Jump to content

3x02 - ARC Troopers


Recommended Posts

2. rész - ARC Troopers / Elitklónok

 

epguide302.jpg

 

Írta: Cameron Litvack

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Kamino

 

Szereplők:

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Fives - Dee Bradley Baker

Echo - Dee Bradley Baker

Cody parancsnok - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

99 - Dee Bradley Baker

Colt parancsnok - Dee Bradley Baker

Grievous tábornok - Matthew Wood

Asajj Ventress - Nika Futterman

Broadside - Dee Bradley Baker

Wullf Yularen admirális - Tom Kane

Lama Su - Bob Bergen

TV-94 - Matt Lanter

R2-D2

 

Történet

Grievous tábornok a korábbi kudarc ellenére nem tett le a Kamino megtámadásáról. Asajj Ventress segítségével sikerül betörnie Tipoca városba és komoly károkat okoz a klónozó üzemben. Azonban Obi-Wan, Anakin, Shaak Ti és az otthonukat védő klónok serege még a legelszántabb támadókat is visszaverik.

 

Érdekességek

- Az epizód az 1x05 Rookies és a 3x01 Clone Cadets folytatása.

- Ez az első olyan epizód, melyet cenzúrázott a Cartoon Network. Mikor Asajj megöli Colt parancsnokot, látható lett volna egy jelenet, melyben a nő a kardjára tűzi a klónt, majd csókot ad neki.

- Asajj Ventress hajója, a Trident újra feltűnik és ezúttal társakat is kapott. Legelőször a The Clone Wars mozifilm nyitóképsoraiban láthattuk, amint elfogta Jabba vitorlás bárkáját, rajta a kis Rottával. Később felbukkant az 1x16 The Hidden Enemy-ben is.

- Fives a jobb vállvértjén, Echo a bal combpáncélon egy körbe helyezett forgócsövű lézerágyú képét viseli, mely alá Aurebesh nyelven a következőt írták: „HEVYÉRT” („FOR HEVY”).

- Az Y-szárnyút vezető Broadside először az 1x03 Shadow os Malevolence című epizódban tűnt fel az Árnyék osztag tagjaként. Ő volt az Árnyék 3.

- Ebben az epizódban találkozik először szemtől szemben Grievous tábornok és Asajj Ventress. Az 1x05 Rookiesban csak hologrammon keresztül beszélgettek.

- Az aiwhákat már az ep5 idején megtervezte Ralph McQuarrie, méghozzá a Bespin körül repkedő lényekként. Később felmerültek az ep6 és az ep1 idején is,utóbbinál a gungák egyik „hátasaként”, de végül csak az ep2-ben használták fel őket.

S03E02a.jpg

- Bár az epizódban nem látható, de Grievous a hajókról leszakadt törmelékekkel érkezik a Kamino felszínére.

- Anakin és Grievous útjai ezúttal sem keresztezték egymást, hiszen az ep3 szerint csak az Invisible Hand fedélzetén találkoztak először.

- Az aquadroidok lábait úgy tervezték meg, hogy akár propellerként is funkcionálhatnak.

S03E02b.jpg

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Szerintem egy fokkal gyengébb mint az előző.

Az elejét egy kicsit összecsapottnak éreztem(biztos más lett volna ha előtte berakom a Rookiest).

A űrcsata eyecandy-nak jó volt, de semmi több a CIS nagyon nem is csinált semmit csak hagyta magát szétlőni.

Csak nekem maradt ki hogy Grievous hogy jutott le a bolygófelszínre?

Az akciók itt is rendben voltak bár közel sem annyira mint a Clone Cadets-ben. 99-es önfeláldozása eléggé várható volt de még így is megvolt a hatása.

