Jump to content

4x12 - Slaves of the Republic


Recommended Posts

12. rész - Slaves of the Republic / A Köztársaság rabszolgái

 

epguide412.jpg

 

Írta: Henry Gilroy, Steve Melchnig

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Zygeria, Kadavo

 

Szereplők:

Anakin Skywalker (Lars Quell) - Matt Lanter

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Miraj Scintel - Rajia Baroudi

Rex százados - Dee Bradley Baker

Roshti kormányzó - Corey Burton

Agruss - Victor Brandt

Gorga Desilijic Aarrpo - Kevin Michael Richardson

Marlo, a hutt - Kevin Michael Richardson

Atai Molec - Ricardo Mamood Vega

R2-D2

 

Történet

Anakin, Ahsoka, Obi-Wan és Rex titokban a Zygerriára utaznak, hogy megkeressék az eltűnt Kirosi togruta kolóniát. A mentőcsapat egyre beljebb hatol a rabszolgatartók fővárosába, ám a helyiek leleplezik őket. Anakin az érzéseivel küzd, miközben a zygerriai királynő megkérdőjelezhető tettekre kényszeríti, hogy teljesítse a küldetését és megmentse barátait.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A zyggeriai főváros kapuját az Istár-kapuról mintázták.

- A zygerriaiak elektro korbácsot használnak, ami hasonlatos a sithek által használt fénykorbácshoz, ám míg az előző csak sokkol, addig az utóbbi halálos fegyver.

- Az epizódban feltűnt Gorga a Hutt, amint rabszolgát keresett magának, valamint Mak Plain és Marlo a Hutt is.

- Atai Molec a Zygerriai miniszterelnök és a Testőrség parancsnoka.

- Anakin által használt Lars Quell álnévben a Lars a mostoha apja, Cliegg Lars nevéből származik.

- A királynő teljes neve Miraj Scintel.

- Amikor R2-D2 "kilőtte" a két fénykardot Obi-Wannak és Anakinnak az utalás az EP VI-ra, ahol Luke játszotta ezt el.

- Az epizód végén Anakin és Miraj a Drukarg felvidékre repülnek a brezak nevű élőlényeken.

- A Kadavon lévő átnevelő tábor vezetőjét Agrussnak hívják.

- A képen látható zygerriai neve Omus Krill, az ő ruháját viselte Anakin Skywalker.

- A Kadavoi rabszolgatartó üzem ötlete, hogy egy vulkán felett helyezkedjen el, egy már meglévő ötlet alapján készült melyet a Ryloth epizódokhoz használtak volna fel.

- Anakin Skywalker hasonlóan adott jelet R2-D2-nak, mint Luke Skywalker az EP VI-ban.

- A növényeket a verandán már láthattuk a Mortis részekből.

 

Concept Art galéria

 

sr01.jpg

Zygerriai rabszolgapiac

 

sr02.jpg

Ahsoka álca köpenyének dizájnja

 

sr03.jpg

A zygerriai őrök kosztüme

 

sr04.jpg

Brezak illusztráció

 

sr05.jpg

Obi-Wan Kenobi zygerriai kosztümje, a sisak részleteivel

 

sr06.jpg

Obi-Wan Kenobi kínzás utáni modellje

 

sr07.jpg

A zygerriai karabély dizájnja

 

sr08.jpg

A kadavoi rabszolgatelep....,

 

sr09.jpg

....annak belső építménye....

 

sr10.jpg

....és páncélozott bejárati kapuja

 

sr11.jpg

Zygerriai utca dizájn

 

sr12.jpg

A Zygerria hegyei és fennsíkjai

 

sr13.jpg

A királynő fogadóterme

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nagyon érdekes volt ez a rész, Zygerriának egész komoly forgalma van, bár ezen nincs mit csodálkozni. Feltűntek régi barátaink a Mooganek is :D Anakin udvarlása nem volt semmi :D. Szegény Obi-Wan megint a boxzsák szerepét kénytelen eljátszani, habár ezúttal önakaratán kívül. A királynő és Anakin között zajló párbeszédekből nem sokat értettem, így nem nagyon vágom hogy miért tart vele, de majd a felirat után okosabb leszek :)

Edited by NorbiLordi
Link to comment
Share on other sites

Ejha este hat, és még csak a második hozzászóló vagyok?

 

Jajjjjj nagyon jó rész volt ez is.

 

Látvány:

Végre rájöttem, honnan tűntek ismerősnek a zygeriaiak: a Na'vik-ról másolták mintázták őket, James Cameron Avatar-jából! Így viszont már én is jobban örültem volna, ha megmaradnak a képregénybeli formánál, mert ugrott az amiért ezt a modellt jobban szerettem: eredetinek hittem, erre kiderül hogy alig változtattak a na'vikon: egyedül a bundájukat színezték át, és szarvakat adtak nekik, meg persze felére csökkentették a testméretüket. De végül is mindegy, nem ez az első, hogy az Avatar-hoz nyúlnak (Mortis), és őszintén szólva a Zygeriaiak barnás bundája, sokkal jobban néz ki, mint a na'vik kékje. :peace: A királynő is nagyon szép lett, kár, hogy belül olyan rohadt.

 

Ahsoka ruhája szuper lett :love::yes::love::yes::love::yes: Egy másik apróság is feltűnt vele kapcsolatban: amikor a 3. évadban új modellt kapott, a készítők mintha halványabb barnásra színezték volna a bőrét, most viszont mintha megint olyan élénk narancs-vörös árnyalatú lenne, mint az eredeti modellé volt. Remélem ez megmarad a továbbiakban is.

