Ody Mandrell Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 (edited ) Guinness-rekord lehet a magyar Star Wars-művész képe! A világ legnagyobb, 112 négyzetméteres Lego-mozaikképét fogja elkészíteni az angliai Dorling Kindersley könyvkiadó. A kép a Csillagok háborúja legismertebb karaktereit ábrázolja; készítője a Star Wars-berkekben ismert magyar alkotó, Simon Zoltán. Simon Zoltán (28) tizenkét éve készít digitális montázsokat a Csillagok háborújáról. Képeit rengeteg Star Wars-rajongó ismeri világszerte, honlapját eddig közel 70 millióan látogatták meg. 2007-ben egyedüli magyarként lehetőséget kapott arra, hogy képeit bemutassa az eddig egyetlen hivatalos európai Star Wars-megarendezvényen. Most minden eddiginél nagyobb lehetőség áll egy posztere előtt: a Lego céggel és a Lucasfilmmel hosszú ideje együttműködő, angliai székhelyű Dorling Kindersley kiadó Guinness-rekordkísérletre készül, melynek során a világ legnagyobb Lego-mozaikképét akarják elkészíteni. A szervezők választása Simon Zoltán legismertebb munkájára, a Star Wars fontosabb szereplőit egy képen bemutató sagaposzterre esett. A képet Londonban, a Shoreditch Town Hallban fogják kirakni 16*7 méteres, azaz 112 négyzetméteres méretben, 384 ezer Lego-kocka felhasználásával. (A jelenlegi rekord 80,48 négyzetméter.) A felhasznált Lego-elemeket a mozaik elkészülte után jótékony célra ajánlják fel. A rekordkísérletre 2010. október 23-25. között kerül sor, melyhez önkénteseket várnak a világ minden tájáról. A rekordkísérlet hivatalos oldala: http://www.dk.com/legomosaic Edited October 11, 2010 by Ody Mandrell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 (edited ) Még annyit tett hozzá Zoli, hogy: "A DK marketingigazgatója keresett meg augusztus elején, azóta szervezik a dolgot: engedélyeztetés a Lucasfilmnél és a Legonál, a terv elfogadtatása a Guinness bizottságnál stb." Elsőként szeretnék gratulálni Zolinak! Remélem most nem kiabáltam el a dolgot, mint múltkor. Edited October 11, 2010 by Ody Mandrell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth_Phobos Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 B*sszus! Ledöbbentem! Óriási gratula Zolinak, hogy az ő művét választották eme nagyszerű dolog alapjául. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oldfighter Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Zoli, Zoli, ......látod, látod, hogy mibe vágtad a fejszédet. Hát kellett ez neked? Gratula Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinx Lumos Joke Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 BRÁVÓ! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Nagy-nagy gratula Zolinak! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth_Phobos Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Dzséjt, nem mész segíteni megépíteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 Kíváncsi leszek milyen publicitást kap majd ez a projekt a média részéről. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Őszintén gratulálok én is ehhez a nagyszerű eseményhez Óriási így látni a holnapon a képet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Dzséjt, nem mész segíteni megépíteni? Fizeted az utat? Amúgy mennék Kíváncsi leszek milyen publicitást kap majd ez a projekt a média részéről. Én is. Csak megemlítik valahol, és remélem, nem a Blikkben... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 Én is. Csak megemlítik valahol, és remélem, nem a Blikkben...Plusz hátha végre a tengerentúlon is felfigyelnek rá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Ez nagyon nagy megtisztelteés. Gratulálok Zolinak én is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nabopolasszar Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Gratula! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolmilan Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Hatalmas gratula! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Ez óriási dolog! És megint Londonban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SimonZ Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Köszönöm szépen a gratulációkat mindenkinek! Én is nagyon örülök a dolognak, remélem, összejön a rekord. Ami különösen megtisztelő, hogy a DK a Lucasfilm licenszpartnereként régóta hozzáfér a hivatalos képekhez, mégis inkább az enyémet választották. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Fogadd nagy-nagy gratulációmat, Zoli! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Ha személyesen is részt veszel, akkor majd feltétlenül számolj be róla, hogy is működött az egész. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenel Ka Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Innét is hatalmas gratula! Drukk a rekordnak! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Drukk a rekordnak, és jó legózást kívánok hozzá! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakeSully Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Index Cinematrix is beszámolt a nagy hírről!!! http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/..._star_wars-fan/ Kár hogy a kommentelők közt akadnak fikázók is... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oldfighter Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Korrektül fogalmazva, sok s*ggarcot hord hátán ez a Föld. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Az index-fórumozó egy külön állatfaj. De azért Gallion néven megpróbáltam oszlatni a ködöt Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Jól tetted Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Közben egy másik bennfentesnek tünő is megszólalt, retawpirx néven. Ez melyikötök? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Hehe, én is sikeresen beírtam Bomarr-ral párhuzamosan. Szerintem nem nehéz kitalálni, melyik lehetek én. Amin meglepődtem, hogy nekem már volt indexes regem, pedig nem emlékszem, hogy valaha is regeltem volna oda Jó a memóriám, csak az a német faszi mindig elpakolja a dolgokat... tudjátok, az az Alzheimer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakeSully Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Jó a memóriám, csak az a német faszi mindig elpakolja a dolgokat... tudjátok, az az Alzheimer. Hehe ez Jáksó beszólása volt a Heti Hetesben Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Én is majdnem beírtam, de aztán letettem róla, mert Ti már írtatok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 19, 2010 Author Share Posted October 19, 2010 Index az a legalja. Főleg amikor az egyik retardált arról beszél, hogy pár éve adott valamit Zolinak, de aztán nem kapta vissza. Ezeket el kellene gázosítani. Egydimenziós senkik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oldfighter Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Ody, t'od, szeressük egymást Se shoti, se gázosítás.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts