Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 10. Hozzászólás ideje: December 10. (szerkesztve) 3. rész - Very Interesting, As an Astrogation Problem / Nagyon érdekes űrnavigációs probléma Írta: Christopher Ford, Jon Watts Rendezte: David Lowery Helyszín: At Attin, Borgo Prime, Csillagvizsgáló hold Szereplők: Wim - Ravi Cabot-Conyers Fern - Ryan Kiera Armstrong Neel - Robert Timothy Smith KB - Kyriana Kratter Jod Na Nawood - Jude Law Kh'ymm - Alia Shawkat Wendle - Tunde Adebimpe Fara miniszterhelyettes - Kerry Condon Nooma - Geneva Carr Garree - M.J. Kang Maree - Cass Buggé Brutus kapitány - Fred Tatasciore Benjar Pranic - Alfred Molina Gunter - Jaleel White Beef - Dominic Burgess Kent parancsnok - Andy Powers Snowball SM-33 - Nick Frost CZ-D2-9000 Történet Kis hőseink csatlakoznak a rejtélyes Jodhoz, hogy megszökhessenek a kalózbörtönből. Ám ez nem olyan egyszerű, mint ahogy azt remélik. Érdekességek Pár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki. 3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt. 4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: Szerda 20:07 - Ody Mandrell Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. Hát ez az epizód gyorsan lement. Vagy valamiért én éreztem nagyon gyorsnak, mert csak kapkodtam a fejem, az egyik pillanatban már a hajó felé tartottak hőseink (a szökést seperc alatt elintézték), a másikban pedig már SM-33-vel karöltve Jod Na Nawood menekül a kalózok elől. Mielőtt még a gyerekek és "Jod" történetére térnék rá, volt nekünk egy kis kitérő a szülők felé. Mindegyik gyerek szülője/szülői képviseltette magát. Ami az egészben az érdekes, hogy ez már ha jól emlékszem a második eset, hogy a Felügyelőről beszélnek. Vajon ki lehet? Az is fura (bár az első rész után nem meglepő), hogy a Határon túli kapcsolatfelvétel szinte tiltva van. Mi a csuda? Na és akkor jöjjenek a kölykök és Jod, vagyis Silvo vagyis Vörös Jack. Egyrészt örülök, hogy nem húzták tovább és tisztázódott, hogy ő volt az, akit az első rész elején láttunk, akit a csapata elárult. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy valóban Jodnak hívják-e. Úgy néz ki, hogy több álnevet használ, ami egy kalóztól nem meglepő. Az Erőben való jártassága is kétséges a számomra, vajon most tényleg tudja használni azt, vagy csak nagyon jól ért az átveréshez? Amikor Jod visszament SM-33-ért, tök jó volt látni a különböző droidokat. A B1-es droidért külön pacsi. Benjar Prenikkel vajon mit csinált? Ha tippelnem kéne, akkor lelőtte. Jól sejtettem, hogy lehetőséget lát az At Attinban és odaszeretne eljutni, hogy a kincset megkaparintsa. KB-ről megtudtuk, hogy a szülei elvesztették a lány életfigyelőjét. Vagyis konkrétan figyelve volt a kislány minden egyes lépése, amíg a Határon belül volt? Az komoly. Mindenesetre ő az, aki nem igen bízik meg Jodban, na persze Fern se dől be a régi kalózkapitánynak, azonban Wim és Neel duóját úgy néz ki, hogy "elvarázsolta" Vörös Jack. Vajon hogyan fognak reagálni, ha megtudják, hogy kiféle-miféle alak van velük a hajón? Jod barátja (Kh'ymm) nagyon érdekes figura volt a maga tudásával. Egyrészt ő más néven ismeri Jodot, másrészt a vérdíj miatt lépett kapcsolatba az Új Köztársasággal vagy már alapból volt köztük egy kapcsolat? Az At Attin körüli rejtély újabb szintre került: kiderült, hogy a bolygó egyike azoknak, amiket a védelmük érdekében elrejtettek. Méghozzá a Régi Köztársaság Ékkövei között szerepelt. Ez