Jump to content

2x20 - Death Trap


Recommended Posts

20. rész - Death Trap / Halál csapda

 

epguide220.jpg

 

Írta: Doug Petrie

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Endurance csillagromboló, Vanqor

 

Szereplők:

Boba Fett - Daniel Logan

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Kilian admirális - Julian Holloway

Rex százados - Dee Bradley Baker

Ponds parancsnok - Dee Bradley Baker

CT-1477 - Dee Bradley Baker

Crasher őrmester - Dee Bradley Baker

Jax - Dee Bradley Baker

Hotshot - Daniel Logan

Whiplash - Daniel Logan

1151 - Daniel Logan

Aurra Sing - Jaime King

Bossk - Dee Bradley Baker

Klón tüzérőrmester - Dee Bradley Baker

R2-D2

 

Történet

Klón kadétok látogatnak az Endurance csillagrombolóra. Mace Windu és Anakin Skywalker üdvözli őket a fedélzeten, ám a gyakorlást merényletsorozat szakítja félbe. Először bomba robban Windu kabinjában, majd felrobban a hajó egyik reaktora. Senki sem tudja, hogy az ifjú klónok egyike valójában nem is kadét, hanem Boba Fett, a Geonosison elesett Jango Fett klónozott fia.

 

Érdekességek

- Jax arcát Daniel Loganről mintázták, aki az ep2-ben játszotta a fiatal Boba Fettet, valamint a TCW-ben a hangját adja ugyanannak a karakternek és a fiatal klónoknak. Kivétel ez alól Jax, akit Dee Bradley Baker, az idős klónok és sok más szereplő hangja szólaltat meg.

- Az Endurance burkolatának átszakadásakor az egyik klón újra hallatja a híres Wilhelm scream hangeffektet.

- Az Endurance tűzvezérlője hasonlít a Millennium Falcon tűzvezérlőjére.

S02E20.jpg

- Boba érdeklődik a gépházba betévedt klónnál, hogy DC-15A van-e nála. A klón igennel felel, pedig a kezében egy DC-15S van.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Háááát...a trilógia felvezetésének nem rossz de én egy kicsit akciódúsabb részre számítottam.

Az alapötlet tetszett mert Bobát tényleg teljesen be lehet olvasztani a többi kadét közé. Az se volt rossz hogy egy kicsit többet tudtunk meg a klónok kiképzéséről.

Kár hogy azok a részek amik a trélerben megfogtak majd csak a következő kettőben lesznek (ezért nem kell spoilerkedni)

Szerintem Anakin már egy kicsit unalmas, mert ide akárki mást be lehetett volna rakni helyette.

 

Kedvenc jelenet: amikor az admirális közli hogy nem hagyja el a hajót és ezt a jedik nem érthetik meg.

 

10/7,8

Link to comment
Share on other sites

Ez igen, szép volt, bár lassú, de az nem baj. Hülyén is festett volna egy halom akciózó kölyök. Tetszik, hogy Boba még "ártatlan". Ugyan rálőtt Obi-Wanra, de hát ugye nem ölte meg, és nem is nagyon akaródzik neki még ölni. Leszámítva Windut, de őt is csak aljas merényléssel, nem szemtől szemben (bár úgy esélye se lenne, de ez most karakter szempontból mellékes :D ). Persze Boba már legalább két klónt megölt, mert hát ott volt az aknára futott csávó, meg az is, akit elkábított. Szép-szép, de hogy belehalt a reaktor felrobbanásába, az is biztos.

Érdekes, hogy Windu és Anakin mennyit lóg mostanában együtt. Mivel Ahsoka (már megint) hiányzik, van egy olyan félsz bennem, hogy már nem is fog szerepelni az évadban, illetve gyanúm, hogy ez az epizód Godzillo sztorijával együtt még a mozifilm előtt játszódik. Legalábbis nem tudok elképzelni ilyen tartós elmaradást egy padawan részéről. Vagy még mindig templomi fogságra van ítélve a Felucián elkövetett fiaskó miatt?

