Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Simon Zoli nagy sikere!

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Valami kórság ledöntött a lábamról, úgyhogy a beszámoló késik kicsit, de nem marad el. :D
Semmi gond, nem hajt a tatár, fő az egészség, gyógyulgass :D
Hozzászólás ideje:

Jobbulást! Az a fontos, hogy jól sikerült a program, a beszámoló ráér később is. :D

Hozzászólás ideje:

Köszönöm a jókívánságokat! Nagyrészt rendbejöttem, csak egy kicsit köhögök még.

Az élménybeszámolómat feltettem az oldalamra, egy külön szekcióba, amit itt találtok. Nem szúrom be a fórumba, mert a sok kép miatt valószínűleg elég lassú lenne a betöltés, a szövegnek önmagában pedig nem lenne sok értelme.

Szóval legóból csak egy kép, aztán jönnek a függelékek. ;)

03.jpg

Két kiegészítés a rekordhoz: nem, nem tettem el a mozaikból egyetlen darabot sem. :P Egyrészt kézipoggyásszal voltam, aminek van egy súly- és méretlimitje (bár mint kiderült, a légitársaság magasról tett a saját szabályaira). Másrészt nem volt olyan képelem, amely felismerhetően elfért volna egyetlen táblán, és nem akartam egy raklap legóval közlekedni. A logómon gondolkodtam, de ott is pont szerencsétlenül estek a táblahatárokra a betűk, így ezt is elvetettem. Viszont megszerveztem, hogy az amerikai múzeum is kapjon belőle - egyszer talán majd látni fogom... :D

A másik, hogy a mozaik fotókon és webkamerán kicsit jobban mutatott, mint élőben. Az emberi szemnek nagyon nagy a felbontása, ezért sokkal pixelesebbnek látja a képet, mint mondjuk a webkamera, amelyen keresztül viszont majdnem fotorealisztikusnak hatott a mozaik. Szabad szemmel nézve főleg a közelebbi részletek erősen pixelesek voltak. Az összkép viszont tényleg rendkívüli lett, és ez a The Brickish Association érdeme, akik megtervezték. Eredetileg féltem tőle, hogy nem lesznek kivehetőek a kisebb részletek, de messziről nézve (vagy lekicsinyítve a fotókat :D ) megdöbbentően jól adják vissza az eredeti posztert.

Ami számomra a legnagyobb élmény volt, az nem is maga a rekord, hiszen az végülis csak egy szám, nem az élet. Viszont visszaemlékeztem arra, hogy egyszer leültem a gép elé, hogy megcsináljam a legnagyobb montázsomat, és 24 óra magányos munkával elkészült a kép (négy részletben, nem egyszerre :P ). Aztán még 6 órát dolgoztam a felújított változaton, amit 2008-ban tettem közzé. Most pedig valakik óriási munkát fektettek abba, hogy ezt a képemet sok-sok emberrel együtt újra összerakják, óriási méretben. Majdnem kétezer ember dolgozott rajta - örömmel -, hogy elkészüljön a kép, amit annak idején otthon összemontíroztam. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen együttműködés tárgya lesz a sagaposzter. És a legjobb rész az volt, amikor a gyerekek elkészültek a részletükkel, büszkén lobogtatták maguk előtt, és átadták az egyik szervezőnek, aki elhelyezte a darabot a mozaikban. Persze a szülők minden pillanatot lefotóztak. :D Ezeket nagyon jó volt látni.

Néhány látogatóval beszélgettem is, készültek közös fotók, de azon a szervezők is és én is meglepődtem, hogy főleg Lego-rajongók jöttek, Star Wars-fanok alig. Bár a rendezvény végén befutott egy anyuka a kisfiával, aki klónjelmezbe volt öltözve. Az anyja mondta is nekünk, hogy a fia igazi SW-fan, de ez tényleg messziről látszott. :D Na, annak a kissrácnak a szemében láttam azt, amit csak nagybetűs Lelkesedésnek lehet nevezni. Ahogy ránézett az akkor már kész mozaikra, csillogó szemekkel, egy igazán nagy darabját látva a mítosznak, amit annyira szeret - ez is szép pillanat volt. :P

Most pedig egy-két nem egészen SW-témájú kép következik, amelyek ma épp aktuálisak.

Az első a Bunhill Fields temető, ahova kb. 1600-1850 között temettek, elég változatos összetételben: kerültek ide pestisesek is, de itt van eltemetve a Cromwell-család, Daniel Defoe és William Blake is, aki az egyik kedvenc költőm és festőm.

bunhill.jpgblake.jpg

A temető tele van mókusokkal, ráadásul elég bátor példányokkal: az egyik lazán leellenőrizte a mogyoróbarna cipőmet, hogy esetleg nem kaja-e. :P Tekintve, hogy a 2007-es Celebration-beszámoló is mókusokkal indult, a jogfolytonosság jegyében elkerülhetetlen, hogy a következő képet bemutassam:

mokus.jpg

Végül pedig egy londoni látkép. Kiváló időm volt:

london.jpg

Pubokban nem fotóztam, de az étel- és italkínálat továbbra is minden igényt kielégítő. :)

Hozzászólás ideje:
A temető tele van mókusokkal, ráadásul elég bátor példányokkal:

Ez a mókusos kép nagyon jó :D

Fantasztikus lehetett ez a rekordkísérlet. ;)

Szerkesztve: - JakeSully

Hozzászólás ideje:

Nagyon jó lehetett, Zoli! Köszi a beszámolót, olvasni is élvezet volt.

Most pedig valakik óriási munkát fektettek abba, hogy ezt a képemet sok-sok emberrel együtt újra összerakják, óriási méretben. Majdnem kétezer ember dolgozott rajta - örömmel -, hogy elkészüljön a kép, amit annak idején otthon összemontíroztam.

Mire nem képes egy ember alkotóereje és alkotása, egy harminc éves filmeposz és a világ legjobb játéka. Elmossa a határt korok, nemzetek, ideológiák és minden ilyen marhaság között. Ez szép! :lol:

Hozzászólás ideje:

Ez óriási siker, Zoli! :lol: Nekem is pont az fordult meg a fejemben, ami neked is: milyen messzire jutott ez az órák alatt összemontázsolt kép, és persze Te is általuk! Elképesztő. :D

A rövid beszámolót elolvastam, és nagyon tetszett. A hosszabbat majd egy nyugalmas hétvégi délutánon. :D

Hozzászólás ideje:

Zoli, hatalmas élmény lehetett kint lenni, ez tisztán kitűnik a beszámolóból is. :) Ahogy olvastam, a szervezés is igen profin sikerült, és hát igen, a sok boldog kissrác, ahogy igyekszik a maga kis részletével hozzájárulni a sikerhez - őket is felemelő érzés lehetett látni. :)

Nagyszerű kezdeményezés volt, és fantasztikus, hogy épp a Te posztered választották ki rá, ahogy az is, hogy ezt immár a Lucas Licensing, mint hivatalos szerv is engedélyezte. Gratulálok még egyszer hozzá! :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
és fantasztikus, hogy épp a Te posztered választották ki rá, ahogy az is, hogy ezt immár a Lucas Licensing, mint hivatalos szerv is engedélyezte.
"This is the beginning of a beautiful friendship" :)

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.