már a második, hogy így hivatkoznak a régmúltra, na de itt most már tényleg a Régi Régi Köztársaságról van szó, vagy (maradván a Nagy Feladatnál) ez inkább a Fénykort jelenti? Ami meglepett, hogy Kh'ymm azt mondja, mindegyik bolygó megsemmisült, kivéve az At Attint. Vajon ez tényleg igaz vagy téved a hölgyemény? A kisharc az X-szárnyúak ellen döfi volt és végülis sikerült Jodnak alkut kötnie a gyerekekkel. És hogy hova vezet most az út? Hát ez jó kérdés. De gondolom a szülők se fognak otthon maradni és elkezdenek nyomozni majd. 5 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 14 perccel korábban, Bence1997 írta: Az At Attin körüli rejtély újabb szintre került: kiderült, hogy a bolygó egyike azoknak, amiket a védelmük érdekében elrejtettek. Méghozzá a Régi Köztársaság Ékkövei között szerepelt. Ez már a második, hogy így hivatkoznak a régmúltra, na de itt most már tényleg a Régi Régi Köztársaságról van szó, vagy (maradván a Nagy Feladatnál) ez inkább a Fénykort jelenti? Ami meglepett, hogy Kh'ymm azt mondja, mindegyik bolygó megsemmisült, kivéve az At Attint. Vajon ez tényleg igaz vagy téved a hölgyemény? Én már kicsit elvesztem a megnevezésekben, mert a részben már a proto-Republic is elhangzott, hogy a kitűző abból a korból van. Ez már megint utalhat a New Republic előtti Köztársaságra benne a HR korral, vagy a Sith Háborúk előtti Régi Köztársaságra. A Jewels of the Republic meg a Great Work miatt hajlok inkább a High Republic felé de csak hangyányit. Ha maradok a Kwenn bolygónál az is a Great Work egyike de az a bolygó az EP 1 előtt közvetlen még létezett. A városokat nevezték Gem Cities of Kwenn-nek, a gem meg a jewel szó rokonértelmű, így megint egy 1 pont nálam a HR felé. Másik érdekesség, hogy Wim apja szólna a Köztársaságnak, de mivel a gyereknek nem tanítják, hogy volt egy Polgáháború nemrég, ezért nekem kétséges, hogy a felnőttek sem tudják. Maradok annál, hogy a Felügyelő meg pár társa tudja mizu van, a többiek meg homályban vannak tartva. 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 11. Szerző Hozzászólás ideje: December 11. (szerkesztve) Az előző két rész se volt rossz, de ez….ez nagybetűs Star Wars volt! Nagyon jól megírt a sztori, rengeteget megtudtunk ebből a részből, de legalább annyi kérdés is felmerült. Nem vártam, hogy már most ennyi minden kiderül az At Attinról. Az Old Republic ékköveinek utolsó megmaradt bolygója, amiket szándékosan rejtettek el a galaxis többi része elől. És már csak az At Attin létezésének ködbevesző mítosza él. Izgalmas. Az aggódó szülők kapcsán felmerült bennem, hogy ez a bizonyos Felügyelő lehet szintén robot, mint a rendfenntartók. Érdekes lenne. Mint ahogy az is, amit Neel a fizetőeszközök vizsgálata kapcsán említ, ami a Nagy Terv része. Mindenezek tükrében nem meglepő, ha a gyerekek semmit nem tudnak a galaxis új kori történelméről. Nekik mindaz a szenvedés kimaradt, amin a galaxis legtöbb népe átment. Az is mindent elmond, ahogy Wim és Fern simán rálőnek az ÚK járőreire, mint martalócokra. Sejtelmük sincs arról kik lehetnek. Jodnak ez nagy előny, mert az orruknál fogva vezetheti a csapatot. Itt is lekapcsolja a rádiót, mielőtt a pilóta elmondta volna, mit akar. Amúgy nagyon okosak, főleg Wern. Ő pont azt a kérdést teszi fel Jodnak, amit a rajongók is feltettek az előző rész értékelésében. Miért nem szökött meg előbb ha meg tudott volna? És ha az At Attin miatt segít nekik, hát ott bizony semmilyen kincs nincs. Nagyon jó a kémia a csapatban, helyén van minden. Jod már most egy roppant kiismerhetetlen alak, akinek csak eddig három nevét ismerjük, vajon mennyi lehet még? Érdekes hogy még SM-33-ért is visszamegy, pedig az több mint veszélyes vállalkozás volt. Szinte minden percben más arcát mutatja. Láthatóan sunnyog, de azért amennyire lehet támogatja a kis csapatot. Jude Law k*rva jól hozza a figurát! Kh’ymm és az obszervatóriuma is nagyon eltalált volt. Tetszett, ahogy behozták az ÚK-t, talán ők is nagyobb szerepet fognak játszani a történetben. Eszembe jutott, hogy ha Kylo Ren ha ismerte Kh’ymm-et, valószínűleg nem lett volna szüksége az Ahch-To térképét hajkurászni. A bagolyszerű lénnyel el is érkeztünk a látványvilághoz, ami lélegzetelállító! Az akciók mind pengeélesek, itt most az űrkikőtős menekülés volt a leglátványosabb. Ahogy visszacsapódik a tömegbe a hajótartó kábel az nagyon ütős volt. Ettől csak kicsit maradt el a holdon zajló üldözés. Ezzel a résszel teljesen megnyert magának a sorozat! Még akkor is, ha KB szüleiben két nőt tisztelhetünk… Úgy látszik ez már mindig velünk marad, így ezzel nem is foglalkozom túlzottan. A lényeg máson volt, és amíg így lesz, csak kicsit zavarnak ezek a dolgok. Szerkesztve: December 11. - Ody Mandrell 1 2 Válasz
kudar Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. Nagyon szórakoztató volt ez a rész, és iszonyú pörgős. Felgyorsultak az események és szerintem jó is állt neki - valóban néhány jelenet emiatt erősen le lett rövidítve, de szerintem kellett ez, illetve sok poént ki lehetett hozni belőle. És pont emiatt is szinte végig mosolyogtam az egészet annyira jó volt a humora és ehhez sokat hozzátett Jod karaktere is az ál Jedi kalóz kapitányé. Nem is igazán tudnék rá sok rosszat mondani, mm a részre, talán rendezésileg a szökésnél a gyerekek fejére tettem volna legalább egy rongyot, vagy Kenobi köpenye alá bújtattam volna őket hogy ne legyenek annyira feltűnőek. A másik ami nagyon furi volt, az az ilyen kölyök horror, misztikus zene amikor megérkeztek a holdra, ahol Jod "barátja" tevékenykedett, viszont ezen kívül az egész rész zenéje megint nagyon tetszett. Igazán szeretem a kalandfilmek, sorozatok pörgős zenéjét. És bár túl sok meglepő vagy egyedi dolgot nem várok a sorozattól, mert elég jól látszik, hogy honnan vették az inspirációt a készítők, a csomagolásnak köszönhetően egyszerűen imádom az egészet. Kh'ymm karaktere is nagyon cuki volt, kicsit Maz-ra hajazott nekem, de szuper volt a csillagvizsgálója vagy bármi is volt az. Az Xszárnyúaknál pedig azt hittem lesz vmi ismerős arc...de tévedtem. Ami viszont nagyot ütött még, az az üzemanyagcső visszacsapódása volt. Szó szerint. 8,5/10 és várós a kövi rész! 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 11. Szerző Hozzászólás ideje: December 11. (szerkesztve) 6 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Hát ez az epizód gyorsan lement. Vagy valamiért én éreztem nagyon gyorsnak, mert csak kapkodtam a fejem, az egyik pillanatban már a hajó felé tartottak hőseink (a szökést seperc alatt elintézték), a másikban pedig már SM-33-vel karöltve Jod Na Nawood menekül a kalózok elől. Nem éreztem gyorsnak, szerintem remek volt a tempó. Felesleges időhúzás lett volna csatát bemutatni menekülés közben. Fern meg is említi, hogy túl könnyen ment. 6 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Az Erőben való jártassága is kétséges a számomra, vajon most tényleg tudja használni azt, vagy csak nagyon jól ért az átveréshez? Na ez az amiből még bármi lehet. Nekem úgy tűnik valóban Erőérzékeny, de csak alapszinten. Van ahol már arról teóriáznak, hogy Obi-Wan testvére. 