Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
49 perccel korábban, ati írta:

Nézegettem ezt a Hachette legendák gyűjteményét, a franciáknál már 140. számnál jár, brutális.
Itt meg lehet nézni mik jelentek meg eddig:

https://www.bedetheque.com/serie-49847-BD-Star-Wars-Legendes-La-Collection-Hachette.html

Nem lenne rossz, de akkora katyvasz az egész kiadási sorrend, hogy az hihetetlen. Mintha valaki vaktában válogatta volna ki őket. Egy ilyen komoly gyűjteménynél vehették volna a fáradságot, hogy kronológiailag sorbarendezik. 
Ennek a megjelenése csak akkor lenne jó nálunk, ha a Disney leállna a képregényekkel és már nem lenne mit kiadni. 

Sorban vannak (kék számok), csak nem sorrendben (fekete számok - itt most ezüst, mert a fekete nem nagyon látszik a fórumon) jelentek meg. A Legendás Batmannél ugyanez a helyzet, ezért is lesz hiányos a gerinc, miután megszűnik a 70. számmal.

Kronológiai sorrend:

- A Jedik Hajnala 1: Erővihar (1) 1.

- A Jedik Hajnala 2: Bogan Foglyai (3) 2.

- A Jedik Hajnala 3: Erőháború (9) 3.

- Jedi Históriák: A Sith-ek Aranykora (18) 4.

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, HeirToGrievous írta:

Sorban vannak (kék számok), csak nem sorrendben (fekete számok - itt most ezüst, mert a fekete nem nagyon látszik a fórumon) jelentek meg. A Legendás Batmannél ugyanez a helyzet, ezért is lesz hiányos a gerinc, miután megszűnik a 70. számmal.

Kronológiai sorrend:

- A Jedik Hajnala 1: Erővihar (1) 1.

- A Jedik Hajnala 2: Bogan Foglyai (3) 2.

- A Jedik Hajnala 3: Erőháború (9) 3.

- Jedi Históriák: A Sith-ek Aranykora (18) 4.

Szóval, ha jól értem nem sorrendben jelennek meg, de a végén ha sorba rendezed akkor jön ki a gerinc kép?

Hozzászólás ideje:

Ha ez megjelenne nálunk onnantól a haloszak.hu oldalnak nem kellene többé legendák képregényeket fordítaniuk. Mivel a szukits valószínűleg leállna a képregényekkel. Akkor vihetné a halozsak a kánon képregényeket :D

Hozzászólás ideje:
49 perccel korábban, ati írta:

Ha ez megjelenne nálunk onnantól a haloszak.hu oldalnak nem kellene többé legendák képregényeket fordítaniuk. Mivel a szukits valószínűleg leállna a képregényekkel. Akkor vihetné a halozsak a kánon képregényeket :D

Lehet.

De amíg van rá időnk, és olyanok, akik beírják, csináljuk.

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, HeirToGrievous írta:

De amíg van rá időnk, és olyanok, akik beírják, csináljuk.

Én nagyon örülök neki, hogy csináljátok a Legendset! Hogy magam idézzem: "a több tartalom a jó tartalom" (magyarul is) akár Legends akár kánon, mindig feldobja a napom amikor meglátok a Hzs-n egy új SW képregényt! :) 

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Én nagyon örülök neki, hogy csináljátok a Legendset! Hogy magam idézzem: "a több tartalom a jó tartalom" (magyarul is) akár Legends akár kánon, mindig feldobja a napom amikor meglátok a Hzs-n egy új SW képregényt! :) 

Köszi, ez jól esik! :)

Ezt a kommentet majd átmásolom, és Recsinek is megmutatom.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

A Vérvörös Birodalom

Kellemes meglepetés ez a masszív, 500 oldalas kötet. A történet 7 évvel az endori csata után veszi fel a fonalat (Palpatine végleges halála után), a császár utolsó életben maradt elit gárdistájára, Kir Kanosra koncentrálva. A férfi hithű elköteleződöttsége a néhai Palpatine hamis eszménye iránt olyan erős, hogy csak később ébred rá, milyen ember is volt valójában az uralkodó. Kanosról gyorsan kiderül, hogy bár nem szent, azért a rossz ember fogalmától is távol áll. Palpatine propagandájának egy újabb áldozata, aki igyekszik a saját erkölcsi iránytűjéhez mérten helyesen cselekedni. Carnor Jax gyakorlatilag az ellenpólusa, aki manipulációval és zsarolással igyekszik megtartani árulással megszerzett hatalmi pozícióját a Birodalmi Maradvány trónján.  

