Ugrás a kommentre

3x11 - Point of No Return


Ajánlott hozzászólás

11. rész - Point of No Return / Nincs visszaút

 

epguidebb311.jpg

 

Írta: Amanda Rose Muñoz

Rendezte: Nathaniel Villanueva

 

Helyszín: Pabu

 

Szereplők:

Omega - Michelle Ang

Hunter - Dee Bradley Baker

Wrecker - Dee Bradley Baker

Crosshair - Dee Bradley Baker

CX-2 - Dee Bradley Baker

Phee Genoa - Wanda Sykes

Mox - Daniel Logan

Deke - Julian Dennison

Stak - Julian Dennison

Shep Hazard - Imari Williams

Lyana Hazard - Andy Allo

Scorch parancsnok - Dee Bradley Baker

Ms. Gaya - Andy Allo

Olly - Matt Lanter

Batcher - Dee Bradley Baker

AZI-3 - Ben Diskin

MEL-221

Gonky

 

Történet

Asajj Ventress tanácsára hallgatva a 99-esek úgy döntenek, elhagyják a Pabút. Ám ők még nem tudják, hogy a CX-2-es különleges klón katona egyre közelebb kerül hozzájuk.

 

Érdekességek

- Mox, Deke, és Stak klónkadétokat, akiket a Rossz Osztag az évad "Ismeretlen utakon" c. részében mentett meg, láthatjuk, amint a Pabun élnek; új ruhát viselnek, beilleszkedve a békés, szigeti életükbe.
- Számos érdekes jelzés figyelhető meg az űrkikötő dokkjában, például az "Üzemanyag +" és a "Prémium", amelyek arra utalnak, hogy az üzemanyag árusítása a messzi-messzi galaxisban sem sokban különbözik a mi világunkban megszokottól.
- A Star Wars: A klónok háborúja rajongói talán felismerték a droidkiszolgáló, Olly hangját - aki maga Anakin Skywalker, azaz Matt Lanter.
- A szerkezet, amivel Phee a droidját, Melt a hajójára fel- és lerakja, hasonlít ahhoz a szívócsőhöz, amit a javák használtak, hogy feljuttassák R2-D2-t a homokkúszójukra.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

CX-2 csak megéri a pénzét. Cidet pedig most már nyírja ki valaki, ha csak nem tette meg a klón. Pabut és a Maraudert elérte a végzete, bár a sziget jobban járt mert Omegának hála nem semmisült meg teljesen. Viszont rákerült a Birodalom radarjára, így aligha lesz nyugta tőlük a jövőben. :( De az is lehet, hogy létesítenek ott egy helyőrséget. 

Omega lépésének köszönhetően a Batch ismét szétszakadt, ráadásul a terv se vált be így megint csak bottal üthetik a lány és a Tantiss nyomát. Itt nyer értelmet az előző rész és Emerie vívódása, mert immár ő az egyetlen reménye a klón lázadóknak. Belső infó nélkül semmire nem fognak menni, de így hogy megint bekerül Omega meg lesz az esély. 

Wrecker sérülésénél kicsit megijedtem, mert a klón annyi mindent átélt már, viszont ez a robbanás már neki is sok volt. Szerencsére nem halt bele, ami jó is mert szükség lesz még rá. KÍváncsi vagyok mit fog lépni mindezek után Hunter és Crosshair. Szerintem nem lesz más hátra, csatlakoznak Rex lázadó csoportjához. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kőkemény birodalmi lecke volt ez a Pabu és a BB számára is. A mindent leuraló terrorgépezet végül ezt a jelentéktelen és békés paradicsomi bolygót sem kímélte. Vitathatatlan birodalmi győzelem ez, még Omegáék rögtönzött terve sem sikerült (legalábbis úgy tűnik). A Marauder-nek annyi, ez mindennél jobban jelzi, hogy "nincs visszaút". Wrecker súlyosan megsérült, még utolsó erejével is Gonky-t mentette. Igazi összetartó csapat ez.

 

Tetszett, hogy a készítők nem voltak bátortalanok, és a keretek között maradva bemutatták a civilek vegzálását, a házkutatásokat, az erőszakot, a rombolást. Sortüzekre és önkényes gyilkosságokra azért nem került sor, vagy legalábbis ilyet nem láttunk, ám így is, kijelenthető, hogy a Pabunak vége, abban a formában mindenképpen ahogy a rész elején láthattuk, az idillt (szegény klón kadétok...). Szerintem a teljes lakosságot deportálják a következőekben. Vagy ott marad valami birodalmi helyőrség, de szerintem ahhoz túl jelentéktelen ez a bolygó. Ha belegondolok, hogy ez is Cid műve... Szegény Phee megérezte, hogy valami nem stimmel a hajójánál, de aztán elterelték a figyelmét. Nagy pech. 

 

Kérdés, hogyan tovább. Ha Omega visszakerül, akkor már csak Emerie maradhat a proaktív szereplő. De hogy Hunterék most mihez fognak kezdeni, azt egyelőre el sem tudom képzelni. Nyilvánvaló, hogy Rex hálózata ismét színre kell hogy lépjen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na baz' meg! :shocked: Oda a Marauder, ezzel lényegében a 99-esek elvesztették az otthonukat. Amióta bevetésre küldik őket, itt éltek, ezen volt minden felszerelésük, itt volt Omega első saját szobája. És füstté vált. Megsemmisülése legalább annyira jelképes, mintha egy hús-vér szereplőt öltek volna meg. Pont, mint amikor felrobbant a The Mandalorianben a Razor Crest. Hiszen ezek a hajók, mint a Millennium Falcon is, szereplői a sztorinak, létük meghatározza egy vagy több szereplő identitását is. Szóval bizonyos szemszögből nézve a 99-esek egy újabb tagot vesztettek Tech után.

A birodalmi hadigépezett ezúttal jól működött, mondjuk kezd ebben egyfajta minta kialakulni. A fegyvertelenekkel vagy kevésbé képzett ellenállókkal szemben mindig hatékonyak. Persze ez nem csoda, semmire sem jó kiképzésük után a minimális vagy egyáltalán nem létező ellenállás esetén, pusztán a terror eszközeire hagyatkozva persze, hogy hatékonyak. Ám épp az a lényeg, hogy kiképzett katonákkal szemben a terror eszköze mit sem ér, vagy éppen csak még inkább felbőszíti az ellent, ott már a jó eszköz és kiképzés számítana. Ami nincs a Birodalomban. Itt nincsenek katonák, csak zsarnokoskodó alakok, akik katonát próbálnak játszani. És már csak ezért is lesz érdekes, ha Rexék megindulnak a Tantiss ellen, mert annak védelmének gerincét klón kommandósok adják, ugyanakkor a védelem teste TK-katonák. Fura egy mix. A kommandósok veszélyesek, de ilyen agyahagyott amatőrökkel az oldalukon inkább arra kell majd figyelni, nehogy valamelyik véletlen hátba lőjje őket.

Sajnálom Pabút. A béke egy kicsiny, fénylős szigete volt a terjeszkedő sötétségben, de egy gyertya fénye kevés az egész világot lassan beborító éjjellel szemben. Sajnos már akkor előre borítékolható volt ez, amikor Hunterék először leszálltak a szigeten. És, ha a lakók ezt még túl is élik és otthagyják őket, nem lövik le mindet vagy internálják az egész bagázst valahová az ismeretlenbe, akkor is, elég kárt okozott már a Birodalom ahhoz, hogy talán így sem éli túl a falu.

És a világ is milyen nagyot fordult. A TCW-ben, ha egy Venator megjelent az égen, az még a legrosszabb esetben is reménységet jelentett. Még ha tudtuk is, hogy a Köztársasági Nagy Hadsereg is Sidious erői és igazi célja az, hogy a "megvédett" vagy "visszafoglalt" bolygókat előre beállítsa a Birodalomba, akkor sem tudtunk ezekre a hajókra a terror eszközeiként gondolni. Ám most, ha egy Venator megjelenik, az ugyanazt az érzést váltja ki, mintha egy Imperial tenné ugyanezt. Ebből is látszik, hogy sok dolog nem jó vagy rossz, csak egyszerűen fel lehet használni jóra és rosszra is. Az a jó vagy rossz, aki használja őket.

