Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Melyik a kedvenc bolygód?

Melyik a kedvenc bolygód? 51 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik a kedvenc bolygód?

• Yavin IV
      1
    • Naboo
      7
    • Tatooin
      7
    • Coruscant
      12
    • Kamino
      3
    • Geonosis
      0
    • Utapau
      1
    • Saleucami
      0
    • Mygetto
      1
    • Felucia
      3
    • Kashyyyk
      4
    • Mustafar
      2
    • Alderaan
      2
    • Polis Massa
      0
    • Hoth
      3
    • Dagobah
      1
    • Bespin
      3
    • Endor
      2

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Én se szeretem annyira Utapau világait.Egyetértek Donáttal, túl fakó(Ody:Előre elmondom nem a monitorommal van a gond :D )

Hozzászólás ideje:

Hát akinek ez matt vagy egyszinü az tényleg megérett a monitor-cserélésre (igen Obi1, te is :D). Mig a legtöbb bolygó az SW-ben valóban direkte egyszinü (Kamino: sötét kék; Hoth: fehér; Geonosis: rozsda barna), addig Utapaun némileg gazdagabb szinvilág figyelhető meg. A barnás sziklákból zöld növények burjánzanak és a szakadékokból kiálló fémszerkezetek sem azok szürkés-fajták:

planet4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És emellett ott vannak a sötétebb vájatok, ahol pl. Grivit üldözik. Mondjuk engem nem is a szinvilága, sokkal inkább az ötletessége fogott meg, ahogy pl. Bespin és Kamino esetén is. Az egyik a levegőben a másik a vizen, mig Utapau a földben épült :D

Hozzászólás ideje:
Jézusom! Egy barnásból lett egy szürke- a szürke utáló szerint így jó. :D Gázos....  :99:

Jézusum Ody nem kell így túldramatizálni.Egyébként kékkel növeltem meg a kontrasztot szóval nem nekem kellene monitorcsere :D

Hozzászólás ideje:

Kamino és Utapau fej fej mellett! Kár hogy mindkettőn pont Obi járt... ami az Utapaut illeti, határozottan kár hogy járt ott. Na mindegy, Lucas valszeg nem egy nagy Grivi-rajongó... :roll:

Hozzászólás ideje:

Az Utapau nekem is kilóg a sorból a többi SW bolygóhoz képest, az más kérdés, hogy ez nem feltétlenül rosszat jelent.

A saga minden bolygója kiemel valamit ami a Földön is megtalálható, és abból csinál egy egész bolygót, így lett sivatagbolygó, vulkánbolygó, óceánbolygó stb. ami persze nem túl reális, de az űroperához pont illik, és nagyon sokat hozzáad a hangulatához. Így minden bolygót jellemezni lehet a filmekben egy-két szóval (sivatag, jég, erdő...)

Ezzel szemben mit lehet mondani az Utapaura? sivatagos? az is van benne, de pont vizet is látunk a filmben. Meg zóld növényzetet. Ezzekel a jellemzőkkel az Utapau soha nem lesz egy olyan klasszikus elem az SW-ben mint a többi bolygó (ami ismét leszögezem, hogy nem feltétlen rossz dolog).

Másrészt a filmek bolygóinak gyakran van valami mitológia vagy mesei vonatkozásai. ( Mustafar=pokol, Bespin=mennyország, ), vagy valamilyen tipikus jövőképet képviselnek ( Coruscant az oly sok sf-ben feltűnt egész bolygót beborító város (Trantor :54: ), vagy Naboo, a környezetszennyezéstől mentes, hatalmas füves területekkel teli bolygó (mennyire kilógott a képből a fekete füstcsík, amit a lezuhanó N-1-es húzott... )

Ezzel szemben ott van Utapau: egy jelentéktelen bolygó a Peremvidéken, amit nem lehet egyszerűen leírni, ahol nincs semmi túlsúlyban, ami olyan egyedivé tenni, mint a többi bolygót. Inkább elmenne egy sci-fibe, mint egy űroperába.

( de van 9 holdja :wink: )

más:

Mindig is olyan arabos hangzásúnak tűnt a Mustafar név, és nemrég megtudtam, hogy miért: A Mustafa (így R nélkül) kiválasztottat jelent arabul.

Hozzászólás ideje:

Hát ilyen szempontból Geonosis sem képvisel túl nagy egyediséget... elvégre sivatagot már láttunk :roll:

Mindig is olyan arabos hangzásúnak tűnt a Mustafar név, és nemrég megtudtam, hogy miért: A Mustafa (így R nélkül) kiválasztottat jelent arabul.

Ez nagyon tetszik!

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
Tiszta jó :o

Van benne minden jó, Obi Donald's, Pizza a Hutt, Tunika ruhabolt, Holokron hírárus, Holoprojektor bolt a különböző szolgáltatókkal, és nagyállat kereskedés is persze :hmm:

nagyállat-kereskedés és kölcsönző...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.