Nekem tetszett a birodalmi hadurak marakodását, politikai játszmáit bemutató folytatás is. A kisstílű, erkölcstelen, minden szempontból aljas, ízig-vérig birodalmi elit képtelen az összefogásra. A nagyobb célt, vagyis a Birodalom feltámasztását elhomályosítják saját pitiáner hatalmi vágyaik, amelyek csak széthúzáshoz, halálesetekhez és a Maradvány további szétforgácsolásodásához vezetnek. 

A későbbiekben felbukkan a Fekete Nap és Grappa, a hutt, ami érdekes alvilági konspirációkat eredményez. Mirith Sinn karaktere (külsőre) engem nagyon emlékeztetett Mara Jade-re. 

A történet érdekes, kellően izgalmas és Star Wars hangulattal teli. Kiválóan (és az Ep1-2-3-hoz képest is konzisztensen) bővíti az univerzumot, ami különösen nagy bravúr annak fényében, hogy az 1-2. rész még az előzmény trilógia előtt jelent meg. A rajzokkal is elégedett voltam, leszámítva a miniket. 

Hozzászólás ideje:
2021. 06. 10. - 12:22, ati írta:

Akkor vihetné a halozsak a kánon képregényeket :D

A hivatalos megjelenésük előtt a starwarsmedia.hu-n voltak megtalálhatóak és Darth Sky közlésében a fórumon. De úgy látszik, hogy a letöltésekből töröltek mindent onnan.  

• 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Írtam a Suvet kft-nak, hogy szándékukban áll-e megjelentetni a Hachette által kiadott Star Wars Legends Collection-t és a következő választ kaptam: "Sajnos mi sem tudunk többet a Hachette terveiről, mint bárki más - amint valamit eldöntöttek, a weboldalukon jelezni szokták, ennél többet nem tudunk mi sem. Üdvözlettel Suvet Kft." 

• 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Ha valakinek megvan a Coruscant Comics.blog.hu-n közzétett Star Wars képregények és Lanoree Brock Je'daii őrszem kalandjai novella CBR fájlba berakva, azt küldje már el nekem. 

Szerkesztve: - tomcsi80

• 4 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Előjegyezhetők a következő Legendák képregények.

A Jedik Hajnala

https://www.szukits.hu/star-wars-legends-epic-collection-tales-of-the-jedi-vol-1

A Régi Köztársaság Lovagjai

https://www.szukits.hu/star-wars-legends-epic-collection-the-old-republic-vol-1

Hagyaték

https://www.szukits.hu/star-wars-legends-epic-collection-legacy-vol-1

Sötét Birodalom

https://www.szukits.hu/star-wars-dark-empire-trilogy-hc

Egyelőre ez még csak tervezet, de nem ártana, ha minél többen előjegyeznétek. A legtöbb előjegyzést gyűjtő megjelenhet. Hajrá, előjegyzésre fel!

Hozzászólás ideje:
19 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A Jedik Hajnala

https://www.szukits.hu/star-wars-legends-epic-collection-tales-of-the-jedi-vol-1

Hagyaték

Sötét Birodalom

Egyelőre ez még csak tervezet, de nem ártana, ha minél többen előjegyeznétek. A legtöbb előjegyzést gyűjtő megjelenhet. Hajrá, előjegyzésre fel!

