Hozzászólás ideje: Március 18.Már. 18. 7. fejezet - Call to the OblivionÍrta:Rendezte:Helyszín:Szereplők:TörténetÉrdekességekPár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája Az akciók tovább folytatódnak, a Birodalomhoz erősítés érkezik és Maulék sarokba szorulnak, miközben a jófiúk közül valakit elkapnak. A Call to Oblivion az előző részek után újból egy remek rész lett.A vonatos párbaj után Devon és Rylee kénytelenek Mault követni, aki elvezeti őket a búvóhelyéhez, remélve, hogy vele tartanak. A menekülést először maga Devon, majd a Birodalom hiúsítja meg. Előbbinél a zabraknak végül betelik a pohár, az eddigi nyugodt magatartása levedlik és kérdőre vonja a Twi’lek tanítványt, aki továbbra is ragaszkodik mesteréhez és azokhoz az elvekhez, ami őt a jedikhez köti, ugyanakkor később újfent elkezd titkolózni mestere előtt, valamint megint előjön a kettejük közti különbség: Daki a passzív utat folytatná, elakarja hagyni a bolygót, de a tanítványa hajthatatlan, tenni akar valamit, nem akar tétlenül ülni. A cél ezután egyértelmű: Rylee kimentése.Aki most a Birodalom foglya. Azért az durva, hogy a nap elején még pont a stadionból jött kifele, még szabad volt, most meg az apja nemhogy körözött ember a Birodalom szemében, hovatovább a fia hozzájuk került mint rab.A Tizenegyedik fivér megérkezése a Phi-osztályú űrhajón remekül nézett ki, ebben a sorozatban az inqvizítoroknak van aurája, pedig az epizód ideje alatt alig szólaltak meg. Még mindig nem tudtuk meg, hogy kivel is beszélt Marrok, de maradok a Vaderes tippemnél.Az epizód második felében a Birodalom utoléri Maulékat, akik elakarják hagyni a bolygót. Maul megküzd a két inqvizítorral, míg Rook Kast és a többiek a hajóhoz sietnének, amit végül a zsoldosok csennek el, pechükre a Birodalom kiiktatta őket. Amúgy jól megfogyatkozott Maul serege, bár eddig se voltak sokan, de az epizód végére talán még egy tucat se jön össze. Innen szép felállni.Maul párbaja Marokkal és a Varjúval jól nézett ki, bár nem ez lesz a kedvenc párbajom a sorozatból. A zabrak kapta újból a sérüléseket, de amikor már azt hitte vége mindennek, jött Scorn és besegített urának. Icarus és Scorn hűséges segítői Maulnak, ez már eddig is tisztán látszott, itt ez újra megmutatkozott. Ahogy meglátták, hogy baj van, rögtön jöttek segíteni, ezesetben Scorn volt a hős… egyben az áldozat is. Halála minden bizonnyal emlékeztette Mault arra, ahogy annak idején elvesztette a testvérét, illetve Icarus reakciója is a The Lawlessben levő párbajra emlékeztetett. Nyugodjék békében! Hogy miféle nagyobb terve van Maulnak és hogy miképp fog tovább alakulni a főhőseink sorsa, a következő epizódok mesélhetik el, meg a későbbi évad(ok).
Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája Szerző Annyiból meglepetésként ért a kezdés, hogy nem ott folytattuk ahol az előző rész véget ért. Vagyis egyelőre nem tudjuk kivel beszélt Marrok, gyanítom ez lesz az évad meglepetése a fináléban. Maul kezdi elveszíteni türelmét Devonnal kapcsolatban, bár a hite továbbra is erős a lányban. Ennek árnyékában csapata egységén is repedések mutatkoznak. Kebris azok után, hogy hátra kell hagyniuk a rengeteg kreditjüket, nyíltan szembefordul Maullal akkor, amikor ellopja a hajóját. Lázadása kérész életű, mert szinte azonnal leszedi egy LAAT/i.Kicsit Devonra még visszatérve. Annyira állhatatosnak tűnik, hogy bizony őt tényleg csak olyan trauma állíthatja Maul mellé, ami a lelke legmélyébe hatol. Korábban még azt gondoltam lehet más út is a lány számára, de immár biztos vagyok benne, hogy csak mestere halála lehet képes akkora traumát okozni, ami a teljes pálforduláshoz kell. Amíg Daki él, Devon sose fog Maul mellé állni, akármit is mondjon neki a zabrak.Maul és csapatának üldözése fantasztikus volt! Mind látványban, mind akcióban nagyon izgalmasra sikeredett. Teljesen belefeledkeztem még úgy is, hogy tudtam senki nem fog meghalni a párbajozó felek közül.Nem úgy szegény Scorn, aki ugyan megmentette Maul életét, de a 11. fivér hátulról kivégezte. Apropó megmentés. Mault legyőzte a két inkvizítor! Ezen akár meg is lepődhettem volna, de utána gyorsan beugrott, hogy megint megsérült a lába, ami nagyban hátráltatta a csatában. Mindenesetre egy okos húzással megmenekült, bár csapata felmorzsolódott és el is szakadt tőlük. Kíváncsi leszek innen hogyan tovább. Brendar és Daki kettőse most kicsit háttérbe szorult, amiben semmi meglepő nincs, hisz ők egyelőre csak menekülnek. Rylee fogságba esése aztán megváltoztatja a viszonyokat, onnantól már támadólag lépnek fel, hisz meg kell menteni a fiút. Egy apától ez logikus lépés, viszont Daki mester más nézőpontot képvisel. Meglepő volt, hogy inkább képes lett volna elhagyni a bolygót, hátha ez enyhítő körülménynek számít a Lawson családnak. Itt csak vakartam a fejem…mi van? Az öreg Dakinak vannak fura gondolatai, és ez az ötlet is azok közé tartozik. A Birodalmat totál hidegen hagyná, hogy Daki és Devon merre van. Lawsont a történtek után vagy megölnék, vagy száműznék valamilyen Narkina szerű helyre. Az öreg tényleg más világban él. A szabadítás a következő részre marad, de a sorozat tónusát figyelembe véve sok jóra nem számítok. Szerkesztve: 1 órával korábban1 órája - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája Szerző 2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:Aki most a Birodalom foglya. Azért az durva, hogy a nap elején még pont a stadionból jött kifele, még szabad volt, most meg az apja nemhogy körözött ember a Birodalom szemében, hovatovább a fia hozzájuk került mint rab.Two-Boots is megkapta az újabb adag feldolgozni valót. Láthatóan megfeküdte a droid gyomrát Rylee letartóztatása. A belengetett átprogramozásról nem is beszélve. Hamarosan esedékes lesz az a pálfordulás.2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:A Tizenegyedik fivér megérkezése a Phi-osztályú űrhajón remekül nézett ki, ebben a sorozatban az inqvizítoroknak van aurája,Egyetértek! Nem tértem ki Crow-ra, pedig tényleg baromi jó lett ő is. Az Obi-Wanban sóval elmentek az inkvizítorok, a Rebels-ben már fenyegetőbbek voltak, de itt teljesednek ki igazán. Ez az igazi terep számukra. 2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:Hogy miféle nagyobb terve van MaulnakErre én is kíváncsi vagyok, annyiszor emlegette már. Komoly terv lehet ha még Rook Kastot se avatta be.
Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája Szóval ennyi, hogy egy másik inkvizítort hívott múltkor Marrok? Ooké..A rész amúgy nagyon tetszett, főleg a párbaj a barlangban. Ahogy a vízzel bántak, szuper látványos volt.
Hozzászólás ideje: 38 perccel korábban38 perce Szerző 21 perccel korábban, csoli1138 írta:Szóval ennyi, hogy egy másik inkvizítort hívott múltkor Marrok? Ooké..Nem őt hívta.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.