Ezt már az előző részben is akartam említeni, de annyira gáz, hogy Cid lényegében másodszor is elárulta hőseinket. Talán eddig ez a nő ártott nekik a legtöbbet. Noha otthont biztosított nekik, már tudjuk, azt nem azért, mert "volt benne némi jóság", hanem mert hasznosak voltak, aztán meg már nem. Egy idő után az árulásuk lett a hasznos. És bár nem tudjuk, hogy CX-2 hogyan bírta rá az információ kiadására, az eddigiek alapján elég biztos vagyok abban, hogy nem kellett kínozni. Pár kredit, és egyből feladta Phee-t. :fuckoff:

És akkor a végén a csavar. Tegye fel bárki a kezét, aki arra számított, hogy Omega terve nem jön össze. Az én szobámban egy kéz sincs fent, mert borítékoltam, hogy így lesz. Elvégre ez a Star Wars. A szereplőket látványosan védi a plot armor, az ellenség balf*sz, a jók szinte tökéletesek. Ritka a hiba, még ritkább a gonosz győzelme. Erre puff, a komlink lebukott, a nyomkövető meg mellé ment. Én meg döbbenten bámultam a credit listát. :o

Na, innen lesz szép nyerni. A 99-esek padlóra kerültek. Omega újra az ellenség fogságában, a Marauder elveszett, Hunter, Crosshair és Wrecker egy olyan bolygón rekedtek, ami momentán birodalmi megszállás alatt áll, ráadásul Wrecker megsérült és momentán harcképtelen. Ez padlóra kerülés a javából. És gondolom Hunter nem fogja jól fogadni, amikor kiderül, hogy Crosshair hagyta, hogy Omega feladja magát, aztán még a lövés sem talált. :para: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ebben az évadban rájár a rúd a batchre rendesen. Omegán kívül szerintem nem fogja túlélni egyik sem, talán ennek egyik előszele a Marauder pusztulása is. Az a hajó már-már Batch-tag volt, újabb szeg ez a csapat koporsójába Tech halála után...

 

5 perccel korábban, Dzséjt írta:

És akkor a végén a csavar. Tegye fel bárki a kezét, aki arra számított, hogy Omega terve nem jön össze. Az én szobámban egy kéz sincs fent, mert borítékoltam, hogy így lesz. Elvégre ez a Star Wars. A szereplőket látványosan védi a plot armor, az ellenség balf*sz, a jók szinte tökéletesek. Ritka a hiba, még ritkább a gonosz győzelme. Erre puff, a komlink lebukott, a nyomkövető meg mellé ment. Én meg döbbenten bámultam a credit listát.

Én arra számítottam, hogy Crosshair a remegő keze miatt elvéti a célt - bár végül csak szimplán megzavarták, és nem tudott időben lőni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Na, innen lesz szép nyerni. A 99-esek padlóra kerültek. Omega újra az ellenség fogságában, a Marauder elveszett, Hunter, Crosshair és Wrecker egy olyan bolygón rekedtek, ami momentán birodalmi megszállás alatt áll, ráadásul Wrecker megsérült és momentán harcképtelen. Ez padlóra kerülés a javából. És gondolom Hunter nem fogja jól fogadni, amikor kiderül, hogy Crosshair hagyta, hogy Omega feladja magát, aztán még a lövés sem talált

Csak egy út van, amire léphetnek: Rex és a felkelő csapata.

 

8 perccel korábban, Merfolk írta:

Lehet hülye kérdés, csak egyszer néztem meg az epizódot, de nem lehet, hogy Hunter elbújt a CX-2 hajóján? Nekem úgy tűnt, hogy a barlangnál úszott ki a partra.

Én ott arra számítottam, hogy megtalálja a hajót, de ez nagy fordulat lenne! Huntert nem láttuk a végén asszem, szóval még ez is lehetséges. Bár mintha visszafelé futottak volna a faluba... Ködös a dolog.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Merfolk írta:

Lehet hülye kérdés, csak egyszer néztem meg az epizódot, de nem lehet, hogy Hunter elbújt a CX-2 hajóján? Nekem úgy tűnt, hogy a barlangnál úszott ki a partra.