Az ARC-ok nekem valahogy idegenek voltak. Legjobb tudomásom szerint az ARC-ok phase-I páncélt viseltek(na mindegy, elnézem)

És akkor elérkeztünk a jedikhez és a fénykard-párbajokhoz : Shak ti pont olyan kecses ahogy kinéz :yeah: ; a Grievous-Kenobi párbaj már egy kicsit unalmas(meg szerintem a koreográfia is kicsit gyengébb volt) de most legalább meglepetés született, a Ventress-Skywalker párbaj meg már régóta kijárt nekünk hisz elméletileg "ősi ellneségek" vagy mi, a vége meg magáért beszél, úgy jó ahogy van.

Hú mozgalmas epizód volt, megér egy 8/10

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó hogy ezt a 2 részt így egyben adták le. Míg az első inkább a párbeszédekre és karakterekre ment, rá, ez a 2. rész, szinte végig akció volt.

Mivel Kamino az egyik kedvenc bolygóm, ahogy a Battlefield játék is, nálam ez a rész telitalálat.

Sajnálom, hogy 99et máris megölték, még jó hogy az előző résznél írtam, milyen jól eltalált karakter.

Az új harci droidok, mert azt hiszem még nem láthattunk ilyeneket, annyira nem jöttek be így elsőre, de majd többszörös nézésre nem lesz gond.

Obi jól megkapta Grivitől, de nekem most amúgy is jobban bejött Anakinék párbaja.

Remélem találkozunk még Fivesékkal. Nem kis megtisztelhetés lehetett nekik Rexékkel harcolni.

nálam ez a rész 8/10es volt.

Nem semmi évadkezdés. Remélem tudják majd tartani.

Link to comment
Share on other sites

Nekem ez a resz jobban tetszett mint az elso, de az elso resszel is meg vagyok elegedve.Jok a harcok ,de ha jol latom Grievous ugy jutott le, hogy amikor volt az urcsata a szeparatista hajokrol lezuhant ,,hajo darabok,,-ba voltak elrejtve.A fenykardparbajokrol pedig annyit ,h eleg rovidek voltak ,jol voltak megcsinalva csak mar egy kicsit unalmas h Grievous mindig Obival kuzd.

10/9. :yeah:

Meg annyi h mindig azt mondjatok h Grievous nem mer szembeszalni senkivel ha nincs korulotte testor droidok ,de most szembeszalt.

na meg talaltam egy kis hibat ebbe a reszbe:amikor kaminon nezik az urcsatat holoterkepen ott vannak Droidvezerlo hajok, de amikor eloszor kitornek a szepik a hiperterbol akkor nem latok egy Droidvezerlo hajot sem.

Edited by Grievous8
Link to comment
Share on other sites

de ha jol latom Grievous ugy jutott le, hogy amikor volt az urcsata a szeparatista hajokrol lezuhant ,,hajo darabok,,-ba voltak elrejtve

De Grievous a Providance hídján volt darabok meg csak a Munificent-ekről zuhantak a bolygóra.

Jó lehet hogy közben hajót váltott de a készítők legalább egy mondatban utalhattak volna rá (pl.:Támadásra készülj, én megyek elfoglalom a helyem!-vagy valami ilyesmit).

Link to comment
Share on other sites

Amúgy nagyon látszik, legalábbis így hogy tudjuk, hogy kivágták azt a részt, ahol Ventress megcsókolja a klónt.
hat igen kar h kivagtak,de ugy szippantotta Assjj oda a klont az erovel mint a porszivo. :yeah:

Meg pont most van a Rookies a TV-be.

Edited by Grievous8
Link to comment
Share on other sites

És remek folytatás! Mondjuk kicsit kár, hogy nem a Rookies következett, de most már nyugodtan meg lehet majd nézni a három részt együtt. Remek volt a támadás, a csata, voltak ARC-170-esek, mindenféle szepi hajó, és sok új dolog is. Remek volt Shaak Tit akcióban látni. Ráadásul sok jó kis klón is összeverődött, hiszen itt volt megint Fives és Echo, de a Shadow of Malevolence-ből megjelent Brodside is. És a kis klónok között az ott véletlen nem Boba Fett volt? Mintha a hangja Daniel Logan lett volna (most nézem, minden klón kadétnak ő volt a hangja...), és gyanús, hogy mikor elmentek Fives és Echo mellett, az összes miniklón fegyelmezetten nézett előre, kivétel őt. Ha tényleg ő volt, akkor az azt jelenit, hogy nem sokkal járhatunk a Death Trap előtt. Már ha tényleg ő volt az.

