Jump to content

3x11 - Pursuit of Peace


Recommended Posts

11. rész - Pursuit of Peace / Béketörekvés

 

epguide311.jpg

 

Írta: Daniel Arkin

Rendezte: Duwayne Dunham

 

Helyszín: Coruscant

 

Szereplők:

Padmé Amidala - Catherine Taber

Lolo Purs - Jennifer Hale

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Onaconda Farr - Dee Bradley Baker

Halle Burtoni - Jameelah McMillan

Mee Deechi - Gideon Emery

Mon Mothma - Kath Soucie

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Mass Amedda - Stephen Stanton

Silood - Tom Kenny

Riyo Chuchi szenátor - Jennifer Hale

Orn Free Taa - Phil LaMarr

Satine Kryze - Anna Graves

Dantum Roohd szenátor - ???

Kin Robb szenátor - ???

Katuunko király - Brian George

Aang szenátor - Terrence Carson

Christo szenátor - Jason Spisak

Chata Hyoki - Corey Burton

Teckla Minnau - Ashley Moynihan

Edcel Bar Gane szenátor - ???

Mak Plain képviselő - Stephen Stanton

Mot-Not Rab szenátor - Dee Bradley Baker

Robonino - Dee Bradley Baker

Hogan Tinmar - ???

Zinn Paulness szenátor - Stephen Stanton

 

Történet

A Szenátusban továbbra is parázs viták zajlanak a háborúról. Miközben Padmé kétségbeesetten próbálja rendezni a helyzetet a szeparatisták merényletét követően, addig ellenfelei további klón katonák gyártását javasolják. Ráadásul egy titokzatos személy célba veszi Amidala támogatóit, megfélemlítéssel kényszerítve őket álláspontjuk megváltoztatására. Amidala kénytelen maga a dolgok végére járni, ha nem akar egyedül maradni a békéért folytatott harcban.

 

Érdekességek

- Az epizód közvetlen előzménye a 2x15 Senate Murders című epizódnak.

- Amidala udvarhölgye, Teckla Minnau először az ep2-ben tűnt fel. Ő szolgálta ki Anakint és Amidalát a nabooi vacsorán. A neve valójában úgy lett összeollózva az évek során. A Minnau nevet Rehtul Minnautól kapta, aki az ep1-ben tűnt fel a Naboon és Mark Hamill fia, Nathan játszotta. Az EU szerint Rehtul Teckla bátyja (és van egy húguk, Nandi), bár a Star Wars kanon nem fogadja el a létezését (bár most ez lehet megváltozik). A Teckla a saját neve, már a forgatókönyvben is így hivatkoztak a nőre, aki a tóvidéken kiszolgálta Amidalát és Anakint a vacsora alatt, viszont nem volt családneve. Végül a két nevet 2008-ban kapta meg, mikor a starwars.com-on elindult a fanok segítségét is igénybe vevő What's the Story? projekt. Ekkor a ShadowCultist nicknevű fan megírta a karakter háttértörténetét és megkapta tőle a teljes nevét is: Teckla Minnau.

- Edcel Bar Gane sem ebben az epizódban tűnt fel először. A roonai szenátor először az ep1-ben volt látható az Szenátusban.

- Chata Hyoki egy selkath a Manaan bolygóról. A selkathokkal először a 2003-as Knight of the Old Republic című RPG videójátékban lehetett találkozni. Kétéltű lények, világuk a Kaminohoz hasonlóan vízi világ, csak nem annyira viharos. Hyoki páncélzatát úgy alkották meg, hogy az nedvesen tartsa a bőrét. Érdekesség, hogy a KotOR-ban a selkathok nem beszélték a közös nyelvet.

- Mak Plain az Intergalaktikus Bank Klán képviselője, ami azért érdekes, mert az előző részben még Nix Card töltötte be ezt a posztot. Hogy mi történt Carddal a két epizód között, arról nincsen információ.

- A rendőrségi siklók hátsó üléseit rácsok veszik körbe.

S03E11a.jpg

 

- Az epizód megerősítette azt, amit már sokan gyanítottak: Padmé hajkölteményei valójában előre elkészített parókaszerű fejdíszek.

S03E11b.jpg

- Mina Monteri képernyőn kívüli halála árvává tette Luxot. Mivel a gyilkosságot a Köztársaságnak tulajdonították, érdekes lesz Lux következő szereplése, amennyiben találkozik a Jedikkel vagy a klónokkal (esetleg magával Ahsokával).

