Jump to content

Főtábla döntő 14: Fennec Shand vs. Dedra Meero


Főtábla döntő 14 - Star Wars Winter Madness  

19 members have voted

  1. 1. Ki jusson tovább?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 07/28/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Bár Fennec-et három sorozatban is láttuk már, szóval jóval több játékidővel bír, mint Dedra, végig ugyanazt az egy karaktert hozza: hidegvérű bérgyilkos. Néha ugyan elmosolyodik, de ebből a szerepből közel 30 év alatt nem volt képes kiesni, se egy szakasznyi rohamosztagossal szemben, se akkor, amikor ráébredt, hogy kiborg. Dedrát csak az Andorban láthattuk, ott sem az egész évadban, mégis láttuk félni, sőt rettegni, és bár végig próbálta a hidegvérű jégkirálynő képét mutatni, az utolsó részben teljesen leomlott róla ez a szerep, amint kikerült a Birodalom (hamis) biztonságából és kis híján meglincselték. Na ott egy rettegő nő villant fel, aki, ha megjelenne a BBI-ben, az ottani férfiak elevenen felfalnák. De az álcája már akkor is megingott, amikor az utcán futott össze Karnnal. Már csak ezért is érdekes lesz ez a karakter a második évadban, hiszen előbújt a valódi énje egy olyan férfival szemben, aki nem teljesen százas.

 

Szóval bár nagyon bírom Fennec-et, ráadásul sokkal szimpatkusabb, mint Dedra, mégis jobban tetszik Dedra karaktere. Összetettebb és fejlődik is, ráadásul ő úgy tud erős karakter lenni, hogy közben nem lövöldözik és harcol, pusztán az eszét használja. Sőt harcban kifejezetten gyámoltalan és tehetetlen, ami viszonylag kevés SW karakterről mondható el, hiszen itt még a gyerekek is harcedzettek és bármikor képesek véres csatákban helyt állni (Ezra, Omega, Anakin, stb.). Szóval Dedrára szavaztam.

  • Like 1
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Ezen el kellett gondolkozzak, mert mindkettejük mellett szólnak érvek és kevdelem is ezt a két karaktert. Fennec Shand elsőre egy olyan semmilyen karakter volt számomra nem igazán tudtam hova tenni ezt a figurát, de az nagyon tetszik benne, hogy mennyire kinőtte magát onnan, ahol a Mandalorianben láttuk egy egyszerű mellékszereplőként. Tetszik a profizmusa, hogy egy kifejezetten kompetens fejvadász és ami róla és Dedráról is elmondható, hogy női karakterként a saját típusukban kissé alulreprezentáltak, de nem csak ezért jók! Szóval Fennec egy nagyon jó kis női fejvadász és mint ilyen nekem nagyon tetszett. Dedra meg kiemelkedett az Andorból, mert a birodalmi oldalon nekem talán ő volt az egyik kedvencem és azok a jelenetek, amelyek a Birodalom berkeiben játszódtak is részben miatta voltak olyan emlékezetesek. Ez a nő még apró elemeiben sem egy igazán szerethető, azonosulható karakter, talán a ferrixi szezonzáróban láthattuk egy kicsit az emberibb arcát, de közben meg amiben jó, hogy egy ilyen vérprofi, törtető birodalmi tiszt, ahogy használja a hatalom létráját és próbál rajta kapaszkodni, ahogy manipulál embereket az egészen emlékezetes volt és nem sok ilyen nőt találunk a SW-ban. Csoli emlegette korábban az "Andor sznobság" fogalmát és ha őszinte vagyok magammal, akkor talán emiatt hajlok inkább Dedra felé, úgyhogy ő kapja a szavazatomat.

Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information