Jump to content

Simon Zoli nagy sikere!


Ody Mandrell

Recommended Posts

Guinness-rekord lehet a magyar Star Wars-művész képe!

 

dk-lego-final.jpg

 

 

A világ legnagyobb, 112 négyzetméteres Lego-mozaikképét fogja elkészíteni az angliai Dorling Kindersley könyvkiadó. A kép a Csillagok háborúja legismertebb karaktereit ábrázolja; készítője a Star Wars-berkekben ismert magyar alkotó, Simon Zoltán.

 

Simon Zoltán (28) tizenkét éve készít digitális montázsokat a Csillagok háborújáról. Képeit rengeteg Star Wars-rajongó ismeri világszerte, honlapját eddig közel 70 millióan látogatták meg. 2007-ben egyedüli magyarként lehetőséget kapott arra, hogy képeit bemutassa az eddig egyetlen hivatalos európai Star Wars-megarendezvényen.

Most minden eddiginél nagyobb lehetőség áll egy posztere előtt: a Lego céggel és a Lucasfilmmel hosszú ideje együttműködő, angliai székhelyű Dorling Kindersley kiadó Guinness-rekordkísérletre készül, melynek során a világ legnagyobb Lego-mozaikképét akarják elkészíteni. A szervezők választása Simon Zoltán legismertebb munkájára, a Star Wars fontosabb szereplőit egy képen bemutató sagaposzterre esett. A képet Londonban, a Shoreditch Town Hallban fogják kirakni 16*7 méteres, azaz 112 négyzetméteres méretben, 384 ezer Lego-kocka felhasználásával. (A jelenlegi rekord 80,48 négyzetméter.) A felhasznált Lego-elemeket a mozaik elkészülte után jótékony célra ajánlják fel. A rekordkísérletre 2010. október 23-25. között kerül sor, melyhez önkénteseket várnak a világ minden tájáról.

 

A rekordkísérlet hivatalos oldala: http://www.dk.com/legomosaic

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Még annyit tett hozzá Zoli, hogy: "A DK marketingigazgatója keresett meg augusztus elején, azóta szervezik a dolgot: engedélyeztetés a Lucasfilmnél és a Legonál, a terv elfogadtatása a Guinness bizottságnál stb."

 

Elsőként szeretnék gratulálni Zolinak! Remélem most nem kiabáltam el a dolgot, mint múltkor. :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Dzséjt, nem mész segíteni megépíteni? :)

Fizeted az utat? :D Amúgy mennék :D

 

Kíváncsi leszek milyen publicitást kap majd ez a projekt a média részéről.

Én is. Csak megemlítik valahol, és remélem, nem a Blikkben...

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm szépen a gratulációkat mindenkinek! Én is nagyon örülök a dolognak, remélem, összejön a rekord. :yeah:

Ami különösen megtisztelő, hogy a DK a Lucasfilm licenszpartnereként régóta hozzáfér a hivatalos képekhez, mégis inkább az enyémet választották.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, én is sikeresen beírtam Bomarr-ral párhuzamosan. Szerintem nem nehéz kitalálni, melyik lehetek én. :)

Amin meglepődtem, hogy nekem már volt indexes regem, pedig nem emlékszem, hogy valaha is regeltem volna oda :D Jó a memóriám, csak az a német faszi mindig elpakolja a dolgokat... tudjátok, az az Alzheimer. :D

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information