6 órával ezelőtt, Bence1997 írta: A B1-es droidért külön pacsi. Azon a poénon szakadtam: "Győztünk?" 6 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Wim és Neel duóját úgy néz ki, hogy "elvarázsolta" Vörös Jack. Wim nagy kalandor, őt könnyű elvarázsolni ilyen dolgokkal. Nézd meg milyen pofát vágott, amikor beült a lézerágyú ülésébe. Neki ez egy nagy kaland és játék. 6 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Jod barátja (Kh'ymm) nagyon érdekes figura volt a maga tudásával. Egyrészt ő más néven ismeri Jodot, másrészt a vérdíj miatt lépett kapcsolatba az Új Köztársasággal vagy már alapból volt köztük egy kapcsolat? Szerintem volt kapcsolat a szektor helyőrségével. Legalábbis elég közvetlenül beszélt az ottani nővel. A gyerekeknek akart jót. Jodnak lesz elég problémája, mert Brutus vérdíjat tűzött ki rá, így esélyes, hogy pár ismerős fejvadász is felbukkan majd. Djarin? 6 órával ezelőtt, Bence1997 írta: a Régi Régi Köztársaságról van szó, vagy (maradván a Nagy Feladatnál) ez inkább a Fénykort jelenti? A legutóbbi Köztársaság amit Palpatine megdöntött, minimum ezer évig létezett. Szóval biztos abban a korszakban alapították a bolygót. Tanultak Coruscantról és Alderaanról is, ami csak alátámasztja ezt. Szerkesztve: December 11. - Ody Mandrell 2 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. Nagyon érdekes, hogy SM-33 megint úgy fogalmazott, hogy "nem mondhatom hogy emlékszek At Attinra". Nem azt mondja, hogy nem emlékszik rá, hanem hogy nem mondhatja, hogy emlékszik rá. Szerintem a gazdái úgy állították be, hogyha esetleg elveszik akkor ne beszélhessen a bolygóról, ezért ez tiltott a szoftverében. Egy ponton valszeg felül fogják írni ezt a blokkolást és elmondhatja majd hogy miként került oda. 3 5 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. Az első, amit le kell szögeznem, hogy Jude Law meglepően természetes a szerepben. Jó alakítást nyújt. Jó színész, nem volt effelől kétségem, de, nem annyira éreztem a star warsba illeszthetőnek őt, de már rám is cáfolt. Sigourney Weaver most ilyen nálam még. De ez magán ügy. Jod, ill Vörös Jack nagyon érdekes, titokzatos, de szerethető, nem kelt negatív benyomást, de határozottan megvannak a céljai. Olyan apró finomságok vannak a sorozat stílusában, amiket imádok! Példa: Fern:nem vagyok fáradt! (nagy keményen) következő snitt : alszik. Hatalmas! És még a Bagoly is működött! A zene is kiemelkedően jó. Kalózos témák keverednek a Zsivány egyes zeneiségével. (hát persze, hogy az apu star wars-szát viszi tovább!) A sztori is rejtélyes, bontakozgat, haladunk is kellemesen előre. A gond a múlt heti :néztem volna tovább!! 3 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Még akkor is, ha KB szüleiben két nőt tisztelhetünk… Én ezt most nem vettem észre. Majd ha újrázom. Kötelező elem. Picit felesleges ám. Olyan ez mintha a cégem egy olyan kurzusra írna be, amit már elvégeztem. Nem kellene minden egyes mediumba belerakni. Mert lassan úgy vagyok, hogy Ti hülyének néztek? Tudom, multkor is láttam, itt is máshol is, elfogadom, szeretem, elfogadom, ismétlem elfogadom. Szóval leiratkoznék a közleményről, ha lehetne. 