Jump to content

Több részes történetek a TCW -ben (S1-S2)


Ody Mandrell

Melyik a kedvenc történeti szálad a sorozatban?  

28 members have voted

 1. 1. Melyik a kedvenc történeti szálad a sorozatban?

  • A Malevolence sztori
   2
  • Downfall of a Droid/Duel of the Droids
   0
  • Bombad Jedi/Cloak of Darkness/Lair of Grievous
   1
  • Dooku Captured/The Gungan General
   0
  • Jedi Crash/Defenders of Peace
   5
  • Blue Shadow Virus/Mystery of 1000 Moons
   0
  • A Ryloth sztori
   5
  • Holocron Heist/Cargo of Doom/Children of Force
   1
  • A Geonosis sztori
   8
  • Grievous Intrigue/The Deserter
   3
  • Mandalore trilógia
   2
  • Zilo duológia
   0
  • Boba Fett trilógia
   1


Recommended Posts

Grievous Intrigue/The Deserter szálat jelöltem meg! Azért, mert a jó a bevezető szála, izgalmas, teli akcióval. Viszont a második része, már jelentős mondanivalóval rendelkezik. Számomra ez a két rész nagyon hozza az igazi Star Wars hangulatot! :)

Link to comment
Share on other sites

A Ryloth-ot jelőltem be. Tetszene a Geonosis is, de azok a fránya zombik.... :)

 

 

Amúgy alapvetően arra értettem a kérdést, hogy az egész sorozaton, illetve az eddig leadott részeken keresztülfolyó karakterközpontú eseményszálak közül melyik jön be. :) Tehát nem két-három részre értem, hanem pl "Azok melyek Cad Bane körül forognak", "Vagy az Anakin-Ahsoka páros sztorijai" ésatöbbi. :P

Link to comment
Share on other sites

Amúgy alapvetően arra értettem a kérdést, hogy az egész sorozaton, illetve az eddig leadott részeken keresztülfolyó karakterközpontú eseményszálak közül melyik jön be. :) Tehát nem két-három részre értem, hanem pl "Azok melyek Cad Bane körül forognak", "Vagy az Anakin-Ahsoka páros sztorijai" ésatöbbi. :P
A lista adott, innentől ezen nem kell agyalnod. :D

 

Egyébként nehéz a választás. :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Én nem tudok dönteni a Jedi Crash és a Ryloth között.

Az előbbi a kedvenc részem (a Lair of Grievous mögött, csak mivel ott az a fránya Bombad Jedi kiesik, és a Grievous Intriguer meg nem biztos hogy abszolút favoritom lesz, majd később kiderül) mert csodálatos látvány egy(vagy 2-3) égő Venator és gondolkodtató is de a második része már fele ilyen jó sincs (csak talán a droid abálás).

A Ryloth trilogy meg minden tekintetben kitűnő de még így se olyan jók mint a Jedi Crash. Akciódús, látványos, megható, de a kissebb hibák (nem is hibák csak vannak olyan jelenetek amik em az én szájízem szerint vannak) bennem elrontják az összképet.

Link to comment
Share on other sites

Még én sem tudok szavazni, ezt át kell gondolni. :D A Geonozis-i szál kapcsán egyetértek Oldie-val, de még azt sem zárom ki, mivel voltak benne nagyon jó momentumok, és azok voltak többségben. De van még két komoly esélyes azon kívül is. Szóval még sok minden lehet.

Link to comment
Share on other sites

Ody, te aztán tudsz feltenni nehezen megválaszolható kérdéseket! :P

 

Jó sokat kellett törnöm az agyam a válaszért, hisz majdnem mindegyik szál tartalmazott valami olyant, ami miatt eshetne rá a választás. Végül a Jedi Crash mellett döntöttem, mivel abban összpontosulnak talán legjobban a számomra pozitív momentumok. :D

Link to comment
Share on other sites

Vajon nagypapi miért nem szavazott még? :D

Mert nagyon nem tud dönteni :P Eddig annyira jutottam, hogy kizártam, mik azok, amik biztos nem. A Dooku Captured/The Gungan General és a Blue Shadow Virus/Mystery of 1000 Moons duplarészek. Az elsőt azért zárom ki, mert mindkét rész tartalmaz olyan elemet, ami számomra agyonvágta az egész történeti szálat. Az egyik, Dooku fénykardjának snassz ellopása. A másik, hogy a második rész eleje tökéletesen feleslegessé teszi az első rész amúgy jó befejezését.

A Blue Shadow Virus/Mystery of 1000 Moons ikrek pedig csak nem gyakoroltak rám hatást. A történetük annyira érdektelen, hogy az még a Dooku elfogás/szöktetés történet szálat is alul múlja (aminek a sztorija jó, csak hát azok a fránya ötlettelen, karakteridegen elemek...). Szép tájak, jó jelenetek, emlegetett dolgok megjelenése jellemzi ugyan, de egyáltalán nem tudott emlékezetes maradni számomra.