Úristen, ez mind kéne! A Tales of the Jedi világa mindig nagyon megfogott, érdekes ez a kb. 25.000 évvel Yavin előtti időszak minden szempontból. Az Old Republic és a Legacy pedig közel áll a szívemhez, a Semic-es korszakban gyűjtöttem ezeket a füzeteket, akkor még csak két havonta jöttek ki, de mindig vártam a megjelenést. Végre teljes lehetne magyarul mindkét korszak. Dark Empire a negyedik a ranglistámon, de annak is örülnék persze. Nem tudnék dönteni, előjegyzem mind, aztán veszem amelyik jön.

Hozzászólás ideje:

A Jedik Hajnala, a Régi Köztársaság Lovagjai, valamint a Hagyték lenne a legjobb -szerény véleményem szerint. A Dark Empire-rel kapcsolatban osztom azok álláspontját, akik a Star Wars szégyenfoltjának tartják. Annál lejjebb csak a f*stalicska Darth Vader kesztyűje és folytatásai vannak.

Hozzászólás ideje:
12 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A Jedik Hajnala, a Régi Köztársaság Lovagjai, valamint a Hagyték lenne a legjobb -szerény véleményem szerint. A Dark Empire-rel kapcsolatban osztom azok álláspontját, akik a Star Wars szégyenfoltjának tartják. Annál lejjebb csak a f*stalicska Darth Vader kesztyűje és folytatásai vannak.

Nekem annyira nem volt vele bajom mint sokaknak, de tény hogy enyhén szólva nem a legerősebb a Legendák képregények között. Szerinted van esély arra, hogy idővel mind megjelenhessen? Pl. idén a legtöbbet előjegyzett, aztán 2024-ben egy másik ebből a listából, és így tovább. Vagy itt most tényleg csak egy címre lesz esély? Persze már az is nagy szó ilyen árak mellett. Mindenesetre én a Thrawn és a Darth Bane trilógiák új kiadásait is előrendeltem, szóval amíg tudom, támogatom a Kánon kötetek mellett a Legendákat is.

Szerkesztve: - mui-ruy

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, mui-ruy írta:

Nekem annyira nem volt vele bajom mint sokaknak, de tény hogy enyhén szólva nem a legerősebb a Legendák képregények között. Szerinted van esély arra, hogy idővel mind megjelenhessen? Pl. idén a legtöbbet előjegyzett, aztán 2024-ben egy másik ebből a listából, és így tovább. Vagy itt most tényleg csak egy címre lesz esély? Persze már az is nagy szó ilyen árak mellett. Mindenesetre én a Thrawn és a Darth Bane trilógiák új kiadásait is előrendeltem, szóval amíg tudom, támogatom a Kánon kötetek mellett a Legendákat is.

Megegyezés kérdése, ami most folyamatban van. Így ezt nem lehet megjósolni. Egyelőre egy címre van esély ezek közül idén év végére. A többi a bürokrácia és a fogyás kérdése. Fogyással valószínűleg nem lesz gond.

Hozzászólás ideje:

Hát ezzel most sikerült meglepni. :D

Én a jedik hajnalára szavazok. Az az egyetlen, ami még semmilyen formában nem jelent meg nálunk, sőt még hálózsákon sem elérhető.

Nézegettem ezt az epic collectiont, aminek részei ezek a képregények.
Hát elképesztő mennyi jelent már meg belőle.

https://starwars.fandom.com/wiki/Epic_Collection

Hozzászólás ideje:
14 órával ezelőtt, ati írta:

Az az egyetlen, ami még semmilyen formában nem jelent meg nálunk, sőt még hálózsákon sem elérhető.

Ez nem igaz, mert van egy Coruscantcomics.blog.hu oldal, ahol közzétették a Jedik hajnala sorozatot magyar fordítással, csak a képregények letöltése lehetetlen, mert amióta van az új kánon, motiválatlan lett a fordító és nem nagyon foglalkozik vele. Ha meg akarod tekinteni én el tudom küldeni neked. https://coruscantcomics.blog.hu/2014/11/30/star_wars_dawn_of_the_jedi

Szerkesztve: - tomcsi80

Hozzászólás ideje:
2022. 02. 13. - 16:27, Darth Revan9 írta:

Szerintem ebben a papírválságos rossz gazdasági környezetben ez már nem lesz.