Tetszett az is, hogy betekintést kaptunk a klónok képzésébe, és kicsit láttuk azt is, hogy azért Boba mennyivel jobb képzésben részesült. Mondjuk a vége már igencsak szomorú volt, hát látszik, hogy lesz egy kiskölyökből majd 20 év múlva az a szószátyár fejvadász, aki Jediknek ugrik neki, embereket visz el falidísznek, meg ilyenek. Bár az később megérne egy misét, hogyan teszi ki Aura Singet és Bossk-ot a Slave I-ből, mert szerintem ők inkább a hajó, semmint szülői szeretetből vannak Bobával.

Kilian admirális sem rossz, bár kissé nagyon szentimentális marha. De legalább már kezdik érzékeltetni, hogy nem Yularen az egyetlen admirális a flottában.

Összességében nem vágtam magam tőle hanyatt, de bevezetőnek rossz, Godzillo után meg egyenesen felüdülés :P

Link to comment
Share on other sites

Bár az később megérne egy misét, hogyan teszi ki Aura Singet és Bossk-ot a Slave I-ből, mert szerintem ők inkább a hajó, semmint szülői szeretetből vannak Bobával.

Azt még el tudnám képzelni, hogy Aurra Sing segít neki, persze nem anyai szeretetből, hanem a Jedik iránt érzett gyűlöletéből. Az EU-ban őt egy Jedi gyűlölő fejvadásznak állították be, (De most, hogy belegondolok, az SW-ben kevés az olyan fejvadász, aki ne utálná a Jediket...) aki sorban vadászta le őket, egy kisebb trófeagyűjteményt is összeállított az elesettek fénykardjaiból. Szóval nála még annyira nem sántít a dolog, de az egyszer biztos, hogy Bossk még csak véletlenül sem segítene egyetlen árva kisgyermeknek sem pusztán jóindulatból. :D

Link to comment
Share on other sites

Hát az írásom előtt leszögezném, hogy Boba benne van a TOP3 karakteremben, így kissé elfogult vagyok a résszel kapcsolatban.

Rohadt jóra sikerült szerintem. Nagyon jó volt látni Bobát, ahogy megpróbál bosszút állni Jangoért. Az egyetlen amit nem így képzeltem, az az, hogy szerintem ilyenkorra már hidegvérű gyilkosnak kéne lennie, de nemaggódok, az is kialakul majd. :D

Bár nyílván ha belegondolok, nem lehet könnyű megölni azokat, akik ugyanúgy néznek ki mint ő, vagy az apja volt.

De hát mindent a cél érdekében.

Boba mászkálása és kamuzása a hajón nagyon bejött. És persze ki a franc feltételezné róla, hogy rosszban sántikál. Bár azért Windu mester megérezhette volna a tömény gyűlöletet ami a gyerekből áradt amikor összetalálkoztak.

Az agyagdroid lövészet is állat volt, simán beleborzongtam mennyire profi már most a kis Fett, amit gondolom a többi részben majd még részletesebben is láthatunk. :o

Viszont azt kezdem unni, hogy sokat van benne Mace. Annyi Jedi van simán váltogathatnák őket...pl...Fistora. :o

A hajó parancsnoka is bejött, bár kicsit fura volt, mint egy kis ír manó. :P Nekem ilyen beütésem volt róla. Már csak egy pipa, ez zöld kabát és a üstnyi kincs kellett volna alá.

Az egyetlen negatívum az volt számomra, hogy nem haltak meg a kadétok. Boba szenvedésének, hogy megöli a társait így nem volt értelme. Azt hittem mikor lekapcsolódik a Slave-1es, a gyerekek kabinjából kiszökik a levegő és vége, de ha nem is ez, akkor legalább visszafordulnak értük, de hogy Aura sem lehet ennyire ostoba, hogy ne gondolja azt hogy nem keresik meg őket...jajj, ez elég amatőr húzás volt tőlük, és most nyílván kiderül, hogy mit is akartak...