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 11. Szerző Hozzászólás ideje: December 11. Igen, és már borzasztó erőltetett. Itt sincs semmi értelme, csak mintha valami kvótát kellene teljesíteni. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. Szerintem egyáltalán nem volt erőltetett. Konkrétan észre se vettem. A Young Jedi Adventures-ban volt egy hasonló. Na az tényleg túl lett hangsúlyozva. Ott nagyon éreztem a kvóta jelleget. Itt cseppet sem. 2 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. Nem az itteni megjelenítése az erőltetett, ha esetleg félreérthetőek voltunk. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 11. Szerző Hozzászólás ideje: December 11. Pontosan! De ez semmit nem von le a rész értékéből, mert az nagyon jó. Kíváncsi leszek mennyire csatlakozik majd be ez a történet a galaxis nagy életébe/politikájába. 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. (szerkesztve) Az attól függ majd, hogy van e kincs, mi a kincs? Mert lehet, hogy annyi, hogy a BÉKE a kincs ami az At Attinen van rejtve. Mert távol maradni a bajtól elég NAGY FELADAT. És egy univerzum aminek a neve is Star WARs, hát lenne mit irigyelni egy ilyen világból, de amilyen hitvány söpredék a galaxis nagyja, csalódni fog a kreditéhes banda, ha így lesz. Szerkesztve: December 11. - csoli1138 1 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 11. Szerző Hozzászólás ideje: December 11. Akárhogy is lesz, én se hiszem hogy itt anyagi kincsről lehet szó. Ha csak nem a pénzügyek terén adnak befektetési tanácsot. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Nem éreztem gyorsnak, szerintem remek volt a tempó. Felesleges időhúzás lett volna csatát bemutatni menekülés közben. Fern meg is említi, hogy túl könnyen ment. Akkor a második megtekintésre lehet nekem is helyrejön a tempó. Bár hogy arra mikor kerül sor még nem tudom, mert most az Akolitust akarom újra megtekinteni, a nyár óta nem láttam. 4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Na ez az amiből még bármi lehet. Nekem úgy tűnik valóban Erőérzékeny, de csak alapszinten. Van ahol már arról teóriáznak, hogy Obi-Wan testvére. Azt én is hallottam. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy alapszinten használni tudja az Erőt, de lehet, hogy trükközik. Mindenkit átlehet verni. Egy "volt" kalózról beszélünk. Bármi lehet a tarsolyában. 4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Szerintem volt kapcsolat a szektor helyőrségével. Legalábbis elég közvetlenül beszélt az ottani nővel. A gyerekeknek akart jót. Jodnak lesz elég problémája, mert Brutus vérdíjat tűzött ki rá, így esélyes, hogy pár ismerős fejvadász is felbukkan majd. Djarin? Attól függ, hogy Jon Watts kijelentését, miszerint nem kívánkoznak cameókat bevetni, mennyire lehet hitelesnek tekinteni. Én mondjuk örülnék egy ilyennek, gondolom Grogu is vele lenne, na azt megnézném, ahogy a gyerkőcök és a kis Din találkoznak. Amire kíváncsi vagyok, hogy Kh'ymm mindent elárult a pilótáknak a kialakult helyzetről vagy csak éppen eleget árult el. Azt mondjuk elmondhatta nekik, hogy merre tartanak, bár a kis adatlemezt elvitték és Jod tönkretette a gépét. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 11. Szerző Hozzászólás ideje: December 11. 46 perccel korábban, Bence1997 írta: Amire kíváncsi vagyok, hogy Kh'ymm mindent elárult a pilótáknak a kialakult helyzetről vagy csak éppen eleget árult el. Azt mondjuk elmondhatta nekik, hogy merre tartanak, bár a kis adatlemezt elvitték és Jod tönkretette a gépét. Amennyiben semmi adata nem maradt, konkrétum nélkül mondhat bármit is. Főleg egy misztikus bolygóról. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 31 perccel korábban, Bence1997 írta: Attól függ, hogy Jon Watts kijelentését, miszerint nem kívánkoznak cameókat bevetni, mennyire lehet hitelesnek tekinteni. "Azta nem hiszek el." Gyakorlatilag nem volt olyan sorozat/film, de még videójáték se, amiben ne szerepelt volna egy másik műből ismert figura. Bár ha szigorúan vesszük Vane tiszteletét tette a Mandóból és lehet ezzel letudták a dolgot. Én ebben a részben is azt vártam, hogy valamelyik X-szárnyú pilótája egy már ismerős arc lesz 5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Na ez az amiből még bármi lehet. Nekem úgy tűnik valóban Erőérzékeny, de csak alapszinten. Van ahol már arról teóriáznak, hogy Obi-Wan testvére. Épp a napokban néztem az Obi-Wan-t, végülis abban azt mondja rémlik neki egy testvér Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 11. Szerző Hozzászólás ideje: December 11. 2 perccel korábban, Darth Cupsy írta: Épp a napokban néztem az Obi-Wan-t, végülis abban azt mondja rémlik neki egy testvér Az ok, csak az idővel van a baj. Mert Obi tesója kb. 70-80 éves lenne most 1 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Akárhogy is lesz, én se hiszem hogy itt anyagi kincsről lehet szó. Ha csak nem a pénzügyek terén adnak befektetési tanácsot. Vagy az egész At Attin is egy nagy pénzmosoda, jó hogy rejtve akarták tartani 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 8 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Az ok, csak az idővel van a baj. Mert Obi tesója kb. 70-80 éves lenne most Ha már kalóz vonal az SW-ben is lehet Örök Fiatalság forrása, na ha ezt az Uralkodó tudta volna... mennyi macerától megkímélhette volna magát 1 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. (szerkesztve) 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Akárhogy is lesz, én se hiszem hogy itt anyagi kincsről lehet szó. Ha csak nem a pénzügyek terén adnak befektetési tanácsot. Mondjuk azért az a sok fényes datari csak származik valahonnan! Egy csillogó köztársasági creditekkel teli "Fort Konx" valahol csak van az At Attinen! Az jó lehet azoknak, akik a békén kívül mást is keresnének! Szerkesztve: December 11. - csoli1138 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. (szerkesztve) Remmek kis epizód volt. Ez a sorozat sanszos, hogy tényleg a Solo útját fogja bejárni és amennyire nem érdekelt az elején, annyira fog tetszeni a végén. Először is a látvány, hát az pazar. Amit leműveltek a Borgo kikötőből való szökés során,, az nagyon ütős volt, csak tátottam a számat, de az X-szárnyúak elől menekülés sem volt sokkal rosszabb. Külön érdekesség, hogy mozgóképes műben most láthattunk először X-szárnyút ionágyút használni. Ilyenre még nem volt példa, az X-szárnyúak mindig csak lézerágyúkkal voltak felszerelve. Ez valami új fejlesztése lehet az új Köztársaságnak (megjegyzem, most már tényleg jó lenne, ha megjelennének a T-70-esek). Érdekesre sikerült Kh'ymm karaktere is. A trailerben és most legelső megpillantásakor is nekem kissé Harry Potter utánérzésem volt, de ez kábé fél perc alatt tovaszállt, és kifejezetten ötletes lénynek találtam, ami baromi jól belepasszol az SW univerzumába, ahol óriás beszélő kukacok lehetnek gengszterek, elefántszerű lények