- A rendőrsiklók oldalán aurebeshül a rendőrség körzete (Coruscanti Rendőrség 417-es Szektor) és a segélyhívó szám olvasható: 911. Az Egyesült Államokban is 911 a segélyhívó szám. Bár a rendőrségi siklókat megemlítik a Republic Commando szériában, most először voltak láthatóak.

S03E11c.jpg

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Komolyan mondom, ez az évad minden résszel új kedvencet ad nekem!

Úgy érzem ez a rész volt eddig az egész sorozatban a legjobban felépített rész.

Már az nagyon tetszett, hogy közvetlenül folytatja a HoBS-t, Coruscant még "füstölög" :yes: .

Mina Bonteri halálát is nagyon jól beleszőtték a sztoriba, remélem ennek a szálnak még lesz folytatása Lux kapcsán. A coruscant-i kocsma is tetszett, de a rész fénypontja a két fejvadász volt. Robonino visszatérésének nagyon örülök, jópofa karakter, akinek végre nagyobb teret adtak, mint a Hostage Crisisben (Jinx anno méltatlankodott is, hogy nem láttuk a 2. évad után, annak ellenére, hogy az egyik Rise of the bounty hunters plakáton rajta volt). A selkath szereplésének ha lehet még jobban örültem, hisz ezt a fajt a kedvenc SW videójátékom, a KotOR "találta fel". A páncélja is jól nézett ki, és Roboninoval jó kis párost alkottak.

Tetszett az is, hogy levezették, hogy a háború pénzelésével a Köztársaság saját népének árt, meg az is, ahogyan rámutattak, hogy a szenátorok ezekben az időkben sokkal inkább a háborúról való saját nézeteiket, nem pedig népük javát képviselik a szenátusban.

Tetszett Teckla karaktere is (külsőre is :rock: ), ő az ep2-ben volt elvileg Padmé segédje a Nabbo-n, így újabb háttérszereplőt ismerhettünk meg jobban.

Tetszett, hogy zserepeltek a (kronológiailag) következő részben lévő főbb szereplők, Mee Deechi, Lolo Purs és Halle Burtoni.

Az üldözéses jelenet is viccesre sikerült, kissé westernes hangulata volt, ahogy Padmé húzta maga után a selkath-ot :hmm:

Padmé beszéde pedig tényleg megindító volt és úgy tűnt azért a szenátorok is elgondolkoztak rajta.

A részre a koronát a végső jelenet, Palpatine elmélkedése tette fel. Az a sötétség ami az irodájában volt, erősen utalt a kancellárban forrongó dühre, amit magában tartott, bár az a ravaszkodó utolsó mondata eléggé azt sejteti, hogy akármi történjék is, " minden a tervek szerint halad".

Link to comment
Share on other sites

Nekem annyira nem jött be, mivel már az előző évadból megtudtuk hogy mi lesz a szavazás vége, olyan "Nagy hű-hó semmiért" íze volt az egész résznek.

Roboninhot annyira nem kedveltem meg hogy a visszatérésének különösebben örüljek a társa pedig teljesen jellemtelen volt(tudom 22perc és nem is ők voltak a főszereplők, de akkoris), és most derült ki igazán mennyire hasznavehetetlenek a rendfenntartó erők Coruscanton -már helyenként könyörögtem, hogy lőjjenek már végre, ne várják meg, amíg elszöknek. Az üldözéses jelenet pedig számomra semmi kiemelkedőt nem nyújtott ezért akció terén se volt éppen topon a rész.

Az epizód egyetlen kiemelkedő része Palpatine és Mas Amedda beszélgetése volt.

 

10/6

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Jó kis rész volt ez is, bár most már szerintem elég a politikai háttérről több részt csinálni ebben az évadban. A robogós jelenet szuper volt, de az i-re a pontot szerintem is az utolsó pár képkocka tette fel.

Ja és persze a kocsmai jelenet is ott volt a szeren :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyon tetszett ez a rész is, de a Heroes On Both Sides színvonalát nem közelítette meg. Nagyon sok jó jelenet és ötlet tárháza volt a Pursuit Of Peace. Először is, nagyon tetszett, hogy Robonino visszatért, méghozzá egy selkath társaságában, akiket a KotOR-ból már jól ismerünk. Bevallom jobban örültem volna ha az anyanyelvén szólal meg. Mindenesetre jól összeillettek, mindketten vízi világról származnak. És meglepően jól csapatot alkottak, a töpszli agytröszt és a nagydarab nyers erő. Bár én úgy tudom, hogy a selkathok karma mérgező, nem tudom mi szüksége volt akkor a késre.

