Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
14 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A magyarországi kiadások leállásában mi is volt a fő ok? Úgy emlékszem, hogy a Disney-nek nem felelt meg ahogyan a hazai forgalmazó fizetett.

A ProVideo nyilatkozata szerint a Disney-nek az volt az oka a BD-k magyarországi kiadásának megszűntetésére, hogy nem fogytak megfelelően a lemezek, így nekik nem érte meg a magyar kiadás.

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Dzséjt írta:

A ProVideo nyilatkozata szerint a Disney-nek az volt az oka a BD-k magyarországi kiadásának megszűntetésére, hogy nem fogytak megfelelően a lemezek, így nekik nem érte meg a magyar kiadás.

Ja, értem, akkor az eladásokkal volt a gond.

Hozzászólás ideje:

Megtaláltam a szöveget. 

IGN

2024. október 30., 15:09, szerda

Négy közkedvelt Marvel- és Star Wars-sorozat is megjelenik nálunk 4K UHD lemezeken: Nézzétek meg képeken, milyenek lesznek ezek a különleges kiadások!

....

A Disney+-on az utóbbi években több Marvel- és Star Wars-sorozat is debütált, amelyek közül néhány megjelent lemezes kiadásban. Ezekre pedig hamarosan a hazai rajongók is lecsaphatnak.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én a sorozatjunkie "Hírcsütörtök" bejegyzésében találkoztam ezzel, ami a gsplusos hírrel megegyezik:

• Kaptunk egy magyar közleményt a Disney-től, miszerint “12.03-tól négy népszerű Lucasfilm és Marvel sorozat jelenik meg 4K UHD gyűjtői verzióban, egyedi SteelBook® csomagolással”, ami, mivel ezek a Star Wars: A Mandalóri S3, Star Wars: Ahsoka S1, Sólyomszem S1, Loki S2, felteszem, hogy nem itthonra jönnek (már, ha korábban nem jött itthon gyűjtőiben a többi (Star Wars: Obi-Wan Kenobi, Star Wars: Andor S1, A Sólyom és a Tél Katonája S1, Moon Knight S1). Ergó akkor “csak” annyi a lényeg és a magyar vonatkozás, hogy a sorozatok Szarka Attila, magyar illusztrátor borítóképeivel jelennek meg. (Egyébként fura a DVD/Blu-ray-ek technikai jellemzőinek hájpolása, ha van az embernek Disney+-a.)
Hozzászólás ideje:

Kb egy hete egy másik oldal is lehozta, hogy lesz hazai megjelenés, de azt én is tévedésnek véltem, az egyik kommentelő is lehurrogta a cikkírót tájékoztatván a hazai helyzetről, szóval elengedtem ,nem linkeltem , most meg már nem tudom, hogy mi volt az a forrás... :(

Hozzászólás ideje:

Meg hát ugye ki adná ki? Nincs hivatalos Disney-kiadó hazánkban. Ha jól tudom. Mondjuk engem annyira nem érint. Mióta van Disney+ már nem veszek/vennék lemezeket. Minden fent van, nagyrészt 4K-ban ami meg nem azt a tv-m felskálázza. Számomra már nincs értelme lemezt venni. Persze szép a doboz, de az ár/érték arány már nagyon a Disney+ javára billen. Nekem ez a mennyország. Pár kattintás és már megy tökéletes minőségben(mind hang mind kép) az összes létező sw.

Hozzászólás ideje:

Számomra is lenne jogosultsága a fizikai kiadásnak, úgy nem csak bérled a megtekintés jogát, hanem a tiéd az a mű. 

A legtöbb esetben elég nekem is a stream, de a star warsra újra költenék, ha jönnének az elmúlt évek sorozatai. 

Hozzászólás ideje:

Én is megvenném, főleg ugyanabból az okból, amiért még megvásárlok lemezen is játékokat (bár már csak leárazva és olyat, amit digitálisan is megvettem): a fizikai változat biztosan az enyém, nem csak "bérlem".

Igazából ez az egyetlen komoly félelmem a digitális szolgáltatásokkal kapcsolatban: semmi sem a tiéd. A játékoknak vagy a digitálisan megvett filmeknek csak a licencét vásárlod meg, jogosultságot arra, hogy használhasd az XY cég által továbbra is teljes mértékben birtokolt a terméket. A streaming esetében meg csak a szolgáltatásért fizetsz, nem a pontos tartalomért. Mindkét esetben egy arctalan cég rendelkezik a termék fölött. Sőt még egy külső tényező, a netszolgáltató is beleszól ebbe.

Persze a fizikai változat sem örök, de azt legalább akkor is tudom használni, ha a netszolgáltató éppen valamiért nem szolgáltat netet, ha a streaming szolgáltató leveszi a streamingről az adott műsort, vagy ha valaha is megszűnik a szolgáltató.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.