 

Na szóval, ahhoz képest, hogy csak felvezető rész volt az évad végére, nekem egy 8/10et simán megér!! :)Mi lesz itt a fináléban! :P

Link to comment
Share on other sites

Jó kis rész volt. Az előző kettő után főleg. Engem nem zavart a lassúsága, direkt jó volt, hogy nem kellett túl sok mindent belepakolni 20 percbe. A srácok jók voltak, bár az tényleg durva hiba Aurrától, hogy csak úgy ott hagyták őket. Elsőre én is a kabin zárás nélküli lekapcsolását vártam, de az elég durva lett volna.

Furcsálltam, hogy Boba simán kirádiózik egy hadihajóról. Amin viszont nagyon húztam a számat az a reaktorrobbanás megoldása. Ventress az 1x09-ben több robbanótöltettel is csak egy belső robbanást ért el, de a hajótest kívülről nem sérült meg. Erre most elég pár lövés egy DC-ből? Utálom mikor az alkotók felrúgják a saját maguk által felállított szabályokat.

 

Viszont azt kezdem unni, hogy sokat van benne Mace.
Elég furcsán festett volna az epizód a szereplő nélkül, aki a cselekmények kiindulási alapja volt. :) Anakin helyett viszont valóban lehetett volna más. Aylaát betehették volna ide eyecandynek az előző rész helyett.
Link to comment
Share on other sites

Ventress az 1x09-ben több robbanótöltettel is csak egy belső robbanást ért el, de a hajótest kívülről nem sérült meg. Erre most elég pár lövés egy DC-ből? Utálom mikor az alkotók felrúgják a saját maguk által felállított szabályokat.

Ventress nem a reaktort robbantotta föl, csak a gépházban robbantott. A reaktornak semmi baja nem lett (jól látható a párbaj alatt, hogy mindhárom mag érintetlen). Itt maguk a reaktorok robbantak fel. Teljesen más a két pukkanás.

Link to comment
Share on other sites

Ventress nem a reaktort robbantotta föl, csak a gépházban robbantott. A reaktornak semmi baja nem lett (jól látható a párbaj alatt, hogy mindhárom mag érintetlen). Itt maguk a reaktorok robbantak fel. Teljesen más a két pukkanás.
Akkor nem magát a reaktorokat robbantotta fel, "csak" robbantott párat a reaktorteremben, aminek összességében sokkal kisebb hatása volt, mint most egy tucat lövésnek. Ez szerintem akkor is következetlenség. A vezérlő panel tönkretételétől nem robbanhat így fel valami, reaktornak meg védettnek kéne lennie pár kézifegyver lövéstől.

 

Maga a pult szétlövése viszont tök jó volt. Rögtön Han börtönblokkos "úgy is untam a bájcsevegést" jelente ugrott be. :)

Link to comment
Share on other sites

Az eddigi legjobb rész a sorozatban, mindent vert, ami eddig volt. Minden elismerésem a készítőknek. :)

Boba nagyon talpra esett kiskölyök 11 éves létére. Látszott rajta, hogy alig bírt uralkodni magán, amikor ott volt Mace Windu. Kíváncsi vagyok, vajon milyen lett volna, ha nekiugrik.

Az ellene szőtt merénylet nagyon ügyes volt. Bár furcsa, hogy Windut nem figyelmeztette a veszély érzéke, mikor ott volt a sugár előtt. Bár lehet, hogyha 1-2 mm-t továbbmegy, akkor észlelte volna.

Nagyon állati volt, amikor szembekerült a felnőtt klónnal. "Várj, mit csinálsz, testvérek vagyunk!" Erre Boba: "Nekem nincs testvérem". Ez nagyon ütött.A végén mégse volt szíve lelőni a klónt. szerintem ez a klón arcban és frizurában túlságosan hasonlított az apjára.

A végén már azt hittem, meg fogja ölni a klóngyerekeket. De csak egyszerűen otthagyták őket.

Egyszóval szenzációs volt, a legjobb eddig a sorozatban.

10/10

Link to comment
Share on other sites

A vezérlő panel tönkretételétől nem robbanhat így fel valami

Ó, dehogy nem, az egyik legősibb sci-fi húzás, hogy ha szétlövöd a konzolt, akkor az egész rendszer megjól :) Számos példa van rá a Star Trektől a Stargate-ig. Ennyi sci-fi író csak nem tévedhet :D

Link to comment
Share on other sites

Mint már a másik topicban írtam, jó felvezetése volt az évadzárásnak :)

Boba nagyon jó karakter, tetszett, még sokkal jobbat ki tudnak belőle hozni.

