Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Megpiszkáltam a bannereket, amik most 1280*1024 -es felbontásra és Mozillára vannak optimalizálva. Tehát ha így nézitek, tökéletes illeszkedést láthattok. Az IE mondjon le!

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Múlt hét szombaton a tekepályánal Krandéval megpróbáltuk megkérdezni a jelenlevőket hogy mit szólnának ahhoz ha újra SW-kvízelnénk a fórumosok vezényletével de a kérdésünk nem hallatszott eléggé és így nem kaptunk választ.

Szóval ki mit szól hozzá?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Múlt hét szombaton a tekepályánal Krandéval megpróbáltuk megkérdezni a jelenlevőket hogy mit szólnának ahhoz ha újra SW-kvízelnénk a fórumosok vezényletével de a kérdésünk nem hallatszott eléggé és így nem kaptunk választ.

Szóval ki mit szól hozzá?

Adok egy linket, ahol meg lehet beszélni. :lol:

http://www.swsaga.hu/index.php?showtopic=161

Hozzászólás ideje:

Uh, bocsi, tegnap megnéztem, és még akartam is írni, hogy egyelőre még nem sok mindent mutat, de azt hittem, hogy új ablakban nyitja meg, és rányomtam a bezárásra. Erre mindenestül lecsapta a firefoxot, aztán meg már valamiért nem jöttem vissza. Azóta meg jól elfelejtettem, hogy írni akartam :lol:

Szóval jó, én amúgy is szoktam bújni a statisztikai részt, ami a fórum alatt van (legaktívabb hozzászólók, 24 óra legaktívabb hozzászólói, stb). Szóval én biztos használni fogom.

Hozzászólás ideje:

Ez a fórum eddig is nagyon tip-top volt a megjelenést és a felhasználhatóságot tekintve, de minden jót lehet még fokozni :lol: . A statisztikákat én eddig is csak néhányszor kértem le, de jó tudni, hogy mostantól még szélesebb körben lehet nézelődni, ha valakit érdekel.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Kis alakítás, de mégis fontos. A fórum nyitó oldala mostantól egyedi. Abban az értelemben mindenképpen, hogy csak ott láthatóak a bannerek, és csak onnan tölthetők le a forgatókönyvek.

Az átalakításnak köszönhetően ezek a belső topikokból eltűntek, így a sokszor egymásra csúszott banner-epizód-statgép hármas fórumrondító hatása is a múlté. A statgép ugyanúgy olvasható, a forum alján, a tartalomjegyzékhez igazodva.

További jó fórumozást! LeGaS mester, köszi a szikrát! :)

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Örülök, ha tetszik az új banner.:D Nyugtassatok meg, hogy nálatok nincs elcsúszva a két rész egymáshoz képest, mert hiába nézem Firefoxszal, 1024*768-ban nálam bizony el van...

Valóban van koncepciója, bár ez talán nem meglepő. :)

Odynak az volt a kérése, ahogy ő is említette, hogy a helyszínekre összpontosítsak, és viszonylag kevés karakter legyen a képen. Innen jött a gondolat, hogy két témát foglalok össze.

Az egyik a helyszíneké, de meglehetősen egyedi módon: a bolygókat bemutatva. A bolygók reprezentálják a két trilógia epizódjait. A bal felső sarokból indulva oldalt lefelé látható az első három részt megjelenítő planétasorozat:

Naboo - EP1

Coruscant - EP2

Mustafar - EP3

Ilyen sorrendben egyre nagyobbak, ahogy közelednek felénk, és a fény egyre kevesebb rajtuk, ahogy sötétedik a galaxis az egyes epizódok során.

A sarokból jobb felé indulva a régi részek jelennek meg:

Tatuin - EP4

Dagoba - EP5

2. Halálcsillag - EP6

A Tatuin kiemelkedik a többi planéta közül, és központi helyet foglal el, hiszen mindkét trilógiában fontos helyszín, a Star Wars "lelke". A Mustafar és a Halálcsillag pedig párhuzamba állíthatóak egymással: két pokoli helyszín, bár az egyiket a természet formálta, a másikat pedig a Birodalom.

A hat bolygó (azaz 5 bolygó meg 1 űrállomás) füzért alkotva jelzi a hat film egységét.

A másik fő téma a három alak a felső banneren. Ők azok, akik nagyok voltak az Erőben, és tevékenységük nagyot alakított a galaxison:

Anakin, a Kiválasztott, aki egyensúlyt hozott.

Qui-Gon, aki felfedezte a Kiválasztottat.

Luke, aki megváltotta a Kiválasztottat.

(Az új Luke Skywalker-topik adta az ötletet ehhez a képrészlethez.)

Akiknek 1280*1024-es a monitorfelbontása, azok láthatják, hogy a banner jobb szélén van még egy képelem: Vader testének elégetése. Ezt úgy helyeztem el, hogy 1024*768-as felbontásban nem látszódik belőle semmi, nem zavarja meg a képet. Azonban fontosnak tartottam, hogy a klasszikus Vader is szerepeljen a banneren, viszont ez ne törje meg az egész kép összességében pozitív kicsengését. Ezért esett a választásom Vader égetésére, hiszen Vader karakterével összefonódva ekkor érezhetünk igazán elégedettséget, megbékélést - amikor Luke elégeti az üres páncélt.

Hozzászólás ideje:
Nyugtassatok meg, hogy nálatok nincs elcsúszva a két rész egymáshoz képest, mert hiába nézem Firefoxszal, 1024*768-ban nálam bizony el van...

Sajnos én nem tudlak megnyugtatni.

Nálan is el van csúszva egy picit, ugyanezekkel a beállításokkal. :)

Hozzászólás ideje:

Nagyon szupi-szuper banner, az külön tetszik benne hogy egyben baljós és emelkedett hangulatot áraszt magából. :)

1024x768-ban nekem is elcsúszik de az ilyesmit már megszoktam mert a nagyobb méretek miatt 800x600-on tartom a monitorom felbontását és úgy még jobban elcsúszik.

Persze azért átállítottam 1280x1024-re hogy tökéletesen meg tudjam nézni. :D

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Van egy olyan írás a lap alján, hogy: "Az oldal Firefox -ra, és 1280*1024 -es felbontásra optimalizálva." :) Tehát ezekben, és CSAKIS ezekben a paraméterekben tökéletes a látvány.

Zoli! Köszi az elemzést. Elmondható, hogy a fórum történetének legjobb bannerje született meg.

Hozzászólás ideje:
Van egy olyan írás a lap alján, hogy: "Az oldal Firefox -ra, és 1280*1024 -es felbontásra optimalizálva." :) Tehát ezekben, és CSAK is ezekben a paraméterekben tökéletes a látvány.

Szerintem ez már elég régóta világos mindenki számára. :D

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:
Nem úgy vettem észre alább...

Miért?

Azt írtam hogy direkt átállítottam 1280x1024-re hogy tökéletesen meg tudjam nézni. Ebből szerintem elég világosnak kell lennie.

Vagy azt hiszed hogy hazudok?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Miért?

Azt írtam hogy direkt átállítottam 1280x1024-re hogy tökéletesen meg tudjam nézni. Ebből szerintem elég világosnak kell lennie.

Vagy azt hiszed hogy hazudok?

Rog. Nem csak Te vagy a fórumon! Abszolut nem rólad volt szó, hanem az 1024x768 -as aggódókról.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.