Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A Skeleton Crew sorozat

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Utána viszont ömlött a spot napi szinten a premierig. Egy második trailer engem is nagyon érdekelne már, aztán már nem lesz nehéz kivárni a dátumot. 

Én nagyon várom. Szerintem meg fogja szólítani a gyermeki énünket, el fog varázsolni. 

Hozzászólás ideje:
2024. 11. 02. - 15:14, Yoda József írta:

Hát kívánom, hogy ne így legyen de ez szerintem még annyi embert se fog érdekelni, mint az Akolitus

Nem tudom, melyik lenne a jobb forgatókönyv. Ha sokan nézik és még több ilyen készül, vagy... ha kevesen, és akkor megint rossz következtetéseket vonnak le, és sóval szórják be a jövőbeli SW sorozatok hűlt helyét is. A trailerek alapján ez annak a tipikus esete, mint amikor látják a fejesek, hogy ÚÚÚ mekkorát megy a Stranger things, gyorsan csináljunk egy sajátot. Jó dolgok szoktak ilyesmiből kisülni, ja nem.

Hozzászólás ideje:

Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez a sorozat pont azért lehet sokkal nagyobb siker, mint az Akolitus, mert tágabb nézőközönséget céloz meg, nem kimondottan SW fanokat, hanem inkább a klasszikus kalandregények hagyományait követve, mint amilyen a Kincses sziget, vagy a filmek között az Indiana Jones, mindezt SW környezetben. Ebben nagy eséllyel nem lesz olyan momentum, amibe olyan szinten bele lehet kötni, mint amiket az Akolitus felkínált, és nem csak a legelhivatottabb rajongók fogják majd értékelni. Minden azon múlik, hogy a történet jó lesz-e, a szereplők szimpatikusak lesznek-e, tudunk-e majd izgulni értük, és közben hogy jó legyen az SW rajongóknak, lesz-e jól működő világépítés. Jók lehetnek a minimális és finom kapcsolódások eme univerzum eddig ismert elemeihez, de alapvetően egy merőben más típusú alkotást várok, aminek épp ez lehet a legnagyobb előnye. 

Hozzászólás ideje:
16 órával ezelőtt, Pildi írta:

Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez a sorozat pont azért lehet sokkal nagyobb siker, mint az Akolitus, mert tágabb nézőközönséget céloz meg, nem kimondottan SW fanokat, hanem inkább a klasszikus kalandregények hagyományait követve, mint amilyen a Kincses sziget, vagy a filmek között az Indiana Jones, mindezt SW környezetben. Ebben nagy eséllyel nem lesz olyan momentum, amibe olyan szinten bele lehet kötni, mint amiket az Akolitus felkínált, és nem csak a legelhivatottabb rajongók fogják majd értékelni. Minden azon múlik, hogy a történet jó lesz-e, a szereplők szimpatikusak lesznek-e, tudunk-e majd izgulni értük, és közben hogy jó legyen az SW rajongóknak, lesz-e jól működő világépítés. Jók lehetnek a minimális és finom kapcsolódások eme univerzum eddig ismert elemeihez, de alapvetően egy merőben más típusú alkotást várok, aminek épp ez lehet a legnagyobb előnye. 

Az alkotók és a Lucasfilm nem titkolt célja, hogy ezzel az átlagnézőket, fiatalabb generációkat is megszólítsák, bevonzzák az SW-be, mert a sorozat nem igényli hogy ismerd a teljes univerzumot. Ideális belépő lehet újaknak.

A sorozat alkotói beszéltek kicsit inspirációkról és a színészek kiválasztásáról.

https://rebo.hu/2024/11/03/kobor-alakulat-jon-watts-christopher-ford/

20 órával ezelőtt, Donát írta:

Nem tudom, melyik lenne a jobb forgatókönyv. Ha sokan nézik és még több ilyen készül, vagy... ha kevesen, és akkor megint rossz következtetéseket vonnak le, és sóval szórják be a jövőbeli SW sorozatok hűlt helyét is. A trailerek alapján ez annak a tipikus esete, mint amikor látják a fejesek, hogy ÚÚÚ mekkorát megy a Stranger things, gyorsan csináljunk egy sajátot. Jó dolgok szoktak ilyesmiből kisülni, ja nem.

Függetlenül ezeknek a sorozatoknak a fogadtatásától így is behúzzák a féket jövő évtől az SW sorozatok terén. Nincs kizárva, hogy a Stranger Things sikere tolta őket efelé, de lehet, hogy az alkotóknak volt egy víziójuk és arra ugrott rá a Lucasfilm, kitudja ezeket már követni. :D

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, DanCarver írta:

Az alkotók és a Lucasfilm nem titkolt célja, hogy ezzel az átlagnézőket, fiatalabb generációkat is megszólítsák, bevonzzák az SW-be, mert a sorozat nem igényli hogy ismerd a teljes univerzumot. Ideális belépő lehet újaknak.

És mivel folytatják? Egyszer úgyis vissza kell kanyarodni a New Hope-hoz.

Szerkesztve: - Odumin

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Odumin írta:

És mivel folytatják? Egyszer úgyis vissza kell kanyarodni a New Hope-hoz.

Akármelyikkel. Egy most újonnan belépő akár a Mandóval is kezdheti az ismerkedést az SW-vel, most már annyi minden van.