R2 idegessége is jó volt, mikor a klón azt mondta, hofy droidok a célpontok :D

Boba célzóképessége pedig király volt, látszik, hogy a kaminóiak tanítása nem veheti fel a verseny Jangóéval szemben.

Az ármánykodása is tetszett, bár tökösebb Bobát vártam volna, de majd csak kialakul.

 

A vége nagyon nagy volt, jött a Slave I, benne Aurra és Bossk :D

nem gondoltam volna, hogy lefogom ezt még egyszer írni ebben az évadban, de várom már a következő részt :D

Link to comment
Share on other sites

Marha jó rész volt, még ha nekem is csípte a szemem egy-két következetlenség. Boba nagyon cool volt, akárcsak Sing. Végre feltűnt újra ő is :D Nagyjából minden elmondtatok előttem, én még azt tenném hozzá, hogy érdekes volt Jax-Dek párhuzam. :) "Egyedül is képes lennék...." :D

Link to comment
Share on other sites

Ngayon jó kis rész volt.Boba mégsem volt még annyira szemétláda.Szerintem itt megint időugrás van, valószinű, hogy nem sokkal később játszódik a geonosisi csatától.Boba még nagyon gyerek.Örülük, neki, hogy láttuk a klóngyerekek szakmai gyakorlatát.Bár furcsa volt, hogy nem engedtek nekik több lövést.Nem várhatják el, hogy elsőre eltaláljanak egy repülő tárgyat.

Viszont Boba előéletét még mindig homály fedi.Otthagytuk őt az arénában az apja fejével a kezében.Gondolom a klónok megtalálták és elvitték a kadétokhoz.Viszont a Slave 1 hogy került Aura Singhez?Leszállt a Geonosison, és érte ment?Vagy esetleg Jangoval ismerték egymást, és ha bajba kerül Jango akkor megbízta Aurát hogy menjen el a hajóért és nevelje fel Bobát?Így lehetséges.Lehet hogy a Slave 1-ben volt valami jeladó, amit ha hosszan nem aktiválnak akkor küldi a jelet Sing-nek.De ha így is volt, hogyan lépett kapcsolatba Bobával?Hogyan szervezték ezt az egészet meg?Nem hiszem, hogy a Jediken kívül valaki beléphet oda ahol a kadétokat képzik.

Különben Sing nagyon tetű.Simán megölte a gyerekeket.Mert nem rajta múlt, hogy túlélték.Az admirális viselkedése egy marhaság volt, amikor volt elég mentőhajó.

Link to comment
Share on other sites

Ez is elérkezett. Közeleg az évadzárás, és ennek megfelelően talán kis ízelítőt is kaptunk mi várható majd a harmadik évadban, ami talán klón centrikus lesz. Nem igazán tudtam eldönteni a Bobás szál előtt, hogy mit is várjak. Emellett kicsit féltem is, hogy nehogy nagyon erősnek mutassák a gyerkőcöt, hisz mégis csak 11 éves. Persze kivételes képességekkel, de akkor is...

 

Most sem kellett csalódnom, mert kompakt kis bevezetését láthattuk ennek a szálnak. Megint sikerült egy olyan területet érinteni amit eddig még nem. Jelesül a gyermek klónok kiképzési fázisának egy szakaszát. Tök jó volt látni miképpen viselkednek ebben a korban, és hát pont olyanok mint a gyerekek, bár kicsit azért érettebbek. :D nagyon jó volt ahogy rá csodálkoztak a csillagrombolóra, vagy a Jedikre. A próbalövészetről nem beszélve. :D Érdekesség, hogy a gyerekek hangja is Dee Bradley Baker volt, csak fiatalítva. Az admirális nekem is azért tetszett, mert végre láthattunk egy másik nem klón parancsnokot is Yularenen kívül. Ragaszkodása a hajóhoz érthető, bár ez a Jediknek és Dzséjtnek tényleg nem jött át. :D Egyébként fura volt, mennyire undorral ejtette ki a Jedi szót. Egy újabb jó pont.

