Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Október 18. 2022. 10. 18. - 18:58, Wilde írta: Az arckifejezését nézve, ahogy elsétált a bázsiról, abban bármi benne volt, de szerintem nem. Vel azt mondja, mikor felmerül, hogy úgyis megölik a foglyokat hiba működnek együtt, hogy ők nem olyanok, mint a Birodalom és nem tennének ilyet. Ugye most azt nem tudjuk, hogy Cinta hogyan értelmezte azt, amikor odalent elszabadult a pokol, lehet ő azt hitte, hogy nem tartották be az egyezséget és azért kezdődött a lövöldözés, akkor akár le is lőhette a foglyokat, de úgy érzem az már sok lenne. Skeen árulás persze jelezte, hogy itt nem csak makulátlan hősök vanank, de alapvetően a Lázadók jó emberek és egy ilyen tett szerintem nem férne bele ebbe az imidzsbe, hogy az anyukát meg a gyereket ott lemészárolják. Teljes nézet Én is erre gondolok, ez már túl sok lett volna. Cinta lehet, hogy a csapattól való elválás miatt volt szomorú. 2022. 10. 18. - 18:58, Wilde írta: Ez érdekes felvetés, alapvetően azt gondolnám, hogy ez elsősorban a narratíva miatt volt, hogy így a végén átváltottak Luthenre és láthattuk őt örömködni a rész végén, ugye az előző részben ott izgult, hogy mi lett az akcióval és így megmutatták, hogy tudomására jutott a "siker". Mondanám, hogy Velék szivárogtatták ki valamilyen csatornán az információt, ami aztán eljutott a hírekbe, hogy így hirdessék az eredményüket, de abban a helyzetben amiben vannak talán nem az a legjobb, ha bárhogy felhívják magukra a figyelemet. Teljes nézet Az akció súlya is figyelemreméltó, ha már a szenátorok is azt nézik az ülésen. Vajon hogy történhetett a dolog? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Október 18. Hozzászólás ideje: 2022. Október 18. Szerntem a túszok nem haltak meg. Amikor a hajó felszál, mutatják őket, hogy nézik az elrepülését, élve és sértetlenül és Cintát már sehol sem látni. Ha azt akarták volna érzékeltetni, hogy Cinta megölte őket, akkor abban a jelenetben még ott kellett volna lennie, rájuk emelnie a fegyvert vagy valami. De sehol sincs és a túszok láthatóan élnek, ha nem is virulnak. Szerintem annak, hogy az akcióról elterjedt a hír, tehetnek a Lázadók. Nem feltétlen Velék, de szerintem ők leadták a "főnökségnek", nevezzük őket most szövetségi parancsnokságnak (de lehet akár Bail vagy bárki) a hírt, hogy sikerrel jártak, és aztán azok szétkürtölték. A lázadóknak ugyanúgy megvolt a propaganda gépezete, már ekkor is. Ugyanebben az évben Ezra üzenete is szerteszált, részben hála a lázadók propagandagépezetének - pedig a fiú akkor még nem is tudta, hogy vannak más lázadó sejtek is. A másik lehetőség, hogy a Birodalom olyan narratívával közölte, amiben a lázadók aljas terroristákként lettek feltűntetve. Beszámolhattak a bázis hős parancsnokának még hősibb haláláról, a mérnöki divízió egy megbecsült ezredesének aljas meggyilkolásáról, és arról, hogy a terrorista csapat túszul ejtette a parancsnok feleségét és beteg gyerekét. Ilyen körülmények között a Birodalomnak nem volt más választása, mint a túszok életének megovása érdekében hagyni, hogy a mocskos terroristák megszükjenek a pénzzel, de mindent megtesznek, hogy eme alávaló tolvajok kézre kerüljenek. 