Wilde Hozzászólás ideje: 2013. November 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. November 29. Összesen 8 csoport van, 4-4 a két főcsoportban. Ezek mindkét konferencia esetében az égtájak nevét viselik (bár a franchise-ok földrajzi elhelyezkedéséhez nem minden esetben igazodnak) - így tehát van: NFC East, North, South és West. (Ugyanez az AFC-ben is megvan - East, North, South, West.) Ezt a formulát 2002-ben dolgozták ki, amikor csatlakozott egy újabb franchise (a Texans) és így 32-re bővült a tagok száma (ezt több változás is követte, mert 02' előtt 3-3 csoport volt még csak és pl. a Seattle másik konferenciában is szerepelt). Egyébként az NFC a régebbi konferencia, a régi NFL nagy része itt található, míg az AFC, az egykori AFL-ből és az akkori NFL-ből tevődött össze, mikor 1970-ben a két rivális liga összeolvadt az egységes NFL-ben. NFC East: Dallas Cowboys, New York Giants, Philadelphia Eagles, Washington Redskins NFC North: Chicago Bears, Detroit Lions, Green Bay Packers, Minnesota Vikings NFC South: Atlanta Falcons, Carolina Panthers, New Orleans Saints, Tampa Bay Buccaneers NFC West: Arizona Cardinals, San Francisco 49ers, Seattle Seahawks, St. Louis Rams AFC East: Buffalo Bills, Miami Dolphines, New England Patriots, New York Jets AFC North: Baltimore Ravens, Cincinnati Bengals, Cleveland Browns, Pittsburgh Steelers AFC South: Houston Texans, Indianapolis Colts, Jacksonville Jaguars, Tennessee Titans AFC West: Denver Broncos, Kansas City Chiefs, Oakland Raiders, San Diego Chargers A jelenleg is hatályban lévő playoff rendszert 1990-től alkalmazzák, itt is egy bővítés történt, mert korábban csak 10 csapat juthatott be. Ez azt jelenti, hogy a fentebb említett csoportokból összesen 12 csapat juthat be a rájátszásba (tehát az összes együttes közül nagyjából az 1/3-uk vehet részt a rájátszás küzdelmeiben). A 4-4 csoportgyőztes mindképpen bejut és mindenképpen hazai pályán játszik az első körben. A maradék négy helyre pedig mindkét konferenciából két-két wild card ("szabad kártyás") csapat is bekerül. Ide mindig azok a csapatok kerülnek, akik ugyan nem nyerték meg a saját csoportjukat, de ezt leszámítva a két legjobb mérleggel rendelkeznek (ők lehetnek csoport 2.-ak, de akár egy csoport 3. is bejuthat még az utolsó wild card helyen, hogyha jobb a record-juk, mint a másik három csoport másodiknak). Aztán, ha megvan a 6-6 csapat a két ligából, akkor jön a kiemelés, aminek a hazai pálya miatt van jelentősége. Mindkét oldalon a két legjobb alapszakaszbeli mérleggel rendelkező együttes a rájátszás első körében (Wild Card Weekend) pihenhet, amolyan erő-nyerőként. Ők kapják meg természetesen az 1., illetve a 2. kiemelési pozíciót. A másik két csoportgyőztes alanyi jogon (és a record alapján) lesz a 3. és a 4. kiemelt, és a wc csapatok - hiába esetleg jobb a mérlegük, mint a harmadik, vagy a negyedik helyezett csoportelsőnek - az 5-6. helyeket kapják. Mindig a magasabban rangsorolt csapat játszik hazai pályán és a major ligák közül egyedülállóan itt minden párharcban egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról (baseballban a wild card körben szintén egy meccs dönt, viszont ott a rájátszás további részében több nyert meccsig játszanak). Ezt követi aztán a Divisional Round, ahol már az első két kiemelt is bekapcsolódik a küzdelmekbe. Mindig úgy játszanak, hogy az 1. - 4./5. és a 2. - 3./6. kiemelttel játszik, attól függően, hogy ki jutott tovább a wc körből. Ezen mérkőzések győztesei végül a konferencia döntőkben szállnak harcba az NFC és az AFC bajnoki címéért. A két bajnok pedig aztán a nagy-bajnoki döntőben, a Super Bowl-on mérheti össze tudását... és ez jelenti a végét a rájátszásnak! Tehát összesen 4 hétvégét ölel fel a playoff (közte egy hétvége kimarad a Pro Bowl miatt, amit főcsop. döntők után, de a SB előtt szoktak beiktatni, hogy az abszolút katarzis a SB zárja a szezont... mert régen a Pro Bowl volt a bajnoki év utolsó eseménye, de ezt néhány éve megváltoztatták). Hivatalosan persze az utolsó esemény az egyéni díjak átadása szokott lenni, amit már a SB után rendeznek egy gála keretében. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2013. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. November 30. Köszi a linket! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. November 30. Köszi Wilde! Most már mindent tudok. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2013. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. November 30. RAvens - Steelers Végre, idén először, a Ravens megint igazán jól játszott, így talán még esélyesek a playoffra és ott a legjobbak. Nagy meglepetés lehet még. A védelem teljesen összeállt és végre, most hogy Rice is helyrejött, van futós, Flacco mert megint hosszú passzokat adni, ami nagyon jól megy neki, talán a legjobban. A vége kicsit elhúzódott, de jó meccs volt és remélem marad ez a szint amit most hozott, bár megtévesztő mert a Ravens otthon mindig nagyon jól játszik, de máshol ha menni kell máshova, ott meg szívnak... és Jacoby és Tucker a legjobb!!! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Felhívnám a figyelmed Ody még két meccs ami most lesz: Broncos - Chiefs visszavágó, és Saints - Seahawks! A mezőny legjobbjai csapnak össze! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Na, csak meg tudtam nézni én is a Ravens meccset. Igazi csontzene volt ... Sajnáltam a Steelerst, hogy nem jött össze a 2 pontos, szívesen néztem volna még tovább a meccset. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Felhívnám a figyelmed Ody még két meccs ami most lesz: Broncos - Chiefs visszavágó, és Saints - Seahawks! A mezőny legjobbjai csapnak össze! Az előbbire már az első meccs óta fenem a fogam. Ráadásul azóta nem is nyert a Chiefs. Faragó Ricsi sírhat megint? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. http://www.origo.hu/sport/focivilag/20131201-ismet-elkepeszto-vegjatek-utan-nyert-meccset-az-auburn-amerikaifutball-csapata.html?sec-2 Hatalmas befejezés és főleg egy ilyen rangadón (az egyetemi football egyik legnagyobb rivalizálása)!!! Newton óta kedvelem az Auburn-t, asszem azóta nem győztek le a 'Bama-t mióta ő jelentkezett a Draft-ra. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. (szerkesztve) Ez nekem megint új. Hiába járt le az idő a megkezdett támadás még érvényes? Szerkesztve: 2013. December 1. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Elég csak elindítani a játékot, utána futás közben nem fújják már le. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Amerikában minden hasonló szituációban, ami időhöz kötött (a baseballt például nem időre játsszák) megvárják a játék végét. Kosárlabdában az számít, hogy elhagyta-e a játékos kezét a labda az utolsó tizedmásodperc letelte előtt ( hívják buzzer beater-nek), a jégkorongban az ütő tollát nézik, hogy érintette-e még a korong az idő letelte előtt, míg a football esetében a snap-et... ha az megvolt utána futhat is a játékos, vagy akár még passzolhat is. Ide kapcsolódhat az úgynevezett hail mary passz (bár hail mary-t nem csak az idő lejárta után lehet dobni), ami a Dallas Cowboys legendás irányítója - Roger Staubach - nevéhez fűzüdik. Ő egy 70-es évekbeli playoff meccsen, az utolsó próbálkozásból, a félpályáról az end zone-ba ívelte a labdát, s közben lehunyta a szemét és az "Üdvözlégy Máriát" kezdte dúdolni... az elkapás sikeres volt és a játék utólag fogalommá vált. A HM lényege tehát, hogy a mérkőzés (vagy félidők végén) nagyon messziről (lehetőleg a félpályáról/a saját térfélről) dobja el a QB a labdát, az elkapók hosszú egyenes route-okat futnak mélyen az ellenfél secondary-jébe az end zone felé és nagyon kevés esélyük van a sikerre - ez számít a klasszikus Hail Mary-nek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Tehát egy megkezdett akció addig tart amíg nem fejeződik be játék megszakítás nélkül. Király. Egyébként honnan tudsz ennyi mindent és ilyen mélyen az amerikai sportokról? Talán kint éltél? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Hatalmas overreacting lenne, ha ezt tényleg meglépnék!!! - http://www.nfl.com/news/story/0ap2000000290187/article/mike-tomlin-incident-might-cost-steelers-a-draft-pick Nem vagyok egy két lábon járó szabálykönyv ezért nem tudom, hogy van-e idevonatkozó eljárás, de be lehetne vezetni, hogy 5-10, vagy akár 15 yd büntetés és el van intézve, de hogy ezért elvegyenek egy draft pick-et. Egyébként nincs ellenemre az ilyen edzői "csibészség", de akkor sem, ha én vagyok a returner, ugyanis Jones is punci volt, hogy nem ütközte le, mondta, hogy ő nem akarta bántani... de hagyjuk már. Néhány poszttal alább linkeltem, hogy Jason Kidd kosárlabdában meg merte ezt tenni úgy, hogy ott feleennyi kontakt sincsen! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Nem kell a műbalhé.... Konkrétan mi is a lényeg? Valami büntetést akarnak ráhúzni az edzőre mert akadályozta Jones -t? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Akadalyozta a visszhordast, de buntetesnek azt akarjak, hogy egy draftjogot elvesznel toluk. Penzbuntetest is solnak ereznem, a palyan kellett volna buntetni a sporiknak, de az hogy elvesznek egy valasztast az szerintem nonszensz. OFF Nem eltem kint, de apai agon onnan szarmazok (bar nem konkretan edesapam reven, de ez 1 hosszu tortenet), ha minden jol megy az allampolgarsagot is sikerul megszereznem. Szivesen elnek kint es abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy lehet, hogy a tanulmanyaim lehetoseget is biztositanak majd erre, akar kedvenc varosomban NY-ban. Egyebkent a sportok ismerete abbol fakad, hogy korabban igen komolyan a sportriporteri palyara keszultem (ez is 1 hosszu tortenet) a farago ricsivel pl tobbszor talalkoztam is, meg az edesanyjat is ismerem. Amugy a kb. 10 evvel ezelotti labdarugasrol (nem NFL) sokkal nagyobb adatbank volt a fejemben, mint manapsag a major sportokrol. Jah es bocsanat az iraskepert, csak telefonrol vagyok. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Most láttam az utóbbi hetek legnagyobb WTF hírét (nem is tudom melyik emoticon írná le a leghitelesebben ezt az eseményt) 11 rugót fizetett valaki Big Papi szakállszőrzetéért! A zseton egy rákellenes alapítványnak megy. - http://www.hallofverygood.com/2013-articles/december/david-ortiz-s-beard-sold-on-ebay.html Egyébként csapattársa - Shane Victorino - szakálla "csak" 3.75 millát ért. Az akciónak a movember mozgalomhoz van köze, bár itt említést tehetnék a playoff beard kifejezésről is, ami elsősorban az NHL-ben van jelen - ez annyit jelent, hogy addig nem borotválkoznak a játékosok, amíg bent van a csapatuk a rájátszásban, szóval ilyenkor a hokisok abban reménykednek, hogy csak a Stanley Kupa után kell borotváért nyúlni. (Egyébként a playoff beard-nek nincs köze a movember-hez, mivel az utóbbi novemberben, míg az NHL rájátszás tavasszal van.) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 1. Mivel a pénz jótékonysági célt szolgál, nincs ezzel semmi gond. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a vevő mit csinál az új szerzeményével... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Broncos - Chiefs - Nagyon jó kis meccs volt. Fordulatos! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Broncos - Chiefs - Nagyon jó kis meccs volt. Fordulatos! A Chiefs jól kezdett, de nem tudtak mit kezdeni Manning -el. Kár, hogy csak a feléig és a végét láttam. Egyébként a chiefs a 9-0 óta zsinórban beszedett három vereséget. Kiismerték a csapatot? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 3. A Chiefs jól kezdett, de nem tudtak mit kezdeni Manning -el. Kár, hogy csak a feléig és a végét láttam. Egyébként a chiefs a 9-0 óta zsinórban beszedett három vereséget. Kiismerték a csapatot? Én még azt sem mondanám, hogy olyan jól kezdett inkább Manning bénázott az elején, abból szereztek rögtön két TDt. Bár az a visszahordás gyönyörű volt. Azok a kedvenceim. Viszont a Ravens még Wild Cardos - legalábbis eddig - szóval ha így folytatják, akkor még bármi lehet. Tavaly is WC-al kerültek be, épp hogy csak becsusszantak a rájátszásba, aztán hopsz, nyertek. Remélem idén is lesz meglepcsi. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Nagyon tetszett ez a videó. Amúgy épp most nézem a Saints - Seahawks meccset...hát érdekes. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 4. A nap híre! http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20131204-kiejtette-a-nyiregyhaza-a-haladast.html?sec-6 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 4. :lol: NFL. Remélem a Cardinals bejut a rájátszásba! Bár már csak WC -vel van esélyük, de arra még bőven, szóval hajrá! Egyébként a Broncos nagyon erősnek tűnik, szerintem ott leszenk a döntőben. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 4. :lol: NFL. Remélem a Cardinals bejut a rájátszásba! Bár már csak WC -vel van esélyük, de arra még bőven, szóval hajrá! Egyébként a Broncos nagyon erősnek tűnik, szerintem ott leszenk a döntőben. Én jelenleg egy Broncos - Seahawks döntőt néznék meg. Na az nagyon ütne. Ja és a Steelrs edzőjét, Tomlint megb-szták 100 000 dolcsira, a kis belépése miatt. http://www.youtube.com/watch?v=pacv10Ptx7c Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Mellényzsebből kifizeti. Egyébként megérdemli. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Mellényzsebből kifizeti. Egyébként megérdemli. Hogy a mellényzsebéből kifizethesse vagy a büntetést? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Ez elég hülye kérdés már ne is haragudj. Persze, hogy az utóbbi!!! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Ez elég hülye kérdés már ne is haragudj. Persze, hogy az utóbbi!!! Lehet nagyobb nevető smileyt kellett volna oda tennem. Persze hogy megérdemli. Szerencsére az eredményt nem befolyásolta, vagyis a végeredményt, de én csak néztem hogy itt meg mi történik. Mindegyik bíró más felé néz? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 4. A nagyobbat kellett volna. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.