Ugrás a kommentre

1x05 - You Have a Lot to Learn About Pirates

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Arra gondoltam, hogy Jack is sokszor úgy viselkedik, hogy nem tudni, kinek az oldalán van (még a barátait is megtévesztve). Ez Jodban is bőven is benne lehet.

Szerkesztve: - Yoda József

Viszont Jack Sparrow-t sosem ábrázolták hidegvérű gyilkosként, a megjelenésének első pillanatától kezdve egyértelműen pozitív figura volt, egy olyan alak, aki legfeljebb matiné kalóz, mert még antihősnek is túlságosan erkölcsös és jó szívű ember. Ellenben Jod első megjelenése az, hogy az emberei egyszerű melósokat gyilkolnak le, ő pedig kihajítattja a kapitányt a légzsilipen. És ezt követően is csak akkor nem hazudik, amikor csukva van a szája, hovatovább, van egy olyan sanda gyanúm, hogy az a "régi barát", akibe SM-33 visszaszerzésekor futott bele, szintén holtan végezte. Igazából még semmilyen pozitív oldalt nem mutattak tőle, ami nem volt a színjátéka része. Sparrow-nak sosem hittem el már a film elején sem, hogy ténylegesen fenyegetné Elizabeth Swan életét. Jodnak itt simán elhittem, hogyha Fren nem adja meg magát, elfogy a türelme és elnyisszantja a nyakát. Sőt eme rész után elgondolkodtam azon, hogy az sem lepne meg, ha a négy gyerek közül az egyik nem élné meg az évad végét. Jodról kiderült, hogy hidegvérű gyilkos, a többi kalóz sem romantizált limonádé fosztogató, a Star Wars-ban meg már kisebb gyerekeket is gyilkoltak le, nem is akárki, hanem a Star Wars Saga főhőse. Oké, elég vad lenne, szóval az sem lepne meg, ha nem így történne, de az biztos, hogy itt nem matiné bűnözőkkel van dolgunk. És mivel Jod Erőhasználó, ráadásul kalóz, sanszos, hogy a Sötét Oldal rabja. Kétlem, hogy egy ilyen szadista figura, aki az űrbe hajigál és savfürdőztet embereket, plusz az anyagi javakért rabol, csal, hazudik és gyilkol, a Világos Oldalon állna.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Én viszont úgy látom, hogy ennyire nem velejéig rossz Jod. Az ahogy Wimmel elbeszélget megmutatja, hogy talán @Pildi felvetésében is lehet igazság. Gonosz ember le se sz*rná egy gyerek sirámait, főként úgy, hogy a vigasztalásból semmi haszna nincs. Szerintem egyszerűen csak magára ismert. Eleve Wim idealizálja a Jediket, ami talán valaha Jod is volt. Magyarán van benne jóság. :) 

Azt én sem írtam soha sehol, hogy velejéig gonosz. Attól, hogy valaki a Sötét Oldalon áll, még nem lesz az. Lásd Darth Vadert. Benne is volt jóság, ennek ellenére az egyik kedvenc hobbija a tömeggyilkosság, korra, nemre, fajra, politikai nézetre való tekintet nélkül. Jodban is van, de attól még egy gyilkos, tolvaj, csaló, szóval egy féreg.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Szerintem Jod kalóz mércével mérve vajszivü. Még a szárnyas ismeröse a harmadik részben is tudta hogy hiába árulta el és küldte rá az X-wingeket, ez se elég ahhoz hogy lelője mert gyerekek elött nem tenne ilyet.

A rész egyébként atomjó volt! Elképesztő micsoda látványt hoztak össze.

• Nagyon tetszik 1
  • Nem értek egyet 1
  • Tetszik 1
Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Bomarr írta:

A rész egyébként atomjó volt! Elképesztő micsoda látványt hoztak össze.

A hutt hogy tetszett? :D Nem a kaját ette meg hanem a pincért. :lol: Csak az volt a fura, hogy a kiscsávó azt mondta: "Már megint? Ne!"