2 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2022. Október 21. Hozzászólás ideje: 2022. Október 21. Nagyszerű epizód volt! Engem a II. világháborús kémes, beszivárgásos filmekre emlékeztetett (mint pl. a Kémek a sasfészekben), tapintani lehetett a feszültséget, és az izgalmaknak nagyon jót tett, hogy Cassian kivételével mindenki másért lehetett izgulni, sőt az egész akció sikeréért is, ami egyáltalán nem volt egyértelmű (na jó, egy kicsit mégis, mert ez Star Wars, ennyire nem szólhat a kudarcról ). Korábban Cassianhoz hasonlóan mi sem tudtunk arról semmit, mi is a terv pontosan, azon kívül, hogy a Szem ritka létköri jelensége és az ahhoz kapcsolódó társasági esemény lesz az elterelő akció. A végén kicsit mosolyogtam is rajta, hogy azok a birodalmiak, akik az őslakosokkal együtt nézték lent a jelenséget, nem is vették észre, mi történt bent, egészen addig, amíg meg nem jelentek a vadászgépek és nem kezdték el üldözni a szökevény lázadókat. Vagyis az elterelés kiválóan sikerült. Továbbra is nagyon jók a karakterek, a mellékszereplők ugyanúgy, mint a csapat tagjai. Az pedig külön tetszett, hogy Skeen árulása miatt Cassian is úgy lép le, hogy nem innen vezet egyenes útja a lázadás felé, hanem lesz benne még egy-két kitérő. Nagyon karakter azonos volt, ahogy pont olyan gyorsan döntve lőtte le Skeent, mint ahogy az első részben a járőrt - mert úgy érezte, nincs más megoldás. Tuti, hogy ilyen esetben nem lehet büntetlenül nemet mondani - s ezt pontosan tudta, mert ismeri az alvilágot. Velt amúgy egészen megkedveltem mostanra. Nem volt a leggyakorlottabb vezető, de szerintem Cassianban megsejtett valamit, ami miatt odaadta neki Nemik Kiáltványát. Én is azt a nézetet osztom, hogy nem a srác óhaja volt, hanem Vel érezte azt, hogy talán ez kell ahhoz, hogy Andort végül megnyerjék a Felkelők számára, ha nem most, akkor majd idővel. 1 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. (szerkesztve) 2022. 10. 21. - 19:31, Pildi írta: Tuti, hogy ilyen esetben nem lehet büntetlenül nemet mondani - s ezt pontosan tudta, mert ismeri az alvilágot. Teljes nézet Igen, ez innen már nagyon ingoványos lett volna. Amennyiben nemet mond Skeennek, úgy biztosan szerez magának egy ellenséget aki az életére tör. A fickót csak a pénz érdekelte. Esélyes, hogy mindenkit kinyírt volna és lelép a lóvéval. Szerkesztve: 2022. Október 22. - Ody Mandrell 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. 2022. 10. 22. - 9:55, Ody Mandrell írta: Igen, ez innen már nagyon ingoványos lett volna. Amennyiben nemet mond Skeennek, úgy biztosan szerez magának egy ellenséget aki az életére tör. A fickót csak a pénz érdekelte. Esélyes, hogy mindenkit kinyírt volna és lelép a lóvéval. Teljes nézet Amúgy milyen durva belegondolni: Cassiannak csak ki kéne nyírni a végén Velt és a dokit, és egyedül dönt 80 millió kreditről. Láttuk pár perccel korábban, hogy a gyilkolás nem okoz számára problémát. Ilyen körülmények között nem tudom, hányan tudnának ellenállni egy ekkora kísértésnek. 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. (szerkesztve) 2022. 10. 22. - 10:15, Donát írta: Amúgy milyen durva belegondolni: Cassiannak csak ki kéne nyírni a végén Velt és a dokit, és egyedül dönt 80 millió kreditről. Láttuk pár perccel korábban, hogy a gyilkolás nem okoz számára problémát. Ilyen körülmények között nem tudom, hányan tudnának ellenállni egy ekkora kísértésnek. Teljes nézet Biztos kevesen. De az nagyon más tészta lett volna. Így gyakorlatilag önvédelemből tette, úgy meg tiszta rablás lett volna a saját bajtársaitól. Semmivel sem lett volna jobb, mint Skeen. Ez is annyira jó, hogy nincs a szánkba rágva, de minden másnál jobban megrajzolja, kicsoda is Cassian Andor. Szerkesztve: 2022. Október 22. - Pildi Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. 2022. 10. 22. - 10:15, Donát írta: a gyilkolás nem okoz számára problémát Teljes nézet Szerintem nagyon is okoz. Mindig látszott rajta ezekben az esetekben, hogy rosszul van attól amit tett, de egyszerűen nem volt választása. Ráadásul a Morlana One-on baleset volt, nem is gyilkosság. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. 2022. 10. 