 

Jópofa volt Christo szenátor háza előtti fényes kapukerítés.

 

Már sokszor feltűnt, de elég fura, hogy egy törvényhozó testület, a Szenátus, képtelen higgadtan viselkedni. Üvöltöznek, randalíroznak... Hol itt a rend? :D

 

A kocsma nagyon jól nézett ki, a csábosan mozgó twi'lek táncoslányokkal, és a privát boxokkal. És mellesleg jó zene is ment.

 

Chata Hyoki elég masszív selkath volt, szétzúzta a coruscanti utca felét, miközben Padmé lopott robogójára volt felakaszkodva, és rajta egy karcolás sem esett.

 

Érdekes volt ebben a részben, hogy Amidala szenátor szinte jelentéktelennek tűnt Bail Organa tekintélye mellett... Olyan volt, mintha rajta állna, vagy bukna minden.

 

Teckla Minnauról bevallom azt sem tudtam, hogy ki az, amíg nem néztem utána a Wookieepedián. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen jellegű szereplőt is felhasználnak majd. Mindenesetre tipikus szolgalány volt, elég félénk, és emiatt rokonszenves volt nekem. Szép kis szerepet kapott a rész végére. :)

 

Számomra elég illúzióromboló volt, hogy Padmé elegáns hajkölteményei csak sima fejdíszek.

 

Mina Bonteri halála sajnálatos, kedveltem azt a nőt. :)

 

Padmé beszéde elképesztően sikerült a rész végére, engem nagyon meghatott. Bár ebből megint az sugárzott, hogy a Köztársaságon belül egy bolygó sem képes eltartani önmagát. Meg nem tudom, hogy egy háborútól többnyire elszigetelt bolygón, mint a Naboo-n hogy lehetnek áram-, és vízellátási gondok.

 

Tetszett, hogy megjelent néhány karakter a Senate Murdersből, így legalább érezzük, hogy a történet halad afelé az epizód felé. Deechi és Burtoni erőltetett tapsolása ütött. :D

 

Egyenlőre ennyi. :)

Link to comment
Share on other sites

Ez is nagyon jó rész volt, örültem a selkath fejvadásznak, a Kotorban a kedvenc bolygóm a Manaan volt :)

Mina halála (ehem-ehem :) )engem nem lepett meg, számítani lehetet rá, hisz elmondta Palpatine-nak, hogy vele beszélgetett.

A rész végén már azt hinné az ember, hogy sikerül Padméék terve, de hát mi tudjuk már, hogy nem. Éppen ezért jó ezek az ugrások, hogy egy már látott momentum ami anno eltörpült, most lehet látni, hogy milyen nehenez is hozták össze, hogyan épült fel.

Imádom a 3. évadot :)

A rész csúcspontja pedig a vége volt, mikor is már majdnem kendőzetlenül mutatták be Palpatine Sith voltát.

 

Bail pedig elég hamar felépült a 2x15-ös részre :D

Link to comment
Share on other sites

Mina Bontrit ennyivel lerendezték? Remélem Dooku füllentett. :)

 

A sorozat nagyon tetszik, de "mezei" SW rajongóként az időbeni töredezettség egyre kevésbé tetszik. Követhetetlenné kezd válni és így még DVD-n sem nézném szívesen, ha nem teszik időrendi sorrendbe... :)

Edited by Platschu
Link to comment
Share on other sites

Ez volt a legjobb politikai rész három évad alatt. Az intrikát nagyon jól keverték az akcióval, miközben igen drámai helyzet alakult ki a végére.

Ami a legeslegjobban tetszett, az a selkath. A Knights of the Old Republicban a kedvenc világom a szülőbolygójuk, a Manaan. Hogy bemesélték a fajt a TCW-be, reménykedhetem, hogy a bolygó is feltűnik majd. Ráadásul nagyon szép egy ilyen "ősi" időben játszódó játékból átemelni elemeket, mert így a KotOR is jobban kapcsolódik a világhoz.

Jópofa volt Robonino feltűnése, láthatóan még mindig nagyban űzi a szakmát. Azért is volt nagy ötlet a szerepeltetése, hiszen ő köthető a Szenátushoz és találkozott is a legtöbb szenátorral, így könnyebben dolgozhatott.