 

Zygeria is egy szép bolygó, kár, hogy a lakói hibbantak. A városfalak és épületek is érdekesek, kár, hogy valószínűleg rabszolgák építették őket. :angry:

 

Jól néztek ki a páncélok, amiket Anakinék felhúztak. A sisakok egész véletlen nem a mandalore-i királyi testőrökéiből lettek átalakítva?

 

A Kiros-convorok nagyon aranyosak, így közelről meg pláne. Mosolyogtató volt, ahogy Anakinhoz dörgölődztek a rész végén. :)

 

Történet

A sztori apróbb módosításokkal ugyanaz maradt, mint a képregényé volt. Ahsoka nem Shili hercegnőjét, hanem szimplán egy „frissen befogott” rabszolgát játszott, annak a zygeriainak a háreméből, akit Anakin állítólag megölt. Szerintem jobb is így, enyhén szólva ostobaságnak tartottam, hogy bárki csak így bevenné és le sem ellenőrizné, hogy az eléhozott rabszolga, valóban egy bolygó uralkodójának elrabolt lánya-e. :nana:

A másik nagyobbacska retcon a togruta telepesek számát érte. A viccbe illő 80millió helyett, egy (SW léptekkel mérve) tökéletesen reális 50ezer fős kolóniáról van itt szó (a képregényes már pusztán azért is túlzó, mert a wookiepedia szerint a Shili-n is mindössze 60millió togruta él. Ez kis túlzással olyan, mintha azt állítanák, hogy az USA teljesen lakossága kizárólag brit telepesek/kivándorolók leszármazottaiból áll).

 

Nagyon durva volt a rabszolgapiac. Ahogy azt a twi’lek nőt vizslatták a háttérben, mialatt Anakin az anyjáról beszélt, bicskanyitogató egy jelenet volt. A másik, amin kiakadtam, az a két twi’lek kisgyerek volt a rabszolgák közt, amikor a twi’lek férfi összesett. Nagyon durva, nem hittem volna, hogy ilyesmit is megmernek lépni a készítők, mégha csak egy pillanatig látszottak is.

 

Ahogy az elvárható, a zygeriai királynő a legrohadtabb az egész fajban. Szépen eltorzította a természet törvényét, komolyan mondom, ezeknek a filozófiája még a Sith-ekénél is betegebb. :angry:

 

Ahsoka kirohanása, mikor Anakin letépte róla a köpenyt, nem volt igazán odaillő, de Anakin reakciója alapján azt hiszem szándékosan csinálták ilyenre. Az viszont nagyon is találó volt, amikor elkapta a királynő csuklóját és beszólt neki.

 

Szegény Roshti kormányzó, húsz évet öregedett az előző rész óta. :( Azt nem igazán értem, hogy mivel lőtték le az őrök Obi-Want-t, mikor megpróbálta megmenteni a kormányzót. Sima sugárvető lézernek tűnt, de nyilván nem az volt, mert semmilyen fizikai sérülést nem okozott, gondolom, valami bénító lövedék lehetett. :hmm: Jópofa ez a repülőgyík, amin a zygeriaiak lovagolnak. Ja és „jó” volt újralátni Gorgát a Huttot.

 

Obi-Wan-ra rájár a rúd ebben az évadban. Először tíz részen keresztül szinte kizárólag hologrammon szerepelt, aztán a két epizódban, amikor végre főszerepet kap, mindkétszer kék-zöldre verik. Erről jut eszembe nagyon élethűek voltak a sebei, amikor az aukción jobban szemügyre vehettük.

Az aukció szintén olyan jelenet volt, amitől kinyílik az ember zsebében a bicska. Egész egyszerűen beteges volt az egész.

 

Nagyon tetszett az EP6-os utalás, pláne hogy még a zene is ugyanaz volt alatta :D

 

Ahsoka egy kicsit jobban is figyelhetett volna, hogy mit csinál a királynő, pláne mert egyszer már rosszul járt egy hasonló helyzetben (Cad Bane)

 

Azt hiszem Anakinnak túlságosan is jól sikerült elbűvölnie a királynőt. Felmerül a kérdés, hogy mikor tanult meg ilyen jól bókolni, miközben nagy igyekezetében az EP2-ben épphogycsaknem tehenezte le Padmét :lol: Persze lehet pont azért ment most neki ilyen jól, mert (Padméval ellentétben) valójában abszolút hidegen hagyja a ez nő.

 

Nagyon tetszett, ahogy Ahsoka ráijesztett arra a zygeriaira, aki a ketrecét őrizte, jót mulattam rajta. Persze, ami után következett, egyáltalán nem tetszett.

 

A rabszolga-börtön igazgatójáról egyből a Nagy Hay-Zu jutott eszembe. Kár, hogy Artu nem elég nagy, hogy ő is szétkenődjön az oldalán. :evil::) Azért remélem ő sem jár majd jobban. Szegény togruták, lehet, hogy még mindig zuhannak :angry::cry:

 

A zene mindenhol nagyon jó volt most is.

 

Összeségében szuper rész volt, 9.9/10

Link to comment
Share on other sites

A rabszolga-börtön igazgatójáról egyből a Nagy Hay-Zu jutott eszembe.

 

Én sokáig gondolkoztam hogy kire is emlékeztet engem annyira, aztán rájöttem: Orvosra a Nelvaanian sámánra a Tarkavosky féle CW 23. fejezetéből.

