csoli1138 Hozzászólás ideje: Október 31. Hozzászólás ideje: Október 31. Utána viszont ömlött a spot napi szinten a premierig. Egy második trailer engem is nagyon érdekelne már, aztán már nem lesz nehéz kivárni a dátumot. Én nagyon várom. Szerintem meg fogja szólítani a gyermeki énünket, el fog varázsolni. 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: November 1. Hozzászólás ideje: November 1. A poszter legalább ütős, mégha a trailer nem is 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: November 1. Szerző Hozzászólás ideje: November 1. Az előzetesek alapján kezdem kapizsgálni, miért dugdosták ezt eddig. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: November 2. Hozzászólás ideje: November 2. Ezt fejtsd ki nekem légyszíves! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: November 2. Szerző Hozzászólás ideje: November 2. Elég SW idegennek tűnik. 1 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: November 2. Hozzászólás ideje: November 2. Hát kívánom, hogy ne így legyen de ez szerintem még annyi embert se fog érdekelni, mint az Akolitus 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: November 2. Szerző Hozzászólás ideje: November 2. Talán az év vége segít neki. Ilyenkor többen tévéznek. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: November 4. Hozzászólás ideje: November 4. 2024. 11. 02. - 15:14, Yoda József írta: Hát kívánom, hogy ne így legyen de ez szerintem még annyi embert se fog érdekelni, mint az Akolitus Nem tudom, melyik lenne a jobb forgatókönyv. Ha sokan nézik és még több ilyen készül, vagy... ha kevesen, és akkor megint rossz következtetéseket vonnak le, és sóval szórják be a jövőbeli SW sorozatok hűlt helyét is. A trailerek alapján ez annak a tipikus esete, mint amikor látják a fejesek, hogy ÚÚÚ mekkorát megy a Stranger things, gyorsan csináljunk egy sajátot. Jó dolgok szoktak ilyesmiből kisülni, ja nem. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: November 4. Hozzászólás ideje: November 4. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez a sorozat pont azért lehet sokkal nagyobb siker, mint az Akolitus, mert tágabb nézőközönséget céloz meg, nem kimondottan SW fanokat, hanem inkább a klasszikus kalandregények hagyományait követve, mint amilyen a Kincses sziget, vagy a filmek között az Indiana Jones, mindezt SW környezetben. Ebben nagy eséllyel nem lesz olyan momentum, amibe olyan szinten bele lehet kötni, mint amiket az Akolitus felkínált, és nem csak a legelhivatottabb rajongók fogják majd értékelni. Minden azon múlik, hogy a történet jó lesz-e, a szereplők szimpatikusak lesznek-e, tudunk-e majd izgulni értük, és közben hogy jó legyen az SW rajongóknak, lesz-e jól működő világépítés. Jók lehetnek a minimális és finom kapcsolódások eme univerzum eddig ismert elemeihez, de alapvetően egy merőben más típusú alkotást várok, aminek épp ez lehet a legnagyobb előnye. 6 Válasz
DanCarver Hozzászólás ideje: November 5. Hozzászólás ideje: November 5. 16 órával ezelőtt, Pildi írta: Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez a sorozat pont azért lehet sokkal nagyobb siker, mint az Akolitus, mert tágabb nézőközönséget céloz meg, nem kimondottan SW fanokat, hanem inkább a klasszikus kalandregények hagyományait követve, mint amilyen a Kincses sziget, vagy a filmek között az Indiana Jones, mindezt SW környezetben. Ebben nagy eséllyel nem lesz olyan momentum, amibe olyan szinten bele lehet kötni, mint amiket az Akolitus felkínált, és nem csak a legelhivatottabb rajongók fogják majd értékelni. Minden azon múlik, hogy a történet jó lesz-e, a szereplők szimpatikusak lesznek-e, tudunk-e majd izgulni értük, és közben hogy jó legyen az SW rajongóknak, lesz-e jól működő világépítés. Jók lehetnek a minimális és finom kapcsolódások eme univerzum eddig ismert elemeihez, de alapvetően egy merőben más típusú alkotást várok, aminek épp ez lehet a legnagyobb előnye. Az alkotók és a Lucasfilm nem titkolt célja, hogy ezzel az átlagnézőket, fiatalabb generációkat is megszólítsák, bevonzzák az SW-be, mert a sorozat nem igényli hogy ismerd a teljes univerzumot. Ideális belépő lehet újaknak. A sorozat alkotói beszéltek kicsit inspirációkról és a színészek kiválasztásáról. https://rebo.hu/2024/11/03/kobor-alakulat-jon-watts-christopher-ford/ 20 órával ezelőtt, Donát írta: Nem tudom, melyik lenne a jobb forgatókönyv. Ha sokan nézik és még több ilyen készül, vagy... ha kevesen, és akkor megint rossz következtetéseket vonnak le, és sóval szórják be a jövőbeli SW sorozatok hűlt helyét is. A trailerek alapján ez annak a tipikus esete, mint amikor látják a fejesek, hogy ÚÚÚ mekkorát megy a Stranger things, gyorsan csináljunk egy sajátot. Jó dolgok szoktak ilyesmiből kisülni, ja nem. Függetlenül ezeknek a sorozatoknak a fogadtatásától így is behúzzák a féket jövő évtől az SW sorozatok terén. Nincs kizárva, hogy a Stranger Things sikere tolta őket efelé, de lehet, hogy az alkotóknak volt egy víziójuk és arra ugrott rá a Lucasfilm, kitudja ezeket már követni. 3 Válasz