22. - 10:54, Ody Mandrell írta: Szerintem nagyon is okoz. Mindig látszott rajta ezekben az esetekben, hogy rosszul van attól amit tett, de egyszerűen nem volt választása. Ráadásul a Morlana One-on baleset volt, nem is gyilkosság. Teljes nézet Úgy értettem, hogy képes rá. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. November 22. Hozzászólás ideje: 2022. November 22. (szerkesztve) Felemás érzéseket keltett az epizód. Volt, hogy pergett a cselekmény, feszült volt minden, volt, hogy elült és kissé untam. Karis halálát sajnáltam. A lázadók itt eléggé terrorista ábrázolást kaptak, e miatt is nem tudtam kedvelni őket. Talán azért, mert, Beehaz családja is túsz lett. Féltem, hogy a gyerek és az anya is meghal, nem érdemelték volna meg. Emiatt kevésbé tetszett a történet végkifejlete. Cassian gyorsan elintézte az árulót. Végre mutatták a Birodalmi Szenátust, de sajnos elég kevés ideig. Közepesnél valamivel jobb, de a jó szintjét ez sem éri el. Talán a túl sötét ábrázolás, és a kissé frusztrált, elkeserítő hangulat miatt is. Szerkesztve: 2022. November 22. - Darth Revan9 1 Válasz
jedikatalina Hozzászólás ideje: 2023. Február 19. Hozzászólás ideje: 2023. Február 19. Later: 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Február 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2023. Február 19. Mindig olyan helyzetbe kerül Casa, hogy nincs más lehetősége, mint ölni. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Március 17. Hozzászólás ideje: Március 17. - Továbbra is az egyik legütősebb akcióorientált epizód a SW sorozatok történetében. - Az elejétől a végéig feszültség és izgalom, van itt beszivárgás, egy vérbeli heist elevenedik meg - A váltakozó képsorok (a rablás illetve az aldhani törzsi szertartás, majd a Szem égijelenség) továbbra is fenomenális - Ahogy Jayhold beszél az aldhaniakról... A Birodalom vesztét mindig az okozza, hogy semmibe veszi és lenézi az "alacsony kultúrájú" népeket. - A néhány rész alatt megkedvelt vagy éppen megszokott karakterek pillanatok alatt hullottak el - ahogy a valóságban is. Nincsenek itt hősies önfeláldozó, lassított jelenetek. Gorn és Taramyn jószerivel fel sem ocsúdhatott. - Karis Nemik halála sem túl drámai, ám annál valóságosabb. A lázadók mitológiája a későbbiekben majd minden bizonnyal hozzákölti a magáét a személyével és halálával kapcsolatban. - Cinta a legprofibb. Velt átrugdossa a holtponton, majd habozás nélkül lepuffantja Petigar ezredest. Rengeteg sérelem érhette őt a Birodalom részéről (említik is, hogy a családját rohamosztagosok mészárolták le). - Arvel hidegvérű lepuffantása... újfent hidegrázós volt számomra, amelyhez hozzá tett annak a bolygónak a különös atmoszférája is. - Birodalmi Szenátus, el is felejtettem. - Ami talán egyedüliként nem tetszett, hogy Luthen elég bárgyú módon tudta meg, hogy az akció sikerrel járt. 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 20. Szerző Hozzászólás ideje: Március 20. (szerkesztve) Huhhh basszus ez mennyire zseniális rész, te jó ég! Emlékeztem, hogy jó volt, na de ennyire? A lázadás története szempontjából vízválasztó esemény az Aldhani rablás. 2025. 03. 17. - 22:28, Nute Gunray írta: - Továbbra is az egyik legütősebb akcióorientált epizód a SW sorozatok történetében. Teljes nézet Az hagyján, de iszonyat feszültség van benne. Most is úgy izgultam, mint amikor először láttam. 2025. 03. 17. - 22:28, Nute Gunray írta: - Ahogy Jayhold beszél az aldhaniakról... A Birodalom vesztét mindig az okozza, hogy semmibe veszi és lenézi az "alacsony kultúrájú" népeket. Teljes nézet És megint a szükséges nyűg, a képmutatás, holott a hátuk mögött a nép teljes eliminálását tervezik. Az ilyen dolgok kiváltására jön majd létre a Halálcsillag. Akkor már nem kell tenni a szépet senkinek. 2025. 03. 