Jump to content

3x16 - Altar of Mortis


Recommended Posts

16. rész - Altar of Mortis / Mortis oltára

 

epguide316.jpg

 

Írta: Christian Taylor

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Mortis

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Atya - Lloyd Sherr

Ifjú - Sam Witwer

Leány - Adrienne Wilkinson

Börtönlakó lény - Sam Witwer

 

Történet

Mikor Obi-Wan, Anakin és Ahsoka megpróbálják elhagyni Mortis világát, az Ifjú elrabolja Ahsokát, hogy így csalja el és állítsa a maga oldalára Anakint. Míg az ifjú Skywalker tanítványa megmentésére siet, Obi-Wan az Apától kér segítséget. Azonban az Ifjú megelőzi.

 

Érdekességek

- A kis börtönlakó lénynek, ami megfertőzi Ahsokát, nincs se neve, se megnevezett faja. Mivel a hangja neki is Sam Witwer volt, feltételezhető, hogy az Ifjú volt más alakban.

- Az epizód azon része, melyben Obi-Wan meglelte a dárdát, nagyon hasonlít Richard Wagner Siegfried című operájának egy jelenetére. Abban Siegfried egy tűzgyűrűn halad át, hogy megtalálja a valkűr harcos Brünnhilde-t.

- Az Ifjú tornya tiszteletadás a Gyűrűk Ura - A két torony és a Gyűrűk Ura - A király visszatér című könyvek felé, melyben Orthanc tornya töltött be hasonló szerepet, mint ebben az epizódban az Ifjú katedrálisa.

- Az Atyának nincs bestia alakja, csupán egy pár szárnnyal rendelkezik.

S03E16.jpg

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ez a rész is eszméletlenül jó volt, bár nekem egy csöppet jobban tetszett az előző rész.

 

Az elején Anakin rémálma, látomása nagyon ütött még így hogy már vagy 20x megnéztem az előzetesben.

A fiú karaktere meg valami állati jó. Minden egyes pillanata egy mestermű. Ahogy játszik a hangjával, a szavakkal stb, nagyon el lett találva. Az egyik legjobb karakter a TCWban. KÍváncsi vagyok mi lesz a köv részben a sorsa. :)

 

Az elején lévő fogócska csodás volt, és az a landolás még nekem is fájt.

Azt viszont meg kell hagyni, hogy ami ezután jött, már kevésbe hasonlított SWra, mint inkább Gyűrűk Urára. Az a torony, a penge, stb... de valahogy nem tudott érdekelni, mert annyira jó volt a rész. Ahogy a fiú megpróbálta megölni az Apát, és a nővér még ennek ellenére is védte...hát nagyon kemény volt.

Ashoka átálláa pedig úgy történet ahogy sejtettük, szóval nem volt gond belőle...de szépen megizzasztotta a két jedit. Jó kis harc volt ez.

Ami leginkább nem tetszett az most a zene volt. Annyira nem éreztem erősnek mindenhol.

 

Összességében 9/10 még így is, és nagyon nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz ennek a vége.

Link to comment
Share on other sites

Aztaaaa....

Nem gondoltam, hogy amiatt maradnak a bolygón, mert a Fiú elrabolja Ahsokát még az elején.

Jó volt az a kis lény is, aki Ahsokával beszélgetett, jól megtévesztette, bár sejteni lehetett, hogy ő a Fiú és ahogy átállította a Sötét Oldalra :o Mesteri húzás. Később pedig mennyivel jobban állt már Ahsokának a sötét oldali kinézet, viselkedés.

Utána pedig ahogy hátba villámozza a Fiú az Atyát! Igazi Sötét Oldali hozzáállás. Mikor már elég erősek vagyunk, át akarjuk venni a hatalmat.

Bár ez a barlangos rész kicsit Moriára emlékeztetett, de ötletes volt, hogy így eldugták azt a pengét. Mikor először láttam, azt hittem fénykard markolat, de sajnos tévedtem. Egy ősi és misztikus fénykard milyen jó lett volna már :D

 

Anakin vs. Ahsoka majd később Obi-Wan párbaj pedig lehengerlő volt és előrevetíti a jövőt, mikor is Ahsoka helyén Anakin, Anakin helyén pedig Obi-Wan lesz. Nagyon jó utalások.