 

Aztán ott van Boba, akit tökéletesen sikerült megalkotni! Nem vetették el a sulykot, amit tett az bőven benne van a karakterében, nem gyalázta le fél kézzel az egész legénységet. A szabotázsok jól kivitelezettek voltak, főleg a Windu elleni csapda. A reaktor kiiktatása nálam belefért, én sose akadtam fenn ilyeneken, egyszerűen lehet így is (a kábítósugár pedig kellemes kitekintés volt az EPIV -re). Tetszett még ama jellemvonása Bobának, hogy csak célzottan Windura terjedt ki a bosszúja, senki másnak nem akart bajt okozni. Persze ettől még otthagyta a 'bajtársait' a kabinban, ami nem volt szép tőle. :D Egyébként az a jelenet a végén tényleg hatalmas volt a Slave I -el, ahogy dokkolt és feltűnt a zsilipben Aurra Sing és Bossk. :D Sing egy szemétláda, és el fogja rontani a kis Bobát ez már most tisztán látszik.

 

Anakin engem nem zavar, főleg, hogy mostanában össze vannak nőve Windu mesterrel. :D Windu meg kellett bele, hisz 80% -ban rá épült a történet. :D

 

Talán még a zenéről ejtenék néhány szót így első körben, mert valóban voltak benne érdekes momentumok. Főleg Boba császkálásai alatt hallható Harmonika téma, ami egyértelműen a Volt egyszer egy vadnyugat -ra hajaz. Ami még nagyon tetszetős volt, az a gyerkőcök reménytelen helyzetét bemutatni hivatott kórus, a rész végén.

 

Mit is mondhatnék? Várom a következő részt. :D

Link to comment
Share on other sites

hogy érdekes volt Jax-Dek párhuzam. :D "Egyedül is képes lennék...." :D
Ez az oldie. :D Jó meglátás. Sajnos pont azt a Jax -et szívatta meg Boba, aki felkarolta a hajón. :D

 

Viszont Boba előéletét még mindig homály fedi.
Filoni mondta, hogy nem akarnak mindent elárulni róla, szóval ez homálbyan is marad amit én nagyon helyesnek tartok. Nem kell mindenről tudnunk. :D

 

Otthagytuk őt az arénában az apja fejével a kezében.Gondolom a klónok megtalálták és elvitték a kadétokhoz.Viszont a Slave 1 hogy került Aura Singhez?Leszállt a Geonosison, és érte ment?Vagy esetleg Jangoval ismerték egymást, és ha bajba kerül Jango akkor megbízta Aurát hogy menjen el a hajóért és nevelje fel Bobát?Így lehetséges.Lehet hogy a Slave 1-ben volt valami jeladó, amit ha hosszan nem aktiválnak akkor küldi a jelet Sing-nek.De ha így is volt, hogyan lépett kapcsolatba Bobával?Hogyan szervezték ezt az egészet meg?Nem hiszem, hogy a Jediken kívül valaki beléphet oda ahol a kadétokat képzik.
Szerintem Boba maga hagyta el a bolygót a Slave -el, mert tudta vezetni. De Dzséjt majd kijavít ha nem jól tudom. :D

 

Az admirális viselkedése egy marhaság volt, amikor volt elég mentőhajó.
Ő olyan régi módi kapitány, aki a hajójával pusztul. Mint Ahab. :D Nekem szimpatikus volt ez a hozzáállás, bár kicsit esztelen. Egyébként neki lesz igaza. :D

 

Összességében nem vágtam magam tőle hanyatt, de bevezetőnek rossz, Godzillo után meg egyenesen felüdülés :D
Szerintem itt kimaradt egy 'nem', nem? :D Nem lehetne simán Zillonak hívni Zillot? Ez a Godzillozás kicsit zavar már. Naaaa a kedvemért. :P Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

De ha Boba hagyta el a bolygót(ami ok lehet), akkor hogy férközött be a kadétok közé?Bement az utcáról?
Ez a része a történetnek amit nem tudunk. :D Belecsaptak a közepébe. Az is érdekes lehet, hogy miként jött össze a fejvadászokkal. Erről se tudunk semmit.
Link to comment
Share on other sites