Edited by NorbiLordi
Link to comment
Share on other sites

Én sokáig gondolkoztam hogy kire is emlékeztet engem annyira, aztán rájöttem: Orvosra a Nelvaanian sámánra a Tarkavosky féle CW 23. fejezetéből.

 

Tényleg, őrá is hajaz, csak jóltápláltabb nála :)

 

Megnéztem egyben az előző résszel, nagyon jó ez a sztori :D Jaaaj, hogy fogom kibírni egy hónapig???? :cry:

Link to comment
Share on other sites

De azért az milyen durva volt már, hogy Nix Card is ott volt az aukción? Gorga, a hutt jelenlétét még megérteném, de hogy Nix Card is? Szánalmas féreg... :D Állítólag Marlo, a hutt is ott volt, de őt nem sikerült kiszúrnom.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Tulajdonképpen kiváló rész volt ez is akárcsak a Kidnapped, de mégsem nyerte el annyira a tetszésem.

Az eleje is jól kezdődik, Anakin-ról kiderül, hogy nem elhanyagolható a nagyképűsége sem. :D

Zygerria elég erősen hajazott egy sumer vagy arab városra, lehet beleképzeltem, de nekem a város bejárata elég erősen hasonlított az Istár-kapura.

Atai Molec szerintem bőven Dooku-val szövetkezett, nem hinném, hogy hagyná Scintel királynő uralkodását. A rész közepén volt egy sumák nézése, Krell óta ezekre oda kell figyelni.

A városban tényleg megtalálható volt a galaxis összes szemétládája. Nagyon tetszett, bár néha csempészhetnének háttérelemnek új fajokat. Kicsit Tatooine utánérzést vártam volna, ahol gyakorlatilag nincs két ugyanolyan fajú egyed. Nézzétek ezt el nekem, megrögzött fajkritikus vagyok. :D

De természetesen örültem a talzok visszatérésének, jó volt látni mogaan csempészeket és nem maradhattak ki a muun-ok sem. A twi'lek nép aránylag sokat szenved a háború alatt, ahol háború, rabszolgaság van ők megtalálhatók. A zygerriai harcosok elég veszedelmes arzenállal rendelkeznek, a fényostor igencsak megcsiklandozta a három főhőst.

Rex jó sokat szerepel az évadban, hozzáteszem nagy örömömre.

Obi remélem nem az egész évadban játssza a boxzsák szerepét, már másodszor kap elég rendes verést. :D

Scintel királynő alattomos, tipikus rabszolgatartó, de ettől függetlenül okosan taktikázik és nem utolsósorban ügyes királynő lehet. Azt már fel sem hozom, hogy a rabszolgák iránt nem érez semmit, ez jól kivehető volt abból, hogy a belefektetett pénzt számolta akkor amikor szegény twi'lek öngyilkos lett.

A brezak és Zygerria tája gyönyörű volt, a zenék pedig nagyon passzoltak. ;)

Link to comment
Share on other sites

Atai Molec szerintem bőven Dooku-val szövetkezett, nem hinném, hogy hagyná Scintel királynő uralkodását. A rész közepén volt egy sumák nézése, Krell óta ezekre oda kell figyelni.

Sőt, már Almec miniszterelnök óta oda kell erre figyelni, akkor is beigazolódott a sejtésünk, idővel. :D Viszont ha elég hűek maradnak a készítők a képregény történetéhez, akkor nagyon valószínű, hogy... (Spoileres lehet az Escape From Kadavo-ra nézve, aki még nem olvasta a képregényt.)

 

 

...a királynő is benne van, elvégre a Szeparatista Tanács tagjává vált.

 

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Iszonyú jó rész volt :)

 

A zygerriaiak tényleg egy kicsit furának hatnak kinézetileg a képregényhez képest(de ez már alapból jó),de a belső tulajdonságaik valami gyomorforgató...Gyűlölöm őket :angry: Még jó,hogy nálunk van ideiglenes egyenrangúság.........................................................................................

 

Ahsoka ruhájáról nekem is meg kell említenem pár gondolatot:

Amikor először képeken láttam,na már akkor aztak*rváztam. Na de videóban,valami elképesztő :) Annyira jól ki van dolgozva.És kék,zöld kövekkel :D Na jó,az csak egy ruha....

Azok a Kiros-convor madarak szinte már annyira cukik,hogy meglehetne őket zabálni (bár lehet,hogy a zygerriaiak ezt is teszik) :D Tiszta jó volt már,amikor a királynő vállán ülő madár a szárnyát a csőre elé tette,mintha nevetne Anakin mondandóján :D

 

Szegény Obi :( Hát lehet,hogy ebben az évadban nem szerepelt annyit,csak hologramon,meg az is lehet,hogy most,ebben a szálban "boxzsák",de a következőkben nem hinném :hmm:

 

A ketreces jelenet....Hogy Ahsoka miért nem legyintett nagyobbat.... :D

A zenék....aztarohadt.... :o Mindenhol passzoltak,nagyon jók voltak :)

Összegezve nagyon jó volt. 9,8/10

Ilyen hosszú szünet után, valami naggyal drukkoljanak elő.

Link to comment
Share on other sites

Ahogy arra már az előző epizód esetén számítottam, a Slaves Of The Republic mérföldkövekkel jobb epizód volt, mint a Kidnapped, csak sajnálom azt, hogy ez a történetszál idén félbemarad és közel egy hónapot kell várnunk az Escape From Kadavo-ra.

