erre lenne szükségem. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2023. Április 7. Hozzászólás ideje: 2023. Április 7. 2023. 04. 05. - 11:19, Darth Revan9 írta: Sziasztok! Valahonnan el lehet érni az első Legacy sorozat 11. számát angolul? Csak erre lenne szükségem. Ha felmész a readcomiconline.to oldalra, ott mindent megtalálsz angolul. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Április 7. Hozzászólás ideje: 2023. Április 7. 2 órával ezelőtt, tomcsi80 írta: Ha felmész a readcomiconline.to oldalra, ott mindent megtalálsz angolul. Köszi. @Whill-nek hála már rátaláltam, és így el tudtam végezni azt, amit kellett. 1 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2023. Május 20. Hozzászólás ideje: 2023. Május 20. Most már biztos, hogy megjelenik az Epic Collection: Hagyaték 1. kötete. A kötet 19 számot tartalmaz. https://www.szukits.hu/star-wars-hagyatek-elso-kotet 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Május 20. Hozzászólás ideje: 2023. Május 20. Na, akkor a Hagyaték lett a befutó. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2023. Június 9. Hozzászólás ideje: 2023. Június 9. A Dark Empire folytatódik! 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 17. Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 17. A Dark Empire képregényben a Dark Side Elite hogyan lett fordítva? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 18. Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 18. Jó kérdés, már rég olvastam, az eredeti nyomtatásban már nincs meg. Talán sötét oldali akolítusnak mondanám így elsőre. 1 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 18. Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 18. Előjegyezhető a Legacy - Hagyaték második kötete! 20-36 és a 41-es számokat fogja tartalmazni. https://www.szukits.hu/star-wars-hagyatek-ii-kepregeny 1 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 19. Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 19. 2023. 08. 17. - 21:39, Iqvi írta: A Dark Empire képregényben a Dark Side Elite hogyan lett fordítva? A Dark Side Warriors kifejezést használják inkább és az a Sötét oldal harcosai fordítást kapta. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Október 21. Hozzászólás ideje: 2023. Október 21. (szerkesztve) Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy a firefist galaxist azt hogyan fordították magyarul ha megjelent valamiben? Szerkesztve: 2023. Október 21. - Iqvi Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Október 21. Hozzászólás ideje: 2023. Október 21. 6 órával ezelőtt, Iqvi írta: Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy a firefist galaxist azt hogyan fordították magyarul ha megjelent valamiben? Nem tudok róla, hogy előfordult volna a kifejezés a Legendák művekben. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Október 22. Hozzászólás ideje: 2023. Október 22. Köszi, akkor angolul fogom használni a cikkemben. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Október 26. Hozzászólás ideje: 2023. Október 26. Hogy változik az ember. 10-15 éve még odavoltam a Hagyaték sorozatért, Most, hogy átolvastam a teljes első szériát, már nem tetszik annyira, mint annak idején. Vannak nagyon jó, kiváló pillanatai, amelyek továbbra is lenyűgöznek. Viszont egyre több zavaró dolgot vettem észre. Egyrészt bizonyos elhúzódó szálakat. Cade Skywalker sokszor viselkedik unszimpatikusan, túl sokszor ostoba. Vagy éppen túl sok a kegyetlenség a képregény lapjain. Már-már grimdarkba megy át az egész.... Ezek a dolgok most inkább lefelé vitték az élményt. A személye best of Star Wars listámra most nem tenném fel. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Október 26. Hozzászólás ideje: 2023. Október 26. Aki megkapta a Hagyaték 1. kötetét, annak volt hibás példánya? Állítólag bizonyos oldalak szétcsúsztak, úgy hogy a képek feljebb tolódtak. Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2023. Október 26. Hozzászólás ideje: 2023. Október 26. 5 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Aki megkapta a Hagyaték 1. kötetét, annak volt hibás példánya? Állítólag bizonyos oldalak szétcsúsztak, úgy hogy a képek feljebb tolódtak. Az klassz. Azt hiszem, meglesz az esti program, ha hazaértem... biztos nyugodt leszek addig. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Október 26. Hozzászólás ideje: 2023. Október 26. (szerkesztve) Én átvizsgáltam és a sajátomban nem találtam hibát. Meg ismerősöm példányában sem. A molyon írták, hogy volt ilyen, de azt cserével intézték is. UPDATE. Egyelőre úgy néz ki, csak egyedi eset volt. Más molyos ismerőseim is sorban nézik meg a kiadványt, náluk minden rendben. Szerkesztve: 2023. Október 26. - Darth Revan9 Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2023. Október 27. Hozzászólás ideje: 2023. Október 27. 7 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Én átvizsgáltam és a sajátomban nem találtam hibát. Meg ismerősöm példányában sem. A molyon írták, hogy volt ilyen, de azt cserével intézték is. UPDATE. Egyelőre úgy néz ki, csak egyedi eset volt. Más molyos ismerőseim is sorban nézik meg a kiadványt, náluk minden rendben. Igen, én is átpörgettem, de nem láttam látványos hibát. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2023. November 2. Hozzászólás ideje: 2023. November 2. 2023. 10. 21. - 17:31, Iqvi írta: Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy a firefist galaxist azt hogyan fordították magyarul ha megjelent valamiben? Nincs magyar fordítása. A klónok támadásában látható a rendszer térképe, mikor Obi-Wan Kenobi kutatja a Kaminót, de csak a Rishi-ködöt említi. A másik neve angolul Companion Besh. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. November 2. Hozzászólás ideje: 2023. November 2. Köszi, azóta már megírtam a cikket. Angolul fog szerepelni benne a galaxis neve. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2023. November 26. Hozzászólás ideje: 2023. November 26. (szerkesztve) Előjegyezhető a Legacy – Hagyaték harmadik kötete! 37-40 és 42-50 és a Háború 1-6 számokat tartalmazza. https://www.szukits.hu/star-wars-hagyatek-iii-kepregeny Szerkesztve: 2023. November 26. - tomcsi80 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. December 28. Hozzászólás ideje: 2023. December 28. 41-es füzet miért nincs benne? 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. December 28. Hozzászólás ideje: 2023. December 28. 1 órával korábban, Iqvi írta: 41-es füzet miért nincs benne? Az a második kötetben kapott helyet. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Augusztus 25. Hozzászólás ideje: Augusztus 25. https://index.hu/kultur/2024/04/24/star-wars-trilogia-disney-hagyatek-kepregeny-sorozat/ Érdekes vélemény a Hagyatékról. 1 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: Augusztus 27. Hozzászólás ideje: Augusztus 27. 2024. 08. 25. - 16:39, Darth Revan9 írta: https://index.hu/kultur/2024/04/24/star-wars-trilogia-disney-hagyatek-kepregeny-sorozat/ Érdekes vélemény a Hagyatékról. Mivel lepipálta a disney film trilógiát, azért kellett sok mindent átvenni belőle és a legendákba sorolni. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Augusztus 28. Hozzászólás ideje: Augusztus 28. Milyen mérce szerint is pipálta le egy képregény sorozat a Lucasfilm által készített folytatás trilógiát, amikor is a két formátum és közössége nem is igazán összehasonlítható? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Augusztus 28. Hozzászólás ideje: Augusztus 28. Azért azt nem mondanám, hogy nem hasonlítható össze. A formátum más, de ugyanúgy történetet mesélnek el, ugyanúgy a Star Wars-t kedvelők valamelyik közösségéhez, közönségének szól. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.