Párhuzamosan a két testvér párbajával pedig egy újabb kitekintés a Sith-ek Bosszújára. Míg a mester és a tanítvány hadakozik, aközben kéll párbajra a Sötét és a Világos oldal mestere is. Bámulatos ez a szimmetria. :o

Valamint megtudtuk, honnan is vette Obi-Wan a Bizonyos szemszögből nézve mondatot :lol:

 

A vége pedig :( Sajnálom szegény Lányt, kíváncsi vagyok mihez fognak így kezdeni a következő részben, hogy "felbomlott" az egyensúly.

Anakin az élet-átvitelben is elég brutál volt, ahogy világítottak 3-an.

 

Hogy fogom kibírni 1 hétig? :cry:

Link to comment
Share on other sites

Ugyanezek jutottak nekem is eszembe.

Főleg, hogy milyen durva lett volna egy ősi fénykard, de ezt is inkább GYU-sra vették. Nem baj.

Az meg marha jó, hogy az ilyen életátvitel, meg elnagyzolt dolgokat lehet magyarázni, azzal, hogy ez az "ERŐ bolygója" :D

Link to comment
Share on other sites

Azt kell mondjam ez egy állat rész volt :D

 

Elején Anakin álma érdekes volt, valamint a kijelentése, hogy sose fog átállni a sötét oldalra.

 

Ashoka áttérése volt az a rész amit én személy szerint már nagyon régóta vártam, de sejtettem, hogy valami trükk lesz a dologban, magától nem állna át. A viselkedése volt az ami nagyon tetszett. :D

 

Anakinnal majd később Obival való párbaja nekem is tetszett, főleg amikor Ashoka kezéből kiesik a fénykard, majd egy szép szaltóval visszaveszi :D

 

A Fiú húzása kicsit meglepett, hogy hátbatámadja az Apját, de hát ilyen a sötét oldal.

 

A kardal kapcsolatban: nekem is jobban tetszett volna az a megoldás ha egy ősrégi fénykardot talál Obi, a decemberi előzetes alapján én arra gondoltam, hogy az lesz, de nekem így is tetszett, végülis nem mindig létezett fénykard.

 

Mikor a templomban vannak, és az Apa beszélget a Fiával, mielőtt az hátbatámadja, a háttérben áll 2 szoborféleség, a bal oldalinak ahol a Lány ücsörgött annak sárgás a szeme, a jobb oldalinak ahol a Fiúnak van a helye annak pedig piros.

 

Végén a fordulat érdekes volt, ahogy a Fiú megpróbálta megölni a Fatert, végül a Lány lett az aki nem élte túl. A Fiú viselkedése amikor tudatosúlt benne, hogy megölte a testvérét erősen hajazott arra a jelenetre az Ep 3 végén, mikor Vader megtudja, hogy dühében megölte Padmét.

 

Következő részben remélem megmutatják, hogy milyen hatással van a galaxisra, hogy meghalt a Lány.

 

Mindent egybevetve nálam 10/10, kíváncsian várom a folytatást.

Link to comment
Share on other sites

Mikor a templomban vannak, és az Apa beszélget a Fiával, mielőtt az hátbatámadja, a háttérben áll 2 szoborféleség, a bal oldalinak ahol a Lány ücsörgött annak sárgás a szeme, a jobb oldalinak ahol a Fiúnak van a helye annak pedig piros.

Az a 2 szobor a 2 gyermek átalakult formája :)
Link to comment
Share on other sites

Nem találok elég jelzőt. Mesés, csodálatos, varázslatos, fordulatos. :rock:

 

Ami nem tetszett, hogy Ashoka átfordulása után úgy affektált, mint egy kislány. Ventress azért nem ilyen, bár őt a legeleje óta rosszként szoktuk meg. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Újabb piszok jó résszel bővült a sorozat, bár nem volt annyira jó mint az előző.

Ez tipikusan olyan rész amiről nem lehet keveset írni, és mivel fáradt vagyok most a gépeléshez-meg amúgy mindenhez- nem is írok semmit, Sky majd úgy is összefoglalja a legapróbb mozzanatot is.

