Jump to content

Középdöntő 11: Director Krennic vs. Bail Organa


Középdöntő 11 - Star Wars Winter Madness  

20 members have voted

 1. 1. Ki jusson tovább?

  • Director Krennic
  • Bail Organa

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 06/16/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Nagyon kedvelem Krennic karakterét és a színészt is, de Bail az egyik kedvencem, így nem csoda, hogy rászavazok. Bail az igazság és a demokrácia megszállottja, aki épp úgy képtelen gátat vetni néha a saját érzelmeinek, mint jómagam (lásd Obi és a kifakadás, ami után a felesége megzabolázza. :lol:) Szóval ő kapja a szavazatom. :) 

Link to comment
Share on other sites

Bár nagyon csípem Bailt, főleg az Obi-Wan Kenobi után, Krennic az a fajta sz*rházi, akinek az ember még drukkol is. Na nem abban, hogy győzze le főhőseinket, hanem abban, hogy pöckölje ki a másik sz*rházit, jelesül Tarkint. Külön dícséretes, hogy neki egy alkalommal sikerült is a nagy moff főlé kerekedni, és az igazgató talán az egyetlen olyan ember, aki tényleg partiban volt Tarkinnal. Az se semmi, hogy közel húsz évig játékban is maradt, Tarkin más riválisai azért gyorsabban eltűntek a porondról. És azt is Krennic javára lehet írni, hogy ő, riválisával ellentétben, nem rest személyesen intézni az ügyeit. Persze ettől még egy ordas nagy sz*rházi marad, de olyan, aki nagyszerű főgonosza volt a Rogue One-nak, méltó ellenfele a csapatnak.

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

Minden porcikám Bail-t akarta választani, de Dzséjt fenti írásához hasonlóan mégis Krennic igazgatót választottam. Bail örök kedvenc lesz, de Ben Mendelsohn Orson Krennic bőrében több volt, mint zseniális. És igaz az is, amit Ody írt, hogy Bail-hoz képest Krennic egy percemberke, de amit Mendelsohn belerakott ebbe a karakterbe az eszméletlen. A Zsivány Egyes óta az egyik kedvenc színészem Mendelsohn bácsi! 

Link to comment
Share on other sites

Krennic az a fajta figura, aki egyszerre tud fenyegető és félelmetes, ugyanakkor gyenge és szánalmas is lenni egyben. Valahol ebben rejlett a karakterének a különlegessége a Rogue One-ban, hogy őt ismerhettük meg a film elején, mint a gonoszt, aki rettegést és katasztrófát hoz Jyn családjára, de aztán ahogy Qui-Gon mondta, mindig jön egy nagyobb hal. Tarkin, meg pláne aztán Vader mellett pedig kijött Krennic kicsinyes, tenyérbemászó énje és már nem tűnt egy olyan nagy hatalmú, megingathatatlan szereplőnek, főleg a Mustafaron kapott egókarcsusító leckéje után. Az erőlködése, a kapálózása, hogy mindenképpen az övé legyen az érdem a Halálcsillagért egyrészt elismerésre méltó volt és azért mutatta, hogy van a csavónak egy tartása, de közben hiábavalónak is tűnt, mert kis hal volt ő a cápák között.

 

Bail Organa viszont Krennic-el szemben egy korszakokon átívelő szereplő, aki már a prequelben is tiszteletetét teszi és RotS-ben komolyabb szerepet is kap, a hattérből kibicelő politikus pozíciójából kimozdulva, majd feltűnik a Rebelsben és az Obi-Wan-ban is, amellett, hogy persze a RO-ban is láthatjuk. Nekem mégis a TCW-ben tetszett a legjobban, a párosa Padmével nagyon megnyerő volt, amikor együtt akcióztak. Ő is hasonlóan Amidalához egy megingathatatlan demokrata volt, akire úgy érzem Padmé is támaszkodhatott egy kicsit a munkája során felmerülő viszontagságokat illetően, olyan módon, ahogy Anakin már csak helyzetéből fakadóan sem tudott ott lenni. 

 

Nehéz döntés, de Krennic kapja a voksomat, egy orrhossznyi Ben Mendelsohnnal megelőze Jimmy Smitset. 

Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information