Onacondát is jó volt látni, kár, hogy a győzelmi ünnepen eléri a halál.

A szenátusi jelenetek is vitték a prímet. Hihetetlen, hogy Sidious így ketté szakította a Köztársaságot. Padmé csak a békét szorgalmazza, erre azonnal árulónak kiáltják ki. Ráadásul tárgyalás helyett ezek jószerivel ökölharcot vívnak. Legalábbis azt hittem, az lesz, mikor a két pod egymás felé indult. Szörnyű a helyzet, nem csoda, hogy Anakinnak az ep3-ban tele a töke az egésszel.

Mina halála szomorú, de várható volt Palpatine előző részbeli megnyilvánulása után. Viszont ennek szerintem még lesz foganatja a fiával. Képbe kerül még ő, és félő, hogy Ahsokával fog szembekerülni. Hiszen a klónok végeztek a szüleivel, és nem hiszem, hogy ő hallotta volna a köztársasági hírszerzés jelentéseit, mint Bail.

A rész végi Padmé beszéd is nagyszerű volt, de a legjobb jelenet az az azutáni. Mikor Palpatine és Mas Amedda egymás közt dumálnak. Már az kiemeli ezt a jelenetet, hogy így látjuk kettejüket, színjáték nélkül dumálnak egymással a legnagyobb titokról, ami abban az irodában valaha is beférkőzött. Na de az, ahogy Darth Sidious morog amiatt, hogy még mindig nincs elég hatalma, az frenetikus. És itt újra megvillan Palpatine zsenialitása: nem kezd bosszúhadjáratba, hanem türelemre int, és vár. Zseniális az öreg, nem is tudom, hogy szúrhatta el azt a dolgot a II. Halálcsillaggal :)

Link to comment
Share on other sites

Ez is nagyszerű rész volt! Ez a Daniel Arkin tud valamit. :) Azt hiszem most már kellő mélységében ismerjük a politikai machinálásokat. Hihetetlen ahogy Dooku -ék kavarják a dolgokat. Nagy meglepetés volt Mina Bonteri halála... Szegény Padmé ha tudná, hogy átvitt értelemben, de miatta halt meg. :) Halálával máris okafogyottá tették a béketörekvést.

 

Talán most vált szét legjobban az ellenzék és a klóngyártást, ezáltal a háborút támogatók tábora. És persze mindent a pénz irányít. Velejéig korrupt és kapzsi bagázs. Bail és Padmé nagyszerű párost alkottak, és aminek külön örültem, hogy végre kihangsúlyozták Organa fontosságát, tekintélyét. Eddig erre mintha nem fordítottak volna kellő figyelmet.

 

A szenátorok megfélemlítése is jó ötlet volt, főleg mert ezáltal becsempésztek egy kis akciót is a történetbe. A motoros üldözés számomra nagyon Jedi visszatér feeling volt. :D Bár azért az érdekes, hogy Dooku Padmé megölésére adott parancsot. Ezt hogy engedhette Palpatine? :) Apropó Palpatine! A végén remek kis jelenete volt, végre láthattuk az igazi énjét is. Azt hiszem szép lezárása volt ez a politikai részeknek.

Link to comment
Share on other sites

Tetszett Teckla karaktere is (külsőre is :) ), ő az ep2-ben volt elvileg Padmé segédje a Nabbo-n, így újabb háttérszereplőt ismerhettünk meg jobban.
Padmé nagy ötlete volt Teckla bevonása a beszédébe. Érdekes volt megfigyelni ahogy Padmé rádöbben arra, hogy túl sokat foglalkozik a háborúval és kevesebbet a népével. Pedig egy szenátornak a népét kell szolgálni elsősorban. Jó volt kettejük beszélgetése. Egyébként örültem Padmé lakosztályának is, Coruscanton az egyik kedvenc helyszínem.
Link to comment
Share on other sites

Bár azért az érdekes, hogy Dooku Padmé megölésére adott parancsot. Ezt hogy engedhette Palpatine? :)
Miért ne engedélyezte volna? Padmé a háború folytatása és a majdani Birodalom hadseregének megalapozása és kiépítése ellen volt, ráadásul igen eredményesen. És meg is történt a baj, öt millió klónt bukott el a Birodalom, és bonyolultabbá vállt a háború fenntartása is. Padmé, aki hajdan igen nagy hasznot jelentett Palpatine-nak, most alaposan kibabrált vele :)
Link to comment
Share on other sites