Ó, dehogy nem, az egyik legősibb sci-fi húzás, hogy ha szétlövöd a konzolt, akkor az egész rendszer megjól :D Számos példa van rá a Star Trektől a Stargate-ig. Ennyi sci-fi író csak nem tévedhet :D
Ilyen komoly érvvel nem tudok vitatkozni. :D

 

Főleg Boba császkálásai alatt hallható Harmonika téma, ami egyértelműen a Volt egyszer egy vadnyugat -ra hajaz.
Igen, ez nekem is feltűnt. Ha kekeckedni akarok, akkor azt mondom, hogy most már nem csak komplett jeleneteket, film alapokat vesznek át különösebb átalakítás nélkül, hanem zene betéteket is.

 

De ha Boba hagyta el a bolygót(ami ok lehet), akkor hogy férközött be a kadétok közé?Bement az utcáról?
Szerintem Kaminora nem lehet nagy kunszt neki bejutni.
Link to comment
Share on other sites

Anakin helyett viszont valóban lehetett volna más. Aylaát betehették volna ide eyecandynek az előző rész helyett.

Nagyon tetszik ez az eyecandys megfogalmazás. :D

Nagyon bejövős volt ez az epizód is, de ez csupán még csak a felfezetője annak, ami majd ezután kezdődik, és úgy vélem, hogy azok majd nagyon jók lesznek. Furcsa módon, a klónkadétok jeleneteit nézve nekem Cut Lawquane története jutott az eszembe. Érdekes, hogy az egyik klónkadétnak valóban Dee Bradley Baker volt a hangja, a többinek azonban ugyanúgy Daniel Logan. Tetszett a Dack Ralterre emlékeztető beszólása Jaxnak, hogy legszívesebben maga küzdene meg az összes szeparatistával. Meglepően bejön az a klóncentrikusság, amiért annak idején a Rookies esetében nem voltam túlzottan oda. Anakin Skywalker és Mace Windu meglepően összenőtt mostanában. Ráadásul úgy, hogy Ahsoka nincs sehol. Azért ahhoz képest, hogy a készítők azt ígérték, hogy a sorozat nem fog a főszereplőkre korlátozódni, ahhoz képest ez az évad kvázi Anakin körül forgott. A Lair Of Grievous óta nem volt olyan epizód, ami egy-egy mellékszereplő köré épült volna. Örülök, hogy Boba Fettből nem csináltak egy übertáp akcióhőst. Viszont megjegyezném, hogy volt már egy Lucky nevű klón az első évadban, a Jedi Crashben, de azt egy mastiff phalone kinyírta. :D Az admirális nagyon szimpatikus karakternek tűnik, remélem megússza, ahogy Ponds parancsnok is, aki szintén a hajón maradt. Remélem ő nem jut Denal sorsára. Viszont Aurra Sing és Bossk segítségét nem igazán értem. Az még oké, ha Aurra segít nekik, hiszen a Jedik iránt érzett gyűlölete miatt akár együttérzésből is segíthetne a kis Bobának, Bossk viszont, ahogy Dzséjt is mondta, maximum szeretetből felfalná őket. Bossk biztosan nem segítene csak úgy jópofizásból, trandoshanok ilyet nem csinálnak. :D Az egyetlen problémám az epizóddal az az volt, hogy egy kicsit kevés. A trailer eseménydússága után azt hittem, hogy sokkal több minden fog történni ebben az epizódban, de aztán még a becsapódást sem láthattuk. Nah, majd a következőben... :D

Link to comment
Share on other sites

Sosem voltam Boba Fett rajongó, és nem mondhatnám, hogy olyan nagyon vártam azt a történetet, de soha rosszabbat! :D A klónok kicsiben nagyon helyesek lettek az elszánt és talán kicsit durcás kifejezéssel az arcukon, a lelkesedésük és épp olyan, mint bármely kamasznak, csak nem a számítógépes játékokért és SW makettekért, hanem az igazi lövésgyakorlatért és Jedi-cirkálóért jönnek izgalomba. :D

