Jump to content

TOP32 #3 Leia Organa vs. Boba Fett


Donát

Star Wars Winter Madness Top32 3  

22 members have voted

 1. 1. Ki jusson tovább?


This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 10/21/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Boba Fett gyerekként az egyik kedvenc karakterem volt. Az alaptrilógiában nem sokat szerepelt, de mindig imádtam a szűkszavú fejvadászt, aki baromi menőn nézett ki a páncéljában. Persze a könyvek annó sokat hozzáadtak a karakteréhez, és végig tudtam hogy egy Sarlacc nem végezhetett vele. ^^ Nagyon jó a háttérsztorija, és az anim sorik is sokat hozzáadtak később...

DE!

...a SW hercegnőjével nem kelhet versenyre számomra. :)

Link to comment
Share on other sites

Boba Fettet régen sem kedveltem igazán, nem értettem, hogy miért volt olyan nagy kultusz körülötte azon túl, hogy jól nézett ki... ezen pedig az élőszereplős sorozatok sem változtattak. Leia nekem nem volt akkora kedvenc, mint mondjuk az előzmény trilógiában Padmé, vagy azóta úgy en bloc a női karakterek között Ahsoka, de Leia az új trilógiában nagyon jó volt és sokkal közelebb került hozzám, mint korábban bármikor, úgyhogy ennél a párharcnál sem kellett sokat gondolkozni, hogy ki kapja a voksomat.

Link to comment
Share on other sites

Leia igazi erejét az ST, azon belül is főleg a VIII. rész adja. Ilyen szempontból abszolút unikális klasszikus SW karakter. Bárcsak megélte volna még Carrie Fisher a IX. rész forgatását. Akkor még erősebb karakterré duzzadhatott volna egy méltó lezárással. A IX. rész próbálkozott, de kényszerpályán mozgott e tekintetben. Leia szövegei többnyire erőltetettek, helyenként alákérdezős szagot árasztanak. Ezzel együtt is keresztbe lenyeli Bobát.

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

Elismerem Leia minden erényét, azt is, hogy az ep8-ban kiemelkedő és, akárcsak Han és Luke, sokkal közelebb került hozzám az ST-nek, na meg az Obi-Wan Kenobinak és picit a Rebels-nek hála, mint amikor még csak az OT létezett, amiben számomra nem volt túl erős. De nem csak ő, két férfi kollégája sem volt a szívem csücske annyira.

Ami Boba Fettet illeti, amikor még csak az OT volt, én sem értettem, mi ez a kultusz körülötte. Egy szobanövény volt, cool páncélban, (akkor még) két film alatt 4 mondattal, amihez a harmadik film egy szót sem tett hozzá, szóval az összkép még tovább romlott. Ja, és egy vak iktatta ki. A vele kapcsolatos könyvek sem győztek meg, mert nem mutatott többet, mint egy embert, aki annyiból áll, hogy fejvadászkodik. Ennyi. Annyira volt csak érdekes, mint egy üres gyufásdoboz. Nem is csoda, hogy az apja jobban megfogott, aki a fejvadászkodás mellett klón mintaegyed és apa is lett, ráadásul az ő akciójelenetei nem merültek ki annyiban, hogy repül, esik és kel. És egy jelenetben többet beszélt, mint Boba egész filmes karrierje alatt összese. :) És Bobával ellentétben Jangónak arca is volt. Temuerra Morrison pedig szvsz. remekül játszotta el azt, amit a karakter megkívánt.

Ami Bobát illeti, klón mivolta érdekessé tette, de pusztán a filmeket figyelve ez csak egy apró érdekesség. Meg elképzelhettük, hogy a Boba sityak alatt Jango arca van (ebben mondjuk adott egy kis segítséget, hogy Lucas kicserélte a hangját Morrisonéra, ami retrospektív ugyanolyan nagy ötlet volt, mint Anakin cseréje az ep6-ban). Sajnos a TCW sem vitte el olyan irányba, ami annyira tetszett volna, sőt a Windu iránti bosszúszomja pont azt idézték meg, amit annyira nem szerettem az ep6 utáni Boba sztorikban: a Han iránti vak bosszúszomja. Plusz az sem segített sokat a karakteren, hogy rendre mindenki rászedte. Persze érthető, fiatal volt és tapasztalatlan.

Mindent összevetve, ha nem lenne a The Book of Boba Fett, akkor simán leszavaznék Leiára. Egyrészt, mert megérdemli, másrészt, mert egészen addig Boba Fett simán meh... karakter volt számomra. De van The Book of Boba Fett, amiben a karakter képes a sisakja és páncélja nélkül is cool lenni, amiben egy büdös szó sem esik Han Solóról, amiben ugyan beteg lett a Sarlacc miatt, de nem rákos és felépül, amiben az egyik fő szál az volt, hogy Boba kilépjen Jango árnyékából. És amiben olyan irányba vitték el a karaktert, amire álmomba sem gondoltam volna: először a buckalakók fogadták be, aztán tatooine-i maffiafőnök lett. Már az előbbivel is megnyertek, de azzal, hogy megcsinálták egyik kedvenc könyvem/filmem, A keresztapa starwarsosított változatát, középpontjában Bobával, akit a már Jangóként is kedvelt Morrison keltett életre... Hát, bocsánatát kérem, hercegnő, de én a tatooine-i f*szagyerekre teszem a voksomat, méghozzá fürgén, mint egy bantha. :D 

 • Like 1
 • Nem értek egyet 1
 • Tetszik 4
Link to comment
Share on other sites

7 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Még nincs vége a szavazásnak. :D Amúgy neki szerintem már az is nagy szó, hogy a főtáblán lehet. 

Más helyeken akár top4es is lehetne, szóval érthetően utálhatja a mi kis versenyünket. :D

Link to comment
Share on other sites

Utálja inkább az Erőt. Az akarta hogy túl erős ellenféllel kerüljön szembe. Amiatt meg ha nem tud emelt fővel veszíteni inkább magára vessen. :D

Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information