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Még a szárnyas ismeröse a harmadik részben is tudta hogy hiába árulta el és küldte rá az X-wingeket, ez se elég ahhoz hogy lelője mert gyerekek elött nem tenne ilyet.

Amit Crimson Jack cáfolt abban a pillanatban, amikor rálőtt a gyerekek előtt. :P 

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

A hutt hogy tetszett? :D Nem a kaját ette meg hanem a pincért. :lol: Csak az volt a fura, hogy a kiscsávó azt mondta: "Már megint? Ne!"

Lehet egyszer már megkóstolta és nem ízlett neki :D

Hozzászólás ideje:

A sorozat elején úgy éreztem, hogy számomra hiányzik a Star Wars hangulat... aztán ez részről részre egyre inkább változott és most erre az epizódra eljutottunk odáig, hogy itt maradéktalanul azt éreztem, hogy ez Star Wars és mind a látvány, mind az utalások szintjén megérkeztünk oda, hogy nem érzem egyáltalán idegennek, amit látunk. Nagyon jól ötvözik ezt a kalózos tematikát, meg a sejtelmes háttérsztorit azzal, hogy kicsit párhuzamosan a gyerekkel, de mi is velük fedezzük fel a galaxis eddig ismeretlen zugait, de közben azt érzem, hogy ez ugyanaz az univerzum, amiben a Mando, meg az Ahsoka is játszódik, vagy ahol a korábbi korszakok hősei is tevékenykedtek.

Nekem Jod vált fokozatosan a legéredekesebb karakterré a sorozatban. Igazából már előzetesen is Jude Lawt tartottam a legjobbnak a sorozatból, mert éreztem, hogy neki jól fog állni a szerep és részről részre egyre jobb lett. Eddig is nagyon élt ebben a simlis kalóz szerepben, de örültem neki, hogy meg tudtak lepni és elvitték egy sötétebb irányba a karakterét. Az előző részben még SM-33 volt, aki a korábbi hűséges társ szerepéből lépett elő fenyegetéssé, azt elég gyorsan feloldották és ugyan van egy sejtésem, hogy végül Jod sem a nagybetűs gonoszként köszön majd el tőlünk a sorozat végén, de az, amit itt láttunk tőle ebben a részben nagyon sokat emelt a karakterén.

Azt persze eddig is sejthettük, hogy őt elsősorban a kincs érdekli, de amikor így kézzel fogható módon is elkezdt ezirányba lépéseket tenni az teljesen máshogy hatott rám, így látva is. Már közvetlenül azelőtt, hogy ellenük fordult, ott volt az is, hogy ráengedte a savat az üldözőikre, ami egy jó húzás volt, abból szempontból, hogy így meg tudott szabadulni tőlük, de közben egy kifejezetten kegyetlen halálnem is egyben. Amikor Wimék ellen fordult, azt pedig olyan hidegen tette, mint aki már előre eltervezte és készült erre a lépésre. Azért vannak benne érzelmek és Wim lehet megérintett benne valamit, mert máskülönben minek állt volna le vele lelkizni (még ha elég cinikus végkövetkeztetésre is jutott az érzelmeket illetően), úgyhogy nem mondanám teljesen elveszett esetnek, ráadásul a környezet mindig formálja is az embert és abból kiindulva, hogy Jod ebben a kalóz közegben formálódott ilyenné, a gyerekek és a velük való kapcsolat akár pozitív irányba is formálhatja Jod-ot. Szerintem nem tudta volna megölni Fernt és lesz egy pont, ahol majd visszaszerezheti a szimpátiájukat, de ha akár egy gonoszabb, számítóbb irányba vinnék el a karakterét azt sem bánnám, mert valami váratlant, meglepőt húznának a készítők és ebben a szálban nagy potenciált érzek. Jude Law pedig eddig is remekül hozta a karaktert, egy kicsit sötétebb túnussal is elboldogul majd.