Az azért elég nagy logikai bakugrás lenne. Mert egyrészt, nem tud a hajó létezéséről sem. Szóval hogy szállt volna fel rá? Honnan tudta, hogy a sziget egyik barlangjában áll egy birodalmi hajó? És persze volt ideje átkutatni az összes barlangot, míg odafent a "lányát" a Birodalom keresi és bármelyik percben megtalálhatja? Eközben ő valamiért barlangászik? És aztán elrejtőzik a hajón, mert... Miért is? Hiszen nincs rá oka. Nem tudott semmit arról, hogy elfogták Omegát és pont arra a hajóra fogják vinni. És, még ha feltételezi is, hogy végül elfogják, vihették volna Omegát a Venatorra is.

Omega közvetlen veszélyben, ő meg elrejtőzik egy hajón, amiről nem is tud, tehát csak a vak szerencse alapján lelhet rá, feltételezve, hogy az a hajó majd elviszi oda, ahová kell, és remélve, hogy Omegát is ezen szállítják majd. Finoman szólva is elég meredek. Ehhez még vegyük hozzá, hogy a hajó meglehetősen kicsi, és a belsejét elnézve, nem rendelkezik túl sok rejtekhellyel. Ráadásul nyitva sincs, ami talán nem probléma, de egy ilyen fejlett és az operatív számára fontos hajón valószínűleg elég biztonsági intézkedés van ahhoz, hogy a tulaj azonnal tudja, ha a hajójával babrálnak.

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Csak egy út van, amire léphetnek: Rex és a felkelő csapata.

De mielőtt erre az útra lépnek, valahogy a Pabúról is ki kéne jutniuk. Mert az a probléma, amivel a részben szembenéztek, nem szűnt meg. A Birodalom még ott nyüzsög, és jelenleg náluk van az egyetlen használható nagy hatótávolságú rádió. Persze, ha elmegy a Birodalom, akkor a jelzavarás megszűnik, de vajon elmegy? És, ha elmegy, marad bármi is utánuk? :para:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Egyébként annak örültem még, hogy végre normálisan elmagyarázta Hemlock miért is fontos Omega vére. Ez alapján nem Erőérzékeny a lány, csupán egy jó transzfer-donor. Még leírni is rideg.

És az is kezd biztossá válni, hogy Omega ezért létezik. Nala Se valószínűleg elkezdett kísérletezni azon, hogy Erőhasználókat teremtsen - még nem feltétlen Palpatine parancsára, hanem saját kutatási vágyainak kielégítésére, illetve a Kaminónak akár új üzleti lehetőséget is adhatott volna.

 

Ami meg már biztos: Snoke és az ep9-es Palpatine-klón még nem létezik. Mindkettő nagyhatalmú Erőhasználó, vagyis, amikor azokat létrehozták, a midi-chlorian probléma már megoldódott. És ezért fontos most, hogy Omega visszakerül a Tantiss-ra. Kétlem, hogy még a vérvétel előtt ki tudnák szabadítani. Talán napokig, ha nem hetekig fog ott raboskodni. Akkor pedig bőven lesz idő lecsapolni a vérét és teszteket végezni, kísérletezni. Tehát azzal, hogy Omega feladta magát, talán megmentette Pabu lakóit, esetleg ki fogják tudni menteni a tantissi fogjokat, de egyúttal sanszos az is, hogy biztosította mindazt a sok tragédiát, ami az ep6 után megtörténik. Mert biztosította Palpatine túlélését az endori csatában. És, ha mindez így történik, akkor bármennyire is kezd Emerie Karr szimpatikus lenni, sanszos, hogy ő fogja megtalálni annak módját, hogy Omega vére által létrejöjjön a Palpatine-klón és Snoke.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Átraktam ide @Dzséjt amit írtál mert a másikban ez masszív spoiler erre a részre nézve. :) 

 

Amúgy nagyon is elképzelhető, hogy így lesz és a jószándék végül ebbe a tragédiába torkollik. Mondjuk ennek az egész történetnek a megkoronázása lesz ha végre láthatjuk majd Palpatine vagy akár Snoke testét valamilyen formában. Bár Palpatine Erő-érzéketlen klónja miért nem létezhet itt? Később is tele pumpálhatták midikkel.