Jó volt az ep2-es zene is, amikor Obi-Wanék megérkeztek.

Na, a lényeg, hogy ez is egy remek rész volt. Ha így folytatja az évad, akkor azt hiszem, a második évad enyhe csalódása után, a harmadik baromira fog tetszeni :yeah:

Link to comment
Share on other sites

és gyanús, hogy mikor elmentek Fives és Echo mellett, az összes miniklón fegyelmezetten nézett előre, kivétel őt. Ha tényleg ő volt, akkor az azt jelenit, hogy nem sokkal járhatunk a Death Trap előtt. Már ha tényleg ő volt az.

Nem hiszem hogy az Boba mert a Death trap-ben azt mondták rá hohy:-Who's the newguy? -He's just last-time replacement.(vagy valami ilyesmi). Ebből az a valószínő hogy a hajón találkoztak vele először és nem a Kaminon.

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Nem hiszem hogy az Boba mert a Death trap-ben azt mondták rá hohy:-Who's the newguy? -He's just last-time replacement.(vagy valami ilyesmi). Ebből az a valószínő hogy a hajón találkoztak vele először és nem a Kaminon.

Igen, de az egy másik csoport volt, nem azok, akikkel most láthattuk az epizódban. Nyilván, több millió klón kadét van, nem ismerheti mindegyik mindegyiket. :yeah:

Link to comment
Share on other sites

Igen, de az egy másik csoport volt, nem azok, akikkel most láthattuk az epizódban. Nyilván, több millió klón kadét van, nem ismerheti mindegyik mindegyiket. :yeah:

Nem Boba, rövidebb a haja. Ez 1151, a háttérben meg látszódik Hotshot (legalábbis az ő modelljüket használták).

Link to comment
Share on other sites

Hát alaposan belecsaptak az akcióba így az évad elejére. Az űrcsata marha jó volt, ahogy a vadászokat követte a kamera. Azért a Szepik elég könnyen átverték a jediket. Végre Grievous megint akcióban volt még, ha a vége megint csak a szokásos menekülés lett. Annak azért nem örültem, hogy csak egy ilyen rövid idejű támadást indítottak Kamino ellen. Az új droidok mintha könnyebben hullottak volna a SBD-nél, főleg a végén. Obi fénykardos mutatványát megmagyarázhatnák, mert eddig tudomásom szerint az volt, hogy Kit Fistonak valami spéci fénykardja van. Az azért működik víz alatt is, míg a többieké nem. Mondjuk azt is fura volt, hogy kint a platformon Obi bal kezében volt a kard. jobban is őrizhetnék Jango génmintáját, mert Ventress elég könnyen hozzá jutott. A csaj egyébként lég jól lenyomta azt a rakás klónt a végén, mielőtt fogott egy stopot. Az ARC-ok a phase II páncélban remekül festettek (igaz már az előző részben is megjelentek), viszont nem sok mindent mutattak. Aminek nagyon nem örülök, hogy az ARC státusz simán csak egy megszerezhető pozíció lett. Főleg így, mert ennyi erővel Rexnek meg Codynak már régen ARC troopernek kéne lennie, mert voltak pár rázós akcióban.

Link to comment
Share on other sites

Ugye mindenki érezte Ventressnél a finom szexuális utalást, hogy Grievousnak nincs semmi olyanja amire neki szüksége lenne.

Dögös egy csaj lett ez a Ventress....kedvem lenne valami csúnyát írni róla, de ezt inkább a fantáziátokra bízom.