Miért ne engedélyezte volna? Padmé a háború folytatása és a majdani Birodalom hadseregének megalapozása és kiépítése ellen volt, ráadásul igen eredményesen. És meg is történt a baj, öt millió klónt bukott el a Birodalom, és bonyolultabbá vállt a háború fenntartása is. Padmé, aki hajdan igen nagy hasznot jelentett Palpatine-nak, most alaposan kibabrált vele :)
Én úgy gondolom, hogy kell neki Padmé, Anakin miatt. A fiú sokkal sebezhetőbb ha mellette van a szerelme.
Link to comment
Share on other sites

Na jó, de Palpatine-nak előrébb van a Birodalom, mint Anakin. Tanítványt könnyen kereshet, de birodalmat nem alakíthat csak úgy. Ráadásul, ha Padmét megöli néhány csóringer fejvadász, ne adj isten, úgy állítják be, hogy szeparatista merénylet volt, akkor Anakin még jobban a Sötét Oldalhoz sodródik.

Link to comment
Share on other sites

Na jó, de Palpatine-nak előrébb van a Birodalom, mint Anakin. Tanítványt könnyen kereshet, de birodalmat nem alakíthat csak úgy. Ráadásul, ha Padmét megöli néhány csóringer fejvadász, ne adj isten, úgy állítják be, hogy szeparatista merénylet volt, akkor Anakin még jobban a Sötét Oldalhoz sodródik.
Igen, de ez mégse az igazi azért. :) Egyébként Padmé valóban borsot tör Palpatine orra alá, de csak ritkán ő a végső győztes. Nagy harc ez kettejük között, amiről Padmé mit sem tud. :)
Link to comment
Share on other sites

Szerintem Lux és Ahsoka miatt lesz érdekes halála. Azt viszont nem értem, hogy Dooku -ék hogyan tudták klónokkal megöletni Mina-t?

Nem klónok ölték meg. Bail mondja is a részben, hogy a kémeik jelentették, hogy Dooku emberei végeztek vele. A gróf úr csak füllentett :)

Link to comment
Share on other sites

Nem klónok ölték meg. Bail mondja is a részben, hogy a kémeik jelentették, hogy Dooku emberei végeztek vele. A gróf úr csak füllentett :)
Kíváncsi leszek Lux-ra majd, hogy ez nála hogy csapódik le. Biztosra veszem, hogy azt hiszi a Köztársaság a bűnös.
Link to comment
Share on other sites

Nem hittem volna, hogy tetszeni fog ez a rész, már kicsit kezdett sok lenni nekem Padméből, de nagyon bejött. Az egyik, de azért számomra nem a legjobb politika rész volt. Az eleje írtó jó volt. Ezt imádom látni, ahogy Palpi befolyásolja a fél galaxist.

És hogy tényleg mennyire kézben tudja tartani a dolgokat. A fejvadászok is jók voltak, bár Dooku azért kicsit profibbakat is felbérelhetett volna. A végén meglepődtem, a szavazás kimenetelére gondolok, de így is ütött. De most már gondolom lassan végetérnek a politika részek, és jön a durr bele. :)

8/10

Link to comment
Share on other sites

Ezek a rendőr droidok már a Lightsaber Lost óta a sorozat szerves részei, még a mai napig sem sikerült megkedvelnem őket. Olyan elképesztően idiótán néznek ki, hogy az valami hihetetlen. Meg milyen volt már az, amikor ivott (!) a rendőrsiklóban? Kész röhej. Legközelebb mi lesz, fánkot zabálnak? :)

Link to comment
Share on other sites

Ezek a rendőr droidok már a Lightsaber Lost óta a sorozat szerves részei, még a mai napig sem sikerült megkedvelnem őket. Olyan elképesztően idiótán néznek ki, hogy az valami hihetetlen. Meg milyen volt már az, amikor ivott (!) a rendőrsiklóban? Kész röhej. Legközelebb mi lesz, fánkot zabálnak? :)
Biztos olajat ivott. :) Viszont az autóik tök jól néztek ki.
Link to comment
Share on other sites

