Jump to content

TOP32 #4 Wilhuff Tarkin vs. Mace Windu


Donát

Star Wars Winter Madness Top32 4  

23 members have voted

 1. 1. Ki jusson tovább?


This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 10/22/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A két s*ggfej közül egyértelműen Windu a szimpatikusabb. Tarkin számomra a Star Wars egyik legellenszenvesebb karaktere.

Wow, meglep az állás. :o 

Nálam egyértelműen Tarkin viszi a prímet a kettejük közül. Mindkettő s*ggfej, az igaz, de Tarkin azért kompetenciában sokkal többet virít, mint "mondjuk el a Szenátusnak, hogy nem uraljuk már az Erőt" Windu. A politikai érzékéről nem is beszélve ("Ha igaz amit mondtál, elnyered a bizalmam..." :pfff:)

Link to comment
Share on other sites

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Hát igen....a szervezői esélyeket most alaposan mellé lőtted. Csodálkoztam is. :D 

A szervezői esélyek elsősorban a korábbi statisztikákon alapulnak (kivéve új versenyzők esetében). Ha megnézed Tarkin és Windu korábbi eredményeit, egyértelmű ki az előzetes esélyes. Windu még sosem nyert főtáblán pl. :) 

Link to comment
Share on other sites

Az eredmény egyelőre engem is nagyon meglep, hisz Tarkin egy nagyon karakteres gonosz, Peter Cushing zseniálisat alakít ahhoz képest hogy milyen pici a szerepe és a karaktert a TCW-ben és a többi animációs szériában is remekül kezelték. Windut meg mindenki utálni szokta itt a fórumon.

 

Én nagyon csípem. Egy érdekes karakternek tartom, aki nagy harcos és jól érzi, hogy Anakinnal valami nagyon nincs rendben, semmi keresnivalója nincs a Jedi Rendben, de nem tudja jól kezelni a szituációt. A már emlitett hangáros jelenetet nagyon szeretem. Ekkor már órákra vagyunk Anakin mészárlásától: már csak kis idő és 6-7 éves forma ártatlan gyerekeket fog gyilkolni a templomban. Windu nem tudja mi jön csak azt hogy Anakinnal valami nagyon nem oké ("I sense a great deal of confusion in you, young Skywalker."). A galaxisnak nyilván akkor tenné a legnagyobb szivességet ha helyben kifilézné Anakint, helyette viszont csak elküldi.

Tragikus, érdekes karakternek tartom. Ment rá a szavazat.

Link to comment
Share on other sites

Ha Windu kifilézte volna Anakint, azzal ő lett volna a Galaxis legnagyobb balf*sza, hiszen a gyerekek akkor is meghalnak pár óra múlva, ahogy a Jedi Rendet is kiirtják, és a Birodalom is megszületik, cserébe senki sem hajítja le Palpatine-t a verembe. Így csak egy galaktikus s*ggfej, aki nem csak Anakint, de semmit és senkit sem tud helyesen kezelni, de legalább arrogáns, szóval rendelkezik minden erénnyel, amire egy vezetőnek pont nincs szüksége. Érdekes figura, az tény, hisz nincs még egy ekkora barom a Star Wars franchise-ban a jófiúk oldalán, ami nagy szó, hiszen itt játszik Panaka kapitány is, de ő legalább tudta, mikor kell csapatot váltani. :evil: Szóval jól esik utálni, és nagyon jól esik nem rá szavazni.

 

Tarkin számomra nem csak érdekesebb figura, de az egyik kedvencem. Cushing ikont teremtett, nagyon jól kezelték később is. Politikai oldalról a legjobb figura, és ez a legnagyobb gyengélye is: politikus, nem katona, mégis katonai vezetőként tetszeleg. Ez "sajnos" sok hibás döntéshez vezetett, kezdve a klón katonák rohamosztagosokra cserélésével, befejezve azzal a méretes lufival, ami a Yavin-rendszerben durrant ki. Ugyanakkor bámulatos, hogyan tudja más sikereit a saját érdemeiként prezentálni (Krennic Stardust projektje, Rampart War-Mantle projektje), képes jól helyezkedni, és hatalmas politikai sikereket elérni. Ha nem lenne egy komplett szociopata, nagy hasznára vált volna a Köztársaságnak. És szerintem, ha nem hal meg, idővel politikai ambíciói miatt komoly fejfájást okozhatott volna Palpatine-nak, főleg, ha ő maradt volna a Halálcsillag teljeskörű parancsnoka. Mindezek mellett az Elveszett csillagokból kiderült, hogy emberi oldala is van. Szóval, Tarkin kormányzóra megy a voksom.

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Mert olyan ellenféllel került össze. Én pl. nagyon kevés ellenféllel szemben szavazok Windura. Tarkin az egyik kivétel. :) 

Ha ez az enyémre válasz, akkor meg kell mondjam nem. Egy bizonyos személyt juttat eszembe Windu, akit nagyon szerettem, ő meg Winduba esett bele még az ep2 várakozási idejében, szóval tiszteletből, még Luke Skywalkerrel szemben is raknék Windura egyet. Vagytok annyian, hogy az eredmény "racionális" legyen! 

