Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. Ody: véleményt nyilvánítottam, és nem tetszik, hogy fröcsögésnek van beállítva csak azért, mert nem értek veled egyet. Nem ez a baj. Sose ez volt. A stílus bökte a csőröm. Egyszerűen nem szeretem amikor megjelenik a gyűlölet bármilyen formája az SW ellen. Pont ezt kiszűrendő hoztuk létre ezt a helyet... Le is van fektetve, nem csak dicsérni lehet, de azért tartsunk már egy szintet. Az utóbbi hozzászólás már teljesen elfogadható szerintem, ha csak ez van nincs is semmi bajom. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. Megindokoltam: nem illik az általam elképzelt SW univerzumba. Miért nem illett bele? Ezt is megindokolnád? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. (szerkesztve) Ody: Ne haragudj, igazad van. Így visszaolvasva, valóban kemény volt az első hsz-em a résszel kapcsolatban, egyszerűen csak sosem éreztem ilyen mély csalódottságot egyik eddigi epizód kapcsán sem. Amik pedig a kilógó lólábra vonatkoznak. Egyáltalán nem tetszett ezeknek a lényeknek a szerepe. Eleve az egyik bármilyen alakot ölthet, egyik pillanatról a másikra ember külsőből madárrá vált, mint valami animágus, a nő meg úgy néz ki mint egy tündér. Emellett az Erőt már elmagyarázta a film, számomra nincs szükség újabb értelmezésre, illetve, hogy az egyensúlyt ilyen lényeken keresztül érzékeltesse. Emellé jön még a harapás általi mérgezés vagy mi, illetve a feltámasztás, ami abszolút fekete pont, hiszen sem a Jedi féle Qui-Gonnos feltámadásba, sem a Sith féle Palpatine manipulációba nem illik bele. A jók nem támasztanak fel: a jók elengednek. Végül, mindkét epizód látványvilága olyan volt, mint egy videojáték távoli bolygójának a meganimálása. És mint mondtam, egyáltalán nem tudom az itt látottakat elképzelni a filmekben pl., hogy Anakin visszaemlékezne, hogy "jé, ilyen kalandunk is volt". Ez a második olyan dolog, amit a filmek nem tudnának felvállalni azóta, hogy Dooku elvesztette a fénykardját. Szerkesztve: 2011. Február 12. - Donát Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. (szerkesztve) Én is kicsit túlreagáltam, nem szoktam meg a törzstagoktól ezt a durva lehúzást. A többire nem tudok válaszolni, mert még nem ismerem a végkimenetelt. Szerkesztve: 2011. Február 12. - Ody Mandrell Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. (szerkesztve) Én értem, hogy miért nem tetszhet ez a trilógia mindenkinek: tényleg nem a megszokott SW-módszerekkel feszeget fontos kérdéseket. Viszont nekem pl. kifejezetten tetszik, hogy egy érdekes, új megközelítésből vetődnek fel ezek a kérdések. Mit jelent az, hogy Anakin a kiválasztott, hogy éli meg ezt ő maga, tudatában van-e, mi minden múlik rajta, stb. Még folytathatnám, mert már láttam a trilógia utolsó részét is, de azt majd inkább ott, és itt meg nem is ez a lényeg. Ez a történeti szál egy játék a gondolattal, azzal, hogy vajon mi van Anakin fejében. Ezzel a mozifilmek ilyen mélységében nem foglalkoztak, mert egy SW-filmnek annyi mindent kell elmondania, csak apró utalások vannak, meg persze a tettek, amelyekből lehet következtetni. Itt pedig a készítők eljátszottak a gondolattal, hogy.... Szerintem ezt az animációs műfaj nagyon jól elbírja. És hogy felmerült, az kifejezetten jó lehetőséget ad a Kiválasztottságról elmélkedni kicsit. Az elénk táruló képek nem mentesek túlzásoktól (ilyen pl. Ahsoka feltámasztása), de az egész szürrealitása nem véletlen. Úgy kell nézni, ahogy egy szürrealista képet néz az ember - távolabbról, hogy megjelenjen a valódi téma. Szerkesztve: 2011. Február 12. - Pildi Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Február 12. Szépen leírtad Pildi, én is így gondolom, sőt így is nézem. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Február 13. Hozzászólás ideje: 2011. Február 13. Amik pedig a kilógó lólábra vonatkoznak. Egyáltalán nem tetszett ezeknek a lényeknek a szerepe. Eleve az egyik bármilyen alakot ölthet, egyik pillanatról a másikra ember külsőből madárrá vált, mint valami animágus, a nő meg úgy néz ki mint egy tündér. Emellett az Erőt már elmagyarázta a film, számomra nincs szükség újabb értelmezésre, illetve, hogy az egyensúlyt ilyen lényeken keresztül érzékeltesse. Emellé jön még a harapás általi mérgezés vagy mi, illetve a feltámasztás, ami abszolút fekete pont, hiszen sem a Jedi féle Qui-Gonnos feltámadásba, sem a Sith féle Palpatine manipulációba nem illik bele. A jók nem támasztanak fel: a jók elengednek. Az Erőt már megmagyarázták a filmek... a lényeg pedig az, hogy jóformán "mindenható", így semmi nem lehetetlen általa. Alakváltás, felélesztés, stb. Attól függ, miként tudja alkalmazni az illető. Nem csak a Jedik és a Sith-ek által ismert Erő-használati módszerek léteznek (nem lenne valami fantáziadús, ott vannak pl.: az Éjnővérek). Az Atya, később pedig a Fiú mondja is, hogy "Jedik, Sith-ek...túl egysíkúan látod az univerzumot." Azért, mert eddig nem volt példa hasonlóra a filmekben, regényekben, játékokban, akárhol, az még nem jelenti azt, hogy lehetetlen. Épp ettől szép a TCW, hogy mer újat mutatni, tágítja az SW-univerzumot, más megvilágításba helyez bizonyos dolgokat, de mindezt módjával teszi. Ha az előzmény-trilógia készítésekor Lucas úgy gondolkozott volna, ahogy sokak szerint most a TCW-nél kellene, akkor az Ep1-2-3-ban TIE-vadászok repkedtek és rohamosztagosok masíroztak volna 3x2 órán keresztül. Ez lenne a normális? Ez a trilógia valóban kissé merészebb atéren, hogy új, idegen elemeket vet be, de nem értem, mi ezzel a gond? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. Február 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Február 13. Ha az előzmény-trilógia készítésekor Lucas úgy gondolkozott volna, ahogy sokak szerint most a TCW-nél kellene, akkor az Ep1-2-3-ban TIE-vadászok repkedtek és rohamosztagosok masíroztak volna 3x2 órán keresztül. Ez lenne a normális? Ez a trilógia valóban kissé merészebb atéren, hogy új, idegen elemeket vet be, de nem értem, mi ezzel a gond? Bennem is ez merült fel, hiszen az EPI után rengetegen nem értették és sz*rozták a filmet, hogy midi-izék az Erő? Meg tele van baromságokkal, és az már nem is Star Wars, hanem a 8 éveseknek készült reklám anyag... Én mindig úgy álltam hozzá, hogy először megvizsgáltam mennyire illeszthető bele a nagy egészbe az elém rakott tartalom, aztán döntöttem. Szerintem ez a trilógia spirituális síkon nagyon is beleillik az SW konglomerátumba. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. Február 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Február 13. Megpróbáltam alkalmazni a korábban is használt teóriámat erre a részre is. Ahsoka és a Fiú kapcsolata tulajdonképp Ahsoka és Anakin sötét oldalának a kapcsolata. A mestere megmérgezi a lányt, „a sötét oldal magvait” veti el benne. Ennek csak az lehet a vége, hogy Ahsoka „nem fogja meglátni” a jövőjét. Az a mérgező harapás ebből a szempontból kiváló momentum. Nagyszerű a hármas jelenet is, amiben Anakin belső konfliktusát láthatjuk. Az Atya arról beszél, hogy a Fiúnak egyre csak növekszik az ereje. Erre azt a választ kapja, hogy a Kiválasztott megmutatta neki milyen hatalmas is lehet. Ez Anakin vívódása. Növekszik benne a sötét oldal, plusz az Erő mélyebb megismerése egyúttal nagyobb hatalmat is ad a kezébe, ez pedig a Kiválasztottsághoz köthető. De ami a leglényegesebb, azok az Atya szavai: „- Tiltott dolgot tettél. A Sötét Oldalt választottad, hogy a haragodat, és a hatalom iránti vágyadat táplálja.” Anakin a buckalakók lemészárlásánál pontosan ezt tette, ráadásul később a hatalomért vállalta a sötétséget. Aztán itt van a barlangos jelenet, ahol Obi-Wan kap szerepet (ez az egyik legszebb utalás a történetben). Szinte ő az egyetlen, aki meg tudná fékezni Anakint, és szerintem ennek szép bemutatása történik itt. Íme, egy kép, ami talán jobban rávilágít, mire gondolok: Nektek nem tűnt még fel, hogy ez az alakzat nagyon hasonlít Vader sisakjára? Benne pedig a kard, amivel legyőzhető. Körülötte az égő tűznyelvek azt szimbolizálják, hogy a sith lord a tűzből fog megszületni. Obi pedig az egyetlen, aki megállíthatja őt, vagy képes hatni rá. A toronybéli események is megérnek egy misét. Anakin megmássza a tornyot, és ott találja Ahoskát, eltévelyedve. A lánynak az első mondata is árulkodó: „ Büszke vagy rám mester?” Ez az ironikus mondat utalhat arra, hogy Ahsoka bukása bizony Anakin hibája is (lesz). Az egész párbeszéd erre van kihegyezve, így ez egy utalás is lehet a jövőre nézve. A toronyban zajló beszélgetés is nagyszerű. Obi-Wan a Leány oldalán jelenik meg, ergo Anakin jó oldalát erősíti. Itt is van egy remek párbeszéd. ”- Mit tettél, fivérem? - Mit? Azt, ami helyes...Vagy ami helytelen, bizonyos szemszögből nézve. - Atyánk haldoklik. Te tetted ezt?” Lefordítva ez annyit tesz, hogy Anakin sötét oldala fokozatosan elpusztítja a racionális énjét. Ezután önmaga vívódása következik a fivérek harca képében, amihez később az Atya is csatlakozik. Ez olyasmi lehet, mint amin Anakin keresztülmegy lelkiekben az EPIII alatt, amikor a Jedi tanácsterem magányában vívódik, hogy mit is tegyen. Akkor is így csatázhat benne a jó és a rossz oldal. Később, amikor a Leányt szúrja le a Fiú az olyan, mint amikor Anakin rájön, hogy a dühe és a sötét oldallal való szövetkezésébe Padmé életébe került. Persze akkor már nem Anakin hanem Darth Vader. Ahsoka feltámasztása egyenes kivetülése Anakin ama vágyának, hogy legyőzze a halált és megmentsen mindenkit, bármi áron (erre esküt is tett a Tatooine –on, az anyja sírjánál). Ez az egyik olyan súlyos momentum, ami a végzetét fogja okozni, hisz ebbéli vágya hajtja a sith karmai közé. A vízió arra is utalhat, hogy ezt a tudást itt még a Jedi útjától várja, azért is zajlik a metódus úgy, ahogy látjuk. A világos oldala ad életerőt. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2011. Február 14. Hozzászólás ideje: 2011. Február 14. (szerkesztve) Nagyszerű a hármas jelenet is, amiben Anakin belső konfliktusát láthatjuk. Az Atya arról beszél, hogy a Fiúnak egyre csak növekszik az ereje. Erre azt a választ kapja, hogy a Kiválasztott megmutatta neki milyen hatalmas is lehet. Ez Anakin vívódása. Növekszik benne a sötét oldal, plusz az Erő mélyebb megismerése egyúttal nagyobb hatalmat is ad a kezébe, ez pedig a Kiválasztottsághoz köthető. De ami a leglényegesebb, azok az Atya szavai: „- Tiltott dolgot tettél. A Sötét Oldalt választottad, hogy a haragodat, és a hatalom iránti vágyadat táplálja.” És akkor itt is. Erről az jut eszembe, amikor Obi-wan arról beszél Padménak, hogy "He has become a very great threat", azaz, hogy hatalmas veszély lett immáron a galaxisra. A párbajban pedig Obi-wan szavai: "You allowed to this dark lord to twist your mind... until now: you've become the very thing you have sworn to destroy." Obi-Wan a Leány oldalán jelenik meg, ergo Anakin jó oldalát erősíti. Itt is van egy remek párbeszéd. ”- Mit tettél, fivérem? - Mit? Azt, ami helyes...Vagy ami helytelen, bizonyos szemszögből nézve. - Atyánk haldoklik. Te tetted ezt?” Anakin és Padmé párbeszéde a Mustafarról. "He said you killed younglings. (...)" - mint egy kérdésként, hogy valóban Anakin ölte-e meg a padawanokat." ekem erről a jelenetről az "Anakin, you're breaking my heart" jut eszembe egy az egyben. Később, amikor a Leányt szúrja le a Fiú az olyan, mint amikor Anakin rájön, hogy a dühe és a sötét oldallal való szövetkezésébe Padmé életébe került. Persze akkor már nem Anakin hanem Darth Vader. Azért olyan, mert ez konkrétan annak a metafórája. Amikor Padmé Obi-want a Mustafarra "vezeti", akkor Anakin haragja nem Padméra irányul, hanem Obi-wanra, de csak Padmét képes "megsebezni" dühében. Később, mikor rájön, mit tett (csak úgy, mint a Leány leszúrásakor) kitör belőle a fájdalom. Ez is azt a képet erősíti, hogy az Atya Obi-wan, a Leány pedig Padmé. Szerkesztve: 2011. Február 14. - Donát Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. Február 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Február 14. Ez is azt a képet erősíti, hogy az Atya Obi-wan, a Leány pedig Padmé. ÉRdekes. Kezdek hajlani ebbe az irányba, bár még meg kell majd még egyszer néznem a trilógiát ezen a szemüvegen keresztül. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2011. Február 14. Hozzászólás ideje: 2011. Február 14. Nagyon jókat írkáltok itt. Válasz
danityu Hozzászólás ideje: 2011. Február 16. Hozzászólás ideje: 2011. Február 16. Ehhez a részhez is írok valamit. Már nagyon ideje volt. A trilógia harmadik részét is láttam már (még szééép!), úgyhogy elmondhatom, hogy szerintem a három rész közül ez a legjobb. Kezdődik Anakin "rémálmával", amiben ugye elhangzik a jól ismert "Join me and together", de ennél a jelenetnél nekem a "We will destroy the Sith..." mondat tetszett, illetve az ahogy hangzik. Sam Witwer tökéletes hangot kölcsönöz a Fiúnak. És az ezt követő tűzben átváltozás is nagyon ott van. A Fiú üldözése a sziklák között is megragadott, a hajó lezuhanása is kiválóan lett megcsinálva. A "kis patkányról" gondoltam, hogy a Fiú lesz, hisz ki más lenne... Obi-Wan kérdi, hogy hogyan találja meg az Atyát, és lám a hegy elment Mohamedhez. Az ezt követő jelenetet, nevezetesen a Fiú támadását az Atya ellen, valahogy nem hittem el, azt hittem a Fiú álmodik. De nem, rá kellett jönnöm, hogy ez bizony a valóság. A Fiú hatalmat akar. Dark Ahsoka és Anakin szópárbaja rendben volt, de a fénykard csatájukról szerintem ez már nem mondható el. Jobban belegondolva, eddig egyik agresszív véleménycsere sem tetszett úgy igazán a sorozatban. Lehet túl sokat várok. Bár azt elismerem, hogy a szaltóval visszaszerzett fénykard Ahsokától jó volt. A Lány és Fiú párbaja viszont tetszett (az előzőből gondolva: naná, hisz nem fénykarddal harcoltak), összetűzésük az események tükrében várható volt. Amikor Ahsoka kezében volt az ősi penge, volt egy pillanat amikor azt hittem, hogy megtöri a Fiú varázsát és leszúrja. Sejtettem, hogy a Lány a penge útjába veti magát, hisz a bátyja gyorsan felkelt a földről, és már az Atyát támadta mialatt ő nem tett semmit. Szegény Lány. Ahsoka természetesen visszatért a halálból vagy miből, bár ez nem baj. Meglepett, hogy a Fiú csak egy hajóval hagyhatja el a bolygót. Egyébként csatlakozom Frenkie véleményéhez, miszerint nagyon jókat írtok. Én nem gondoltam bele ilyen mélyen ezekbe a dolgokba, de azért jó olvasni őket. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Február 17. Hozzászólás ideje: 2011. Február 17. Egyre inkább hajlok afelé, hogy ez az egész eseménysorozat valóban közelebb áll a látomás/álom fogalmához, mint a valósághoz, de azt továbbra is kétlem, hogy az egész csupán hallucináció lenne. Remekül lejön a részből, hogy aminek meg kell, az meg is fog történni, így vagy úgy. Ilyen momentum a Leány halála, aki azért halt meg, hogy lássuk, Anakinban egyre inkább kihunyóban van a világosság, míg a sötét oldala a kelleténél több teret nyer. Hiszen a Leány megóvhatta volna az apját számtalan módon (villám megidézés, Erő-használat, Griff madárrá alakulás - hogy csak néhányat említsek), ő mégis úgy döntött, hogy az élete árán menti meg az Atyát. Ez szimbolizálhatja azt, hogy Anakinban a sötét oldal "végez" a világossal, felülkerekedik, még ha nem is szánt szándékból, ahogy a Fiú sem direkt végzett a Leánnyal. Nagyon érdekes ez a három rész, Lucas tökéletesen elérte a célját és egy abszolút új szegmensből mutatta be az SW-univerzumot. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Hát, szokás szerint nem vagyok oda a magyar szinkronért, a Mortis-trilógia esetében pedig különösen kritikusan álltam hozzá. Az Atya szinkronhangja az előző részben kifejezetten röhejes és bugyuta volt, de most, hogy kevesebb volt a torzítás, sokkal kellemesebb volt hallgatni őt. Nem volt nehéz felismerni Piton professzor magyar hangját, szerintem nem volt rossz választás. A Leány hangja nagyon jól illett hozzá... És hát ott van a Fiú... Vele az volt a legnagyobb baj, hogy senki nem képes arra, amit Sam Witwer művelt a mikrofon mögött. Sam Witwert csakis Sam Witwer tudja visszaadni, és senki más. Én inkább Seszták Szabolcsot, vagy Savage Opress magyar hangját a Monsterből választottam volna. De annyira nem volt vészes. Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Nem volt nehéz felismerni Piton professzor magyar hangját, szerintem nem volt rossz választás. Tahi-Tóth László? Nagyon jóóóó Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Qui-Gon és Shmi szinkronja az eredeti volt? Válasz