 

És ezek után senki se merje azt állítani, hogy az Expanded Universe sz*r és irreveláns, hiszen nézzük csak meg, milyen jó történeteket tudnak belőle átemelni. :) Ezúttal sem történt jelentős változás a képregényhez képest, a zygerriai nép új kinézetétől eltekintve, amivel már egyre inkább megbékélek, sőt, mondhatni tetszik. Werebazs, először csak felvont szemöldökkel olvastam, amit írtál, egyszerűen nem értettem, hogyan láttad bele a na'vikat a zygerriaiakba, de miután megnéztem az epizódot és megláttam Arguss-t, rájöttem.

 

A képregény második fejezetét, a Slave Traders Of Zygerria-t egy az egyben kivágták a történetből, ami végül is nem volt egy rossz húzás, ugyanis az a fejezet másra sem volt jó, csak az időhúzásra és így legalább azonnal a lényegre, a történet érdemi részére helyeződött át a hangsúly. Egyre jobban bejönnek ezek a zygerriai hajók, leszállásnál olyanok, mintha szét akarnának esni. Viszont van valami, ami velük kapcsán abszolút nem tetszik. Az a hajó, amin Obi-Wan Kenobit és Roshti kormányzót (Akiről jól mondta Werebazs, hogy rengeteget öregedett a két epizód között, sőt, talán még egy kicsit meg is bomlott az elméje.) a Kadavóra viszik, annak most halál komolyan az a neve, hogy Spartan? Öhm... Mi alapján? A Star Wars világában létezik valahol egy Sparta nevű hely, vagy mi? :? Mondjuk az Expanded Universe-ben megjelenő portugál gálya után nem lepődök meg semmin.

 

És még mindig csak a leszállásnál tartok, te jó ég, mikor érek így a végére? :D Zygerria egyébként meglepően jól nézett ki, tényleg úgy nézett ki, mintha egy arab város lenne. Gondolom nem én voltam az egyetlen, aki kiszúrta Nix Cardot és Mak Plaint. A Wookieepedia időközben kitörölte a nevüket az epizód szereplői közül arra hivatkozva, hogy már nem ez volt az első eset, hogy a készítők a korábban már felbukkant karaktereket ismét felhasználnak csak azért, hogy minél sokszínűbb tömeget hozzanak létre. Mert ennyi erővel akkor Tee Va is ott volt, aki elméletileg most a mandalori börtön egyik cellájában csücsül.

 

Gorga, a hutt mellett végre sikerült kiszúrnom Marlót, a huttot is, bár tény, hogy elég furcsa kameraállásból láthattuk őt. Itt valahogy akaratlanul is eszembe jutottak a The Clone Wars mozifilm morális kérdései. Mi alapján kellene nekünk elítélni a zygerriai népet, miközben a huttok, akik kvázi ugyanezt csinálják... Sőt, ők ennél sokkal többféle bűncselekményt bonyolítanak le és a rabszolgaság csupán egy aprócska része az ő színes repertoárjuknak. De valahogy ők le vannak sz*rva, nekik valamiért el van fogadva, hogy ilyenek. Olyannyira, hogy a Köztársaság képes volt szövetségre lépni a Hutt Klánokkal. Na, akkor most ki is a rossz, kérem szépen? Ebből a szempontból is remek ez a sorozat, hiszen az, hogy ki a jó és ki a rossz, az igencsak elmosódott már a háború folyamán.

 

Az előző epizódban leszóltam Atai Molec megjelenését, miszerint teljesen ugyanúgy nézett ki, mint Darts D'nar és mintha csak egész egyszerűen odamásolták volna, de szerencsére ezúttal már sokkal észrevehetőbbek a különbségek. Miraj Scintel királynő nevét és személyiségét szerencsére meghagyták csupán a kinézetén változtattak, hiszen akárcsak a többiek, ő is megkapta az új zygerriai külsőt. Eltekintve attól, hogy ő valójában mennyire szívtelen és gonosz, az udvara ettől függetlenül gyönyörűen nézett ki és a királynő is nagyon jól festett a sok kirosi madárral. :) Akárcsak Ahsoka Tano ebben az új rabszolga ruhájában, elismerésem a készítőknek. :) De visszatérve Scintel királynőre, attól eltekintve, hogy mennyire gonosz és ezt az epizód igencsak egyértelművé teszi, mégis volt benne valami elbűvölő. Például akkor, amikor Anakin Skywalkert kérdezgette a múltjáról, miközben azon a brezakon repültek. Abban a jelenetben mintha megjelent volna az ő együtt érző oldala. Bár lehet, hogy ez csupán egy trükk, hogy magához édesgesse a Jedi lovagot. (És én bedőltem neki, na szééép... :D)

 

És igen, Ody Mandrell, ebben az epizódban végre megértheted a fényostor és az energiakorbács közötti különbséget. :) Egyébként Werebazs, szerintem rendes sugárvető lövedékkel lőtték le Obi-Want, de a zygerriai páncélja felfoghatta a lövést. Az aukció jelenet nagyon tetszett, bár sejtettem, hogy Anakinnak esze ágában sem lesz megostorozni a mesterét.