9/10 várom a kövtekezőt :D

Link to comment
Share on other sites

Örömmel nyogtázom, hogy feltámadt a TCW! Azt se bánom, ha a fantasy-t kellett ehhez segítségül hívni.

De mi lesz itt még jövő héten?!

 

317 rossz minőségű előzetes: http://www.youtube.com/watch?v=GnpEyKPPC6Y nagyon messzire fognak menni a dolgokkal.

 

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Ami nem tetszett, hogy Ashoka átfordulása után úgy affektált, mint egy kislány. Ventress azért nem ilyen, bár őt a legeleje óta rosszként szoktuk meg. :hmm:

Igen, az egy picit szerintem is túl lett játszva.

Link to comment
Share on other sites

Kegyetlen volt az Altar Of Mortis, de ezúttal kicsit rövidebbre fogom a hozzászólásomat, hogy legalább legyen kedvetek elolvasni. :)

 

Végre előtérbe kerültek az Atya gyermekei is, jobban megismerhettük őket. Az elején vicces volt a Fiúnak az a Jézus trükkje. Amikor üldözték őt érdekes volt az is, hogy azoknak a sziklaoszlopoknak, amiket úgy kerülgettek, némelyikből hiányzott egy darab, és nem is értek össze. :) A Fiú lakhelye tényleg enyhén a Gyűrűk Urára emlékeztetett, de ezt az episode guide is megírta. Az a kis manó, amely beszélgetett Ahsokával valamiért Dobby-t juttatta eszembe a Harry Potterből. Bár én nem találtam teljesen egyértelműnek azt, hogy ő is a Fiú megtestesülése, de sejtettem azért. Mondjuk elég fura megoldás volt az, hogy úgy lett gonosz Ahsoka, hogy megharapta. Azt viszont nem értettem, hogy amikor Obi-Wan ott tétlenül várakozott a lezuhant hajónál, csak úgy a semmiből megjelent mögötte a Mortis központi tornya. A Fiú vörös villámai az EU szempontjából nem számítanak újdonságnak. Viszont ezek sokkal élesebbnek, és halálosabbnak tűntek, mint amilyenek a rendes, kék Sith villámok. Mortis tőre szintén a LOST hatodik évadját juttatta eszembe...

 

...Ott is volt egy különleges tőr, amelyet Dogen adott Sayidnak, mert elméletileg ez volt az egyetlen dolog, ami megállíthatta a fekete ruhás férfit. Viszont a fekete ruhás férfi Richardnak adta ugyanezt a tőrt hogy Jacobbal végezzen.

 

A gonosz Ahsoka nagyon ijesztő látványt festett. Látszott, hogy már teljesen nem ura önmagának, és felülkerekedett rajta a sötét énje. De kíváncsi leszek, hogy ezután hogy fognak rá tekinteni majd, mert a Fiú csupán felszabadította benne azt, ami eddig is benne lakozott. Aztán ott volt a Fiú és a Leány párbaja. A Leány arcán végig látni, hogy nem igazán akarja bántani őt. Az is érdekes volt ahogy az Atya beröppent hozzájuk. Hogy ő nem alakult át semmilyen állattá, csak simán szárnyakat növesztett. Továbbá, a Fiúnak láthatóan csak az Atyával volt a baja, mert amikor megölte a Leányt, akkor láthatóan sz*rul érezte magát miatta. Valamilyen szinten mégiscsak szerethette. Ahsoka újjáélesztése is egy szép momentum volt, az ahhoz megfelelő zenével. Szegény Leányból hogy eltűnt a fény... Zeneileg kiváló volt az epizód, csak sokszor már a korábban felhasznált témákkal hozakodtak elő. Viszont most van a baj. A Leány meghalt, az egyensúly felborult, a Fiú a domináns, odakint a Sithek nagyobb hatalomra tesznek szert. Innentől már csak egyféleképpen lehet helyreállítani az egyensúlyt, ha a Fiú is meghal. Viszont őt elintézni nem lesz könnyű feladat, látván arra, hogy mire képes. Hiszen már az Atya sem volt képes megállítani. De ha már a Gyűrűk Urás hasonlatoknál tartunk, akkor megemlíteném azt az idézetet, hogy olykor a legapróbbak is képesek megváltani a világot. Grandiózus ütközetekre számíthatunk, és azok alapján, amit a trailerben láttam... Nem akarom játszani a mindent tudót, de erre azért számítani lehetett. Nagyon kíváncsi leszek, hogy hogyan fogják felvenni a harcot a Star Wars történelmének legerősebb teremtményével.