 

 

 

3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Honnan tudta, hogy a sziget egyik barlangjában áll egy birodalmi hajó?

Szerintem pont oda szállt le ahova Ventress is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Ody Mandrell Köszi! Ezért nem szeretem, ha két részt adnak le egyszerre, összefolynak az események, mintha egy epizódot láttam volna. 

 

39 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Bár Palpatine Erő-érzéketlen klónja miért nem létezhet itt? Később is tele pumpálhatták midikkel.

Szerintem itt az a lényeg, hogy már eleve Erőérzékenyen szülessen a klón. Tehát lényegében Omega vére segítségével képesek a sejtosztódáskor azonnal átadni az eredeti m-számot vagy megnövelni - bár ez utóbbit az eddigiek alapján csak két évtizeddel később, egy bizonyos Dr. Pershing oldja meg.

A későbbi transzfert Dathan létezése kizárja. Palpatine azért dobta félre Rey apját, mert nem volt annyi midije, hogy minimum Jedi szinten képes legyen használni az Erőt. Ha utólag is fel lehetne tölteni valakit midi-chlorianokkal, akkor ez a probléma megszűnhetne. Dathan egészséges, életerős strand-cast volt, vagyis egy midi-utántöltés után teljesen alkalmas lett volna Sidious számára, mint új test. Ráadásul Dathan csak kb. öt évvel ezután fog megszületni, az Exegolon.

 

Szóval szerintem monst ez az időrend:

1) A kísérletek valószínűleg elindulnak az ep1 idején, Nala Se-nek hála. Ám ekkor még képtelenség az m-számot átvinni a gazdatestből a klónba. A klónnak sosem lesz annyi midi-chlorianja, mint a donornak, sőt úgy néz ki, az anyatermészet olyannyira blokkolja ezt, hogy még egy Jedi vagy Sith klónja is csak átlagos emberként születik meg.

2) Nala Se a problémát végül leküzdi Omegával, ám felfedezéséről még Lama Súnak sem szól. A miniszterelnök csak annyit tud, hogy Omega a többihez képest viszonyítva nyers klón, így Jango és Boba Fett elvesztése után alkalmas lehet, hogy továbbra is fenntartsák általa a klón sereget.

3) A háború után Palpatine elkezdi a maga kísérleteit. Elpusztítja a Kaminót, elfogja Nala Se-t, és idővel bevonja Dr. Royce Hemlockot. Ám ő sem tudja megoldani a problémát az m-szám átvitelre - miközben ironikus módon nem csak az vezeti a projektet, aki már több mint tíz éve megoldotta ezt (Nala Se), de a megoldás kulcsa néha szó szerint Hemlock orra előtt van (Omega).

4) Végül Hemlock rájön, hogy az orránál fogva vezették. Nala Se-t lecsukják, Omega meglép.

5) Omegát visszaszerzik, és eztán Hemlock és Karr valószínűleg felhasználják a vérét.

6) Megszületik az a Palpatine klón, aminek m-száma megegyezik az igazi Palpatine test m-számával, vagyis az, amelyiket az ep9-ben láttunk. Tehát annyi idő után végre sikerül minden aspektusból létrehozni egy 1:1-es Palpatine másolatot, amibe bármikor beugorhat (mondjuk, ha nem esett át fejlődésgyorsításon, akkor érdekes mutatvány lenne egy embrióba beugrani :lol:). Persze Sidious nem tudja, hogy az Erő nem szereti, ha g*ciskednek vele, és nem elég annyi, hogy a biológiai részeket szépen áthidalják egy technológiai szörnyszülöttel. Ez a meglepetés majd az endori csata idején éri el. Ám a siker ellenére és a megalomániája miatt valószínűleg elrendeli, hogy készítsenek olyan klónt, ami még az eredetinél is több m-számot tartalmaz. Ezen kísérletek túlélői Snoke és Dathan.