Odumin Hozzászólás ideje: November 5. Hozzászólás ideje: November 5. (szerkesztve) 1 órával korábban, DanCarver írta: Az alkotók és a Lucasfilm nem titkolt célja, hogy ezzel az átlagnézőket, fiatalabb generációkat is megszólítsák, bevonzzák az SW-be, mert a sorozat nem igényli hogy ismerd a teljes univerzumot. Ideális belépő lehet újaknak. És mivel folytatják? Egyszer úgyis vissza kell kanyarodni a New Hope-hoz. Szerkesztve: November 5. - Odumin 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: November 5. Szerző Hozzászólás ideje: November 5. Jon Watts mondjuk hatalmas kasszasikereket csinált, és ha csak ezekből indulunk ki, akkor minimum pozitív színezete van a dolgoknak. 1 Válasz
DanCarver Hozzászólás ideje: November 5. Hozzászólás ideje: November 5. 1 órával ezelőtt, Odumin írta: És mivel folytatják? Egyszer úgyis vissza kell kanyarodni a New Hope-hoz. Akármelyikkel. Egy most újonnan belépő akár a Mandóval is kezdheti az ismerkedést az SW-vel, most már annyi minden van. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: November 5. Hozzászólás ideje: November 5. (szerkesztve) Amúgy nem úgy szólt a fáma, hogy Jon Favreau a Spider-Man: No Way Home forgatásán megkérdezte Jon Watts-t, lenne-e kedve Star Wars-t rendezni, erre Watts előállt a Skeleton Crew ötletével. Szóval nem a Disney találta ki a Stranger Things lassan tíz évvel ezelőtti sikerét látva, hogy csinálnak egy ilyen sorozatot, hanem Watts állt eléjük az ötlettel. Az meg szerintem nem baj, ha kísérleteznek a komfortzónán kívül is, mert ha nem tesznek így, akkor pont az valósul meg, amitől sokan (jogosan) hangosan féltek a The Acolyte kaszája után: megrekedünk az OT nyújtotta keretek között. A Skeleton Crew talán minden eddiginél bátrabban lép ki a komfortzónából, amit eddig igazán csak az Andor mert megtenni, és ne feledjük, azt is bőségesen vádolták azzal, hogy csak egy szimpla sci-fi-thriller, és semmi starwarsos nincs benne. Ráadásul úgy tűnik, a Skeleton Crew szépen szakít a már unalomig ismételgetett toposzokkal: a főhős nem árva, nem egy világvégi, fejletlen és/vagy lepukkant világon él, egyelőre úgy tűnik, nincs hatalmas tragédia a múltjában, stb. És mind ismerjük azt az ősi maja közmondást, hogy "filmet és sorozatot ne a trailer alapján ítélj meg". Nálam a poén az, hogy ha nem lenne rá kiírva a Star Wars cím, hanem csak egy "általános sci-fi" lenne, sokkal jobban lelkesednék érte. Pár napja kezdtem újranézni a Lost in Space-t, ami kábé pöcre ugyanez a koncepció (a sztori középpontjában gyerekek állnak, akik néhány felnőttel elvesztek az űrben). És ezt a szériát az utóbbi tíz év egyik legjobb sci-fi sorozatának tartom. És, ha a Sith tanácsokat megfogadva magamba nézek, a szívem tudja, hogy a Skeleton Crew-val eddig tényleg csak az az egy bajom van eddig, hogy Star Wars-nak van titulálva, miközben a trailerek alapján nagyon nem érzem azt a hangulatot, amit az SW-től érezni szoktam (amúgy ilyen is volt már egyszer velem, a Rogue One teaser trailere szintén ezt produkálta). De majd elválik, a sorozat mit hoz. Szerkesztve: November 5. - Dzséjt 1 2 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: November 5. Hozzászólás ideje: November 5. 4 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Nálam a poén az, hogy ha nem lenne rá kiírva a Star Wars cím, hanem csak egy "általános sci-fi" lenne, sokkal jobban lelkesednék érte. Pár napja kezdtem újranézni a Lost in Space-t, ami kábé pöcre ugyanez a koncepció (a sztori középpontjában gyerekek állnak, akik néhány felnőttel elvesztek az űrben). És ezt a szériát az utóbbi tíz év egyik legjobb sci-fi sorozatának tartom. És, ha a Sith tanácsokat megfogadva magamba nézek, a szívem tudja, hogy a Skeleton Crew-val eddig tényleg csak az az egy bajom van eddig, hogy Star Wars-nak van titulálva, miközben a trailerek alapján nagyon nem érzem azt a hangulatot, amit az SW-től érezni szoktam ( Én is pont így èrzek. És nagyon drukkolok, hogy megtaláljuk benne a Star Warst. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: November 5. Szerző Hozzászólás ideje: November 5. 5 órával ezelőtt, Dzséjt írta: És, ha a Sith tanácsokat megfogadva magamba nézek, a szívem tudja, hogy a Skeleton Crew-val eddig tényleg csak az az egy bajom van eddig, hogy Star Wars-nak van titulálva, miközben a trailerek alapján nagyon nem érzem azt a hangulatot, amit az SW-től érezni szoktam Azért az nem hátrány, ha egy SW sorozat SW hangulatot kelt a nézőben. Én legalábbis ezt várom, ezért nézek SW-t és nem Marvelt vagy Stranger Things-t. Persze a hangulattól független még lehet jó a széria. Nálam a Rogue One elsőre is nagy adag SW érzést árasztott, nem volt vele bajom. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: November 5. Hozzászólás ideje: November 5. 30 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Azért az nem hátrány, ha egy SW sorozat SW hangulatot kelt a nézőben. Én legalábbis ezt várom, ezért nézek SW-t és nem Marvelt vagy Stranger Things-t. Persze a hangulattól független még lehet jó a széria. Nálam a Rogue One elsőre is nagy adag SW érzést árasztott, nem volt vele bajom. Egyetértek, nem mindegy hogy a gombhoz varrjuk a kabátot, vagy fordítva. Egy példa: a Maxon idén mutatták be a True Detective új évadát, ami kb annyiban illett a korábbi franchise-hoz, hogy ebben is nyomoztak, amúgy se minőségben, se hangulatban, se komplexitásban nem illett a franchise-hoz. Elég szekunder szégyen volt pl a befejezése is. És magamon is éreztem, hogy ha ezt önálló név alatt mutatják be, sokkal inkább megbocsátó, toleráns az ember a hibáival mert nem azt várja, amit az erőltetett franchise társítás sugall. Remélhetőleg itt nem ez lesz, de a trailerek alapján azért eléggé szívom a fogam, hogy erre pazarolják Jude Lawt... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: November 5. Hozzászólás ideje: November 5. 35 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Azért az nem hátrány, ha egy SW sorozat SW hangulatot kelt a nézőben. Nem, hogy nem hátrány, hanem egyenesen elvárás, hogy egy Star Wars mű Star Wars hangulatot árasszon, ezért sem lelkesedem a sorozatért jelenleg, mert a trailerek ezt az elvárást számomra baromira nem teljesítették. Remélem, a sorozattal nem lesz ilyen gondom. 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: November 7. Szerző Hozzászólás ideje: November 7. (szerkesztve) A sorozat elé egy kis kedvcsináló. Szerkesztve: November 7. - Ody Mandrell 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: November 7. Hozzászólás ideje: November 7. Nagyon korrekt összefoglaló Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: November 7. Hozzászólás ideje: November 7. Őszintén szólva, ez a videó jobban meghozta a kedvem, mint a trailer. Rávilágított néhány érdekességre. Bár azért még most sem vagyok felspanolva. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: November 7. Szerző Hozzászólás ideje: November 7. Ezekkel a dolgokkal nagyjából korábban is tisztában voltam, nekem inkább megerősítette a szkepticizmusomat. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: November 7. Hozzászólás ideje: November 7. 6 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Bár azért még most sem vagyok felspanolva. Majd leszel. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: November 8. Hozzászólás ideje: November 8. (szerkesztve) D23 Szerkesztve: November 8. - Bence1997 5 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: November 9. Hozzászólás ideje: November 9. Új képek a sorozatból és hogy mely részekből vannak. Első epizód: 4. epizód - Neel és Hayna (Hala Finley) az Achrannon: 5. epizód - Jod Na Nawood és Neel a Lanupán 6. epizód - KB és Wim a Lanupán 7. epizód - Vane 5 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: November 9. Hozzászólás ideje: November 9. Tetszenek a képek. Az 5.epizódbeli képen az írás nagyon Fallen orderes, hacsak nem egy az egyben az. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: November 9. Szerző Hozzászólás ideje: November 9. Azok nem sith rúnák? Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: November 9. Hozzászólás ideje: November 9. Én némelyikről azt hittem, hogy akasztófa. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: November 9. Hozzászólás ideje: November 9. 5 órával ezelőtt, Bence1997 írta: 4. epizód - Neel és Hayna (Hala Finley) az Achrannon: Elsőre azt hittem, hogy ez a Nevarro. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.