:D

En csak azt vettem eszre h megfogja az ,,allat,,Grievousnak, le is dobbentem h hogy fogdossa, de nem hittem volna h jelent valamit. :D

Link to comment
Share on other sites

Grievous kérdi, hogy kell e neki hajó a meneküléshez, erre Ventress megsimogatja az állát és az mondja, nincs neki semmi olyan amire szüksége lenne.

Ez erősen szexuális kijelentés, lévén, hogy Grievous már egy gép, ilyen értelemben pedig nincs férfiassága.

Aztán végül mégis Grievous volt az, aki hajót tett a hátsója alá, mikor szorult a hurok a nyaka körül. Vágott is egy pofát hozzá. Grivi meg szerintem mosolygott volna, ha lett volna szája :D

Link to comment
Share on other sites

Ja tényleg az király volt ahogy Ventress húzta a száját...nem sikerült megszerezni a DNS-t és még elmenekülni sem lett volna képes.

 

Apropó, valaki világosítson fel két dologról kérem.

 

1, Minek akarták ellopni Jango DNS-ét?

2, Miért mondta az Lama Su, hogy ideje új klónmintát keresni?

Link to comment
Share on other sites

Ja tényleg az király volt ahogy Ventress húzta a száját...nem sikerült megszerezni a DNS-t és még elmenekülni sem lett volna képes.

 

Apropó, valaki világosítson fel két dologról kérem.

 

1, Minek akarták ellopni Jango DNS-ét?

2, Miért mondta az Lama Su, hogy ideje új klónmintát keresni?

Szerintem az elsore az a valasz h Dookunak kellet a DNS talan o is akart ilyen ,,klonhadsereget,,.

a 2-dikra meg fogalmam sincs azt sem tudom ki az a Lama Su.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész volt,jobb mint az előző,a fénykard párbajok jók voltak csak rövidek,sajnálom 99-et szimpatikus volt,nekem 9,5/10

 

És grievous,szentem az nem hiba,hogy ott voltak a droidvezérlők a hologramon,mert lehet,hogy később léptek ki a hiperűrből.

Link to comment
Share on other sites

1, Minek akarták ellopni Jango DNS-ét?

2, Miért mondta az Lama Su, hogy ideje új klónmintát keresni?

1. Grievous ki is mondja, hogy új lehetőségeket adna nekik.

Pl. gyárthatnának saját klónokat, akiket beszivárogtathatnak a köztársasági csapatok közé. Vagy mivel valamennyi katona azonos genetikai felépítésű, az egész hadsereg rendkívül sebezhető egy biológiai támadása ellen, és a DNS birtokában pedig gyárthatnak speciálisan ellenük tervezett biológia fegyvert.

 

2. Valószínűleg olyan a klónozási technológiájuk, hogy folyamatosan szükség lenne Jangora, mint donorra. Nyilván nem véletlenül volt a klón projekt beindítása után 10 évvel még mindig Kaminon. Na most mivel halott ez a megoldás már nem kivitelezhető, így kellene egy új minta egyed, mert lehet, hogy a régi mintából is tudnak klónozni, csak az már nem biztos, hogy olyan minőségű példányokat eredményez.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész volt,jobb mint az előző,a fénykard párbajok jók voltak csak rövidek,sajnálom 99-et szimpatikus volt,nekem 9,5/10

 

És grievous,szentem az nem hiba,hogy ott voltak a droidvezérlők a hologramon,mert lehet,hogy később léptek ki a hiperűrből.

Na ez megmagyarazza a kilepo szepik hajoit ,h miert nem voltak ott Droidvezerlo hajok(mert kesobb leptek ki a hiperterbol),ez rendben van, de amikor elkezdodik az urcsata akkor sem latok egyettlen Droidvezerlot sem, pedi sokszor megallitottam, h megnezzem alaposan ha tudtok erre megoldast akkor ez a resz mar majdnem tokeletes is lesz. :D

Edited by Grievous8
Link to comment
Share on other sites

1, Minek akarták ellopni Jango DNS-ét?

2, Miért mondta az Lama Su, hogy ideje új klónmintát keresni?

Azon túl, amit Llew írt.