Ez a bolygó fantasztikus volt. Oké, hogy az egész egy gyógyfürdő, de nekem a koncepció is tetszik, hogy egy régi kalóz rejtekhelyre ráépült valami teljesen más szolgáltatás. Ezzel is érzékeltetve, hogy egyrészt milyen sok idő telt el azóta, hogy ez egy kalóztanya volt, másrészt, hogy mennyire változik a világ és változik benne minden körülöttünk. A kedvencem ez a polipszerű lény volt, aki a sejtelmes, kissé fenyegető megjelenésével, karakterisztikájával, a cthulhu-ra emlékeztető nevével is teljesen más hatást keltett, mint ami aztán lett és ez a light-hearted vonal nagyon jól áll a sorozatnak. (Mondjuk ezután jöttek a savval megölt kalózok, ami már annyira nem volt light-hearted.) 
Nekem az előző rész tanulsága az volt, hogy gyerekként nem jó túl gyorsan felnőtté válni és jó gyereknek lenni és most azt éreztem, hogy főszereplőink sokkal gyerekesebben viselkedtek, mint korábban, amikor a kaland megkövetelte tőlük, hogy ők irányítsanak és olyan helyzetekben álljanak helyt, amihez még fiatalok lennének. Az epizód végére viszont új helyzet állt elő, egyedül maradtak, ugyan sikerült megmenekülniük Jod-tól, de elvesztették így a férfit is, másrészt ami fontosabb SM-33 is az új kapitány mellett van. Így nekik most egyedül kellene valahogy elevickélni, ami feletébb érdekes lesz.

A szülők vonalára és az At Attinra leszek még kíváncsi. Most akkor mindegyik bolygó pénzverde volt, csak úgy rejtették el őket, mintha valami társadalmi kísérlet lenne, vagy ez a droidok irányította berendezkedés kezdettől fogva a projekt része volt? Abból kifolyólag, hogy az At Attin híresült egyfajta legendaként arra gondolnék, hogy csak itt volt pénzverde, de akkor mi van a többi At előtaggal rendelkező bolygóval. Emellett persze még ott van Jod háttérsztorija is, aki tényleg használja az Erőt és most már fénykardja is van... csak azt tudom mondani, hogy egyre jobban várom a részeket és ezt tényleg nem gondoltam volna még egy hónapja, hogy ennyire leköt majd a Skeleton Crew!

34 perccel korábban, Wilde írta:

Mondjuk ezután jöttek a savval megölt kalózok, ami már annyira nem volt light-hearted.) 

Valószínűleg nem halt meg az összes, mert az előzetesben benne vannak később.

34 perccel korábban, Wilde írta:

Így nekik most egyedül kellene valahogy elevickélni, ami feletébb érdekes lesz.

Talán felveszik a kapcsolatot Kh'ymmel, aki értesíti az ÚK-t és azok is megérkeznek a bolygóra (benne van az előzetesben)?

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Akkor kicsit hosszabban az epizódról.

Az At Attini események is kezdenek sűrűsödni, Fara is érzi, hogy valami nem stimmel. Vajon ők tudják, hogy mit csinálnak ott? Ez még nem derült ki. Az a legnagyobb kérdés a bolygóval kapcsolatban, hogy ki a nagyfőnök, és mi a célja.

Felmerült fentebb, hogy esetleg Rennod maga lenne Hondo, viszont SM-33 sztorija szerint a kapitányt megölte a szeretője. Lehet köze Hondóhoz, de hogy ő maga nem az arra mérget vennék.

Újfent rengeteg jó karakter pillanat volt, melyek közül Wim honvágya volt az egyik legjobb. Eddig főleg játéknak és kalandnak fogta fel az eseményeket, de kezdi érezni, hogy ez azért nem az az idealizált galaxis, amiről a történeteiben olvasott. Az esete a fénykarddal ezt világítja meg. A valóságban minden sokkal nehezebb, mint ahogy elképzeljük.