 

A többi viszont mind-mind nagyon tetszik. Mindegyikben vannak emlékezetes jelenetek, sőt, majdnem mindben van top5-ös rész :P A Malevolance trilógiánál az első részben a hangulat frenetikus, a másodikban az Y-Wingekkel való machinálás, a harmadikban a könnyedség.

A Downfall of a Droid/Duel of the Droids furcsa egyveleg, mert bár az első rész nem túl erős (átemelt zene, gyatra animációk, döcögős sztori), a második rész hangulata magával sodort és ott éreztem igazán azt a hős feelinget, amit példának okáért még a filmekben sem éreztem.

A Bombad Jedi/Cloak of Darkness/Lair of Grievous azon kívül, hogy egy poénos részből egy sötét részbe gyalogoltunk át, mindegyik remek hangulatú sztori. Az elsőben hatalmas poénok vannak, Jar Jar és C-3PO kettősének lehetőségét maximálisan kihasználták. A CoD fordulatos, a LoG pedig a hangulatával és a Kit vs Greivous párbajjal arat.

Jedi Crash/Defenders of Peace, szerintem erre fogok szavazni. Hangulatuk zseniális, nagyszerű jelenetekkel vannak teli, ráadásul ebben szerepel a legtöbbet Aayla Secura :P A kezdő csata áll-leejtő, de a kis falu megvédése is legalább olyan mesteri.

Ám itt a A Ryloth sztori, amely első ízben mutatta be, hogyan is zajlik egy offenzíva a klónok háborújában. Itt is zseniális jelenetek vannak, a hangulat végig remek háborús, ráadásul megmutatják a háborút egy padawan, a klónok és egy Jedi mester szemszögéből is. És ez a duó lazán odafér a Jedi Crash/DoP kettős mellé.

Holocron Heist/Cargo of Doom/Children of Force, ettől a trilógiától ugyan nem ájultam el, de nem tartalmaz olyan elemet, amitől egy egész rész tönkre menne (Sidious kínossága nem jön be, de annyira nem égbekiáltó, mint egy Sith kizsebelése, vagy egy jelenet fölöslegesség tétele), ráadásul a sztorija tetszetős, Cad Bane karaktere pedig nagyon jó. Csak ezzel is talán az a baj, mint a BSV/Moons kettőssel: nem gyakorolt rám különösebb hatást. Szóval az a trilógia is a lista végén van.

AA Geonosis sztori viszont zombik ide, Aliens copy paste oda, szvsz hosszúra nyúlt sztorív amoda, akkor is odaállhat a Ryloth mellé. Első rész: békés kémkedéses, hétköznapias sztori, amiért pl. kifejezetten imádom az ep2-t, és ezt az epizódot is. Második rész: a legdurvább offenzíva sztori, amit a TCW eddig elénk tett. Harmadik rész: egy gyárépület remekbe szabott elfoglalása (bár az öt közül szvsz ez a leggyengébb, a szupertankokat enyhe túlzásnak érzem). Negyedik rész: zombiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! És olyan pofátlanul nyúl az Alienstől, hogy azt már öröm nézni. Ötödik rész: Ahsoka és Barriss kettőse, ez viszi az egész epizódot, de közben azért csak beékeltek egy kis Darth Vadert.

És végül Grievous Intrigue/The Deserter kettős, kérem, az első epizódja nekem nagyon tetszett, mert azon túl, hogy Grievous újra megjelent, látványosak a jelenetek, jó a sztori, és még azt is megbocsátom, hogy kicsit ellentétben van az ep3-mal (meg, hogy a végén végig azt a látszatot keltik, hogy Grievous a C-9979-esbe szállt be; a szándékot értettem, de a kivitelezés pocsék). A második epizód meg ugyanazért tetszett, amiért anno a Rookies. A klónok voltak a fókuszpontban.

 

Na, ezt így leírva azt hiszem, a Jedi Crash/Defenders of Peace kettősre szavazok, mert összességében az a két rész tetszett a legjobban, gyakorolta rám a legnagyobb hatást mindkét része. De a többi is (különösen a Ryloth és Geonosis) is ott van a nyomában. És, talán kicsit elhamarkodott is volt ez a szavazás, mert még csak most jön az évad java, és ki tudja, hogy fog szólni a többi sztoriszál?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 11 months later...

Jól végiggondoltam mielőtt szavaztam, elég nehéz döntés volt. Nálam a Boba Fett trilógia nyert. Egyszerűen bejött. :D A második helyen a Ryloth trilógia, míg a harmadikon a Geonosis-szál végzett. Ez utóbbi még úgyis megelőzött néhány duológiát és trilógiát, hogy a zombis részek nem tetszettek, kicsit feleslegesnek éreztem őket. És amelyek még versenyeztek nálam:

- Holocron Heist/Cargo of Doom/Children of Force - nagyon tetszett Cad Bane karaktere (pedig nem vagyok elvakult fejvadász rajongó)

- Mandalore trilógia - ez is bejött, főleg az első része

- Bombad Jedi/Cloak of Darkness/Lair of Grievous - az első rész miatt nem tettem előbbre

Edited by danityu
Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information