Az epizód szép folytatása az előzőnek. :D

Padmé béketörekvéseit eddig is ismertük, de a szenátusi "háború párt" akcióit újra és újra látva még hősiesebbé válnak, főleg, mert elhangzik az ellenpártot támogatók szájából az ?Áruló!? bélyeg is, amit nagyon rossz lehet megélnie. Látszik, mennyire elvakulttá váltak már a háború támogatói. Biztosan voltak köztük korruptak is, de én úgy érzem, hogy sokan ideológiai és presztizs okokból támogatták a hadsereg erősítését. Teljesen elfelejtették azt, amit Amidala szenátor aztán szépen az orruk alá dörgölt: nem lehet öncélú a győzelem, és így a harc sem. Szép beszéd volt, szerintem Organa sem mondta volna szebben, és nagyon agyafúrt is. Mertek volna utána akkor és ott másként szavazni, mint nemmel, kaptak volna a választóiktól. :)

Megjegyzem, meglepett, mennyire Bail-t állította ez a rész a legszavahihetőbb és legkarizmatikusabb ellenzéki szenátor helyzetébe, hiszen a filmekből, sőt eddig még a sorozatból sem derült ki ilyesmi. Lehet, hogy oka lesz ennek a későbbiekben?

 

Kiderült az is, hogy a bankok deregulációja azt az eredményt hozná, amit sejtettünk: a Köztársaság adósodjon el minél jobban a bankár Klán felé, ami teljesen kiszolgáltatottá tenné. Pofátlanul még a kamatot is megemelik (25%, te jó ég, ez uzsorakamat a javából), sőt nem átallnak azzal dicsekedni, hogy a másik felet is ők pénzelik? És ezt biztosan nem csak Padménak mondják el. Ez már az erkölcsi, politikai és gazdasági mélység legalja, ahová a Köztársaság tart. Ha mondjuk nem lett volna maga a háború Sith mesterkedés, és valahogy a Köztársaság megnyeri, innen akkor sem lett volna visszaút az igazi demokrácia felé, hiszen az erőn túl felvett hiteleket vissza kellett volna fizetni, s mivel nem lettek volna képesek rá, így Sidious helyett csupán az icipicit szimpatikusabb Bankár klán lett volna a valódi uralkodó. A Jedik a gazdasági összeomlás ellen vajmi keveset tudtak volna tenni - ahol fizetni kell a számlát, ott nem segít a fénykard.

De persze Lord Sidious a leghatékonyabb módszert választotta, kreált két ellenfelet, összeugrasztotta őket rendesen, majd amikor munkájának gyümölcse beérik, minden felesleges szereplőt, ellenséget és szövetségest eltakarít majd az útból. Így a Bankár Klánnak esélye sem lesz itt bármin uralkodni, pedig mennyire készülnek rá, látszik a fejükön. Ez egyszerre vicces és szomorú. :D

 

Az pedig csodálatos, ahogy Palpatine, aki eddig a leggonoszabb oldalát a Zillo-történetben mutatta, lehetőséget kapott ebben az epizódban, hogy eljusson a rejtőzködő gonosz szerepéből addig, hogy legalább a nézőknek színt valljon. Kezdve onnan, ahogy szegény Bonteri szenátorral elbánt, ami még megint csak burkolt gonosztett, a végső pár mondatig, amit Mas Ameddával váltott. Én már régóta vártam erre, jól esett végre látni.

Link to comment
Share on other sites

Én csak azt nem értem, hogy ezek a szervezetek mit hisznek? Örökké tart majd a háború? Persze azt hiszik most bebetonozzák a pozícióikat. A Bankár Klán pedig tényleg vicces véget fog érni, ha a jövőt nézzük. :) Azért jók ezek a részek, mert rengeteg mindent megmagyaráz és mélyebb jelentőséggel ruház fel. Pl. az EPIII -ban a Mustafari mészárlás is több jelentőséget kapott ezáltal, hisz már tudjuk milyen volt a megölt fejesek kapcsolatrendszere egymással, és a két oldallal.

Link to comment
Share on other sites

A kapzsiság elhomályosít mindent.
És ekkor kell felütni az EPIV regény bevezetőjét: "A kormány néhány örökké nyughatatlan és hataloméhes tagjának, valamint a tekintélyes kereskedelmi szervezetek támogatásával a nagyravágyó Palpatine kancellár ragadta magához a hatalmat: sikerült magát megválasztatnia a Köztársaság elnökének"

 

Most már ismerjük ezeket a jómadarakat. Lott Dod, Mas Amedda és a többiek....

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Gunganak a szenátusban 0:52 -nél. :)

 

Plusz még feltűnt egy érdekesség. Robonino pont úgy ráugrik Padméra, mint Anakinra a Hostage Crisis -ben azzal a különbséggel, hogy akkor el is kábította a Jedit. Itt most miért nem élt ezzel a módszerrel? :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information