17. - 22:28, Nute Gunray írta: A néhány rész alatt megkedvelt vagy éppen megszokott karakterek pillanatok alatt hullottak el - ahogy a valóságban is. Nincsenek itt hősies önfeláldozó, lassított jelenetek. Gorn és Taramyn jószerivel fel sem ocsúdhatott. Teljes nézet Az ilyen esetekben fizetődik ki a lassúnak tűnő karakterépítés. Mindenkit nagyon sajnáltam, aki nem jutott ki Aldhaniról. 2025. 03. 17. - 22:28, Nute Gunray írta: - Arvel hidegvérű lepuffantása... újfent hidegrázós volt számomra, amelyhez hozzá tett annak a bolygónak a különös atmoszférája is. Teljes nézet Még mindig felrémlett, hogy Arvel talán tesztelni akarta Cassiant, de újfent elhessegettem a gondolatot. Semmi értelme nem lett volna ennek a történtek után. Arvel volt az igazi szívtelen zsoldos, aki csak a pénzért csinálta. 2025. 03. 17. - 22:28, Nute Gunray írta: - Birodalmi Szenátus, el is felejtettem. Teljes nézet Bizony ám, és megint a Ghormanok. Már az előző részben is voltak említve, és itt is. Ez volt Mon vesszőparipája. A második évad egyik legfontosabb szálát már itt építgették. Szerkesztve: Március 20. - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Kedd 18:26 Hozzászólás ideje: Kedd 18:26 És elérkeztünk az aldhani-i történet fináléjához. Bár a Ferrixről történő menekülés zárása is akciódúsra sikerült, ez egy teljesen más szintet képzett. Ott egy akciót láttunk, ami teljesen félresiklott, és végig a jók domináltak, itt egy akciót láttunk, amiben durva bukkanók voltak, és a rosszak is egyenlő eséllyel szálltak harcba. A rablás felvezetése lapos, de itt most nem negatív értelemben értem. Ez itt kifejezetten jó, mert megalapozza a vihar előtti csend érzését. Tényleg minden lassú. A csapat egy ideig csak áldogál, inkább Gorn és a birodalmi helyőrség nagyágyúi vannak porondon. Itt is igazolást nyernek Nemik szavai a Birodalom növekedéséről, az lenyomás módszereiről. Az, ahogy Beehaz felvázolja Petigar ezredesnek, hogyan cseszték szét alattomosan, szinte észrevehetetlenül a dhani kultúrát, félelmetesen alattomos és bámulatosan módszeres (és sajnos nem kicsit ismerős). És ez az a módszer, amit a Birodalom mindenhol igyekszik prezentálni a Halálcsillag elkészültéig. Érdekes a kontraszt a Ghormannal, amit ugyan az évadban még nem láthatunk, de Mothma révén több ízben is felemlegetésre kerül, köztük ebben a részben is. Ott a Birodalom elvágott egy kereskedelmi útvonalat, és Mothma szavai alapján ez súlyos csapást mér a ghormani népre. Egy erős, megkérdőjelezhető tettet követett a Szenátusban néhány hőzöngő hang. Viszont itt van a dhani nép, akiket teljesen elnyomtak, a szent helyeiket épp felmérik, a népet jórészt teljesen áttelepítették a bolygó egy másik pontjára, és kilátásba helyezik, hogy majd olcsó munkaerő formájában velük éppítettik fel a szent helyük helyén a katonai bázist. És senki egy szót sem szól a Szenátusban az Aldhaniról, valószínűleg a szenátorok között igen kevesen lehetnek, akik egyáltalán tudnak a létezéséről. De ezt olyan csendben és lassan csinálták, hogy senkinek fel sem tűnt. "A Birodalom olyan lassan folytogat minket, hogy már észre sem vesszük" - mondja Luthen Mothmának, és ez Aldhanin (is) látszik. A Birodalom szép lassan megfolytott egy kultúrát, és senki észre sem vette, még maguk a dhanik sem igazán. Az öregnek, aki oly lelkesen szólogatott be Beehaznak, valószínűleg leesett, de a körülötte lévő fiataloknak közül szerintem csak kevesen realizálták, hogy már rég nem szabadok és minden, ami valaha érték volt számukra, vagy nem létezik már, vagy a Birodalom elvette. A hely, ahol most egy ronda gát árnyékában nézték áhítattal a Szemet, pár év múlva már sehol sem lesz, egy ronda katonai bázis áll majd ott, és TIE vadászok, rohamosztagosok, meg mindenféle hadigépek otthonául