 

Meglepő módon Kadavo nekem nem jött be. Az alapkoncepció, hogy ott nevelik át az embereket rabszolgákká, ez eddig oké, aztán ott volt az a túlméretezett Hay-Zu, azaz Arguss. Meg milyen durva volt már, hogy csak egy egyszerű gombnyomással elintézett néhány togruta rabszolgát? :o Mindezt csak azért, hogy demonstrálja Obi-Wannak, hogy komolyan gondolja, amit mond. :o Nagyon nagy kár, hogy a végkifejletet csak januárban tekinthetjük meg. De sebaj, legalább Star Wars helyett egy kicsit a tanulásra is fordítok némi időt, elvégre nemsokára elkezdődik a vizsgaidőszak. :D

 

Szerk.: Ja, az epizód zenéjéről meg is feledkeztem, zseniális volt, mint mindig, Obi-Wan, Rex és Roshti kormányzó menekülésénél a brezakon felcsendült a már jól ismert The Clone Wars főtéma és jópofa volt az EPVI.-os utalás is. Bár már akkor sejtettem, hogy ez fog történni, amikor Anakin és Obi-Wan odaadta R2-D2-nek a fénykardokat. :)

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű rész volt! Jól adagolták a feszültséget, ami a végén abban csúcsosodott ki, hogy a végén látni akartam miként bánnak el a férgekkel. :D Erre viszont most egy hónapot várnom kell. Néhol kicsit Spartacus feelingem volt, de ez csak jót tett az epizódnak. :) Lélegzetelállító volt a látvány! A bolygó körüli hajók, és a rabszolga piac nyüzsgése eszméletlen volt. Minden alja féreg nép feltűnt ott, akivel eddig találkozhattunk. Árulkodó mennyire nagy kereslet van a rabszolgákra, ez valahol a Köztársaság állapotát is tükrözi.

 

Az új karakterek meglepően erősek lettek, főleg ami a királynőt, Mirajt illeti. az ember nem is gondolná, hogy ő a rabszolgatartók úrnője. Van benne valami szelídség....valami megnyerő. :) Láthatóan első pillantásra belezúgott Anakinba, amiből még érdekes dolgok is kisülhetnek. Egy biztos. Jó, hogy Padmé nem tanúja ennek az akciónak. :D Továbbra is érdekes Anakin viszonyulása a rabszolga témához, de eddig meglepően jól kontrollálta magát. Pedig én vártam mikor durran el az agya, erre azonban még várni kell. Egyfajta galaktikus Spartacus. :D No de ne feledkezzünk meg a többiekről sem, akik viszont megszenvedtek keményen. Mindjárt itt van Obi, aki kínoztak ismét, bár most nem igazán önszántából került ebbe a helyzetbe. Érdekes, hogy vállon lőtték, ilyenre még nem is volt példa eddig. Ahsoka nagyon jó volt, Anakin udvarlásánál ahogy a szemét forgatta azon szakadtam. :lol: Szép akcióval kapta el a királynőt is, és Atai Molecet is megrendszabályozta. Láthatóan kettejüknek még lesz egy meccse, remélem kellő büntetést mér majd a lány arra a féregre! Rex is jó volt, bár az ő szerepe elég nyúlfarknyi volt, és nem is igazán tudtam hova tenni. Ha nem megy a csapattal, akkor se tűnik fel.

 

A Kadavoi kiképző telep rohadt jó lett, sokkal jobban bejött mint Zygerria. Agruss nem hazudtolta meg magát, egyből a halálba küldött jó néhány togrutát. :( A haláluk elég borzalmas volt, főleg, hogy mutatták miként zuhannak bele a feneketlen sötétségbe. Nagy potenciál van ebben a szálban is, remélem Obi megadja majd Agrussnak ami jár.

 

A részben volt pár kellemes utalás, mint pl. Anakin név választása. Lars Quell. :D Owen biztos nem haragudna meg rá emiatt. Anakinék támadása pedig a Jedi visszatért Carcoon jelenetét juttathatta eszünkbe.

 

A végén a királynő Anakin kezébe adja a barátai sorsát, ami még további izgalmakat vetít előre. Kár, hogy a végkifejletre még egy hónapot várni kell. :(

 

Ja igen! Ki az a Bruno Denturri? :D Atai talán a haverja lehetett? Volt egy olyan pillantása amiből mintha ez jött volna le. Olyan Almec -esen sunyi. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja igen! Ki az a Bruno Denturri? :D Atai talán a haverja lehetett? Volt egy olyan pillantása amiből mintha ez jött volna le. Olyan Almec -esen sunyi. :)

Nem tudni, ez a név a sorozatban bukkant fel először. :)

 

Ha van Scipio is akkor lehet Sparta, Hannibal, Vercingetorix és Perikles is. :lol:

Egyébként szerintem is érdekes a névválasztás.

Miért, Scipio létezett a valóságban is? Minek volt a neve, mert erről még nem hallottam. :o

Link to comment
Share on other sites

Látvány:

eredetinek hittem, erre kiderül hogy alig változtattak a na'vikon: egyedül a bundájukat színezték át, és szarvakat adtak nekik, meg persze felére csökkentették a testméretüket.

 

Szóval teljesen mások lettek. :lol: Szerintem csak a szemük hasonlít.

 

Nagyon durva volt a rabszolgapiac. Ahogy azt a twi’lek nőt vizslatták a háttérben, mialatt Anakin az anyjáról beszélt, bicskanyitogató egy jelenet volt. A másik, amin kiakadtam, az a két twi’lek kisgyerek volt a rabszolgák közt, amikor a twi’lek férfi összesett. Nagyon durva, nem hittem volna, hogy ilyesmit is megmernek lépni a készítők, mégha csak egy pillanatig látszottak is.

Anakin utalásai nagyon jók voltak. Elképzeltem Shmit és őt, ahogy egy ilyen piacon álldogálnak.... Jók voltak a feltűnő Huttok is, akik vásárolnak. Pl. Gorga.