Boba jó keveréke lett a vérprofi apa hasonlóan jó képességű utódjának (ahogy szétlőtte azokat a ?elromlott robotokat?, az nem volt semmi), és a korai kemény tanulóévek ellenére is csaknem normális lelkű ifjúnak. Nagyon tetszik, hogy csak Windut akarta elintézni, és sajnálta az összes többi áldozatot: az otthagyott fiúkat a mentőkabinban, de azt a klónt is csak leütötte, aki majdnem megakadályozta, hogy felrobbantsa a reaktort ? más kérdés, hogy aztán mégis meghalt a robbanáskor. Látszik, hogy Jango úgy tanította, hogy a megbízás szent, valamint saját maguk védelme is, de ezen túl kerülni kell a felesleges áldozatokat. Igazi fejvadász filozófia, ami talán még bosszú esetén is érvényes.

 

Ahogy Jax kimondja a végén, hogy reméli, hogy Boba mégis közülük való, és megbánja majd, amit tett, az más körülmények között igen biztató végszó lenne, viszont az Ep5-6 ismeretében nem sokat jelent. Én azért remélem, hogy lesznek kitérők Boba fejlődésében, és nem simán válik egy olyan fejvadásszá, amilyen Aurra Sing mellett válhat az emberfiából ? jól esne ilyeneket látni majd a jövő évadban.

Aurra Sing nagyon jól sikerült, a gesztusai, a hangja és a hangsúlyai telitalálatok, élvezet hallgatni a beszédét.

Ez nagy szó tőlem, aki korábban nem nagyon kedveltem a fejvadászokat, de a Bounty Hunters megtörte a jeget, és lám bővül a csapat, akiket nagyon bírok. :D

 

Végül még az érdekelne, hogy vajon az Ep2 után Obi-wan nem gondolt arra, hogy mi lett Jango fiával? Tudom, hogy ott a helyszínen kisebb gondjuk is nagyobb volt annál, hogy ezzel foglalkozzanak, de talán a következő részekben kapunk egy halvány utalást, hogy Obi-wan realizálja, hogy ez a kölyök bizony az a kölyök?

Link to comment
Share on other sites

Viszont Aurra Sing és Bossk segítségét nem igazán értem. Az még oké, ha Aurra segít nekik, hiszen a Jedik iránt érzett gyűlölete miatt akár együttérzésből is segíthetne a kis Bobának, Bossk viszont, ahogy Dzséjt is mondta, maximum szeretetből felfalná őket. Bossk biztosan nem segítene csak úgy jópofizásból, trandoshanok ilyet nem csinálnak. :D
Biztos van valami a háttérben. Én sem hiszem, hogy szívjóságból istápolják Bobát. Talán ahogy Dzséjt is mondja, a hajó kell nekik. :D De azt egyszerűbb módon is megszerezhették volna. Sokkal inkább lekötelezettség állhat a háttérben. Jango valószínűleg ismerte Singet, és valószínűleg Bosskot is.

 

 

Az egyetlen problémám az epizóddal az az volt, hogy egy kicsit kevés. A trailer eseménydússága után azt hittem, hogy sokkal több minden fog történni ebben az epizódban, de aztán még a becsapódást sem láthattuk. Nah, majd a következőben... :D
Talán most éreztem először a sorozat alatt, hogy egy epizód csak felvezetés, és az igazi lényeg később jön. Szerintem nincs ezzel semmi baj. :D
Link to comment
Share on other sites

Ahogy Jax kimondja a végén, hogy reméli, hogy Boba mégis közülük való, és megbánja majd, amit tett, az más körülmények között igen biztató végszó lenne, viszont az Ep5-6 ismeretében nem sokat jelent.
Jax már most nagyon érettnek tűnt, igazi vezéregyéniség. Biztos nagy klón harcos lesz belőle.

 

Aurra Sing nagyon jól sikerült, a gesztusai, a hangja és a hangsúlyai telitalálatok, élvezet hallgatni a beszédét.

Valóban remek karakter, és ahogy mondja Bobának, hogy: "do it" az már-már az EPIII -at juttatja eszembe, amikor Palpi ugyanígy biztatta Anakint Dooku lefejezésére.