Lanupa zseniális volt! :D A hangulata, az ott látható lények….tök jó volt látni azt a sok muunt, akik valami konferencián vettek részt. Remélem nem sith konferencia volt, mert a falakon mintha sith szöveget nézegettek volna Jodék. A muunok és a sith írásokról egyből beugrott Plaguies. :D 

Hatalmas poén volt közben hallani SM-33 narrációját, mi is volt itt régen. Az iszapfürdők helyén pl. Rennod a fogjait oldotta fel savban. :lol: Sith lordokról szólnak ilyen mesék, nem egy sima kalózkapitányról. 

A rejtekhely nagyon feelinges volt, és ahogy haladtunk egyre beljebb úgy sötétedett a hangulat is. Jod pálfordulásáról már beszéltünk, de látva az eddigi reakcióit, nem igazán lehetett ezen meglepődni. Örültem, hogy valóban Erőhasználó és úgy tűnik Jedi kiképzésben is részesült. Meglátjuk milyen utat fog bejárni, bár @Dzséjt írásából kiindulva nem biztos, hogy megtér.

Arra gondolok, ami az At Attinra nézve az egyik legnagyobb veszélyt jelenti: a pénzverdére. Bárki is birtokolja, mesés gazdagságra tehet szert. Ha kiderül a bolygó titka, és főleg a helye, akkor rövid úton meg fog szűnni az idill és jó eséllyel csatatérré változik a bolygó. Ha Dzséjt teóriájában van valami, jelesül hogy Silvo és Gorian Shard összedolgoztak az Első Renddel, akkor nem nehéz elképzelni mi lenne ha Huxék rá tennék a kicsi kacsójukat erre a szinte kimeríthetetlen anyagi forrásra. Egyből érthető lenne honnan volt pénz hiper-modern flottára. Érdekes kilátások, de ezek ellenére nem hiszem, hogy ebbe az irányba fognak elmenni.

Egy biztos. Várom az újabb részt, minden héttel egyre jobban.

Kíváncsi vagyok mi lesz a sorsa a sorozatnak, mert ezt még annyian se nézik, mint az Acolyte-ot. Kiderül tanultak-e az ott elkövetett hibából (kasza), és itt már esetleg nem pusztán csak a kezdeti számokra figyelnek, és adnak további esélyt ennek a remek sorozatnak.

22 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ezen én is gondolkodtam, vagy több elődjét is megette már, vagy nem megeszi, hanem valami mást csinál vele képernyőn kívül. Szivacsnak használja, vagy ilyesmi. 

Jod kapcsán én is azt vallom, amit Ody és Pildi. Bár Dzséjt érvei alaposak, mégsem tudom utálni, nagy csibész, de valamiért úgy érzem helyén van a szíve. Van pár jelenet ami erre enged következtetni. Hogy vissza megy SM-ért, hogy néha apa-figuraként beszél. Át akarta venni az irányítást, és főleg SM-33 felletti irányítást. Szépen megkérte Fernt, hogy mondja hogy feladja. 

A savfürdő meg szerintem élet-halál kérdés volt. Durva, de én azt éreztem, hogy ha a volt csapata beront ide, mindenkit megöltek volna. 

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:
2024. 12. 25. - 15:51, Pildi írta:

Elfogadom, hogy nem jó ember. Bár a kalózokért annyira nem kár, amúgy is az életükre törtek, s úgy harcolt a túlerő ellen, ahogy tudott. De a gyerekek nem sokat tettek hozzá a tudásához az At Aghran óta, már ott is átvehette volna a hatalmat. Miért pont most tette meg?

Plusz még az jutott eszembe, hogy mi a könnyebb? Ha erőszakkal lenyomja a gyerekeket akkor azok minden adandó ponton ellene fognak működni, és az első adandó alkalommal ott fogják hagyni (Kh'ymmhez se valószínű. hogy el tudja vinni őket és akkor ott már megbukott az egész történet). Így, hogy a jó fiút játszotta nem kellett attól tartani, hogy hátba támadják, és bárhova el tudott velük menni, mint "barát". Szóval nagyon okosan csinálta. Mert itt Fern nem irányított semmit még ha úgy is tűnt, minden Jod manipulált. A pénzverdétől viszont megrészegült, onnantól már nem szeretett volna jópofizni, ami egyre inkább nehezére esett.