Link to comment
Share on other sites

A Leány meghalt, az egyensúly felborult, a Fiú a domináns, odakint a Sithek nagyobb hatalomra tesznek szert.

 

Én kíváncsi lennék rá ez pontosan milyen hatással van a galaxisra, és pontosan miben nyílvánul meg ez a bizonyos nagyobb hatalom.

Link to comment
Share on other sites

Te jó ég ez kegyetlen volt! :o Azért egy-két dolog tisztázódott. Ahogy gondoltam, a Fiú szeretné megkaparintani a dominanciát az apjától. Nagyon fura ez az egész, mert itt olyan Erőhasználó lényeket látunk, akikhez képest a Jedik és a Sith –ek is eltörpülnek. Ha belegondolunk, akkor Anakin a Fiú mellett akkora hatalomra tehetne szert, amennyiről Palpatine mellett álmodni se merhet. Nagyon érdekes, hogy őt ez itt még nem érdekli annak ellenére sem, hogy Ahsoka sorsa múlhat rajta. És itt álljuk meg egy pillanatra! Ez egy elég érdekes párhuzam a későbbi Anakin Padmé esettel, de akkor a sith nyújtotta a megoldást a problémára, itt viszont a Fiú jelenti azt! Ezért is érthető miért cselekszik most Anakin látszólag ellentmondásosan. Az is látszik, hogy úgy ahogyan a Fiú próbálta, azaz erőszakkal, nem lehet átállítani a sötét oldalra Anakint. Épp ezért is zseniális Palpatine módszere, mert ő teljesen tisztában van ezzel a dologgal. A Fiú teljesen el van telve magától, arrogáns és azt hiszi, hogy pusztán a hatalma fitoktatása elég ahhoz, hogy Anakin mellé álljon. Ahsoka „megmérgezésével” pedig hatalmas bakot lőtt. Az epizód leglényegesebb momentuma pedig kétségkívül az, hogy ami a Mortison zajlik, az hatással van az Erőre is. Persze ennek boncolgatásával még várnék, mert úgy érzem, az utolsó rész nagyon hiányzik, hogy tisztán lássunk. Az biztos, hogy ez egy nagyon fontos történeti szál, és kíváncsi vagyok hogyan lesz tovább, mert ezek akkora horderejű események, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni, és többet nem beszélni róla. Kíváncsi leszek, ezt hogyan oldják majd meg. Egyszerűen a karakterekre is akkora hatást kellett gyakoroljon az itt eltöltött idő, hogy már sose lesznek ugyanazok, akik előtte voltak. Remélem, ezt a változást beleépítik majd.

 

Egyébként az epizód vége ütött rendesen, a Lány halálával és az Atya intelmeivel. Ahogy a Fiú hatalma nő, úgy a sith –eké is. Bár a galaxis még mindig ezerszer jobban jár egy megölhető Palpatine –al, mint egy szinte legyőzhetetlen démonnal. Akinek viszont megvannak a korlátai is, hisz csak űrhajóval tud elmenni a bolygóról (szerencsére). Még át kell gondolnom pár dolgot, mert ez is egy agyalós rész volt. Össze kell rakni a mozaikokat. :)

Link to comment
Share on other sites

Anakin vs. Ahsoka majd később Obi-Wan párbaj pedig lehengerlő volt és előrevetíti a jövőt, mikor is Ahsoka helyén Anakin, Anakin helyén pedig Obi-Wan lesz. Nagyon jó utalások.

Párhuzamosan a két testvér párbajával pedig egy újabb kitekintés a Sith-ek Bosszújára. Míg a mester és a tanítvány hadakozik, aközben kéll párbajra a Sötét és a Világos oldal mestere is. Bámulatos ez a szimmetria. :o

 

Az egész rész tele volt szimbolikával, de amit írsz az a legerőteljesebb. Amikor a FIú és a Lány egymást villámozta, az nálam is egyből a Yoda vs. Sidious jelenetet ugrasztotta be.