1. Palpatine-nak kell még a klón sereg, hiszen azok alkotják a birodalmi sereget is. Szerintem talonba akarta tenni, hogyha a kamino mégis elbukna, legyen elspájzolva valami használható a rohamosztag számára.

2. Kifejtettem kb. ugyanazt, mint Llew a Clone Cadets topicban. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hú, ez piszok jó rész volt......és sajnos piszok rövid is. Micsoda mozifilm születhetett volna ebből ;)

Noh, kezdem azzal, hogy a Grivi-Obi párbajt én már piszok feleslegesnek érzem. ELégé ellentmondásos már így is a Sithek bosszújában tett dialógus köztük, erre föl megint erőltették őket, Grivit pluszban ismét négykézlábra kényszerítették. Mindazonáltal a kinti platformokon vívott rövid párbajuk remek látványt nyújtott, de ez ugyanúgy elmondható az egész űrcsatára meg a felszíni harcokra. Impozánsak de rövidek.

Ami viszont kimagaslóan tetszett az Ventress. :) Élcelődése Grivivel, ahogy falhoz vág egy szakasz klónt.....durva a kislány de nagyon. :) Aurra Sing mellett ő a másik kedvenc "rossz kislányom" :D

99 jelenetei meg totál meghatóak voltak. A zene nagyon sok érzelmi pluszt adott a karakteréhez.

Upsz, zene. Már az előző részben is feltűnt, hogy mintha a Call of Dutyból inspiráltak volna :P Nekem legalábbis volt egy ilyen áthallásom onnan. :P Nagyon jó volt végig. :P

Boba kis "barátai" pedig derekasan helyt álltak a felnőtt testvéreik mellett. :)

Link to comment
Share on other sites

A rész méltó folytatása volt a remek évadkezdésnek. Csak azokat a dolgokat írom le, amik külön tetszettek a részben. 99 hősiessége, (és az általam előre sejtett ;) ) hősi halála :) . Az űrcsata, habár csak keveset láthattunk belőle, látványos volt, de a "szárazföldi" még inkább. Az aquadroidok is jók voltak, meg az új járművek, beleértve Grievous labdahajóját. Ami még nagyon tetszett, az Grievous törődése Ventress iránt, meg Ventress megalázottsága a végén, mikor kiderült, hogy mégis szüksége van a tábornok segítségére. "Aranyos" kis párost alkottak :P . Kíváncsi vagyok, Grievous mit szól majd, mikor Dooku "likvidálja" Ventresst.(bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy abban a történetszálban ő nem kap helyet)

Link to comment
Share on other sites

Na, ez már mérföldekkel jobb volt az első résznél.

Kiváló kis űrcsata volt, valamint mesteri volt az Assajnak küldött erősítés kiagyalása is.

Ebben a részben volt az egyik legjobb harc, baromira bejött. Na meg az, amikor törnek szét azok a klóntartályok(?), az nagyon durva ;)

A kinti ütközet pedig a Battlefront játék Kaminos pályáját juttatja eszemben, szépen átvették a készítők, ez tetszik :)

Viszont a kivágott jelenetet bennehagyhatták volna, ez így nagyon nem okés, hogy kinyitja Assaj a kardot és már meg is halt a katona :P

Remélem a Sky leadja úgy, sokkal nagyobb lenne még ezzel is a rész élvezeti faktora, mert így furcsa a jelenet. Rohadt külföldi ORTT meg CN fejesek :@

Viszont Grievous és Ventress beszélgetése is feledhetetlen, nagyon lovagias ez a Grivi bá' :P

 

Nagyon jók ezek az új droidok is, nem olyan bárgyúak, mint az eddigiek.

Az meg, hogy kisgyerekek kezébe fegyvert adni szerintem felelőtlenség és veszélyes. Szépen el kellett volna viiük vissza az oviba, hadd játszanak, míg a felnőttek megvédik a bolygót.

És az is érdekes, hogy 99 milyen sokáig bírta, eddig ha belelőttek egy klónba azonnal meghalt, ő meg még továbbra is élt.