 

Végül még az érdekelne, hogy vajon az Ep2 után Obi-wan nem gondolt arra, hogy mi lett Jango fiával? Tudom, hogy ott a helyszínen kisebb gondjuk is nagyobb volt annál, hogy ezzel foglalkozzanak, de talán a következő részekben kapunk egy halvány utalást, hogy Obi-wan realizálja, hogy ez a kölyök bizony az a kölyök?
Jó kérdés. Ez valóban szerepelhetne majd a következő két részben!
Link to comment
Share on other sites

Rohadt jóra sikerült szerintem. Nagyon jó volt látni Bobát, ahogy megpróbál bosszút állni Jangoért. Az egyetlen amit nem így képzeltem, az az, hogy szerintem ilyenkorra már hidegvérű gyilkosnak kéne lennie, de nemaggódok, az is kialakul majd. :D
Szerintem ez így hitelesebb lett. Nekem legalábbis furcsa lenne, ha olyannak látnánk, mint amit írsz. Igaz, az Ep2-ben Jango mellett úgy tűnt, hogy nagyon élvezi Obi-wan üldözését, de ebből az élvezet fele a játék élvezete volt, talán fel sem fogta igazán, mi történik. Annál is inkább ezt gondolom most már ezen epizód után, amikor szemmel láthatóan nem megy neki könnyen a kegyetlenkedés.

 

 

Talán még a zenéről ejtenék néhány szót így első körben, mert valóban voltak benne érdekes momentumok. Főleg Boba császkálásai alatt hallható Harmonika téma, ami egyértelműen a Volt egyszer egy vadnyugat -ra hajaz. Ami még nagyon tetszetős volt, az a gyerkőcök reménytelen helyzetét bemutatni hivatott kórus, a rész végén.
Remek volt a zene végig, és főleg azok a kórus részek. :D Azonban szerintem nem a mentőkabinban maradók reménytelen helyzetét akarta vele a zeneszerző kifejezni, hanem Boba elindulását egy rossz úton. Volt ilyen zene közben is, asszem épp mielőtt Winduhoz indult volna, ami szintén egy sötét tett.

 

 

Az is érdekes lehet, hogy miként jött össze a fejvadászokkal. Erről se tudunk semmit.
Ez is érdekes, és szerintem van rá esély, hogy pár mondattal kapunk rá utalást. :)
Link to comment
Share on other sites

Remek volt a zene végig, és főleg azok a kórus részek. :D Azonban szerintem nem a mentőkabinban maradók reménytelen helyzetét akarta vele a zeneszerző kifejezni, hanem Boba elindulását egy rossz úton. Volt ilyen zene közben is, asszem épp mielőtt Winduhoz indult volna, ami szintén egy sötét tett.

Aztaaa... Pontosan ugyanez jött le a zenéből nekem is. :D De volt már egy hasonló zene, a zillo-fenevad halálánál. :) Csak ott nem volt ilyen vékony az éneklő hangja. :D

Link to comment
Share on other sites

Aztaaa... Pontosan ugyanez jött le a zenéből nekem is. :) De volt már egy hasonló zene, a zillo-fenevad halálánál. :D Csak ott nem volt ilyen vékony az éneklő hangja. :D
Pildi ezen megállapítása nálam új színben tünteti fel a jelenetet. Eddig én is a kis klónokhoz kötöttem, de inkább Boba tettének súlyához illő.
Link to comment
Share on other sites

Aztaaa... Pontosan ugyanez jött le a zenéből nekem is. :D De volt már egy hasonló zene, a zillo-fenevad halálánál. :D Csak ott nem volt ilyen vékony az éneklő hangja. :D
KisKósa, mi nagyon egy hullámhosszon vagyunk zene ügyben. :P

 

 

Pildi ezen megállapítása nálam új színben tünteti fel a jelenetet. Eddig én is a kis klónokhoz kötöttem, de inkább Boba tettének súlyához illő.
Az a zene olyan, mintha Boba lelkiismerete kapna hangot, nyomasztó és kiábrándult. Vagy valami ilyesmi. :P
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information