Ágki Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Hát én nem tudom.....mintha ebben az évadban kicsit jobban rákapcsoltak volna a szinkronszínészek....Jó őket hallgatni Jó szinkron volt,pár mondatot még úgy is fordítottak,mint ahogy az a feliratban volt Az Atya hangja,a Fiú hangja rendben volt ,de a Leány hangja olyan ismerős volt,hát persze,hogy Bogdányi Titanilla volt,mint Offee kisasszonyka Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Qui-Gon és Shmi szinkronja az eredeti volt? Sajnos nem. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Sajnos nem. Köszi. Sajnálatos egyébként, én nem is értem. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Köszi. Sajnálatos egyébként, én nem is értem. Lehet, hogy hülyén hangzik, de Qui-Gon Jinn EPI.-es magyar hangja egyszerűen gyönyörű. Megvan benne az, ami Liam Neesonben is. Van benne valami megnyugtató. Ebből a szempontból Kristóf Tiborra emlékeztet, sajna ő már nem él. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Lehet, hogy hülyén hangzik, de Qui-Gon Jinn EPI.-es magyar hangja egyszerűen gyönyörű. Megvan benne az, ami Liam Neesonben is. Van benne valami megnyugtató. Ebből a szempontból Kristóf Tiborra emlékeztet, sajna ő már nem él. Kovács István nagyszerű színész, és valóban telitalálat volt Qui-Gon hangjának felkérni. Teljesen visszaadta a karakter esszenciáját. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Hozzászólás ideje: 2011. Május 26. Jó volt magyarul. Mindenkinek a hangjával elégedett voltam, kivéve Qui-gont és Shmit. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Május 28. Hozzászólás ideje: 2011. Május 28. (szerkesztve) Shmi és Qui-Gon hangja nekem se tetszett. Gondolom ezek után az se fog megvalósulni, hogy a következő részhez egy az egyben kivágnak az Ep3-ból hangrészleteket. Pl.: "Te voltál a kiválasztott!" ...és társai. A Fiú és az Atya hangja valahogy jobb volt az angolban, a Leányé viszont jó lett. Sötét Ahsokát is nagyon jól adta Molnár Ilona, tetszik, hogy ennyire tud játszani a hangjával. Szerkesztve: 2011. Május 28. - Darth Sky Válasz
Werebazs Hozzászólás ideje: 2012. Január 5. Hozzászólás ideje: 2012. Január 5. Fúú nem hiszem el, hogy csak most vettem észre a Birodalom visszavágos utalást a részben! Amikor Anakin lefegyverezte Ahsokát, ugyanúgy csinálta, mint mikor Vaderként kicsavarta Luke kezéből a fénykardját! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. Január 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Január 5. Fúú nem hiszem el, hogy csak most vettem észre a Birodalom visszavágos utalást a részben! Amikor Anakin lefegyverezte Ahsokát, ugyanúgy csinálta, mint mikor Vaderként kicsavarta Luke kezéből a fénykardját! Ez nekem se tűnt fel, bár nem is emlékszem most hirtelen erre a jelenetre. Válasz
Werebazs Hozzászólás ideje: 2012. Január 5. Hozzászólás ideje: 2012. Január 5. (szerkesztve) Ez nekem se tűnt fel, bár nem is emlékszem most hirtelen erre a jelenetre. Mármint a filmbeli jelenetre? Figyeld 1:20-nál és 1:54-nél Oké nem igazán utalás, inkább csak kikacsintás Szerkesztve: 2012. Január 5. - Werebazs Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. Január 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Január 5. Tényleg! Nagyon jó kis utalás ez bár elég apró. Kár, hogy eddig én se vettem észre. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Január 5. Hozzászólás ideje: 2012. Január 5. Ez nekem sem tűnt eddig fel, de nagyon találó. Jó, hogy ilyen apróságokat is elrejtenek a későbbiekre vonatkozóan. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Január 13. Hozzászólás ideje: 2012. Január 13. (szerkesztve) Amikor Darth Vader levágta Luke Skywalker kezét, akkor is ezt a manővert használta, ha jól emlékszem. Nem nevezném utalásnak, inkább csak egy véletlen hasonlóságnak. Szerkesztve: 2012. Január 13. - KisKósa Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.