 

2 negatívumot tudok momdani a részről: lehetett volna hosszabb is (pl. az első rész helyett) meg, hogy már megint a Köztársaság győzött. Már jó lenne egy olyan rész is, ahol a gonosz véghez tudja vinni a nagyobb küldetését, mert az, hogy kiszabadítják Gunrayt, az nem elégíti ki a vágyaimat.

Link to comment
Share on other sites

Kicsit zsúfoltnak éreztem ezt a részt, mert túl sok mindent akartak belepakolni ebbe az epizódba, 22 perc viszont ennyi ötlet megvalósításához tényleg elég szűkös. Eleinte idegenkedtem tőle, de most hogy így látom, kifejezetten tetszik, hogy már nem haladunk a szigorú, kronológiai sorrendben, mert így olyan karaktereket láthatunk viszont, akik a haláluk miatt már nem térhetnek vissza. TV-94 jelenléte egyértelműen arra utal, hogy a Grievous Intrigue előtt járunk. (Hacsak időközben újjá nem építették, bár kétlem, hogy bajlódnának ezzel.) Egy pillanatra már azt hittem, hogy még a Shadow Of Malevolence előtt is járunk, de aztán eszembe jutott, hogy nem Broadside halt meg a Malevolence elleni ütközetben, hanem Matchstick. Az aqua droidok rohadt jól néztek ki, bár a hangjuk kicsit a Half-Life 2. combine katonáinak hangjára emlékeztetett. Fives és Echo nagyon jól fest az 501-esek színeiben. Az eleinte nekem is kimaradt, hogy miként jutott le Grievous a bolygó fedélzetére, de másodszori megnézésre már leesett. Találkozása Ventresszel pedig nagyon nagy jelenet. Ventress nem kicsit be van indulva. ;) A fénykard pedig mégiscsak működik a víz alatt. Ez azért elég ellentmondásos dolog az EU szempontjából. 99 pedig igazi hős volt, nagyon nagy kár érte. Halálakor a zenét kicsit SW idegennek éreztem, de remek volt. :) Az viszont nem tetszett, hogy Cody és Rex csak úgy hirtelen betoppan a körletekbe, mint ha csak úgy véletlenül arra járnának. A Kaminón állomásozó klónhadsereg két legmagasabb rangú tisztje csak úgy szabadon mászkál. Nagyon tetszett, hogy bár 99 teljesen selejtes, látszik a klónok arcán, hogy mindannyian szeretik. :P A klóntartályok szétzúzása irgalmatlanul jól nézett ki, csak nem tudtam, hogy mi idézte elő. A párbajok jók voltak, bár az Anakin Vs. Ventress párbaj jobban bejött, egyrészt Ventress már régen nem szerepelt, másrészt pedig jó volt látni, hogy végre egymás nemeziseként jelennek meg, ahogy ezt az EU is sugallta. Elég csalódott arcot vágott az epizód végén, ennyi kudarc után nem csodálom, hogy ha Sidiousnak elege lesz belőle. Az egyetlen nagy hibája a résznek talán az, hogy már annyi szereplő volt, hogy nem jutott mindenkinek elég ideje kiteljesedni.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Tényleg sokkal jobb, mint az előző.

Hatalmas csata volt, csak túl rövid lett, legalább 2-3 részén át kellett volna tartania, így veszített egy kicsit a komolyságából.

A klónok. 99 áldozata megható volt. A kicsi klónok bátran küzdöttek.

Anakin és Ventress párbaja jobban tetszett, mint Obié és Grievous-é. Ventress és Grivi párbeszédei nagyon jók.

Negatívum, hogy megint a Köztársaság győzött, ha nem is veszik be Kaminót, de legalább a mintát sikerülhetett volna magukkal vinniük. A másik negatívum, hogy szerintem az író fogta a Köztársaság 50. számát, és ugyanazt bemutatta egy kicsit felturbózva és másképpen.

10/8

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information