 

Obi-Wan-ra rájár a rúd ebben az évadban. Először tíz részen keresztül szinte kizárólag hologrammon szerepelt, aztán a két epizódban, amikor végre főszerepet kap, mindkétszer kék-zöldre verik. Erről jut eszembe nagyon élethűek voltak a sebei, amikor az aukción jobban szemügyre vehettük.

Az aukció szintén olyan jelenet volt, amitől kinyílik az ember zsebében a bicska. Egész egyszerűen beteges volt az egész.

A rabszolgatartó társadalom már csak ilyen. Másképp nehéz elképzelni. A királynő monológja volt inkább érdekes, amiben a Jedikről beszélt. A korrupt szenátus rabszolgái. És mennyire igaza van. Csak az a baj, hogy akiknek ezt látnia kellene, azok vakok erre.

 

Azt hiszem Anakinnak túlságosan is jól sikerült elbűvölnie a királynőt. Felmerül a kérdés, hogy mikor tanult meg ilyen jól bókolni, miközben nagy igyekezetében az EP2-ben épphogycsaknem tehenezte le Padmét :lol: Persze lehet pont azért ment most neki ilyen jól, mert (Padméval ellentétben) valójában abszolút hidegen hagyja a ez nő.

Anakin sokat fejlődött csajozás terén ez tény. :D

 

A zene mindenhol nagyon jó volt most is.

Sok helyen adott a történetnek neki római ízt. :)

 

De azért az milyen durva volt már, hogy Nix Card is ott volt az aukción?

Az biztos ő volt? Ezek a muunok annyira egyformák. :)

 

Itt valahogy akaratlanul is eszembe jutottak a The Clone Wars mozifilm morális kérdései. Mi alapján kellene nekünk elítélni a zygerriai népet, miközben a huttok, akik kvázi ugyanezt csinálják... Sőt, ők ennél sokkal többféle bűncselekményt bonyolítanak le és a rabszolgaság csupán egy aprócska része az ő színes repertoárjuknak. De valahogy ők le vannak sz*rva, nekik valamiért el van fogadva, hogy ilyenek. Olyannyira, hogy a Köztársaság képes volt szövetségre lépni a Hutt Klánokkal. Na, akkor most ki is a rossz, kérem szépen? Ebből a szempontból is remek ez a sorozat, hiszen az, hogy ki a jó és ki a rossz, az igencsak elmosódott már a háború folyamán.

Pontosan! A huttok ezerszer romlottabb faj, akikkel viszont alkut kötöttek a Jedik és miért? Mert abból hasznuk származik. Érdekes ez a kettősség.

Link to comment
Share on other sites

Az biztos ő volt? Ezek a muunok annyira egyformák. :)

Pontosan! A huttok ezerszer romlottabb faj, akikkel viszont alkut kötöttek a Jedik és miért? Mert abból hasznuk származik. Érdekes ez a kettősség.

Szerintem igen, itt van két összehasonlító kép, amit kutyafuttában raktam össze. :)

 

nixcard.png

 

Szóval ez a valaki vagy Nix Card, vagy egy teljességgel jelentéktelen háttérszereplő, aki ugyanazt a karaktermodellt kapta. Mak Plain is ott volt, egyébként.

 

makplain.png

 

A huttok terén pedig mondhatnánk azt, hogy a szükség nagy úr, de ennyire? Meg a Jedik arra szántak energiát, hogy megfékezzék a Zygerriai Rabszolga Birodalmat, de a huttok alatt rabigában élő népekért viszont semmit sem tettek és miért? Mert ez már nem az ő hatáskörük? Érdekes, valóban. :)

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Szóval teljesen mások lettek. :lol: Szerintem csak a szemük hasonlít.

Szerintem az egész arcszerkezetük onnan van. Öcsém is egyből rávágta Miraj-ra, hogy na'vi, már pedig ő nagy Avatar-fan, ráadásul elképesztő rajztehetség. Ha ő azt mondja, hogy a na'vikról mintázták a zygeriaikat, akkor én el is hiszem neki :peace:

 

Anakin utalásai nagyon jók voltak. Elképzeltem Shmit és őt, ahogy egy ilyen piacon álldogálnak....

Én is pontosan így voltam azzal a jelenettel :(

 

A rabszolgatartó társadalom már csak ilyen. Másképp nehéz elképzelni. A királynő monológja volt inkább érdekes, amiben a Jedikről beszélt. A korrupt szenátus rabszolgái. És mennyire igaza van. Csak az a baj, hogy akiknek ezt látnia kellene, azok vakok erre.

 

És ami még durvább, ha belegondolunk, maga a Jedi Rend is egy önfenntartó rabszolga-szervezet, elvégre a kutyát nem érdekli, hogy a csecsemők, akiket akár erővel is elvesznek a családjuktól, mit akarnak valójában...nem, nem jól fogalmaztam, azok a gyerekek túl kicsik ahhoz, hogy egyáltalán tudják, hogy mit akarnak. Múltkor leszedtem valahonnan a "The Jedi Path: A Manual for Students of the Force"("A Jedi útja: Útmutató az Erő tanulóinak") című könyvet, hát enyhén kiakadtam, hogy mivel indokolta meg ezt az a Jedi mester, "aki a Rendbe való felvételről szóló részt írta": azt mondja, hogy az Erő puszta jelenléte a gyermekben, egyenlő azzal, hogy a gyerek a Jedi életet választotta...No comment

És erre, mikor jön Qui-Gon, és hoz egy hatalmas potenciálú gyereket, aki teljesen tudatában van annak, hogy mit akar, és akinek minden vágya az, hogy Jedi legyen, és másokon segítsen, hogy reagálnak a "bölcs mesterek"????? :?:roll:

Link to comment
Share on other sites

Miért, Scipio létezett a valóságban is? Minek volt a neve, mert erről még nem hallottam. :o

OFF:

Nem minek, hanem kinek. Róma egyik leghíresebb családja volt a Scipio család. Legismertebb tagja ugyebár Publius Cornelius, a Zama-i győztes, Hannibál legyőzője. :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem igen, itt van két összehasonlító kép, amit kutyafuttában raktam össze. :)

Akkor lehet, hogy ő, de a szereplők listáján nem szerepel. :?