7) És ezen kísérleteket folytatja titokban Pershing Gideon javára, és megoldja azt, hogy a klón a donornál magasabb m-számmal bírjon. Ám mindez odaveszik hála Gideon megalomániájának. Pershing agyát kisütik, míg a tesztelésre használható Gideon-klónok a kísérleti adatokkal együtt elpusztulnak, amikor egy szép nagy cirkáló rájuk pottyan.

8) Palpatine utolsó mentsvára az, ha megtalálja azt az Erőérzéketlen Dathant, és felcsináltat vele valakit, és majd azt a gyermeket megszállhatja idővel.

Mindent összevetve, ez a Darth Sdious egy istentelenül undorító emberszerű szerzet.

 

39 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Szerintem pont oda szállt le ahova Ventress is.

Aztán? Ezt Hunter nem tudhatja.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Persze Sidious nem tudja, hogy az Erő nem szereti, ha g*ciskednek vele, és nem elég annyi, hogy a biológiai részeket szépen áthidalják egy technológiai szörnyszülöttel. Ez a meglepetés majd az endori csata idején éri el.

Mit is okoskodtunk ki, miért nem bírja Palpatine szellemét ez a klóntest? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha jól emlékszem, két elmélet volt.

1) A klón test nem tartalmazott elég midi-chloriant. Ezt viszont most a The Bad Batch úgy tűnik, megcáfolja.

2) Mivel a klón test természeténél fogva természetellenes entitás, míg az Erő a természetes dolgokkal működik összhangban, így lényegében az Erő "szabotálta". Ezért kellett Palpatine-nak egy természetes Erőhasználó leszármazott, azaz Rey. A TBB szerintem ezt az elméletet kezdi alátámasztani. Ha a mestereséges testet még mesterséges midi-chlorianokkal is feltöltik, az bőven kimeríti azt, ami egyesek szerint természetellenes.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyjából ugyanaz a gondolatom mint az előző résznél. Brutális írtást várok a jók részéről. Szegény pabuiak hogy jártak. Cid nénit főzzék az üstben örökkévalóságig. Megint @Dzséjt-el értve egyet, azért az milyen undorító hogy a "katonák" vegzálják a civileket. Igazán bátrak fegyvertelen civilek ellen. Na majd Rex és csapata ellen megmutathatják hogy milyen kemények. Omega ötlete jó volt(annyira imádom mikor ilyen okos) csakhogy jött a megzavarás és Crosshair későn tudott lőni.

Sajnos nekem is van egy olyan érzésem hogy Pabut nem hagyják annyiban. Vagy kiírtják a lakosait vagy helyörség lesz ott. A végéről az EP8 vége jutott eszembe. A totális reménytelenség.

De biztos meg fogják oldani hogy kijusssanak.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sok hozzáfűznivalóm nincs, durva rész volt, sok minden történt aminek a fele is cumi lenne a csapatnak. Nagyon magas színvonalon mozog a rész és vele az évad, azon kaptam magam, hogy bámulom a stáblistát de felhívom a figyelmet, hogy nagyon jó zene szól alatta! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt! Ahogy haladunk előre, úgy válik egyre egyértelműbbé, hogy a dolgok nem fognak jól végződni. Az előző részben egy újabb erkölcsi mélypontot láttunk a Birodalom részéről, ebben az epizódban pedig bebizonyosodott, hogy csak illúzió volt, miszerint a Pabu, mint békés és boldog sziget az elnyomás, nélkülözés és kizsákmányolás galaxisában, megmaradhat menedéknek a Bad Batch számára is. A támadás mindenkinek tragédia, de különösen arra gondoltam, szegény ide menekített klón kadétok csak milyen rövid ideig élvezhették itt eddigi viszontagságaik után a nyugalmat és jólétet. A csapat megint nagyon összement, Wrecker komolyan megsérült, Omega pedig ismét az ellenség kezére került. De legalább Emeri Karrnak lesz lehetősége valamit jóvátenni.  