zenészek és néhány plüssmaci megverheti a Birodalmat. Főleg ebbe a közegbe illett nagyon, ahol kincsek és kincses bolygók után kutatnak. Külön tetszett, hogy mérete ellenére milyen kis bátor, és majdnem sikerült megmentenie a gyerkőcöket. Az mondjuk azért vicces, hogy hőseink már másodszor botlanak segítő szándékú figurába, csak képtelenek megbízni benne. Kivéve KB, aki úgy tűnik jól látja, hogy a fickó hanzázik. És ennek nagyon örültem, hogy végre KB is kapott némi teret, sőt ebben a részben szerintem ő volt a leghangsúlyosabb. Érdekes, hogy a szülei életjel-chipet emlegettek, ami nekem azt sugallja, hogy a lány egészségügyi okokból visel implantátumot. Máskülönben a többi gyereknél is felhozták volna ezt, mondjuk úgy, hogy "a többiekét sem érzékelik". Megkockáztatom, hogy ő hasonló, mint Lobot vagy Tseebo, csak talán ő nem önként vállalta a beültetést, hanem valamilyen múltbéli fejkárosodás vagy születési rendellenesség miatt. Akárhogy is, ez magyarázat lehet, hogy talán ő a legnnyugodtabb a legnehezebb helyzetekben is, meg kábé egy kétlábon járó komputer. És végre a szüleit is láthattuk, bár úgy érzem, ezen a vonalon inkább Wim és Fren apja és anyja lesznek előtérbe tolva, a jelenet rájuk fókuszál, ők beszélnek, vannak előtérben. Garree, Maee, Nooma és a férje nagyon háttérbe van szorítva Fara és Wendle mellett. Persze ez nem nagy baj, a kevesebb szereplőt könnyebb kezelni, de számomra érdekes lenne az ormányos családot is jobban megismerni. Akárhogy is, kíváncsi leszek, az At Attinon rekedt szülők sztorija hová fut ki. Silvo, Crimson Jack, Jod Na Nawood szintén érdekes karakter, Jud Law baromira jól játssza, hogy alig bírja elviselni a kölyköket. Főleg menekülés közben, amikor Fren folyamatosan visszabeszél, csinte látni, ahogy leharapja a nyelvét, nehogy kimondja, amit gondol. Vagy nehogy felképelje a lányt. Kb-t viszont mintha némileg tisztelné, vagy legalábbis tőle jobban "tart". Talán azért, mert tudja, hogy kiborg mivolta miatt okosabb és több dolgot megláthat, mint a többiek. Amúgy tippre azt mondanám, hogy egykori padawan lehet ő is, vagy olyasvalaki, aki közel állhatott a Jedi Rendhez (talán elbukta a próbákat, talán csak álmodott arról, hogy bekerül). Ezt azt érzést főleg az támogatja, hogy nagyon nem szimpatizál a droidokkal, amit könnyen indukálhat az, hogy harcolt a klón háborúkban. Valahogy úgy, mint Djarin, aki ugye szintén azért nem szívleli őket, mert a droidok mészárolták le a szüleit. Aztán persze lehet, hogy csak szimplán lenézi a droidokat. Azt viszont immár biztosra veszem, hogy tudja használni az Erőt, nem trükközik. Ujjmozdulattal terelte el az őrök figyelmét, mint Ben Kenobi, intéssel lekapcsolta a lámpát egy számára idegen űrhajón, stb. Tudja használni az Erőt, csak valószínűleg nagyon alapfokon (bár, ha ex-padawan, lehet magasabb szinten is). Mi van még? Ja, SM-33 és Jod beszélgetése. Hát az: Összességében pazar, látványos és akciódús rész volt, nagyon jól szórakoztam rajta és várom a folytatást. Szerkesztve: December 11. - Dzséjt 1 3 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 28 perccel korábban, csoli1138 írta: Mondjuk azért az a sok fényes datari csak származik valahonnan! És hogy rávetették magukat a kalózok arra a pár darabra, valószínűleg sokkal nagyobb az értékük, mint az aktuális valutának. És mind az összes datari, amit láttunk csak egy gyerek kajapénze. Magában az egész városban szimplán csak forgalomban lévő pénz kész vagyon lehet. 