Link to comment
Share on other sites

1 perccel korábban, csoli1138 írta:

Ha ez az enyémre válasz, akkor meg kell mondjam nem. Egy bizonyos személyt juttat eszembe Windu, akit nagyon szerettem, ő meg Winduba esett bele még az ep2 várakozási idejében, szóval tiszteletből, még Luke Skywalkerrel szemben is raknék Windura egyet. Vagytok annyian, hogy az eredmény "racionális" legyen! 

Nekem írta. 

Link to comment
Share on other sites

2023. 10. 13. - 10:00, Donát írta:

Szervezői továbbjutási esélyek:

Wilhuff Tarkin 70%

Mace Windu 30%

Nem nyerő tipp egyelőre vagy kettőre.

 

Mindenki utálni szokta? Persze nem a bizalom mintaszobra, és ezzel lehet nagyot lökött Anakinon, mint a váza a mátrixban, ami akkor is eltörik, ha nem látjuk előre?

Vannak majdnem olyan jó megérzései, mint Yodának. Kb. ők ketten kapisgálják leginkább mi újság. A TCW és a filmregények óta becsülöm és a vaapad miatt, ha Anakin marad a s*ggén a tanácsteremben, Sidi talán meg sem ússza ellene.

Edited by Szisz
Link to comment
Share on other sites

A szó klasszikus értelmében számomra egyik itt résztvevő szereplő sem igazán szimpatikus karakter. Windu nem került sosem közel hozzám, de ettől még örülök ennek a karakternek, mert egy elég unikális szereplő volt a Jedi Renden belül. Az Ep. II-ben ugyan azt mondja Palpatinenak, hogy a jedik a béke őrei, nem katonák, de ettől még én Windut, ezzel a hideg, szikár stílusával sokkal inkább tudnám elképzelni katonaként, mint a Jedi Templomban az Erő misztériumairól filozofálgató békés bölcsként. Valahogy ő számomra mindig is a Jedi Rend keményebb oldala volt, nem abban az értelmezési tartományban, hogy a sötétség felé sodródna, de nem is róla mintáznám meg az igazi tiszta jedi szobrát.

A másik szereplő, Tarkin egy szintén emlékezetes figura lehet, akinek még egy lila fénykard sem kellett ahhoz, hogy örökre emlékezzünk rá, ettől még így sem mondanám igazán nagy kedvencemnek. Gyerekként nekem Vader volt úgymond a gonosz megtestesítője az Ep. IV-ben, de mióta sokszor újranéztem már idősebb fejjel is a filmet sokkal inkább lépett elő Tarkin, akire azt nem is mondanám, hogy elhomályosítja Vadert, de elképesztő jelenléte van - nem utolsó sorban Peter Cushing alakításának köszönhetően - Tarkinnak a filmben. Nehezen tudnék dönteni ebben a párharcban annyira együtt mozog nálam ez a két figura... most azért adok Tarkinnak egy szavazatot, mert ő áll rosszabbul, de fordított esetben Windura szavaznék.

Link to comment
Share on other sites

Hivatalos végeredmény:

 

Windu - 14

Tarkin - 9

 

23 szavazat, szép! :clap:

Windu ezzel 67 pontot szerzett eddig, ez volt a negyedik győzelme, az első a főtáblán. Ha még egyet nyer, elnyeri bizalmunk. :lol:

 

Tarkin 73 ponton és három győzelmen állt meg. 2017 óta nem tudott nyerni. így legközelebb a selejtezőben kezd. 

Link to comment
Share on other sites

2023. 10. 21. - 12:29, Dzséjt írta:

Ha Windu kifilézte volna Anakint, azzal ő lett volna a Galaxis legnagyobb balf*sza, hiszen a gyerekek akkor is meghalnak pár óra múlva, ahogy a Jedi Rendet is kiirtják, és a Birodalom is megszületik, cserébe senki sem hajítja le Palpatine-t a verembe.

Az biztos hogy egy csomó jedi akit Vader ölt meg az kapott volna egy jobb esélyt. A jedik pedig jobban birták volna a templom ostromot ha nem a Kiválasztott vezeti az akciót. Ki tudja mennyien szabadultak volna akkor meg. Így is voltak kimenekitettek. Lásd Grogu.

 

Palpatine pedig nem véletlenül akarta irmagját is kiirtani a Rendnek. Tudta hogy rá nézve veszélyesek. Vader ezután pedig évtizedekig az első számú jedi gyilkos, aki a legtehetségesebb jediket végzi ki. A kánonban erre most már elég sok példát kaptunk. 

 

Az tény hogy minden "mi lett volna ha" feltételezés ingoványos talaj mert ezer és egy irányba tovább lehet szőni a dolgokat. De akárhogyis nézem: Windu bizalmatlansága ott a hangárban 100 százalékig megalapozott. És még ő aki helyesen érzi hogy Anakinnal ÓRIÁSI a baj, még ő se látja hogy mekkora a gáz. Különben vagy lecsukatná vagy helyben kivégezné. Ha kicsit tisztábban látná mi áll a küszöbön mindkettőre nagyon jó oka lenne.

 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information