Hozzászólás ideje:

Amúgy nem úgy szólt a fáma, hogy Jon Favreau a Spider-Man: No Way Home forgatásán megkérdezte Jon Watts-t, lenne-e kedve Star Wars-t rendezni, erre Watts előállt a Skeleton Crew ötletével. Szóval nem a Disney találta ki a Stranger Things lassan tíz évvel ezelőtti sikerét látva, hogy csinálnak egy ilyen sorozatot, hanem Watts állt eléjük az ötlettel. Az meg szerintem nem baj, ha kísérleteznek a komfortzónán kívül is, mert ha nem tesznek így, akkor pont az valósul meg, amitől sokan (jogosan) hangosan féltek a The Acolyte kaszája után: megrekedünk az OT nyújtotta keretek között.

Skeleton Crew talán minden eddiginél bátrabban lép ki a komfortzónából, amit eddig igazán csak az Andor mert megtenni, és ne feledjük, azt is bőségesen vádolták azzal, hogy csak egy szimpla sci-fi-thriller, és semmi starwarsos nincs benne. Ráadásul úgy tűnik, a Skeleton Crew szépen szakít a már unalomig ismételgetett toposzokkal: a főhős nem árva, nem egy világvégi, fejletlen és/vagy lepukkant világon él, egyelőre úgy tűnik, nincs hatalmas tragédia a múltjában, stb.

És mind ismerjük azt az ősi maja közmondást, hogy "filmet és sorozatot ne a trailer alapján ítélj meg". :) 

Nálam a poén az, hogy ha nem lenne rá kiírva a Star Wars cím, hanem csak egy "általános sci-fi" lenne, sokkal jobban lelkesednék érte. Pár napja kezdtem újranézni a Lost in Space-t, ami kábé pöcre ugyanez a koncepció (a sztori középpontjában gyerekek állnak, akik néhány felnőttel elvesztek az űrben). És ezt a szériát az utóbbi tíz év egyik legjobb sci-fi sorozatának tartom. És, ha a Sith tanácsokat megfogadva magamba nézek, a szívem tudja, hogy a Skeleton Crew-val eddig tényleg csak az az egy bajom van eddig, hogy Star Wars-nak van titulálva, miközben a trailerek alapján nagyon nem érzem azt a hangulatot, amit az SW-től érezni szoktam (amúgy ilyen is volt már egyszer velem, a Rogue One teaser trailere szintén ezt produkálta). De majd elválik, a sorozat mit hoz.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Nálam a poén az, hogy ha nem lenne rá kiírva a Star Wars cím, hanem csak egy "általános sci-fi" lenne, sokkal jobban lelkesednék érte. Pár napja kezdtem újranézni a Lost in Space-t, ami kábé pöcre ugyanez a koncepció (a sztori középpontjában gyerekek állnak, akik néhány felnőttel elvesztek az űrben). És ezt a szériát az utóbbi tíz év egyik legjobb sci-fi sorozatának tartom. És, ha a Sith tanácsokat megfogadva magamba nézek, a szívem tudja, hogy a Skeleton Crew-val eddig tényleg csak az az egy bajom van eddig, hogy Star Wars-nak van titulálva, miközben a trailerek alapján nagyon nem érzem azt a hangulatot, amit az SW-től érezni szoktam (

Én is pont így èrzek. És nagyon drukkolok, hogy megtaláljuk benne a Star Warst. :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

És, ha a Sith tanácsokat megfogadva magamba nézek, a szívem tudja, hogy a Skeleton Crew-val eddig tényleg csak az az egy bajom van eddig, hogy Star Wars-nak van titulálva, miközben a trailerek alapján nagyon nem érzem azt a hangulatot, amit az SW-től érezni szoktam

Azért az nem hátrány, ha egy SW sorozat SW hangulatot kelt a nézőben. Én legalábbis ezt várom, ezért nézek SW-t és nem Marvelt vagy Stranger Things-t. Persze a hangulattól független még lehet jó a széria. Nálam a Rogue One elsőre is nagy adag SW érzést árasztott, nem volt vele bajom.

Hozzászólás ideje:
30 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azért az nem hátrány, ha egy SW sorozat SW hangulatot kelt a nézőben. Én legalábbis ezt várom, ezért nézek SW-t és nem Marvelt vagy Stranger Things-t. Persze a hangulattól független még lehet jó a széria. Nálam a Rogue One elsőre is nagy adag SW érzést árasztott, nem volt vele bajom.

Egyetértek, nem mindegy hogy a gombhoz varrjuk a kabátot, vagy fordítva. Egy példa: a Maxon idén mutatták be a True Detective új évadát, ami kb annyiban illett a korábbi franchise-hoz, hogy ebben is nyomoztak, amúgy se minőségben, se hangulatban, se komplexitásban nem illett a franchise-hoz. Elég szekunder szégyen volt pl a befejezése is. És magamon is éreztem, hogy ha ezt önálló név alatt mutatják be, sokkal inkább megbocsátó, toleráns az ember a hibáival mert nem azt várja, amit az erőltetett franchise társítás sugall. Remélhetőleg itt nem ez lesz, de a trailerek alapján azért eléggé szívom a fogam, hogy erre pazarolják Jude Lawt...

Hozzászólás ideje:
35 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azért az nem hátrány, ha egy SW sorozat SW hangulatot kelt a nézőben.

Nem, hogy nem hátrány, hanem egyenesen elvárás, hogy egy Star Wars mű Star Wars hangulatot árasszon, ezért sem lelkesedem a sorozatért jelenleg, mert a trailerek ezt az elvárást számomra baromira nem teljesítették. Remélem, a sorozattal nem lesz ilyen gondom.

Hozzászólás ideje:

Új képek a sorozatból és hogy mely részekből vannak.

Első epizód:

r/StarWarsLeaks - Skeleton Crew stills and the episodes they're from

4. epizód - Neel és Hayna (Hala Finley) az Achrannon:

5. epizód - Jod Na Nawood és Neel a Lanupán

6. epizód - KB és Wim a Lanupán

7. epizód - Vane

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.