szolgál majd. Na de megindul az akció, és itt bizony nincs kecmec. Vel ugyan kicsit hezitál, de végül csak kiadja a zöld utat. És mint minden terv, az első puskalövésnél ez is széthullik. A kis bajszos túlságosan éber, Petigar egy mérnökhöz képest túlságosan vakmerő, Beehaz pedig túlságosan egészségtelen életet élt ahhoz, hogy a szíve mindezt elbírja. A sors (az Erő?) beteg humora érvényesül, hogy ez a dagadt fattyú pont akkor kap szívrohamot, amikor Kimzi megérkezik egy csapat katonával. A helyzet gyorsan eszkalálódik. A rendezés itt fantasztikus, már-már szimbólikus. Az égen a káosz kezd megelevenedni, ami lenyűgöző szépséghez vezet. A mélyben egymást ölik az emberek. A kettő között a felszínen pedig mindenki békében van, éli a maga kis életét, ámul a messzi szépségen és mit sem tud a pusztításról a talpuk alatt. És bizony a csetepaté nem kímél se lázadót, se birodalmit. Három részen át építgetett karakterek élete válik eggyé az Erővel pillanatok alatt. Nincsenek John Williamsi fanfárok, hosszú másodpercekig nyújtott hős jelenetek, eposzi magasságok, mint mondjuk Biggs, Paige Tico vagy Paz Vizsla halálakor. Gornnak arra sincs ideje, hogy elővegye a pisztolyát, Kimzit pár pillanattal később Cassian lövi agyon. Kettőt pislantunk, és Taramyn is holtan vágódik el. Ironikus, hogy a lázadók közül a tényleges tűzharcban csak a birodalmi tiszt és az ex-birodalmi rohamosztagos hal meg, a többiek megússzák. Még a láthatóan tapasztalatlan és képzetlen Nemik is, aki oly derekasan helytáll a lövöldözés közben, hogy még Cassiant is megmenti. Persze sajnos őt is elveszítjük egy véletlen balesetnek hála. Pedig micsoda ideológiai vezetője lehetett volna a jövendőbeli Szövetségnek. De lecsapott a fizika, ami már csak azért is vicces, mert pont a Star Wars-ban a fizikai törvények azok, amikkel nem sokat foglalkoznak. Most meg egy ember halálához vezetett. Ám Nemik még ekkor is erőt mutat, hisz törött gerinccel, félig lebénultan és valószínűleg baromi erős gyógyszer hatásása alatt, fájdalmak közepette is megőrzi annyira a tudatát, hogy egy bonyolult navigációs eszközzel kivezesse csapatát az égi katlanból. Nemik önmagában megtesíti azt, amit Yoda mondott az ep5-ben. A látszat csal. Alacsony, fiatal, vézna, izgulós, tapasztalatlan, mégis, szerintem Nemik volt nem csak az egyetlen hithű lázadó, ahogy azt @Ody Mandrell a másik topikban oly jól megfogalmazta, hanem a csapat lelkileg legerősebb, legkeményebb embere is. És neki ehhez még egy misztikus, emberfeletti képességeket biztosító energiamező sem kellett. Micsoda veszteség. És míg dúl a harc, iszonyú látványos keretek között készülnek felszállni a TIE vadászok. Szintén dicséretes, hogy az Andor képes ezeket a kissé vicc kategóriába illő gépeket fenyegetően kezelni. Ahogy készülnek a felszállásra, a gépek, amiket már száz számra láttunk felrobbani, tényleg azt sugallják, hogy most sz*r kerül a ventilátorba, ha ez a három(!!!) darab időben a helyszínre ér. Legvégül Arvel Skeent éri utol a végzete, akiről most derül ki, hogy egy simlis patkány. A sztorija arról, miért lázad, hazugság, az ügy mellett egyáltalán nincs elkötelezve, és simán a sorsára hagyná a sérült Nemiket, pedig úgy tűnt, szívén viseli a kölyök sorsát, hiszen ő kardoskodott amellett, hogy orvoshoz kéne vinni, de Vel inkább feláldozná a küldetés miatt. Hát valószínűleg a kis g*cinek valószínűleg csak így akart lehetőséget teremteni arra, hogy megfújja a hajót. És senkinek ne legyen illúziója, ha Cassian vele tart, sohasem élvezhette volna a pénzt. Mert egy ilyen sunyi, gerinctelen féreg miért osztaná el a pénzt, ha egy nyak átvágásával az egészet megtarthatja? De Arvel legnagyobb szerencsétlenségére, Cassian Jerom Andor becsületes