17 perccel korábban, csoli1138 írta:

nagy csibész, de valamiért úgy érzem helyén van a szíve. Van pár jelenet ami erre enged következtetni.

Jodban az a jó, hogy bármilyen végkimenetel elképzelhető vele kapcsolatban. Szerintem amúgy megmarad szürke karakternek. 

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Jodban az a jó, hogy bármilyen végkimenetel elképzelhető vele kapcsolatban. Szerintem amúgy megmarad szürke karakternek. 

Egy ilyen tett nyilván rajtahagy egy szürke foltot, de a lényeg, hogy úgy búcsúzzon a gyerekektől és majd tőlünk, hogy ne azt mondjuk, végre megszabadultunk ettől a sz@rházitól, hanem jobb szájízzel, ahogy Jack Sparrownál megszoktuk. 

Hozzászólás ideje:

Az egyébként feltűnt nektek, hogy Wendle azt mondja Farának miszerint üzenetet küldenek a gyerekeknek, de ez nem fogja elárulni a bolygó helyét? Ezek szerint a felnőttek tudják, hogy el vannak rejtve a galaxis többi része elől? :hmm:

Hozzászólás ideje:

Lehet tudják, vagy legalábbis bizonyos magas pozícióban lévő emberkék tisztában lehetnek vele. Fara ugye egyértelműen elég magasan van a hiearchiában, de szerintem Wendle is magasabb pozíciót tölt be. Sőt talán még Neel anyja is.

Hozzászólás ideje:

Hogy ez mennyire jó epizód volt, az mutatja, hogy a barátnőm végig izgulta és nevette mellettem az egészet, pedig ha valaki be van oltva Star Wars ellen, akkor az ő. :)

Én is imádtam minden percét, vérbeli Star Wars-hangulatot árasztott. Nagyon jó volt a karakterek közti dinamika, hogy a gyerekek úgy viselkedtek, mint a gyerekek. Hogy csak kibújt Jod valódi természete (Dzséjt szépen összeszedte korábban, hogy voltak előjelek), először, amikor lazán ráküldte a savat az őket üldözőkre, aztán, amikor kihívta Fernt (amikor a fickót hátulról mutatták, amint eldönti, hogy a színjátéknak vége, az igazán vérfagyasztó volt). De nagyon ott volt a humor is a szeren. A félelmetes kalóz-rejtekhelyből egy luxus-üdülőparadicsom lett (SM-33 beszólásai ekintetben feregetesek voltak). Amit Wim leművelt a fénykarddal... mintha felidézték volna azt a réges-régi poént, hogy mi lett volna, ha Luke legelőször a rossz oldalon kapcsolja be a fegyvert...  És az a rejtett kincseskamra... legszívesseben én is megtapogattam volna minden tárgyat ott. A vérbeli legendás kalóztörténetek meg tényleg a gyerekkori olvasmányokat idézik meg. Talán nem véletlen, hogy nem mutatták Tak Rennod kinézetét. Talán láthatjuk még?

Aztán ott voltak a háttér színesítő elemei is... a hutt, aki a kiszállított kaja helyett inkább a szolgáját eszi meg... ismét. A hatalmas Cthallops már most az egyik kedvencem lett. Na meg a muunok, akiket ruha nélkül is "megcsodálhattunk" :D. És hát igen, jöhet itt bármilyen kormányforma, háború, az Intergalaktikus Bankár-klán él és virul.

De jó volt ez.

Hozzászólás ideje:
27 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Hogy csak kibújt Jod valódi természete (Dzséjt szépen összeszedte korábban, hogy voltak előjelek), először, amikor lazán ráküldte a savat az őket üldözőkre, aztán, amikor kihívta Fernt (amikor a fickót hátulról mutatták, amint eldönti, hogy a színjátéknak vége, az igazán vérfagyasztó volt).

Azt hiszem, hogy csak azért kezdik jobban bemutatni a fickó sötét oldalát, hogy a végén annál nagyobb legyen a meglepetés. :) 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.