5 perccel korábban, Dzséjt írta: Az mondjuk azért vicces, hogy hőseink már másodszor botlanak segítő szándékú figurába, csak képtelenek megbízni benne Pláne, hogy elvileg egy békés, biztonságos közegből jönnek, ahol valószínűleg nem sok olyat láthattak, hogy átverik egymást az emberek, akkor vajon honnét a gyanakvó természet? 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 3 perccel korábban, Darth Cupsy írta: vajon honnét a gyanakvó természet? SM-33 tanács után lettek ilyen gyanakvóak. Meg azért na, Borgo kikötője után én az árnyékomban sem bíznék meg, ők meg gyerekek, akik nagyon hamar nagyon sok rossz tapasztalatra tettek szert úgy, hogy eddig nagyon békés helyen éltek. És talán ponz ezért, mert ők gyerekek és egyik végletből csöppentek bele a másik végletbe, eme tapasztalatok alapján egyelőre még ők maguk is végletek között sodródnak. Vagy vakon megbíznak, vagy nagyon bizalmatlanok. Az emberismeretük még most fejlődik, csak nem éppen normális keretek között. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 11. Szerző Hozzászólás ideje: December 11. 46 perccel korábban, Dzséjt írta: És végre a szüleit sem láthattuk, Inkább láttuk, nem? 27 perccel korábban, Dzséjt írta: Vagy vakon megbíznak, vagy nagyon bizalmatlanok. Az emberismeretük még most fejlődik, csak nem éppen normális keretek között. Ehhez képest nagyon jól mérlegelték Jod személyét. Fern nagyon jól érvelt miért nem bízhatnak benne. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 7 órával ezelőtt, Bomarr írta: Nagyon érdekes, hogy SM-33 megint úgy fogalmazott, hogy "nem mondhatom hogy emlékszek At Attinra". Nem azt mondja, hogy nem emlékszik rá, hanem hogy nem mondhatja, hogy emlékszik rá. Szerintem a gazdái úgy állították be, hogyha esetleg elveszik akkor ne beszélhessen a bolygóról, ezért ez tiltott a szoftverében. Egy ponton valszeg felül fogják írni ezt a blokkolást és elmondhatja majd hogy miként került oda. Azért a "Cannot say" egy elég bevett kifejezés az angolban, nem feltétlen látnám ezt bele, bár érdekes teória Nekem tetszett a rész, nem éreztem időhúzásnak, sőt kifejezetten örültem, hogy haladunk, nemcsak bedobtak valami csattanót a végére, hanem szépen adagolták a dolgokat a rész alatt. És még több, mint fele hátravan Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Inkább láttuk, nem? Ezt is jól megfogalmaztam ezek szerint, de egy másik mondatot meg be sem fejeztem. Az ember pár napig száműzi maga mellől az elektronikát, és máris elfelejt fogalmazni. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Ehhez képest nagyon jól mérlegelték Jod személyét. Fern nagyon jól érvelt miért nem bízhatnak benne. Jól mérlegelték, de mégsem jutottak végül arra a következtetésre, hogy távol kéne maradniuk tőle. Még akkor sem, amikor számukra is világossá vált, hogy talán még a neve sem az igazi. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 11. Szerző Hozzászólás ideje: December 11. Az események sodrásában voltak. Döntési helyzetben mindig valami közbejött. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. 4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Az ok, csak az idővel van a baj. Mert Obi tesója kb. 70-80 éves lenne most Én láttam cifrábbat, ami még időben is stimmelne Jod/Silvo/Jack nemmás, mint Korkie, akiről ugye, mint tudjuk, Satine és Obi-Wan eltitkolt gyermeke 3 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.