csirkefogó, szóval figyelmeztetés és szó nélkül agyonlövi. Ebben nincs mit elítélni, a csótányoknak nem szoktak szólni, hogy rájuk fognak taposni. És amúgy itt tényleg megmutatkozik, miféle ember Cassian, hiszen vihette volna az összes pénzt és a kybert is, de ő csak a saját jussát vette el, sőt még a doki hajóját is megvásárolta, áron felül. Apropó, ez a lény még mindig nem tetszik. Olyan érzésem van, mintha kölcsönvették volna a Men in Black-ből. Az is tetszetős, ahogy Mothma és Luthen értesül a rablásról. A Szenátust érdekes így viszont látni, az új podokkal, és a gyér dolgozói felhozatallal. Mothma lényegében egy majdnem üres teremnek szónokol, ami azért jelzi, mennyit is ér manapság a Szenátus, mint államapparátus. Aztán befutnak a hírek. Luthen meg lényegében másodkézből értesül róla az újságokból. Ami nem csoda, valószínűleg a Birodalom próbálta titokban tartani, de van egy olyan érzésem, hogy ők sem voltak annyira felkészülve arra, hogy egy ilyen horderejű ügyet szőnyeg alá söpörjenek, másrészt a lázadó propaganda is működésbe lépett és elterjesztették a hírt. Minden esetre Luthen vidám megkönnyebbülése felér ezer szóval. Mekkora súly kerülhetett le a válláról. Tényleg mindent feltett erre az akcióra. 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Kedd 19:03 Szerző Hozzászólás ideje: Kedd 19:03 Valóban igen drámai epizód volt, amiben tetszett az építkezés. Ahogy haladtunk előre egyre nagyobb lett a feszültség, ezért a végén a dráma is hatalmasat ütött. Nem tudom honnan szedték ezt a Susanna White-ot, de remek rendező! Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 10 órával korábban Hozzászólás ideje: 10 órával korábban Emlékeztem rá, hogy eredetileg is nagyon tetszett ez a rész, de az újranézés után most úgy érzem ez a kedvencem a sorozatból. Az a feszültség, ami ebben az epizódban volt, az még így másodjára is képes volt libabőrt okozni, úgy hogy tudom, hogy mi lesz benne. Ahogy felépítették ezt az epizódot az egészen kiváló volt, halad előre a heist... aztán érzed, hogy baj lesz és amikor elszabadul a pokol, akkor az volt az érzésem, talán először a SW esetében, hogy szinte bármit el tudok képzelni az akció kifutását illetően. Amit Dzséjt is írt Gorn kapcsán, az egy teljesen új élmény volt. Azt hiszem ő volt az első áldozat a "jófiúk" részéről és semmi emelkedett nem volt a halálában, mint amikor egy szúnyogot elnyomsz a lábadon... ott elterült a földön és ment tovább az akció, később nem is volt idő meggyászolni, miközben előtte volt a jelenet az aldhani őslakosokkal, meg a háttértörténete, szóval én elkezdtem szimpatizálni vele és egyik pillanatról a másikra egyszerűen vége volt az embernek. Ennek ellenére még tisztán emlékszem, hogy mikor elször láttam a részt, akkor bíztam benne, hogy hát Nemik azért túléli... de nem és erre jött még rá Skeen árulása, mikor már úgy érezhette az ember, hogy kijutottak az Aldhaniról, egy kicsit megnyugodhatunk és erre Cassian fogja és lelövi. Mindemellet számomra továbbra is a legjobb pillanata az epizódnak az a Szem volt, amikor bekövetkezik ez az égi jelenség, akkor van egy snitt, amikor a birodalmiak és az őslakosok együtt nézik ámúlva az eget és a fényeket. Ebben volt valami felemelő, ahogy ha csak egy pillanatra is, de az őket elválasztó hátrokat áthidalja ez a csoda, ami egyrészt az egész jelenségnek a monumentalitásából fakad és az emberi lét kicsinységére mutat rá (legyen az akár pozícióban lévő birodalmi, akár elnyomott őslakos), másrészt az esztétikumából, mert tényleg nagyon szép és látványos volt az egész. Ezzel pedig éles kontrasztot festett Cassianék menekülése, akik pedig elképesztő viszontagságokon vergődtek át közben. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.