A zene tényleg remek volt!  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rex! Kérdezd már meg ettől a csávótól, hogy ha Tech a CX-2 -es akkor miért nem ment egyből a Pabura? Tudott mindent a csapat korábbi életéről. Miért nyomozott a hollétük után amikor ő is velük volt? :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már nem gondolom, hogy ő lenne Tech, de erre a kérdésre azért nem nehéz válaszolni: törölték az emlékeit.

 

Én a Crosshair-klón teóriáról nem tettem még le :D És tudom, akkor meg felmerül a kérdés, hogy mégis, hogy növesztettek ilyen rövid idő alatt egy kifejlett klónt. Az EU-ban létezett egy ún. Spaarti klónozó henger, ami alkalmas volt arra, hogy akár 1 éven belül létrehozzanak egy kifejlett klónt, és kb. a Birodalom megalakulásakor találták fel, szóval időben is stimmelne, ha esetleg az EU-ból be akarnák emelni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Yoda József írta:

Már nem gondolom, hogy ő lenne Tech, de erre a kérdésre azért nem nehéz válaszolni: törölték az emlékeit.

 

Ennyire nem lehet hülye a Birodalom, hogy az egyik legnagyobb tudásbázissal rendelkező ellenálló klón agyát törlik. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Rex! Kérdezd már meg ettől a csávótól, hogy ha Tech a CX-2 -es akkor miért nem ment egyből a Pabura? Tudott mindent a csapat korábbi életéről. Miért nyomozott a hollétük után amikor ő is velük volt? :D 

Hát, egy kicsit elgondolkodtató azért. Én sem állitom 100%-ra, hogy CX-2 az Tech lenne, de valahogy mégis fura. Ahogy Phee hajóját feltörte pillanatok alatt pl....

Az meg hogy miért nem ment egyből Pabu-ra, az lehetett az esetleges agymosás hatása is. Személyiség eltörlés, és akkor vele együtt az emlékei is kukázva lettek. Viszont a mutáció hatása, az megmaradhatott, egyszóval piszkosul okos.

Te se gondolhattad, hogy Tech belemenne abba, hogy agymosás nélkül a tesói ellen menjen.....itt csakis a személyiség teljes eltörlése lehetett a kulcs. Már ha ő Tech....  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ennyire nem lehet hülye a Birodalom, hogy az egyik legnagyobb tudásbázissal rendelkező ellenálló klón agyát törlik. :D 

Lehet, hogy ez a mellékhatása volt az "átkonvertálásnak". Lehet, hogy a zuhanáskor verte be úgy a fejét, hogy amnéziás lett. Azért egy sima emlékezetvesztést nem nagy kunszt megmagyarázni. Azt, hogy hogyan élte túl, azt már inkább :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

49 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Ahogy Phee hajóját feltörte pillanatok alatt pl....

Nem Tech volt az egész Köztársasági Nagy Hadseregben az egyetlen technikai specialista, plusz meg is tanítható ez a készség. Ráadásul nem hiszem, hogy Phee, aki simán nyitva hagyta a hajója ajataját és otthagyta őrizetlenül, olyan hihetetlen mértékben védené azt a hajót, hogy csak egy technikai lángész tudná feltörni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Lehet, hogy ez a mellékhatása volt az "átkonvertálásnak". Lehet, hogy a zuhanáskor verte be úgy a fejét, hogy amnéziás lett. Azért egy sima emlékezetvesztést nem nagy kunszt megmagyarázni. Azt, hogy hogyan élte túl, azt már inkább :D

Jaj, ne menjünk már le egy szappanopera szintjére, kérem szépen..xD  Amnézia :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Jaj, ne menjünk már le egy szappanopera szintjére, kérem szépen..xD  Amnézia :D 

Mert te hogy nevezed, ha valaki elveszti az emlékeit? Én amnéziának, mert konkrétan ezt jelenti a szó. Nem is értem ezt a kommentet most töled, miközben előtte te is azt találgattad, hogyan lehetett amnéziás. Ha Birodalom kitörölte az emlékeit, az is amnézia ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.