 

A huttok terén pedig mondhatnánk azt, hogy a szükség nagy úr, de ennyire? Meg a Jedik arra szántak energiát, hogy megfékezzék a Zygerriai Rabszolga Birodalmat, de a huttok alatt rabigában élő népekért viszont semmit sem tettek és miért? Mert ez már nem az ő hatáskörük? Érdekes, valóban. :)

Nem azért. Hanem mert szükségük van az átjárásra a hyperűrfolyósóikon. Aztán ezen lehet elmélkedni mennyire epikus.

 

És erre, mikor jön Qui-Gon, és hoz egy hatalmas potenciálú gyereket, aki teljesen tudatában van annak, hogy mit akar, és akinek minden vágya az, hogy Jedi legyen, és másokon segítsen, hogy reagálnak a "bölcs mesterek"????? :?:roll:

Anakinnal más bajuk volt. Az nem elég ha valaki Jedi akar lenni. Meg is kell felelni.

Link to comment
Share on other sites

Nem azért. Hanem mert szükségük van az átjárásra a hyperűrfolyósóikon. Aztán ezen lehet elmélkedni mennyire epikus.

De a Zygerriai Rabszolga Birodalmat már a Klón Háborúk kitörése előtt megsemmisítették a Jedik, tehát akkor még nem állt fent ez a konfliktus, akkoriban még nem tudhatták, hogy olyan égető szükségük lesz majd azokra a hiperűr útvonalakra. A Hutt Klánokat is lerendezhették volna ugyanezzel az elánnal, de talán őket túl erősnek tartották. Elvégre a huttok már évezredek óta uralják a galaxisnak azt a szegletét, amelyikben élnek és azóta sem volt változás.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a "Zygeriai Rabszolga Birodalom" nem egy valódi "állam" volt, hanem egy a Kereskedő Szövetséghez hasonló szervezet, épp csak a neimoidkal ellentétben, ők nem rejthették el a piszkos ügyleteiket -valószínűleg nem is próbálták- mert a Köztársaság világairól is rabolták el az "árucikkeiket". Ezért verhették szét őket a Jedik. A Huttok viszont sokkal inkább a Kereskedő Szövetséghez hasonló helyzetben vannak, csak még nagyobb szabadsággal, mivel nem tagjaik a Köztársaságnak, a saját világaikon azt csinálnak, amit akarnak. Ami meg a köztársasági ügyeiket illeti, nagyon vigyáznak, hogy azok titokban maradjanak, vagy legalábbis ne kerüljön megdönthetetlen bizonyíték a Szenátus kezébe. Ziro-t is azért szöktették meg a börtönből, mert attól féltek, hogy vádalkut köt, és kitálal.

Link to comment
Share on other sites

Szuper rész volt. Mindig elmondom, hogy a legjobban az SW:CW-ben a faji sokszínűség és a sok scifis táj tetszik. Itt is kaptunk pár szép panorámaképet. :D

 

Ashoka nem csak a ruhája miatt volt szép, hanem ahogy a ketrecben meditálva megpöckölte azt a parasztot. Még gondoltam is rá, hogy az Erővel meglegyinthetné, erre meg is tette. :rock: Remélem úgy fog megszökni, hogy magát a ketreccel együtt fellebegteti. :)

 

A szolgák kivégzése is ultrabrutál volt. Csak kerestem az álkapcsomat, hogy ilyet meg mertek a készítők lépni. Bátor. :pfff:

 

Anakinból pedig szexrabszolga lesz, ha így halad... :D

Edited by Platschu
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész volt, ráadásul az előzővel együtt néztem, ami tovább fokozta az élvezhetőségét. Ezidáig bejön ez a sztoriszál, kíváncsi vagyok a befejező részére, amit mellesleg igazán leadhattak volna még idén. Sok akadályát nem láttam.

 