Nem hivatalosan már mindkettő teljes.

A Hagyatékból hiányzik még a 2.0-ás Kézikönyv, ami valahol elakadt, mert már rég ki kellett volna kerülnie.

2023. 02. 02. - 19:16, Darth Revan9 írta:

A Jedik Hajnala

Hagyaték

Sötét Birodalom

Én a Hagyatékot alapból, mint lehetőséget fel sem vetettem volna.

Ha a Vektor történetszál miatt a KOTORt is belevesszük egy több, mint 4000 éves időtartamot ölel fel, miután nem egy korábbi dologra (Klónháborúk eseményeire, karaktereire, Yuuzhan Vong-háborúra, az Új Köztársaság karakterei stb.) történik utalás, ami miatt sokak számára válik nehezen feldolgozhatóvá az előbb említett okok miatt, ezért is volt a Semices időkben kissé megosztó.

Ráadásul, a korábbiak ismeretében, mi garantálja, hogy a Disney a sorozat további részeit is engedélyezni fogja?

Szerkesztve: - HeirToGrievous

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, HeirToGrievous írta:

Nem hivatalosan már mindkettő teljes.

A Hagyatékból hiányzik még a 2.0-ás Kézikönyv, ami valahol elakadt, mert már rég ki kellett volna kerülnie.

Én a Hagyatékot alapból, mint lehetőséget fel sem vetettem volna.

Ha a Vektor történetszál miatt a KOTORt is belevesszük egy több, mint 4000 éves időtartamot ölel fel, miután nem egy korábbi dologra (Klónháborúk eseményeire, karaktereire, Yuuzhan Vong-háborúra, az Új Köztársaság karakterei stb.) történik utalás, ami miatt sokak számára válik nehezen feldolgozhatóvá az előbb említett okok miatt, ezért is volt a Semices időkben kissé megosztó.

Ráadásul, a korábbiak ismeretében, mi garantálja, hogy a Disney a sorozat további részeit is engedélyezni fogja?

Van igazság abban, hogy nem biztos, hogy mindegyik kap engedélyt. Ez jelenleg egy felmérés. Tudomásom szerint most mégis, ezeket a képregény omnikat engedélyezik. De majd meglátjuk mi lesz. Viszont a kiadónak kell egy kis info, hogy melyikkel indítsanak, már most.

Hagyaték - ez az egyik legnépszerűbb Star Wars képregény cím, nem maradhatott ki. Tudomásom szerint  ezekben az Omni kiadásokban extra leírások is vannak, melyek segítik az olvasót a történet pozicionálásában. A Semices béna kacsa kiadásban erre esély sem volt. És az eddigi reakciók alapján az olvasók nagyon örülnek mind a négy esélyes jelöltnek,. Már most, nagyon sokan a Hagyatékot akarják.

Hozzászólás ideje:
10 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Már most, nagyon sokan a Hagyatékot akarják.

Akkor valószínűleg olyanok akarják, akik nem vették még észre, hogy a sorozat fordítása teljesen elkészült a halozsak.hu jóvoltából. Én inkább a Jedik hajnalának a megjelenését támogatnám a kronológiai sorrend miatt, de mindegyikre szavaztam. 

Hozzászólás ideje:
2023. 02. 04. - 23:21, tomcsi80 írta:

Akkor valószínűleg olyanok akarják, akik nem vették még észre, hogy a sorozat fordítása teljesen elkészült a halozsak.hu jóvoltából. Én inkább a Jedik hajnalának a megjelenését támogatnám a kronológiai sorrend miatt, de mindegyikre szavaztam. 

A Jedik Hajnala és Régi Köztársaság lovagjai lenne talán a legjobb. És még a Hagyaték is.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Most viszont a Dark Empire kezd elhúzni. Lehet, hogy ez lesz...

Hol lehet megtekinteni a szavazás állását?

Hozzászólás ideje:
59 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Egyelőre csak a hozzászólásokból látszik ez.

Akkor a Jedi könyvtár facebookos oldal lesz. Azokat én is olvastam. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.