Valamint megtudtuk, honnan is vette Obi-Wan a Bizonyos szemszögből nézve mondatot :lol:

 

Anakin az élet-átvitelben is elég brutál volt, ahogy világítottak 3-an.

Az a döbbenetes, hogy Anakin részt vett ilyenben, ergo látott feltámasztást! Így jobban érthető miért ugrik azonnal a Plaguies mesére.

 

Azt viszont nem értettem, hogy amikor Obi-Wan ott tétlenül várakozott a lezuhant hajónál, csak úgy a semmiből megjelent mögötte a Mortis központi tornya

Ezen én is csak néztem. :) Szerintem az Atya "odavitte" a toronyhoz.

 

Viszont most van a baj. A Leány meghalt, az egyensúly felborult, a Fiú a domináns, odakint a Sithek nagyobb hatalomra tesznek szert. Innentől már csak egyféleképpen lehet helyreállítani az egyensúlyt, ha a Fiú is meghal.

És mi lesz ha Anakin megöli a Fiút? Akkor azt értelmezhetik úgy is, hogy egyensúlyt hozott az Erőbe. Bár ennek ellentmondanak a későbbi történések, már ha tényleg függ a sötét oldal a Fiútól.

 

Én kíváncsi lennék rá ez pontosan milyen hatással van a galaxisra, és pontosan miben nyílvánul meg ez a bizonyos nagyobb hatalom.

Szerintem a sötét oldal még inkább ködbe burkolja a Jediket. Én ilyesmit tudok elképzelni.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Szerintem ki lesz iktatva a család teljesen, hogy a jövőben minden Anakinon múlhasson.

Ha megmaradtak volna mind és Anakin elment volna, akkor is ez lenne,-ahogy az Apa is mondta- és igy hogy megbomlott a 3-as egység, így már mennie kell a maradék kettőnek is a családból!

Amúgy is ez a véleményem, mert túl mélyre ástak velük. El kell tűnniük a story-ból, bár jók voltak! :-)

 

más:

 

De hogy Vader is feltűnik?! Ez a csúcsok csúcsa. Bár az előzetes alapján azt mondom, nem lesz elrontva, mert úgy tűnik Anakin nem látja, mert a háta mögött dereng fel. Remélem a részben is csak annyira, mint az előzetesben és akkor jó is.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ha az előző részt emészteni kell, ezt már alaposan meg is kell rágni. Nagyon jó rész volt (bámulom a zeneszerzőt, hogy tudja, mikor kell egy Star Wars témát betűzni a TCW muzsikák közé). Mikor Anakin révén a Lány feltámasztotta Ahsokát, az ugyanúgy megborzongatott, mint múlt héten, mikor térdre kényszerítette a Fiút és a Lányt.

Feltámasztás. Ez egy érdekes dolog, hiszen Anakint az ep3-ban kissé meglepetésként érte, hogy ez lehetséges lehet, márpedig itt maga is részese volt. Ez ellentmondásnak tűnik, amit momentán még nem tudnék feloldani (talán majd némi gondolkodás és a harmadik rész után). Viszont számomra ezzel a résszel véglegesen bizonyított, hogy Plageuis semmire sem volt képes abból, amiről Sidious hadovált. Csak a jók, a Világos Oldal követői lehetnek képesek élet teremtésére, feltámasztásra és halhatatlanságra. A Sötét Oldal természetéből fakadóan képtelen ezekre.

Mortis eseményeinek hatása a Galaxisra, na ez az, ami megint csak nehezen emészthető. Nem tudom elképzelni, hogy ez a fiú maga a Sötét Oldal megtestesülése, és, hogy tettei hatással lennének egy olyan Galaxisra, amibe át sem tud lépni egy űrhajó nélkül. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az Atya szerint a Fiú maga választotta a Sötét Oldalt, ráadásul a Lány halálával a Világos Oldal nem pusztult el, végképp kizárttá válik, hogy a két csemete megtestesülés lenne. Szerintem az Atya durván túlértékeli a szerepüket az Erőben. Ők is csak figurák (méghozzá a feláldozható fajta), nem a tábla maga. Úgyhogy szerintem a Fiú csak akkor lehetne hatással a Galaxisra, ha kijutna onnan.

Link to comment
Share on other sites

Azta,mekkora rész volt már :D Minden jól megvolt tervezve/oldva.Szerintem az nagyon érezhető volt,hogy amikor a Fiú leakarta szúrni az Atyát,akkor a Leány elé állt.Én tudtam,hogy oda fog állni :P Mivel én még nem láttam nagyon Gyűrűk Urát,igy nem tudom,hogy ti miről beszéltek,de az biztos,hogy így van/volt. :D Többet igazán nem tudok írni erről a részről,ti nagyából mindent leírtatok,amit én is leírtam volna.Egy szóval IMÁDTAM :D:D Várom a jövő hetet :D

Link to comment
Share on other sites

Kicsit elk*rvult a TCW. Gyűrűk Ura, Her Riporter.......

A zene az legalább éreztette, hogy még Csillagok háborújáról van szó. Főleg a klasszikus taktusok.

Jó lenne inkább intellektuális írásokat olvasni tőled, mert tudom, hogy képes vagy rá. :) Én elhiszem, hogy a Sparacus kimosta az agyad e tekintetben, de azért itt többről van szó mint egyes látványelemek lenyúlásáról. ;)

 

 

Ha az előző részt emészteni kell, ezt már alaposan meg is kell rágni. Nagyon jó rész volt (bámulom a zeneszerzőt, hogy tudja, mikor kell egy Star Wars témát betűzni a TCW muzsikák közé). Mikor Anakin révén a Lány feltámasztotta Ahsokát, az ugyanúgy megborzongatott, mint múlt héten, mikor térdre kényszerítette a Fiút és a Lányt.

Feltámasztás. Ez egy érdekes dolog, hiszen Anakint az ep3-ban kissé meglepetésként érte, hogy ez lehetséges lehet, márpedig itt maga is részese volt.

Szerintem inkább az érte meglepetésként, hogy valaki birtokában van a tudásnak.

 

Mortis eseményeinek hatása a Galaxisra, na ez az, ami megint csak nehezen emészthető. Nem tudom elképzelni, hogy ez a fiú maga a Sötét Oldal megtestesülése, és, hogy tettei hatással lennének egy olyan Galaxisra, amibe át sem tud lépni egy űrhajó nélkül. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az Atya szerint a Fiú maga választotta a Sötét Oldalt, ráadásul a Lány halálával a Világos Oldal nem pusztult el, végképp kizárttá válik, hogy a két csemete megtestesülés lenne. Szerintem az Atya durván túlértékeli a szerepüket az Erőben. Ők is csak figurák (méghozzá a feláldozható fajta), nem a tábla maga. Úgyhogy szerintem a Fiú csak akkor lehetne hatással a Galaxisra, ha kijutna onnan.

De ilyenről abszolút nem volt szó. Mármint, hogy ők az Erő megtestesülései. Szerintem igen nagy hatalmú lények, de azért korlátozottak. Ahogy Te is írod, ha űrhajó kell nekik, hogy elhagyják a bolygót, akkor azt már megette a fene. Bár az általuk az Erőbe keltett zavarok sokkal nagyobbak is lehetnek, már csak a hatalmuknál fogva is.

 

Azta,mekkora rész volt már :D Minden jól megvolt tervezve/oldva.Szerintem az nagyon érezhető volt,hogy amikor a Fiú leakarta szúrni az Atyát,akkor a Leány elé állt.Én tudtam,hogy oda fog állni :P Mivel én még nem láttam nagyon Gyűrűk Urát,igy nem tudom,hogy ti miről beszéltek,de az biztos,hogy így van/volt. :D Többet igazán nem tudok írni erről a részről,ti nagyából mindent leírtatok,amit én is leírtam volna.Egy szóval IMÁDTAM :D:D Várom a jövő hetet :D

Nyugodtan írj, az nem számít, hogy mi már bő lére eresztettük a mondandónkat. :)