A részről... Tetszett, hogy beleszőtték a sorozatba a rabszolgatartás kérdését, ami még az Ep1-ben is komoly fejfájást okozott a Köztársaságnak, ráadásul a filmben nem is igazán tudott 100%-ig kibontakozni ez a téma. Jó, hogy erre is időt szakítottak a készítők, bár 3 és fél évad után számomra már egyértelművé vált, hogy a filmekben kibontakozatlanul hagyott elemeket remekül képesek továbbvinni, kibontani. Szemmel láthatóan, nem sok változás történt a rabszolgaság ügyében az eltelt 12 év során. Nem semmi, mennyire kegyetlenek a zygerriaiak, vérbeli primitív, agyatlan, szadista, egyszóval rabszolgatartó népség, szemrebbenés nélkül kiirtanám a fajtájukat. Jó párszor olyan érzésem volt, mintha a Spartacus sorozatot nézném. Rabszolgavásár, rabszolgatartó úrnő, aki egy palota erkélyéről szemléli az alant történő eseményeket, ostorozás, többszörös túlerővel szembeni időleges helytállás, és még sorolhatnám. Oldie-nak gondolom fülig ért a szája. :D A Spartacusban is már-már extázisba kerülök, amikor valami aprítani való illető végre megkapja, ami jár. Bár itt erre még nem volt példa, remélhetőleg ami késik, nem múlik. Örömmel nézném végig, pedig alapvetően nem vagyok egy szadista, brutalitást kedvelő típus, viszont azt már annál inkább támogatom, hogy aki megérdemli, az kapja is meg a halált. Főleg annak fényében, amit ezek művelnek az ártatlanokkal. Amikor az a vastagtészta megnyitotta a padlót a togruták alatt, és azok lezuhantak a semmibe... nem kicsit döbbentem le. :o Már-már fájdalmas nézni, ahogy a végsőkig kizsigerelik a rabszolgákat, élettelen droidokként kezelik őket, ami sok mindent elárul a felfogásukról. Nem tudom megérteni, hogy lehet ennyire lesz*rni azt, hogy annak a másik lénynek is vannak érzései, gondolatai, miegymás. Hogy lehetnek gondolkodni képes élőlények ennyire önzők? Kíváncsi vagyok, fordított helyzetben mennyire változna meg a felfogásuk. Mit tennének, ha ártatlanul kerülnének egy ilyen helyre, amely által az életük is pokollá változna... Mit tennének, ha a semmiért kéne szenvedniük és meghalniuk... nem mindenki születhet erősnek, a gyengék eltiprása viszont nem vezet sehova.

 

Miraj Scintel semmivel sem több egy szűk látókörű rabszolgatartónál. Csodálom, hogy Anakin képes volt ilyen jól kezelni a vele való bájolgást, keserű múltja ellenére. Ebből kifolyólag a fojtogatós jelenetet díjaztam, nem is kicsit. "A gyengék csak arra méltók, hogy szolgálják az erőseket..." - szánalmasan egysíkú, megvetendő és ostoba egy felfogás, amit szó nélkül elítélek, meg sem próbálom megérteni, mert egyszerűen embertelen... Tény, hogy vérbeli Sith lehetne ebből a nőből, annál is inkább, hogy Anakint is a szeretteivel/barátaival zsarolta. Bár nem meglepő egy efféle rabszolga-kereskedő világban ez a fajta felfogás, ettől én még nem fogom kevésbé megvetni az ilyen embereket (jelen esetben zygerriaiakat). Egyetlen apró igazság-féle hagyta el a száját, mégpedig az, hogy a Jedik a Szenátus rabszolgái. Jobban belegondolva, valamilyen szinten, ennek van igazságalapja, méghozzá nem is kevés. Ekkorra már csaknem Palpatine a Szenátus (még nem teljesen, de vészesen közel az Ep3-as felállás), aminek pedig a Jedik esküt tettek, megkötve ezzel saját magukat, úgyhogy ez az egy kijelentése nem feltétlenül hülyeség a csajnak.

 

Ami még bejött, hogy ismét előtérbe került az a tény, miszerint a Jedik egyáltalán nem szuperhősök. Sima, mezei (nem Erő-érzékeny) lények tették őket harcképtelenné. Jó, hogy ezt ismét bemutatták, sokkal élvezhetőbb és "realisztikusabb" szituációk tudnak így kialakulni.

 

De hogy ne süketeljek annyit, konkrétabban a részről: a látványvilág szokásos módon baromira tetszett, Zygerria világával pedig újabb bolygóval gazdagodott a TCW már eleve színes és változatos tárháza. Az épületek és a kultúra alapján leginkább talán a huttokhoz tudnám hasonlítani őket. Ők is aránylag fejlett faj, ennek ellenére megragadtak a barbárság ezen fokán, ami a fejlettebb és kulturáltabb világokon számomra elképzelhetetlen.

 

A Jedik terve egyébként jó volt, ráadásul a szereposztás is tetszett: Ahsoka, mint rabszolga, Anakin, mint csábító és Obi-Wan, mint bokszzsák... Anakin álneve találó volt, ahogy az Ep6-os momentum is, amin hatalmasat mosolyogtam. :D Úgy tűnik, ez a mozdulat benne van a Skywalker génben. :lol: Imádom az ilyen apró vagy éppen kevésbé apró utalásokat, remekül összekötik a két trilógiát és azok karaktereit.

 

Anakin csábítása nem volt rossz, az Obi-Wannal való eszmecseréje erről hatalmas volt. :lol: De ami a legjobban tetszett, azt nyilván nem nehéz kitalálni... Ahsoka új szerelése elképesztően bejövős volt, egyszerre vadító és aranyos. :love: :love: :love: Pont amilyen a karaktere is. :love::D Inkább abbahagyom, mielőtt Ben megint elkezdené irkálni a hülyeségeit. :lol: Szépen passzolt ez a szín a narancsos bőréhez, de a fejdíszeket és gyűrűket is remekül eltalálták, szóval 10/10-es az értékelésem. :yeah:

 

Amiről még szót ejtenék, az a zene, ami ebben és az előző részben is gyönyörűen passzolt a képen látottakhoz, remek aláfestést nyújtott.

Bocs, ha szokás szerint "túl rövid" voltam, de idén már úgysem nyílik több alkalmam epizódértékelést írni. Minden esetre, kíváncsian várom a 2012-es folytatást! :yeah:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information