Link to comment
Share on other sites

Jó lenne inkább intellektuális írásokat olvasni tőled, mert tudom, hogy képes vagy rá. :) Én elhiszem, hogy a Sparacus kimosta az agyad e tekintetben, de azért itt többről van szó mint egyes látványelemek lenyúlásáról. ;)

Azért a Csillagok háborúja messze van az intellektuális megközelítéstől. ;) Főleg ha így eltávolodott a TCW az igazi sw értékektől amik eredetivé tették őt még ha a legtöbb része annak is összelopkodott volt. A harapás általi gonosszá tétel csöppet sem sw-s, akárcsak a "griffmadaras-sárkányos átalakulás", és az a csodakard se illik bele valahogy az én általam elképzelt univerzumba ;) Nem jött be, ennyi. Majd ha lesz olyan ami visszahozza a hidegrázást, írni fogok róla többet :P De ez már a készítőkön múlik. :)
Link to comment
Share on other sites

Azért a Csillagok háborúja messze van az intellektuális megközelítéstől. ;) Főleg ha így eltávolodott a TCW az igazi sw értékektől amik eredetivé tették őt még ha a legtöbb része annak is összelopkodott volt. A harapás általi gonosszá tétel csöppet sem sw-s, akárcsak a "griffmadaras-sárkányos átalakulás", és az a csodakard se illik bele valahogy az én általam elképzelt univerzumba ;) Nem jött be, ennyi. Majd ha lesz olyan ami visszahozza a hidegrázást, írni fogok róla többet :P De ez már a készítőkön múlik. :)

Annyi bizonyos, hogy rengeteg filozófia elem van benne, és kellő tudás szükséges ezek felismeréséhez. :) Nem először próbálod az SW-t elintézni egy kézlegyintéssel, pedig jóval több van a felszín alatt. A többiben meg eleve ellentmondásban vagy magaddal. Mindig azt mondták, hogy az SW egy space-fantasy. Én sose értettem, hogy miért nevezik fantasy -nak? Mert hallható a hang az űrben és van benne pár szörny? Ettől még nem lesz fantasy. Amit itt látunk, na az már igen. Ez a fantasy része. Sokszor kell megállapítanom, hogy ha pár mezei rajongón múlna, akkor az SW még mindig Vader hatodik klónjáról meg a csillagrombolókról szólna. Azért jó, hogy nem szűkült be ennyire és mer teret nyitni és több lenni. Persze ezt lehet úgy is nevezni, hogy eltávolodik az igazi SW értékektől, de mi is az? A vaskalaposság és szemellenzősség? Nem hinném.

Link to comment
Share on other sites

Egész jó rész volt.

 

- Egész erős ez a Fiú, és a karakterét tök jól eltalálták; na meg aki alakítja őt, az is tehetséges színész (Sam Witwer).

- Ahsokát kicsit furcsa volt "gonosz"-nak látni. Bár észre valami érdekes dolgot: Anakin nagyon tud kötődni az tuti. Nem tudta elengedni Ahsokát annak ellenére, hogy nagy valószínűséggel maga erejéből nem tudta volna visszatéríteni. Az Ep. 3-ban is emiatt állt át, mert félt nagyon Padmé elvesztésétől, ezért még az elveit is feladta, hogy letudja győzni a halált.

- A családi "dráma" is tetszett, amolyan fordítottja volt az Ep. VI-os cselekménynek. A Fiú szembeszállt az apjával, ellentétben Luke-al, aki nem akart szembeszállni a sajátjával. Továbbá a két testvér között (Fiú-Leány) is jó kapcsolat lenne, de végül egymással megküzdenek (teszem hozzá Luke nem akart összetűzésbe kerülni Leiával, ezért is esett olyan rosszul neki amikor Vader utalt rá, hogy meg fogja találni őt és áttéríti). Persze ez az én véleményem.

 

- Viszont ezek a fantasys dolgok nekem sem jöttek be annyira. Az az igazság, hogy a filmek révén nem ehhez szoktam. A régi kard helyett egy nagyon erős fénykard szerűséget elfogadtam volna. :) Az erő felhasználásának módja még tetszett is.

 

Lényegében 10/9-es rész volt számomra, ami egy jó eredmény. Amit kifogásoltam az a legutolsó pont volt.

Edited by barnez
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information